Bağırmak

Genel olarak psikoloğa git derler ya ben de bana tavsiye alabilirim dedim sizden değil de okuyanlardan manasında

Ben neden olduğunu biliyorum ama hala bağırıyorum zira aynı şeyi üçüncü kez söylediğimde müthiş sinirleniyorum

Yalnız kadın erkek ne fark eder ki onunki de bağırma benimki de ben kadın olunca Hakkım da o erkek olunca farklı mı

Sakin konuşabilmek lazım ama bunu beceremiyoruz işte
Esimle kendimi kiyasliyorum da ben daha hassasim. Genelde de kadinlar daha narin kirilgan oluyor ya hani. Ordan yola çıktım yoksa esitlikciyiz.

Aile terapistine gidin?
Onu psikologa yollayacaginiza..
Tek tarafli davranis oldugunu dusunmuyorum bunun.

Ayrica lutfen inat ugruna "istemedigi ya da icine sinmedigi" seyi yapmayin...
Herkesin bir damari vardir. Zorlamayin.

Aile terapistine gidin?
Onu psikologa yollayacaginiza..
Tek tarafli davranis oldugunu dusunmuyorum bunun.

Ayrica lutfen inat ugruna "istemedigi ya da icine sinmedigi" seyi yapmayin...
Herkesin bir damari vardir. Zorlamayin.
Benim de var. Defalarca uyardim ama zorlamaya devam etti. Her seferinde başa dönüyoruz. Bugün hicbir sey demedim ben hicbir sucum gunahim yoktu. Zaten kendi de dedi sen bana bi sey demedin etmedin niye bagirayim diye. Terapiste ikna olacağını hic sanmiyorum ki..

Ya olabilir mesela bende hararetli bi konuşmada farkında olmadan gerçekten yüksek sesle konuşuyorum, hatta ilk işe girdiğimde arkadaşlarım beni bu yüzden agresiflikle ve kavga eder gibi konuşmakla suçladı ama zamanla anladılar, konuşma şeklim öyle benim. Ailemde kimse küçük sesle konuşmaz ve maalesef ben de öyleyim:KK43: Yani gerçekten farketmiyo olabilir, ben farketmiyorum çünkü o an normal geliyo bana sesim

Bağırmak ve yüksek ses arasında fark var mı

Örneğin ben karşımdaki beni dinlediğine dair sinyal vermezse bağırıyorum

Çocukluğuma inersek de kabul görmek için pısmamak gerektiğini, sessiz sakin olursak ezildiğimi gördüm

Bir şey söyledim doğru ya da yanlış sen de benimle hayır öyle değil böyle diye konuşmayı devam ettirmezsen kısaca beni kayle almazsan sesim yükselir

Zira ben etkileşim olmayınca çileden çıkıyorum

Doğru mu değil

Bizim bir hocamız vardı dershanede ben eşimle tartışırken bağırırım Ada'm da aman komşular rahatsız olmasın diye banyonun vs camını kapısını kapatır ben de dellenirim derdi

Evet beni anlamak ne demek istediğim ile ilgilenmek yerine ama sen bağırıyorsun vs dendiğimde daha da sinirlenirim

Neden bağırıyorum anlaşılmak için

Bir de ses tonu yüksek olan tipler var heyecanlı vs diye adlandırılan ama siz eşinizin her halini bilir ona göre değerlendirme yaparsınız zaten

Psikolog tavsiyesini özelden alabilirim

:KK70::KK70:
bende heyecanlı bir tipim bir iki derken üçüncüye nasıl bir ses tonuyla çıkıyorsa artık ki halbuki aynı sözü sarfediyorum laf sokmasan olmaza dönüyor iş..
aynı ses tonuyla nasıl tartışılır bilmiyorum ..
başarabileceğim birşey olduğunuda sanmıyorum..zira adı üstünde tartışma, hararet gerektiren bir eylem..

edit: psikolog tavsiyesi istemiyorum:KK70:

Ya olabilir mesela bende hararetli bi konuşmada farkında olmadan gerçekten yüksek sesle konuşuyorum, hatta ilk işe girdiğimde arkadaşlarım beni bu yüzden agresiflikle ve kavga eder gibi konuşmakla suçladı ama zamanla anladılar, konuşma şeklim öyle benim. Ailemde kimse küçük sesle konuşmaz ve maalesef ben de öyleyim:KK43: Yani gerçekten farketmiyo olabilir, ben farketmiyorum çünkü o an normal geliyo bana sesim
Normalde cok karizmatik bi ses tonu var. Sakin sakin böyle. Her zaman böyle degil yani sizin gibi is yerinde kimseyle böyle konuştuğunu sanmiyorum.

