Bağırsaktan 5 kadına vajina yaptılar

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
68
683
İnce bağırsaktan 5 kadına vajina yaptılar

Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, doğuştan vajinaları bulunmayan 4’ü evli 5 kişiye, kendi ince bağırsaklarından vajina yapıldı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Münire Erman Akar, genital sistemlerinde doğuştan sorun olan kız çocuklarının sorunlarının, genellikle geç teşhis edildiğini belirtti. Bu hastaların toplumda azımsanmayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Akar, hastalığın genellikle adet görememeyle ortaya çıktığını ifade etti. Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan da "Doğal vajina dokusuna en çok benzeyen bağırsak dokusundan vajina yapılabiliyor. Uygun hastalarda ince bağırsağın 15-20 santimetrelik parçası, açtığımız vajina boşluğuna mikroskop altında damarlarını dikerek transfer ediliyor. Teknik olarak zor bir ameliyat olmakla birlikte uzun dönem sonuçlarının daha tatmin edici olduğunu görmekteyiz" diye konuştu.

Başarılı bir ameliyat geçirdi

Akdeniz Üniversitesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan, ameliyatları Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Münire Erman Akar ile ortaklaşa yaptıklarını söyledi. Şimdiye kadar hiç adet görmediği ve şiddetli ağrıları olduğu için hastaneye başvurduğunu anlatan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.K. de başarılı bir ameliyat geçirdi.

Gercekten Saskinlik Icinde Okudum Bu Yaziyi Yorum Bile Yapamiyorum Vajinasiz Kadinlar Annelerin Bilincsizligi Diyim Artik
Tesekkuler Paylasimin Icin

ilk kez duyuyorum ya nasıl bişey acaba fotoğraf falan varmıdır bildiğiniz bir sitede ...nasıl farkedilmez anlayamadım

evet ben de anlayamaıdm nasıl yani hiç yok mu orası yoksa yapısında bi eksiklik mi oluyo
Allahım dert verip derman aratmasın çok kötüü Allah korusun

yarencim bilgin için tesekkur edirim. bişi sormak istiyorum bilgin varmı bilmiyorum peki sonradan vajina yapılan kadınlar hamile kalabiliryormu biliyormusun

nasıl yani :1shok:gercekten yokmumus nesi yokmuski ne var onun yerine yani nasıl fark edilmez ya ???

:uhm::uhm::uhm:

yaren 76 tşk bizleri bilgilendirdigin için ama ozamana kadar bırak diger şeyleri tuvalet ihtiyacını nasıl karşılıyomuştu tuhaf şeyy buzaman kadar bekletilmesi ta ufaklıktan bakılması gerekmesmi çaresine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…