Bağımlılık

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaşlar, eşim 11 senedir sigara içiyor. Lise zamanında başlamıştı. Biraz mecburiyetten dolayı şu an bırakmaya çalışıyor. Ama öyle sinirliki. Yanına yaklaşmak bile istemiyorum. Belli ki çatacak yer arıyor sabahtan beri herkese laf edecek bir şey buluyor. Bana da sa taşacak bir şey arıyordu ders çalışmam lazım deyip başka odaya geçtim. Üzerine gitsem kapışacağız. Bana diyor ki bana destek olmuyorsun ya dün bir bugün iki.. Kendin yapacaksın benimle ilgili bir şey değil ki. Daha önceki deneyim dönemini biliyorum. Özellikle de idim sinirlerine hakim ol diye... Ben o yüzden sinirlenmiyorum diyen adam geceden beri yine atarlı giderli.
Şimdi ne yapayım ben.

Arkadaşlar, eşim 11 senedir sigara içiyor. Lise zamanında başlamıştı. Biraz mecburiyetten dolayı şu an bırakmaya çalışıyor. Ama öyle sinirliki. Yanına yaklaşmak bile istemiyorum. Belli ki çatacak yer arıyor sabahtan beri herkese laf edecek bir şey buluyor. Bana da sa taşacak bir şey arıyordu ders çalışmam lazım deyip başka odaya geçtim. Üzerine gitsem kapışacağız. Bana diyor ki bana destek olmuyorsun ya dün bir bugün iki.. Kendin yapacaksın benimle ilgili bir şey değil ki. Daha önceki deneyim dönemini biliyorum. Özellikle de idim sinirlerine hakim ol diye... Ben o yüzden sinirlenmiyorum diyen adam geceden beri yine atarlı giderli.
Şimdi ne yapayım ben.
Tamamen bırakmış biri olarak diyorum ki bitter çikolata bana 2 haftada unutturdu patlican yedir bir de nikotin ihtiyacını karşılıyor :) normal sinirli olması takma çok :)

İlacı istemiyor.
Bırakmaktan emin değil içinde bir hınç varmış gibi.kavga etmekten korkuyorum inanın.

Hiç üzerine alınma bence sinirli halini. Yüzüne sevimli bir gülümseme yerleştir ve suyuna git, illa ki gergin hali geçecek, o zaman bu günlerin intikamını alırsın 🤪

İçinde bi sinir var zaten en ufak şeyleri bile büyütüyordum ben bir kere denedim de. Bence görmezden gel anlayışla karşıla bir süre sonra geçecek merak etme. Sadece bir süre idare etmen lazım sakın iç o zaman falan deme sinirlenir içer valla ben içmiştim 😂😂😂

Aaa ben 😂
Tüm bırakma denemelerimde resmen içimdeki canavar dışa vuruyor. Terör estiriyorum. Tabi kimsenin suçu yok biliyorum ama istem dışı bir durum.
Bebeğinizin en sevdiği oyuncak elinden alındı sonuçta. Bu ara görmezden duymazdan gelin. Şu dönemi bitince dişe diş kana kan girişirsiniz Allah ne verdiyse.
Umarım başarabilir. Darısı başıma 🤲

Destek olmak derken, kum torbası olarak mı (fiziksel olarak değil tabi) destek olmanızı bekliyor? Eniştem de 30 yıldan sonra bırakmaya çalışıyor, halam da dayandı dayandı, sonunda isyan bayraklarını çekti, bağrış çağrış gidiyorlar şu aralar.

Siz kavga etmeyin tabi ki. Bana destek olmuyorsun dediğinde ne diyorsunuz? Olmak istiyorum ama sen üstüme üstüme köpürürken aklıma gelen ilk şey destek olmak değil, kaçmak oluyor diyebilirsiniz. Tamam, zor anlıyorum, yanında olmak istiyorum, bunun için de beni düşman değil, dert ortağı olarak gördüğünü hissetmem gerekiyor deyin.

Umarım istikrarlı davranıp bırakır. Bir arkadaşım var, her yeni yılda bırakıp, bir ay sonra yeniden başlıyor. Loreth, bu sefer kesin bırakacağım lafını duymaktan ben bile yalama yaptım, o yapmadı. Umarım eşiniz gerçekten kararlıdır.

Kendi kendine bıraktıysa, hastanelerde yeni açılan sigara bırakma polikliniklerinde verilen bir ilaç var ücretsiz. Ondan alıp içsin. Eşiniz hala sigara istiyor, içemedikçe sinirleniyor diye düşünüyorum çünkü ben.

Ben bırakma evresenin ilk iki saatinde balataları sıyırmaya başlıyorum, adamı iki gündür düşünemedim. İkinizide çok iyi anlıyorum, umarım çabuk geçer bu dönemler.

Kendi kendine bıraktıysa, hastanelerde yeni açılan sigara bırakma polikliniklerinde verilen bir ilaç var ücretsiz. Ondan alıp içsin. Eşiniz hala sigara istiyor, içemedikçe sinirleniyor diye düşünüyorum çünkü ben.

Gitmeyi kabul etmiyor maalesef.

Back
X