Bağışıklığı güçlendirmek için...

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.099
398
Merhabalar,

1,5 yaşındaki oğlum son 1 ayın 20-25 gününü hasta geçirdi. 1 hafta hasta, birkaç gün iyi, sonra yine hasta...

Hasta derken ilk başta epey ağırdı, ishal kusma vs de vardı ama sonrakilerde sadece ateş, burun akıntısı, halsizlik ve iştahsızlık.

Yemedikçe bağışıklığı iyice zayıflıyor ve tekrar tekrar hasta oluyor sanırım.

Şu an hiç iştahı yok yine. Ama tavsiyeleriniz var mı bağışıklık için? Deneyeceğim bir şekilde yedirip içirmeyi.

Tüm besin guruplarından olabilidğince doğal şeyler vermeye çalış.
Hazır ürünleri asla verme. Kavanoz çorbalar falan var aklım almıyor nasıl veriyor anneler bunları. bir kere ben de aldım da sütlacını hiç beğenmedim.
her şeyin evde yapılanı.
Cevizi, pekmezi eksik etme.

Gıda desteği arıyorsan eğer isim verebiliyor muyum bilmiyorum ama benim kızıma kullandığım bir takviye vardı içeriği arı sutu olan. Kızımda zaten immun a eksikliği olduğu için sıkıntılı oluyor kışlarımız mikroplarla savaşamıyor vücudu. Şuan ben betaglukan içerikli bir destek kullanıyorum doktor tavsiyesi ile. Özelden diğer ürünün ismini verebilirim. Bunun dışında fındık, ceviz, kuru uzum, pekmez , doğal bal gibi gıdaları vermeye çalış. Kemik suyu kullan yemeklerinde. Vücut kendini toparlayamadan tekrar hastalanıyor bu sefer de hiç toparlayamıyor

Doktora gittiniz mi? O ne diyor bu duruma?

Doktor salgın olduğunu söyleyip ona göre önerilerde bulunuyor, balık yağı ve vitamin desteği yazdı ama içiremiyorum tadından ötürü.

Zaten tıbbi bilgi alma amaçlı açmadım konuyu.

Tüm besin guruplarından olabilidğince doğal şeyler vermeye çalış.
Hazır ürünleri asla verme. Kavanoz çorbalar falan var aklım almıyor nasıl veriyor anneler bunları. bir kere ben de aldım da sütlacını hiç beğenmedim.
her şeyin evde yapılanı.
Cevizi, pekmezi eksik etme.

Çok iştahsız maalesef. Hastalık döneminde iyice ağzını açmaz oluyor. Hani böyle mutlaka etki eder denilen birşey lazım çabuk toparlanması için. Öyle birşey de var mı bilmiyorum.

Gıda desteği arıyorsan eğer isim verebiliyor muyum bilmiyorum ama benim kızıma kullandığım bir takviye vardı içeriği arı sutu olan. Kızımda zaten immun a eksikliği olduğu için sıkıntılı oluyor kışlarımız mikroplarla savaşamıyor vücudu. Şuan ben betaglukan içerikli bir destek kullanıyorum doktor tavsiyesi ile. Özelden diğer ürünün ismini verebilirim. Bunun dışında fındık, ceviz, kuru uzum, pekmez , doğal bal gibi gıdaları vermeye çalış. Kemik suyu kullan yemeklerinde. Vücut kendini toparlayamadan tekrar hastalanıyor bu sefer de hiç toparlayamıyor

Aynen öle. Ama iştahsızlık tavan yaptığı için birşey de veremiyorum kolay kolay. İlaç tarzı olan şeylerin tadını hemen alıyor ve asla istemiyor. Yine de özelden yazarsanız doktora danışıp bi denerim

İçiremiyorum demişsiniz büyük ihtimalle seçici tavrının bağışıklığının zayıf olmasında etkisi büyük.Onun sağlığı için gerekiryorsa burnunu kapatıp verin.Biz az yemedik öyle küçükken yoğurtları :kk77:
Pekmez çok önemli bence de.Bir de tüm meyvelerden karışım yapın içirin veya yedirin.

Kuruyemiş
Kuru meyve
Meyve
Mevsimi de açılmışken balık

yerim ben, 3 kıştır hiç hasta olmadım.

Canım benim 3yaşında bir kızım var inan herşeyi seçer iğrenir yemez ve kreşe gidiyor geçen sene sürekli hasta idi bu sene 1ay öncesinden balık yağı multivitamin şurubu birde keçiboynuzu pekmezi veriyorum maşallah diyim iştahı açıldı ve burnu 1gün akıyor ertesi gün hiçbişey yok ve enerjik pekmezi tavsiye ediyorum kesinlikle

İçiremiyorum demişsiniz büyük ihtimalle seçici tavrının bağışıklığının zayıf olmasında etkisi büyük.Onun sağlığı için gerekiryorsa burnunu kapatıp verin.Biz az yemedik öyle küçükken yoğurtları :kk77:
Pekmez çok önemli bence de.Bir de tüm meyvelerden karışım yapın içirin veya yedirin.

