• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağırmak

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Esim bu huyundan vazgecmedi. Aksam sakince bir sey soyledim birden bagirip tersleyerek cevap verdi bana. Ona gore sesini yükseltme bana göre bağırmak ve ben buna katlanamiyorum. Kirilganim ama artik kirginligim yerini ofkeye sinire bırakıyor. Suratim düştü sonra gelip ne zamana kadar surat ascaksin dedi. Sabrimi cok zorluyosun bu konuda kendine çekidüzen ver bak dedim. Nolur vermezsem diye sordu. Ben sana bagirmadim sadece sesim yukseldi anca tehdit ediyorsun dedi. Özür diledi. Ama o kadar önemsiz ki özrü çünkü biz bu konudan defalarca tartıştık. Kavga uzadi naparsan yap ben bagirmadim diyorum sen bagirdin diyorsun dedi. Ben normal ses tonunu da biliyorum bagirdigina eminim. Tamam madem benim kirilmami onemsemiyosun bundan sonra herkes istedigi gibi davransin dedim. Istemedigi is vardı ona basvurmayi düşünüyorum yemege falan da dokunmak istemiyorum ama oruc tutuyor nasil olacak? Cocuk gibi küsme konus diyenleriniz olacak kac kere konuştum psikoloğa git dedim ama yok vazgeçmiyor bu huyundan ..

Onun ailesinde bu ses yükseltmek olarak mi kabul ediliyor? Yetisme tarziyla ilgili olabilir..

Ben de erkek arkadasimla zaman zaman bunu yaşıyorum çünkü ona göre cok normal yaptigi ama bana göre normal değil. Sakince konustugumuzda aile hayatıyla ilgili oldugunu kesfettik biz. Belki sizin de öyledir. Zamanla rayına oturur belki.

Ama inat uğruna biseyler yapmayın bence

Bikere de siz yatarken gelip sarılmıştı ve siz yanaşmayınca kolunu başınızın altından çekmişti ve siz itti beni demiştiniz buradaki bazı üyelerde şiddettt buuuuu demişlerdi. Burada da siz bağırdı o sesim yükseldi diyor. Bilemiyorum altan bilemiyorum..

Zaten çabuk parlayan yapısının üstüne oruç da tutunca,oluyor böyle.
Allah ıslah etsin.
Sanırım bu tarz tipler kısasa kısas şeklinde düzeliyorlar.
Aynı şekilde ona davranılınca anlıyorlar ama herkes de aynı olmayabiliyor.

Sen de bagir ona. Ne bagiriyosun derse eger sen deli misin ne bagirmasi deyip iki tane catlat. Bak simdi ben sana vurmadim cunki bu vurmak degil oksamak de. Sonucta vurmadim diyosan vurmuyosundur. O da bagirmiyorum diyosa bagirmiyodur. :KK45:

Onun ailesinde bu ses yükseltmek olarak mi kabul ediliyor? Yetisme tarziyla ilgili olabilir..

Ben de erkek arkadasimla zaman zaman bunu yaşıyorum çünkü ona göre cok normal yaptigi ama bana göre normal değil. Sakince konustugumuzda aile hayatıyla ilgili oldugunu kesfettik biz. Belki sizin de öyledir. Zamanla rayına oturur belki.

Ama inat uğruna biseyler yapmayın bence
Sıkıldım ama bu konuda tartismaktan. Anne babası su an cok kopuk. Zamanında bilmiyorum nasillardi. Niye buyutup kavga ediyosun diyor. Ben de hem bağır hem büyüten ben olayım buyutme diye de kenara cekil dedim. Gerçekten böyle. Dilinde bi özür ama lafla peynir gemisi yürümüyor. Benim icin ozurun hicbir anlamı yok dedim tamam o zaman diyip döndü gitti. Bir seyler değişsin empati yapsin istiyorum.

Bikere de siz yatarken gelip sarılmıştı ve siz yanaşmayınca kolunu başınızın altından çekmişti ve siz itti beni demiştiniz buradaki bazı üyelerde şiddettt buuuuu demişlerdi. Burada da siz bağırdı o sesim yükseldi diyor. Bilemiyorum altan bilemiyorum..
Ben sakin bi insanim. Ayirt edebiliyorum ikisini. Bana bir sey yapılmadıkça da kimseyi suclamam. Diyelim ki bagirmadi ses tonu yüksek çıktı o zaman neden düşünmüyor bu kiz yuksek sesten rahatsiz oluyor dikkat edeyim diye.

Sıkıldım ama bu konuda tartismaktan. Anne babası su an cok kopuk. Zamanında bilmiyorum nasillardi. Niye buyutup kavga ediyosun diyor. Ben de hem bağır hem büyüten ben olayım buyutme diye de kenara cekil dedim. Gerçekten böyle. Dilinde bi özür ama lafla peynir gemisi yürümüyor. Benim icin ozurun hicbir anlamı yok dedim tamam o zaman diyip döndü gitti. Bir seyler değişsin empati yapsin istiyorum.

Yani bence aile yasantısıyla alakalı bu. Bu kadar kopmalari icin evde siddetli kavgaların olması gerek..

Siz de hemen kırılmayın bence. Yani belli etmemeye çalışın. Sabredin bakalım. Sadece "sesini yukseltmedne konusacağin zaman seninle bu konuyu konusucam" deyip baska odaya gecin. Hem surat asmamis olursunuz hem de daha olgun bir tutum sergilemis olursunuz

Zaten çabuk parlayan yapısının üstüne oruç da tutunca,oluyor böyle.
Allah ıslah etsin.
Sanırım bu tarz tipler kısasa kısas şeklinde düzeliyorlar.
Aynı şekilde ona davranılınca anlıyorlar ama herkes de aynı olmayabiliyor.
Bu konuda defalarca uyardim olmadi küstüm olmadi . Evet bazi konularda misillemeden anlıyor ama onu terslesem sallamaz. Sakin bi insanim hic onun gibi durduk yere de bagirmadim ki bagirmam da neden bagirayim karşımdaki insana.

