Badana Boya İşleri

kedikedi84

Başlangıç:100 Güncel:81 Fark:19 3.hedef:79
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2008
3.023
5.428
358
Arkadaşlar merhaba, önümüzdeki ay badana yaptırıcaz. Evlenmeden önce badana işini babam ve yamakları olarak biz yaptığımız için badanacı gelince nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Hazırlık olarak neler yapmalıyım?
Ben şu an çalışmıyorum, adam gelince evde mi bulunmam gerek çıkmalı mıyım?
Öğlen yemeğini adama ben mi yapmalıyım?
Teşekkürler şimdiden...

Hirdavatcilardan esyalarin uzerini ortmek icin plastik ortu alin, cok ucuz zaten onlar.
Yemegi disardan soyleyin, tost, burger, pide vs.
Her an baslarinda durmaniza gerek yok, diger oda da yapmaniz gereken is varmis gibi oyalanin ama evde olun cunku bez falan lazim olur belki

Hiçbirşey yapmana gerek yok...kapıyı aç yeter :)
Onlar gerekli herşeyi getiriyor...öğle saati gelince gidip yemek yiyip geliyorlar...ben sadece çay kahve yapıyorum aralarda...yanına da bi kek pasta falan

Hiçbirşey yapmana gerek yok...kapıyı aç yeter :)
Onlar gerekli herşeyi getiriyor...öğle saati gelince gidip yemek yiyip geliyorlar...ben sadece çay kahve yapıyorum aralarda...yanına da bi kek pasta falan
Ay nasıl mutlu oldum anlatamam, kara kara düşünüyodum hergün ne yapıcam diye...

ben yeni yaptırdım
sen sadece evi topla halıları kaldır
eşyaların üstünü örtmek için örtü getiriyorlar
tertemiz oluyor sen sadece süpürüp silceksin
tabi yemek yiyecek cay falan verirsin aradan
ben yemekleri dışardan söyledim birde yemek pişirmekle uğraşamam

Çaylar kahveler bizdendi yemeği onlar getirmişti ısıtıverdim o kadar ilk gün evde kaldık ne istediğimizi anlasınlar hem işçiliklerine bakayım diye :)

Açılıııın ben badanacıyım
Biz hışır örtüyü kendimiz alıp geliyorduk ama tüm badanacılar öyle yapmıyor, mutlaka bulunsun. Tüm eşyaları ortaya çekip o örtüyü örtmeli, süpürgelikleri de bantlamalılar.

İşiniz yoksa evde olmanızı tavsiye ederim. Bazı şeyleri sorabilirler, isteyebilirler ve her şey çekileceği için biz genelde gittiğimiz evlerde ev sahibi hemen silip süpüyor buzdolabı, dolaplar vs. altlarını.

Avizeleri de korusunlar gazeteyle filan bantlasınlar mutlaka

Yani temiz çalışıp çalışmadıklarını bilmediğiniz için bence durun başlarında

Yemek işi de genelde 13.oo civarı olur. Dışardan da söyleyebilirsiniz evde yapıp da verebilirsiniz ki ev yemeği daha iyi olacaktır tabi, ne varsa..

Çay mutlaka sorun ara ara.. ayak altında dolaşmadan ara ara gezip gözlersiniz nasıl çalışıyorlar

Ha bir de size düşen bi arkadaş yazmış halıları toplamak öncesinden. Bir de duvarda resim saat vs varsa kaldırırsınız..

Ha bir de size düşen bi arkadaş yazmış halıları toplamak öncesinden. Bir de duvarda resim saat vs varsa kaldırırsınız..
Çok sağol arkadaşım badanayı yapan adam getiriyor örtü onu biliyorum, halıları yıkamaya vericem zaten tümden ayak altından gidecek. Bi de rezil olmayayım diye yatak arkası koltuk altları ne varsa şimdiden çekip temizlik yapıyorum oda oda annem manyak mısın badana yaptırıcan niye temizlik yapıyosun diyo ama utanıyorum çekipte toz görürse diye. Vitrinim küçük benim onu boşaltmama gerek var mı? Ben tek başıma bile çekebiliyorum. Bi tek yatak odasındaki gardolap çok ağır onu çekebilirler mi ki ıvır zıvır süs eşyalarını kolilerim artık.

