- 5 Ekim 2013
- 613
- 102
- 323
yazdıklarınızdan boşlukta hissettiginizi dusundum, bunu herhangi birseye tutunarak geçistirmeye calısmayın bence. bu hissetiklerinizin ortadan kaybolmasını degil, sadece sorunlarınızın ustunu kapatMIŞ gibi hissetmenize yol acar.
sonra bir bakmışsınız sorununuz; eksikligini yaşadıgınız şeyler degil, onu aklınızdan çıkarmak ve zamanı daha hızlı sarmak icin yaptıgınız/kulandıgınız şeylere olan -vazgecilmez sandıgınız- alışkanlıklarınız olmuş.
çözümü ötelediginiz her an, derinleşen yaralarınız gibi alışkanlıklarınız da bagımlılıga dönüsmeye başlıyor
bazen mevcut durumu kabullenip insanın kendi prensiplerine gore bir amaç edinmesi en gecerli çözüm oluyor.
tutkularınızı öldürmeye degil de onları dönüştürmeye calışmak, alışkanlıklarımızı da degistirecektir.
işte burada dolaylı veya dolaysız yoldan iki sey devreye giriyor, ya alıskanlıklara karsı irade gostermek ya da alıskanlıga neden olan sorunun özünü kabul etmek.
ornegin hazırlık atlama sınavının tarihini beklerken, ogrenim hayatınızda bir daha kolayca bulamaycagınız bu bos zamanınızı sizi gelistirecek seyler icin kullanmaya calısabilirsiniz. veya simdiye kadar heves edip de etrelediginiz hobi duzeyindeki bir ugras?![]()
Boşluktamıyım bilmiyorum . Çok mutsuzum hayatımda ilk defa bukadar mutsuz hissediyorum .
yorumunuzu okuduğumdan beri uzun uzun düşünüyorum inanırmısıınız beni heyecanlandıracak mutlu edecek bir hobi bulamadım .
Öldümde gömmeyi unuttular heralde ...