Ben de sinirlendiğimde sesimi kontrol edemiyorum.. istemsizce bağırdığım çok oldu.. eşinin bağırdığını inkar etmek işine geliyor ama yine de bi şeyleri düzeltmeye çalışıyor gibi, tepkini vermişsin zaten, bence uzatma artık

Yani bence aile yasantısıyla alakalı bu. Bu kadar kopmalari icin evde siddetli kavgaların olması gerek..

Siz de hemen kırılmayın bence. Yani belli etmemeye çalışın. Sabredin bakalım. Sadece "sesini yukseltmedne konusacağin zaman seninle bu konuyu konusucam" deyip baska odaya gecin. Hem surat asmamis olursunuz hem de daha olgun bir tutum sergilemis olursunuz
Sadece niye bagiriyorsun dedim sakince. Ben de tek bagirmasinda bu noktaya gelmedim tabii ki ayların birikimi bu iste.

Ben de sinirlendiğimde sesimi kontrol edemiyorum.. istemsizce bağırdığım çok oldu.. eşinin bağırdığını inkar etmek işine geliyor ama yine de bi şeyleri düzeltmeye çalışıyor gibi, tepkini vermişsin zaten, bence uzatma artık
Kaçıncı tepki verisim

Ben sakin bi insanim. Ayirt edebiliyorum ikisini. Bana bir sey yapılmadıkça da kimseyi suclamam. Diyelim ki bagirmadi ses tonu yüksek çıktı o zaman neden düşünmüyor bu kiz yuksek sesten rahatsiz oluyor dikkat edeyim diye.
Dikkat etsin tabi etsin..

Bağırmak ve yüksek ses arasında fark var mı

Örneğin ben karşımdaki beni dinlediğine dair sinyal vermezse bağırıyorum

Çocukluğuma inersek de kabul görmek için pısmamak gerektiğini, sessiz sakin olursak ezildiğimi gördüm

Bir şey söyledim doğru ya da yanlış sen de benimle hayır öyle değil böyle diye konuşmayı devam ettirmezsen kısaca beni kayle almazsan sesim yükselir

Zira ben etkileşim olmayınca çileden çıkıyorum

Doğru mu değil

Bizim bir hocamız vardı dershanede ben eşimle tartışırken bağırırım Ada'm da aman komşular rahatsız olmasın diye banyonun vs camını kapısını kapatır ben de dellenirim derdi

Evet beni anlamak ne demek istediğim ile ilgilenmek yerine ama sen bağırıyorsun vs dendiğimde daha da sinirlenirim

Neden bağırıyorum anlaşılmak için

Bir de ses tonu yüksek olan tipler var heyecanlı vs diye adlandırılan ama siz eşinizin her halini bilir ona göre değerlendirme yaparsınız zaten

Psikolog tavsiyesini özelden alabilirim

Bağırmak ve yüksek ses arasında fark var mı

Örneğin ben karşımdaki beni dinlediğine dair sinyal vermezse bağırıyorum

Çocukluğuma inersek de kabul görmek için pısmamak gerektiğini, sessiz sakin olursak ezildiğimi gördüm

Bir şey söyledim doğru ya da yanlış sen de benimle hayır öyle değil böyle diye konuşmayı devam ettirmezsen kısaca beni kayle almazsan sesim yükselir

Zira ben etkileşim olmayınca çileden çıkıyorum

Doğru mu değil

Bizim bir hocamız vardı dershanede ben eşimle tartışırken bağırırım Ada'm da aman komşular rahatsız olmasın diye banyonun vs camını kapısını kapatır ben de dellenirim derdi

Evet beni anlamak ne demek istediğim ile ilgilenmek yerine ama sen bağırıyorsun vs dendiğimde daha da sinirlenirim

Neden bağırıyorum anlaşılmak için

Bir de ses tonu yüksek olan tipler var heyecanlı vs diye adlandırılan ama siz eşinizin her halini bilir ona göre değerlendirme yaparsınız zaten

Psikolog tavsiyesini özelden alabilirim
Tavsiye alabilirim derken o_O ikna edemiyorum ki psikoloğa. Bence bi erkege bagrilmasiyla bi kadina bagrilmasi ayni degil..

Heyecanli bi tip degil. Anlasilmadiginda sesi yükseliyor evet. Zaten tartışırken artık benim de yükseliyor malesef beni de kendine benzetti. Ama bugün hicbir sey demedim durduk yere oldu bu olay.

Kişiliğin mi evliliğin mi eşin mi anlayamadım ama var bir problem

Tavsiye alabilirim derken o_O ikna edemiyorum ki psikoloğa. Bence bi erkege bagrilmasiyla bi kadina bagrilmasi ayni degil..

Heyecanli bi tip degil. Anlasilmadiginda sesi yükseliyor evet. Zaten tartışırken artık benim de yükseliyor malesef beni de kendine benzetti. Ama bugün hicbir sey demedim durduk yere oldu bu olay.

Genel olarak psikoloğa git derler ya ben de bana tavsiye alabilirim dedim sizden değil de okuyanlardan manasında

Ben neden olduğunu biliyorum ama hala bağırıyorum zira aynı şeyi üçüncü kez söylediğimde müthiş sinirleniyorum

Yalnız kadın erkek ne fark eder ki onunki de bağırma benimki de ben kadın olunca Hakkım da o erkek olunca farklı mı

Sakin konuşabilmek lazım ama bunu beceremiyoruz işte

Back
X