Bağırmadan,ağlamadan,kimseyi kirmadan içimi dökmek istiyorum..

Rengarenk kelebekler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
608
283
23
34
Bu mümkün müdür?Üzgünüm, sinirliyim ..
Üzgünüm, Çünkü halami kaybettim. Daha önceki konumda da bu sene çok kayıplarim olmuştu.
Anneannemin 40. Gün mevlidi vardı bugun.Bi dayım var hayattayken kıymetini bilmemiş şimdi hem acı çekiyor hem çektiriyor
. Her gün çoluk çocuk mezara giderler. Saatlerce kalirlar.Once anneannemin olmak üzere mezarlığı sularlar..5 yaşındaki çocuğu her gün mezarlıkta düşünebiliyor musunuz?Halamın cenazesinden sonra anneannemin mevlidine geldim.bugun mezarlığa gittik.saatlerce kaldik.En büyük teyzem ağlar saatlerce..Yanlis anlamayın acıları ile dalga gecmiyorum.Cunku gerçekten acı çektiklerini düşünmüyorum . Acıyı gurbette olan annem çekiyor çunku.
Onlar aglarken biz gozyasimizi içimize akitiyoruz.o kadar çok kayıp verdim ki ..Goz pınarlarımda yaş kalmadi.Aglayamamak daha aci.
Artık ağlamak ve mezara gitmek onlar için hobi gibi .acıklı şarkılar dinleyip aile grubuna her gün resim atarlar.Ama bu insanlar anneannem bir bardak su bile vermemisler..Anneleri sonuçta ..Illa ki acıları var ama abarttiklari kadar degil.
Doldum yani arkadaşlar melankolik hallerden ,ortamlardan .bir de mezarlıkta gezerken daha sonra ölen insanların mezarlarına baktim.gencler de vardı ..uzuldumm..cok üzüldüm .ben de olabilirdim..belki de olacağım ..
Mesela bunu kimseye diyemiyorim.cunku ölmek istemiyorum ama ölürsem morg da kalmaktan çok korkarım.. Ama itiraf edemiyorum.Bu düşüncem bile beni korkutuyor.Olum çok uzakmış gibi..bir o kadar da yakınmış gibi..karmakariaik duygular icindeyim.
Bir de üstüme çok geliniyor. Anneme babama destek olmaya çalışırken 0inciniyorum..zaten annem çocukken bana karşı nasılsa hala oyle..Sus,durr..ayip,yanlış. .hep bunlarla büyüdüm ben.hala da oyle..
Inanır mısınız rapor alacağım hastaneden yanında dayimi gönderiyor sen konuş doktorla diye..dayim da tam bir verimsizlik abidesi..Doktorun odasına benden önce daliyor..rezilliggim diz boyu.bu arada 28 yasindayim.
Diyeceksiniz tepki gösteremiyor musun..gucum yok..patlamaya hazır bombayim cunku. Bosvermisim.sakaciktan bile gülemiyorum.
Bu insanın ablası da annem iste..Duaunun beni..mutsuz,kendine güvenemeyen,kaygılı ve negatif bir insan..iletiaimim 0,arkadaşım çok az..hatta hiç yok . Alıngan ve negatif insanları kim aever..bir o kadar da kararsız..
Kuzenim benimle ilgili ıyi niyetlive eleştirilerde bulundu.cok haklıydı..
Kararsozsin , içini herkesle başta annenle paylasoyorsun.aecimlerinin sonuçlarına katlanmayı bilmiyorsun.Sonucunu sen gor..kendi seçimini kendin yasa dedi..
Çok haklıydı
..ama boyleyim..kaygilarla doluyum..ozellikle bu zamanlarda.attigim her adımdan endişe duyuyorum.ah annee ..neden beni mutsuz ve güçsüz yetistirdun..neden beni ailenin yönetmenine izin verdin...neden hala hatalarını anlamıyorsun ve haklı olduğum halde direniyoesun?n2den hala beni incitiyorsun?ama ben ölüm var deyip susuyorum .

kendilerini etrafa karşı aklamak için çaba sarf etmelerine takılma siz dogrucu davut olmayın.
anneniz de böyle yetişmiş sus otur konuşma ayıp vs.vs diye gider elalem neder düşünceleri.
siz kendinizi degiştirin toplumu degil.
kişisel gelişim kitapları yazılar okuyun
hayır a hayır evet e evet demeyi ögrenin.
birileri istiyor diye degil dogru olanı kabul yanlış olanı red edin.
herşeyinizi anlatmayın gidecek gelecek yapılacak işleri bilmesinler halledin öyle ögrensinler.
kısacası kendiniz olun başkasının aklı size küçük gelebilir yada büyük

Bir de üzerine sevdiklerini kaybetme korkusu.o kadar çok korkuyorum ki..Birden ağlama krizine girdim.tuvalette dakikalarca ağladim.Babam fark etti ama belli etmiyor.sumdi onun vicdan azabını cekiyorum.odum kopuyor onlara bir şey olacak diye..

