• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağımlılık ..

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Zor bir çocukluk geçirdim bu bahane olamaz ama anlamanız için yazıyorum , banyoda on dakika kalamazdım mesela annem hemen bağırırdı , çok su harcadın çık diye .. bir tane bebeğim guzel bir tane elbisem olmadan büyüdüm .. ergenliğim de hep ezik şekilde başkalarına özenerek geçti.. durumumuz yoktu sanmayın ikisi de çalışıyor ve aşırı cimri insanlar, 8 tane evleri var şu an.. çarşıda çok susadım bir gün , Genc kızdım bir Şişe su aldım diye duymadığım laf kalmamıştı , sen parayı harcıyorsun boşuna diye cami yok muydu diye .. annem sağolsun iç çamasırı bile almazdı yazlık taytlarımı çamaşır niyetine giyer beden eğitimi dersinden nefret ederdim arkadaşlarım görecek diye ..
gelelim bugüne ..
maalesef tüm kıyafetlerim marka , iki gardrop dolusu elbisem ayakkabım sayısız kıyafet takı .. iki sezon geçmeden veriyorum ihtiyacı olanlara buna rağmen..
sayamıyorum sığmıyor eve .. 22 yaşından beri çalışıyorum çok şükür durumum iyi memurum
Ama kredi kartı borcu vs vs hep borç ..
hala sepetimde bişeyler var almak istiyorum kendımı zor durduruyorum ..
benim gibi olan var mı ..

Alışveriş bağımlılığı çok yaygın bir durum. Bu şikayetlerle terapi alan çok kişi var durumum da iyi demişsiniz bir an önce destek almalısınız. Minimalleşmekle ilgili yazıları vs okuyabilirsiniz belki motive eder sizi.

Yani bu bagimliliginizi tamamen ailenin cimriligi ile bagdaştırmak ne kadar dogru olur bilemiyorum ama Allah bu tip insanlardan gercekten herkesi korusun. Yani varken almamak ,yapmamak,gezmemek vs vs genetik fakirlik deniyor buna.8 tane ev var şimdi diyorsunuz, bu 8 ev cimrilik yaparak elde edilmez kesinlikle.Sizin durumunuzun belirlenmesi ve bu bağımlılıktan kurtulmaniz icin ise terapi almaniz cok saglikli olur.

Burda size yorumlarls yardımcı olamayız sizde bir sorun olduğunun farkındasınız. Bir uzmandan destek almanız gerek

Burda size yorumlarls yardımcı olamayız sizde bir sorun olduğunun farkındasınız. Bir uzmandan destek almanız gerek
Haklısınız ama ailemden uzak yaşıyorum zaten ve çocuğumu bırakacağım kimse yok
Bugün için de bırakmak istemiyorum yani
Terapi de çözemez gibi geliyor

Yani bu bagimliliginizi tamamen ailenin cimriligi ile bagdaştırmak ne kadar dogru olur bilemiyorum ama Allah bu tip insanlardan gercekten herkesi korusun. Yani varken almamak ,yapmamak,gezmemek vs vs genetik fakirlik deniyor buna.8 tane ev var şimdi diyorsunuz, bu 8 ev cimrilik yaparak elde edilmez kesinlikle.Sizin durumunuzun belirlenmesi ve bu bağımlılıktan kurtulmaniz icin ise terapi almaniz cok saglikli olur.
İşin komik yanı da şu
Kardeşim aynı onlar gibi
Elinden gelse tuvalete gitmeyecek
Pahalı bir spor ayakkabı aldı diye karısını yiyen bir tip .. bizim evde de öyleydi , fırın alındı dşye annem dayak yerdi .. babam alıp kafasını buzdolabına çarpmıştı dudağı patlamıştı ..
alışveriş yaptıkça sanki o günlerin intikamını alıyorum onlardan ..
Ama kardeşim aşırı cimri ..
su için bile cami arar ..
Bende tam tersi , alışveriş bağımlısı
Ne çelişki ama

Kartini iptal ettir, tüm alisverisleri nakitle yap, kartla ödeyince ben sanki uzaylilar gelip benim yerime odiycek gibi hissediyorum. Nakiti harcamak daha zor. Ve yardim al. Bu bir hastalık aslinda.
Aynen sanki kart olunca benim yerime başkası ödüyor
Ama borç bitmeden iptal de olmuyor sanırım
O borcun da bitme ihtimali yok
Borç ödemeye niyetlenınce de kilo alıyorum hep kendıme yeni bişey almamak için
Saçmalık ya
Haklısın hastalık

Zor bir çocukluk geçirdim bu bahane olamaz ama anlamanız için yazıyorum , banyoda on dakika kalamazdım mesela annem hemen bağırırdı , çok su harcadın çık diye .. bir tane bebeğim guzel bir tane elbisem olmadan büyüdüm .. ergenliğim de hep ezik şekilde başkalarına özenerek geçti.. durumumuz yoktu sanmayın ikisi de çalışıyor ve aşırı cimri insanlar, 8 tane evleri var şu an.. çarşıda çok susadım bir gün , Genc kızdım bir Şişe su aldım diye duymadığım laf kalmamıştı , sen parayı harcıyorsun boşuna diye cami yok muydu diye .. annem sağolsun iç çamasırı bile almazdı yazlık taytlarımı çamaşır niyetine giyer beden eğitimi dersinden nefret ederdim arkadaşlarım görecek diye ..
gelelim bugüne ..
maalesef tüm kıyafetlerim marka , iki gardrop dolusu elbisem ayakkabım sayısız kıyafet takı .. iki sezon geçmeden veriyorum ihtiyacı olanlara buna rağmen..
sayamıyorum sığmıyor eve .. 22 yaşından beri çalışıyorum çok şükür durumum iyi memurum
Ama kredi kartı borcu vs vs hep borç ..
hala sepetimde bişeyler var almak istiyorum kendımı zor durduruyorum ..
benim gibi olan var mı ..
Alış verişi bir kenara bırakın bıraz bi mont almayıp terapıye gıdın. 8 seansta çözülür.

İşin komik yanı da şu
Kardeşim aynı onlar gibi
Elinden gelse tuvalete gitmeyecek
Pahalı bir spor ayakkabı aldı diye karısını yiyen bir tip resmen
Bende tam tersi , alışveriş bağımlısı
Ne çelişki ama
Onu demek istedim ben de aslında. Gercekten bu bagimliliginizdan kurtulmayı net bir sekilde istiyorsaniz,zaman ve firsat yaratip terapiste gitmelisiniz.Ayni evde ayni sekilde büyüyen çocuklar birbirinin zıttı olabiliyor böyle..

Geçmişe duyduğunuz üzüntüyü sadece alışveriş ile dindirdiğinizi düşüyorsunuz. Onyomaninin tedavisi terapiler ile mümkün. Geç kalmayın obsesif ya da panik atak durumuna geçmeden önlem alın.

Back
X