Bağımlılıklarımdan nasıl kurtulabilirim...

yazdıklarınızdan boşlukta hissettiginizi dusundum, bunu herhangi birseye tutunarak geçistirmeye calısmayın bence. bu hissetiklerinizin ortadan kaybolmasını degil, sadece sorunlarınızın ustunu kapatMIŞ gibi hissetmenize yol acar.
sonra bir bakmışsınız sorununuz; eksikligini yaşadıgınız şeyler degil, onu aklınızdan çıkarmak ve zamanı daha hızlı sarmak icin yaptıgınız/kulandıgınız şeylere olan -vazgecilmez sandıgınız- alışkanlıklarınız olmuş.
çözümü ötelediginiz her an, derinleşen yaralarınız gibi alışkanlıklarınız da bagımlılıga dönüsmeye başlıyor

bazen mevcut durumu kabullenip insanın kendi prensiplerine gore bir amaç edinmesi en gecerli çözüm oluyor.
tutkularınızı öldürmeye degil de onları dönüştürmeye calışmak, alışkanlıklarımızı da degistirecektir.
işte burada dolaylı veya dolaysız yoldan iki sey devreye giriyor, ya alıskanlıklara karsı irade gostermek ya da alıskanlıga neden olan sorunun özünü kabul etmek.

ornegin hazırlık atlama sınavının tarihini beklerken, ogrenim hayatınızda bir daha kolayca bulamaycagınız bu bos zamanınızı sizi gelistirecek seyler icin kullanmaya calısabilirsiniz. veya simdiye kadar heves edip de etrelediginiz hobi duzeyindeki bir ugras? :34:

Boşluktamıyım bilmiyorum . Çok mutsuzum hayatımda ilk defa bukadar mutsuz hissediyorum .
yorumunuzu okuduğumdan beri uzun uzun düşünüyorum inanırmısıınız beni heyecanlandıracak mutlu edecek bir hobi bulamadım .
Öldümde gömmeyi unuttular heralde ...

Boşluktamıyım bilmiyorum . Çok mutsuzum hayatımda ilk defa bukadar mutsuz hissediyorum .
yorumunuzu okuduğumdan beri uzun uzun düşünüyorum inanırmısıınız beni heyecanlandıracak mutlu edecek bir hobi bulamadım .
Öldümde gömmeyi unuttular heralde ...

arkadaş cevreniz kısıtlı sanırım... cunku hazırlık sınavını beklerken gezeyim tozayım demek yerine icinize kapanıp bilgisayar basında vakit gecirmeye calısıyorsunuz.
ayrıca bagımlılık icin yazdıklarım acılarımız, gecmise takılı kaldıgımız durumlar veya bagımlılık yapıcı maddeler kullanımına yonelikti daha cok. siz sorunun farkındasınız ve farklı herhangi bir sey yaptıgınızda ekrandan uzaklasmanız cok daha kolay.
irade gostereceginiz bir durum hissetmiyorsunuz cunku yerine koydugunuz bir sey yok henuz. (sanırım boyle.. )

hic el işleri ilginizi cekti mi? örgü vs demiyorum. takı tasarımı, keçeden birseyler kesip bicme yaka ignesi veya minik cantalar yapmak vs. puzzle yapabileceginiz ortamınız var mı? (yurtta kalıyorsanız zor olabilir)
okulunuzun topluluklarına basvurabilirsiniz hem arkadas cevreniz genisler hem de sizi daha verimli oyalayacak yeni bir seyler yapmıs olursunuz. dizi seviyorum demistiniz, sinemaya merakınız aynı seviyede mi? gerci holywood sineması daha cekici gelebilir ama yavas yavas avrupa sinemasına yönelirseniz o sıkılma evreleri atlattıktan sonra tutkuya dönüşüyor.
eger tek basınıza yaptıgınız etkinliklerden keyif alıyorsanız, yuzme fotograf herhangi bir enstruman calma gayet rahatlatıcı baskasına ihtiyac olmadan yapılabilen seyler.
sizi tanımadıgım icin bir sey iyemiyorum. su an aklıma gelenler bunlar. hangi bolumde okuyorsanız o alana yakın seyler de yapabilirsiniz. veya size ilerde yardımcı olacagını dusundugunuz 2.bir dile baslayabilirsiniz. sosyal bilimler ise simdiden bazı kitapları okuyarak zaman kazanmıs olursunuz. acıkcası su an aklıma gelenler bunlar... :26:

arkadaş cevreniz kısıtlı sanırım... cunku hazırlık sınavını beklerken gezeyim tozayım demek yerine icinize kapanıp bilgisayar basında vakit gecirmeye calısıyorsunuz.
ayrıca bagımlılık icin yazdıklarım acılarımız, gecmise takılı kaldıgımız durumlar veya bagımlılık yapıcı maddeler kullanımına yonelikti daha cok. siz sorunun farkındasınız ve farklı herhangi bir sey yaptıgınızda ekrandan uzaklasmanız cok daha kolay.
irade gostereceginiz bir durum hissetmiyorsunuz cunku yerine koydugunuz bir sey yok henuz. (sanırım boyle.. )

hic el işleri ilginizi cekti mi? örgü vs demiyorum. takı tasarımı, keçeden birseyler kesip bicme yaka ignesi veya minik cantalar yapmak vs. puzzle yapabileceginiz ortamınız var mı? (yurtta kalıyorsanız zor olabilir)
okulunuzun topluluklarına basvurabilirsiniz hem arkadas cevreniz genisler hem de sizi daha verimli oyalayacak yeni bir seyler yapmıs olursunuz. dizi seviyorum demistiniz, sinemaya merakınız aynı seviyede mi? gerci holywood sineması daha cekici gelebilir ama yavas yavas avrupa sinemasına yönelirseniz o sıkılma evreleri atlattıktan sonra tutkuya dönüşüyor.
eger tek basınıza yaptıgınız etkinliklerden keyif alıyorsanız, yuzme fotograf herhangi bir enstruman calma gayet rahatlatıcı baskasına ihtiyac olmadan yapılabilen seyler.
sizi tanımadıgım icin bir sey iyemiyorum. su an aklıma gelenler bunlar. hangi bolumde okuyorsanız o alana yakın seyler de yapabilirsiniz. veya size ilerde yardımcı olacagını dusundugunuz 2.bir dile baslayabilirsiniz. sosyal bilimler ise simdiden bazı kitapları okuyarak zaman kazanmıs olursunuz. acıkcası su an aklıma gelenler bunlar... :26:

Arkadaş çevrem artık kısıtlı çünkü insanlardan çok zarar gördüm halada görüyorum ..
Ev yurt arası bir yerde kalıyorum ama takı tasarımı felan bu gibi hobilerim olmadı hiç biraz heyecan korku barındıran şeyler çekiyor sanırım . Siz yazdıktan sonra aklıma geldi karate dövüş felan olabilir diye düşündüm .
Yok sinema sevmiyorum dizide izlemezdim hiç geçen sene okulu yarı dönemde bıraktıktan sonra başladım dizilere.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ..

Benim için endişelenip tavsiye veren herkese şunu bildirmeyi borç bilirim ,
an itibariyle sınavımı geçmiş bulunmaktayım artık bölüm öğrencisiyim herkese teşekkür ederim iyiki varsınız :):54::54:

Back
X