Cenazede, en çok ağlayan, en çok vicdan azabı çekendir, derler...
Size katılmıyorum, evet vicdan azabı çeken çok ağlar ama çok ağlayan biri illa ki vicdan azabı çekiyor diye yargılanmamalı. İki sene önce çok büyük bir kayıp yaşadım ölürcesine ağladım, hala gözyaşım dinmedi ve birbirimizi zerre kadar incitmedik ömür boyu.

Ben hepsini okumadım çünkü üslubunuz çok ukala geldi, yanlış anlamayın. Çok yargılayıcısınız, kimin ne kadar acı çektiği sadece yaşayan bilir. Siz bilemezsiniz, biz de bilemeyiz. Sizin de kaybınız var, onların da var. Daha yumuşak yaklaşmayı deneyin bence.

Ben konu sahibini anlıyorum. Ben babami kaybettiğimde biz sessiz bir şekilde acımızı yasayip annemi ayakta tutmaya çalışırken diger akrabalar etrafımızda bağırarak cagrarak ağlayıp kendini parçaladı resmen. Annemde ona göre çöktü, yere yığıldı orda. İnsanların acısını yargılamak tabi ki kimseye düşmez, ama orda kimin samimi acını paylaştığını ve kimin paylasmadigini gayet net görüyorsun. Ayrica o şarkı yollayıp insanların duygularını oymasini da gördük. Yıldız Tilbenin bir şarkısi var. Ne zaman çıksa kapatırım bu yüzden. Konu sahibi ukala değil, sadece ayakta kalmakta zorlanıyor ve etraftakiler yardımcı değil

Tek hataniz susmak , karsinizdaki anneniz bile olsa susmayin , cocugum hatali oldugumda susmaz , cunku oyle ogrettim , sizde bu yasinizdan sonra ogrenin , olum herkes icin var , o zaman kimse agzini acmamali size gore , hayat boyle surmez
Kayiplariniz icin allah rahmet eglesin

Bırak herkes acısını nasıl yaşıyorsa yaşasın .
yalan yada gerçek bir şekilde içlerinden nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar bence etrafındaki insanlara o kadar takılıp kalma :KK66:

Her canli ölümü tadacaktir.
Sadece bu dunya icin yasamayin.olumden sonra gercek bir hayat var.bunun bilincinde oldugunuz çok belli.olumu unutmakda yanlis.surekli olecegim dusuncesiyle kendini salmakta.benimde kayiplarim oldu.herkesin oluyor.acilariniz çok taze.baskalarina takilmayin.kendinize pay cikarmaya calisin.heybenizi guzelliklerle doldurun.ic huzurunuz kendiliginden olusur zaten.Allaha siginin.keza yaradandan baska kimsemizde yok.Allah sabir versin.

Ben konu sahibini anlıyorum. Ben babami kaybettiğimde biz sessiz bir şekilde acımızı yasayip annemi ayakta tutmaya çalışırken diger akrabalar etrafımızda bağırarak cagrarak ağlayıp kendini parçaladı resmen. Annemde ona göre çöktü, yere yığıldı orda. İnsanların acısını yargılamak tabi ki kimseye düşmez, ama orda kimin samimi acını paylaştığını ve kimin paylasmadigini gayet net görüyorsun. Ayrica o şarkı yollayıp insanların duygularını oymasini da gördük. Yıldız Tilbenin bir şarkısi var. Ne zaman çıksa kapatırım bu yüzden. Konu sahibi ukala değil, sadece ayakta kalmakta zorlanıyor ve etraftakiler yardımcı değil
Gerçekten acı çeken hayata bu kadar çabuk donmez.kendisini yırtarcasına ağlayan bir dakika sonra gülüp eglenmez.istahla yemeğini yiyemez veya yedikten sonra bir tabak daha istemez.Sadece dua eder.Aglar dua eder.ben de çok agladim.ama kimse bilmez.bile de bilir.ama acı öyle olmaz.

Tek hataniz susmak , karsinizdaki anneniz bile olsa susmayin , cocugum hatali oldugumda susmaz , cunku oyle ogrettim , sizde bu yasinizdan sonra ogrenin , olum herkes icin var , o zaman kimse agzini acmamali size gore , hayat boyle surmez
Kayiplariniz icin allah rahmet eglesin
Susmak hatam.konusmayi denedim çok denedim.Ama hep susturuldum.

Gerçekten acı çeken hayata bu kadar çabuk donmez.kendisini yırtarcasına ağlayan bir dakika sonra gülüp eglenmez.istahla yemeğini yiyemez veya yedikten sonra bir tabak daha istemez.Sadece dua eder.Aglar dua eder.ben de çok agladim.ama kimse bilmez.bile de bilir.ama acı öyle olmaz.