Kıyamam tozları da almışsın zaten, vitrin içindekilerle sarsılmadan çekilebiliyorsa yani eşyalarına zarar gelmicek gibiyse hiç gerek yok. Ne kadar ağır ne kadar büyük olursa olsun onlar halleder merak etme sen için rahat olsun

Eskisi kadar zor ve pis değil bu işler

Biz bi giriyoruz eve iş bitince o poşet örtüleri kaldırınca evi nasılsa aynen buluyorsun, öyle çok iş kalmayacak yani sana

Halıları da veriyormuşsun oh mis, zebra perden filan varsa onu da onlar çıkarırlar

Sen sadece duvarındakileri toplasan yeter, mis gibi oturursun evinde temiz temiz

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattın valla

Kiraya bir eve çıktım evde banyo mutfak su tesisatı komple değişmesi gerekti.Bina eski olduğu için su boruları hep çürümüş ve resmen delikti.Ama super bir ekip buldum adamlar o kadar temiz çalıştılar ki anlatamam.Evde bir dünya moloz çıkıyorsu akşam molozları falan temizleyip gittiler hep bir inşaat işi ancak bu kadar temiz yapılabilirdi.Ekonomikte oldu ,yaptırmadan birçok ustadan teklif aldım koçtaş tekzen bi sürü yer gezdim iş çok diye ALLAH var adam en ucuza mal etti hemde öyle uyduruk malzemede kullanmadı. malzemecilerin ana yerinden alıyormuş onlar her zmn aldıkları için sana bana vermiyorlar parekende ama onlar alabiliyor ucuza. koçtaşta metrekaresi 40 lira olan fayansı 25 liradan aldık aynı marka aynı fayans dünyalar benim oldu.İşçilikleride çok simetrik ve iyi. Adamlar düzgün birde, çok saygılılar ve hiçbir yanlışlarını görmedim. Bayan olarak bu işlerle ilgilenmek zor ,uzun zamandır bu forumu kullanıyorum. Benim gibi sıkıntı çekenlere yardımcı olup paylaşmak istedim.

Kiraya bir eve çıktım evde banyo mutfak su tesisatı komple değişmesi gerekti.2 oda alçı sıva saten boya oldu. Bina eski olduğu için su boruları hep çürümüş ve resmen delikti.Ama super bir ekip buldum adamlar o kadar temiz çalıştılar ki anlatamam.Evde bir dünya moloz çıkıyorsu akşam molozları falan temizleyip gittiler hep bir inşaat işi ancak bu kadar temiz yapılabilirdi.Ekonomikte oldu ,yaptırmadan birçok ustadan teklif aldım koçtaş tekzen bi sürü yer gezdim iş çok diye ALLAH var adam en ucuza mal etti hemde öyle uyduruk malzemede kullanmadı. malzemecilerin ana yerinden alıyormuş onlar her zmn aldıkları için sana bana vermiyorlar parekende ama onlar alabiliyor ucuza. koçtaşta metrekaresi 40 lira olan fayansı 25 liradan aldık aynı marka aynı fayans dünyalar benim oldu.İşçilikleride çok simetrik ve iyi. Adamlar düzgün birde, çok saygılılar ve hiçbir yanlışlarını görmedim. Bayan olarak bu işlerle ilgilenmek zor ,uzun zamandır bu forumu kullanıyorum. Benim gibi sıkıntı çekenlere yardımcı olup paylaşmak istedim.

5 yıl önce bizde yaptırdık yemekleri biz yaptık adamlar memnun kaldı çoğu yerde aşşalayı laf ediyorlarmış boyacının hijyenik değilsin gibi yemek arası çay verdik yerlere naylon seriliyor parkeler zarar görmesin diye tavsiyem boyaya kokusuz tiner al evde kaal kısmetse nisan gibi bizde yapcaz boya

ben evde beklemedim adamların başını,evde altınınız paranız flnda yoksa beklemenize bosuna tozda kirde kalmanıza gerek yok bence.Hem daha rahat çalışıyorlar adamlar başlarında beklemek rahatsız edici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…