Bagırmayan erkek var mi ki
Eşim ne kadar iyidir
Merhametlidir
Kedi gbi sakindir ama bazen o bile bagırır
Bazen ben de sesimi yukseltirşm sanırım
Anlasılmadıgımda cogu zaman:(
Sakin konusmayı bilemem

Sevgilimle aramda benim de bu problem var. Ona göre bagiriyormusum ama bagirmiyorum ki :/ Aileden gelen bi sey bu aslında biz de hep yuksek ses tonuyla konusulur. Millet kavga ediyoruz sanir.

Hem suçlu hem güçlü birdaha öyle yaparsa, şuan seninle tartışamicam sakinleş öyle gel, de

bir kere ona sokak ortasında, milletin içinde bağırsanız geçer mi acaba? utanır ve yapmaktan vazgeçer belki

Ben de nefret ederim bağırarak konuşulmasından veya ses yükseltilmesinden, ikisi arasında da hiçbir fark Yok ayrıca. Çocuk yok karşılarında ki çocukla bile bağırarak konuşmak saçma.

Eşim bağırınca ben küsmüyorum deliriyorum sinirden , ne diyosun sen be diye 5 kat fazla bağırıp çağırıp olayı da büyütüyorum istemeden , artık bağırmıyor. Bağırmayı bırak gergin ses tonuyla konuşmasına bile tahammülüm Yok kimsenin.

Zamanla öğrenir eşin de umarım

Esim bu huyundan vazgecmedi. Aksam sakince bir sey soyledim birden bagirip tersleyerek cevap verdi bana. Ona gore sesini yükseltme bana göre bağırmak ve ben buna katlanamiyorum. Kirilganim ama artik kirginligim yerini ofkeye sinire bırakıyor. Suratim düştü sonra gelip ne zamana kadar surat ascaksin dedi. Sabrimi cok zorluyosun bu konuda kendine çekidüzen ver bak dedim. Nolur vermezsem diye sordu. Ben sana bagirmadim sadece sesim yukseldi anca tehdit ediyorsun dedi. Özür diledi. Ama o kadar önemsiz ki özrü çünkü biz bu konudan defalarca tartıştık. Kavga uzadi naparsan yap ben bagirmadim diyorum sen bagirdin diyorsun dedi. Ben normal ses tonunu da biliyorum bagirdigina eminim. Tamam madem benim kirilmami onemsemiyosun bundan sonra herkes istedigi gibi davransin dedim. Istemedigi is vardı ona basvurmayi düşünüyorum yemege falan da dokunmak istemiyorum ama oruc tutuyor nasil olacak? Cocuk gibi küsme konus diyenleriniz olacak kac kere konuştum psikoloğa git dedim ama yok vazgeçmiyor bu huyundan ..
evet sana hak veriyorum bu konuda. ses yuksetmek demek bagirmak demektir. nara atmasina gerek yok bagirdin demek icin. benimde en cok kalbimi bu kirar. tartisirken sesini yukselttigi zaman film kopar susarim o devam eder soylenmeye ama bende tik yok cunku kirildi 2dk once. farkinda bile degil o dere. sonrada neden susuyosun susma delirtme beni der. telefondaysak kapatirim suratina. aradiginda acmam. mesajinada cevap vermem. aksam gekdiginde paşa paşa ozur diler. evliligimizin ilk doneminde cok saglam bagirmisti bana. resmeeen mahalle inledi o derece yani. evdeyim ben. oda arabada asagida beni bekliyor. bisekilde tartisma basladi telefonda basladi bagirmaya. ilk defa o zaman aglamistim bagirdi diye. inmedim tabi asagiya. o gunden beri de 2 defa falan oldu. yalan olmasin 3 de olabilir. artik aglamiyorum ama cat diye kapatiyorum telefonu. en nefret ettigi sey bu.

yani küsme demicem sana. kalbin kirikken gonlunu alsin once.. almadigi surecede konusma.

Back
X