Her insan acısını farklı yaşar.bazilari donup kalır, bazıları hemen hayata sarılırlr çünkü ölümü gördüklerini unutmak isterler. Bazıları da yaştan dolayi "zamani gelmişti" diye gecip gidiyorlar. Siz çok kayiplar vermişsiniz buda sizi yıpratmis. Belki psikolojik destek alsanız bir süre m size iyi gelir. Öte yandan sizi yalnız doktora göndermemeleri şaşırtıcı. Sebebi ne?

Her insan acısını farklı yaşar.bazilari donup kalır, bazıları hemen hayata sarılırlr çünkü ölümü gördüklerini unutmak isterler. Bazıları da yaştan dolayi "zamani gelmişti" diye gecip gidiyorlar. Siz çok kayiplar vermişsiniz buda sizi yıpratmis. Belki psikolojik destek alsanız bir süre m size iyi gelir. Öte yandan sizi yalnız doktora göndermemeleri şaşırtıcı. Sebebi ne?
Destek aliyorum.yalniz yaşayan bir insanım zaten
Ama çocukluğumda beri otomatik bir davranış olmus ailemin davranislari.artik bilinçli yapılmıyor . Büyük çocuk olduğum için kontrol altında robot gibi yetiştim.Doktora araçla gitmem gerekiyordu.o da dayımda vardı.ama annem dayimi tembihledi.ben de sinirlendim zaten ama söylediğim gibi otomatik davranis.Annem ailesine çekmiş ve ben annemin ailesini sevemiyorum malesefff ..cocuklari çok kötü yetistiriyorlar..kendilerine saygıları olmayan,otoriteden korkan,mutsuz ve ozguvensiz yetistiriyorlar.hic de akillanmiyorlar..

Ama çocukluğumda beri otomatik bir davranış olmus ailemin davranislari.artik bilinçli yapılmıyor . Büyük çocuk olduğum için kontrol altında robot gibi yetiştim.Doktora araçla gitmem gerekiyordu.o da dayımda vardı.ama annem dayimi tembihledi.ben de sinirlendim zaten ama söylediğim gibi otomatik davranis.Annem ailesine çekmiş ve ben annemin ailesini sevemiyorum malesefff ..cocuklari çok kötü yetistiriyorlar..kendilerine saygıları olmayan,otoriteden korkan,mutsuz ve ozguvensiz yetistiriyorlar.hic de akillanmiyorlar..
Ama bana sönmüyor bu davranışları sadece gergin olduğum zamanlarda tepkisiz kalıyorum.

Çalışıyorsanız bi psikoloğa gidin. Yeni bi olay değil bu anlattıklarınız. Hep baskılanarak, geri planda bırakılarak büyümüşsünüz. Hala bi yetişkin gibi davranamıyorsunuz o yüzden. Sorununuz belli ama çözümünüzü bi uzmanla zamana yaymalısınız.

Böyle durumları kendimde yaşadığım için anlıyorum sizi. Hayata insan ister istemez 1-0 arkada başlıyor. Siz tedavinize devam edin. Ailenizi değiştiremezsiniz, ama kendiniz icin elinizden geleni yapabilirsiniz

Ayyy aynı bizim dayılar ve karıları gibiler rahmetli ananem hem görmüyordu hemde yürüyemiyordu son zamanlarında 1 bardak su istediği diye kadına dayım karısı ve çocukları bağırmıştı biz bunu duyduk hemen babam ananemi bize getirdi kadıncağızı oğulları cok ağlattı ananem oluncede sanki cok sever gibi halen ağlamalar halen ağlar vahlar samimiyetsizler

Ayyy aynı bizim dayılar ve karıları gibiler rahmetli ananem hem görmüyordu hemde yürüyemiyordu son zamanlarında 1 bardak su istediği diye kadına dayım karısı ve çocukları bağırmıştı biz bunu duyduk hemen babam ananemi bize getirdi kadıncağızı oğulları cok ağlattı ananem oluncede sanki cok sever gibi halen ağlamalar halen ağlar vahlar samimiyetsizler
Biz de yenge iyiydi de dayı kötüydü
Şimdi pişman
Şimdi vicdan azabı cekiyor

sizin öncelikle çözmeniz gereken kendinizle ilgili sıkıntılar. 28 yaşındasınız neredeyse orta yaşa yürüyorsunuz ama hala çocuk gibi annenizin değer yargılarına göre davranıp hısım akraba tarafından yönetiliyor gibisiniz. Anneniz öyle ya da böyle; 18 yaşındayken bunlardan şikayet edilir 28 yaşında insan annem de öyle bir insan işte deyip kendi hayatının kişiliğinin iplerini eline alır. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama bağımsız bir birey olmaya çalışın artık. Bence şu an kendinizle ilgili sorunlardan kaçmak yerine halam şöyle dayım böyle diye hırslanıyorsunuz; size ne onlardan. Kaybetme ölüm korkusu hepimizde var ama bu kaygının içinde sıkışıp ağlayarak birşey kazanılmıyor maalesef

Back
X