Daha da inatlaşıp yemeye küser diye zorlamak istemiyorum. Zorla verince anındakusuyor zaten. Mandalina ve limon sıkıp içireyim diyorum bugün.

Kuruyemiş
Kuru meyve
Meyve
Mevsimi de açılmışken balık

yerim ben, 3 kıştır hiç hasta olmadım.

İştah olmayınca hiçbirini yediremiyorum maalesef. Hani 3-4 yaşında olsa konuşur Yemen lazım dersin, ama şu an anlamıyor ki.

Iyi beslense zaten böyle olmazdı

Canım benim 3yaşında bir kızım var inan herşeyi seçer iğrenir yemez ve kreşe gidiyor geçen sene sürekli hasta idi bu sene 1ay öncesinden balık yağı multivitamin şurubu birde keçiboynuzu pekmezi veriyorum maşallah diyim iştahı açıldı ve burnu 1gün akıyor ertesi gün hiçbişey yok ve enerjik pekmezi tavsiye ediyorum kesinlikle

Ben de ocean şurubun 2 çeşidini, Keçiboynuzu 2 markanınkini aldım, tadları farklı, belki birini beğenir diye. Onun dışında dut ve üzüm pekmezleri de aldım, ağzını açmıyor böyle şeylere yaa.

Çıldırmamak elde değil. Bütün gün emmek istiyor aç olunca.

Cani demezseniz bi ileri seviyeye taşıyacağım.Meme de vermeseniz? Açlıktan ölecek değil ya bence en son yiyecek verdiğiniz tek şeyi.Sadece meraktan soruyorum artık, mazur görün:KK69:

Cani demezseniz bi ileri seviyeye taşıyacağım.Meme de vermeseniz? Açlıktan ölecek değil ya bence en son yiyecek verdiğiniz tek şeyi.Sadece meraktan soruyorum artık, mazur görün:KK69:

Meme vermezsem kesinlikle susmuyor, sürekli ağlıyor. Zaten böyle dönemlerde doktor da daha sık emzirmeyi öneriyor, hastalığı çabuk atlatması için.

Bayram sonrası oldu bizde durum. İshal, kusma, sonrasında ateş.
Kendi sıkacağınız meyve suyu, kırmızı pancar, zerdeçal, keçiboynuzu özü, çorbalarda et suyu..
Mesela bi tarif vereyim size.
- kırmızı pancar
- kelle ( temizlenmiş şekilde haşlıyorum, beynini ve etini rondodan geçiriyorum)
- zencefil
- zerdeçal
- kereviz, deniz börülcesi vs. Evde hangi sebze var ise.
- en sonunda da cevizini ve zeytinyağını ekliyorum. İçine kırmızı mercinek, barbunya vs. koyabilirsiniz.
Geçmiş olsun, şifa olsun.

Bayram sonrası oldu bizde durum. İshal, kusma, sonrasında ateş.
Kendi sıkacağınız meyve suyu, kırmızı pancar, zerdeçal, keçiboynuzu özü, çorbalarda et suyu..
Mesela bi tarif vereyim size.
- kırmızı pancar
- kelle ( temizlenmiş şekilde haşlıyorum, beynini ve etini rondodan geçiriyorum)
- zencefil
- zerdeçal
- kereviz, deniz börülcesi vs. Evde hangi sebze var ise.
- en sonunda da cevizini ve zeytinyağını ekliyorum. İçine kırmızı mercinek, barbunya vs. koyabilirsiniz.
Geçmiş olsun, şifa olsun.

Kelleye dokunabileceğimi sanmıyorum ama diğerleriyle deneyebilirim teşekkür ederim.

Zencefil ve zerdeçal 1,5 yaş için uygun olur mu peki?

Merhabalar,

1,5 yaşındaki oğlum son 1 ayın 20-25 gününü hasta geçirdi. 1 hafta hasta, birkaç gün iyi, sonra yine hasta...

Hasta derken ilk başta epey ağırdı, ishal kusma vs de vardı ama sonrakilerde sadece ateş, burun akıntısı, halsizlik ve iştahsızlık.

Yemedikçe bağışıklığı iyice zayıflıyor ve tekrar tekrar hasta oluyor sanırım.

Şu an hiç iştahı yok yine. Ama tavsiyeleriniz var mı bağışıklık için? Deneyeceğim bir şekilde yedirip içirmeyi.
Anneannem çocuğun limonunu eksik etmeyin der.Suyuna bile bikaç damla damlatmamı söyler.Ben bu sayede 4 çocuğu doktor yüzü görmeden büyüttüm der.Bir de sarımsak tabi.Yemeklerinde,çorbalarında muhakkak kullanın.

Back
X