• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakabilir misiniz ?

gencanneee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
917
583
103
28
Merhaba kk nin güzel hatunlari:KK200: hemen konuya gireyim. 22 yaşındayım, 3 tane baldan daha tatli evladim var:KK36: 5 yıllık evliyim ( bu kisma cok takilmasak olur mu :KK51:) benim sorum bu ikisi ile alakali değil. Sadece genel olarak kendimi tanitmak istedim. Asil konum şöyle ki; etrafta ki insanlara göre güzel ve bakimliyim. Guzellik konusunda bana gore fena sayilmam fakat bakim konusunda bir turlu tatmin olamiyorum. Her gün duşumu alirim. Dislerimi düzenli firçalar, kaş ve bıyık için düzenli kuafore giderim. Sürekli olarak parfüm kullanmasamda pis kokmamaya özen gösteririm. Ev giyimime bazen özen gosterir bazende peluş pijamalarimla takilirim. Kil tuy konusunda lazer epilasyona gidiyorum hic cikmiyor yani. Makyaj nadiren yaparim. Saclarima fön falan ayda 1 cunku yipranmalarini istemiyorum. Sizce bunlar bakimli olmak icin yeterli mi. Çünkü ben hala bakimli olmadigimi düşünüyorum. Bakimli gördugum kadinlara bayiliyorum. Sizce yeterli mi boşuna mi kafa yoruyorum? Okudugunuz icin coookkk tesekkur ederim :KK200: edit: saç spreyi, el kremi nemlendirici, yüz temizleme jeli, vücut spreyi kullandigimida farkettim ama hala yeterli degil sanki :110:

Son düzenleme:
Herkesin bakımdan anladığı şey farklıdır.
Kimi fonsuz, kabarık saçlara tahammül edemez, kimi fön çekmez,sadece tarar,kimi her hafta kuaförde manikür pedikür yaptırır,kimi her duştan sonra tırnaklarını kısacık keser, kimi özel cilt bakımı yaptırır, kimi yüzünü yalnizca sabunla yıkar vb.

Siz kendinize nasıl güzel geliyorsanız onu yapın kısacası, pis olmamak, tuysuz olmak bakım değildir bana göre:süslü:
Bakımlı demek için sırf dış görünüş düşünülse de ben iç kısmı geliştirmeyi de konuya dahil ederim mesela...

Herkesin bakımdan anladığı şey farklıdır.
Kimi fonsuz, kabarık saçlara tahammül edemez, kimi fön çekmez,sadece tarar,kimi her hafta kuaförde manikür pedikür yaptırır,kimi her duştan sonra tırnaklarını kısacık keser, kimi özel cilt bakımı yaptırır, kimi yüzünü yalnizca sabunla yıkar vb.

Siz kendinize nasıl güzel geliyorsanız onu yapın kısacası, pis olmamak, tuysuz olmak bakım değildir bana göre:süslü:
Bakımlı demek için sırf dış görünüş düşünülse de ben iç kısmı geliştirmeyi de konuya dahil ederim mesela...
Evet tam da bunu düşünüyorum ben de. Temizim ona eminim ama bakimli miyim. Ve kendimi böyle iyi hissetmiyorum sanirim. Temiz olmam beni tatmin etmiyor.

Uc tNe cocuktan ıyı vakit bulabiliyorsun Masallah benimde ıkı tane oglum biri on biri 3.5 aylik bebek dogana kadar gayet bakımlıydım bebegım oldu hıc kendime zaman ayıramıyorum oncekı gibi yavas yavas basladım diyelim. Tuvalete bile Gidemiyorum bazen aglıyo

Uc tNe cocuktan ıyı vakit bulabiliyorsun Masallah benimde ıkı tane oglum biri on biri 3.5 aylik bebek dogana kadar gayet bakımlıydım bebegım oldu hıc kendime zaman ayıramıyorum oncekı gibi yavas yavas basladım diyelim. Tuvalete bile Gidemiyorum bazen aglıyo
Ay kiyamam :KK61: Kuafore falan giderken kayinvalideme emanet ediyorum 1 saatligine. Evde çocuklarim uyuduktan sonra kendimle ilgileniyorum. Müsadenizle bir soru soracagim. Mesela bebekten once neler yapiyordunuz bakim icin?

Duş, diş fircalama, kıl, tüy en temel seyler zaten.
Kimine yeter kimine yetmez. Duş alip, diş fircalama yuzeysel bir bakim bence.

Saydiklarinizdan hariç sabah aksam cilt temizligi, tonigi, kremi, goz kremini ve haftada 1- 2 peeling mutlaka uygularim. Nadiren maske de yaparim. Suan cok kullanmiyorum.
Manikur yaparim ellerim genelde ojelidir + ayaktaki ölü derileri temizlerim.
Duş sonrasi yağ, losyon, krem, sprey kullanirim.
Evde en azindan bir rimel surerim. Saclarima guzel kokan kopuk veya kremlerden surerim...
Ek olarak spor yapiyorum

Terazi burcu musunuz?
Eski erkek arkadaşım teraziydi; günde bin kere yıkanır , her duştan sonra kremlenir, her sivilcesine ayrı renk krem sürerdi.
Adama yine de yeterli gelmezdi

Duş, diş fircalama, kıl, tüy en temel seyler zaten.
Kimine yeter kimine yetmez. Duş alip, diş fircalama yuzeysel bir bakim bence.

Saydiklarinizdan hariç sabah aksam cilt temizligi, tonigi, kremi, goz kremini ve haftada 1- 2 peeling mutlaka uygularim. Nadiren maske de yaparim. Suan cok kullanmiyorum.
Manikur yaparim ellerim genelde ojelidir + ayaktaki ölü derileri temizlerim.
Duş sonrasi yağ, losyon, krem, sprey kullanirim.
Evde en azindan bir rimel surerim. Saclarima guzel kokan kopuk veya kremlerden surerim...
Ek olarak spor yapiyorum
Bu saydiklarinizdan rimel arti sac spreyi el kremi kullaniyorum. Yuzum icin ise nemlendirici ve yuz temizleme jeli kullaniyorum gerisini yapmiyorum :(

Terazi burcu musunuz?
Eski erkek arkadaşım teraziydi; günde bin kere yıkanır , her duştan sonra kremlenir, her sivilcesine ayrı renk krem sürerdi.
Adama yine de yeterli gelmezdi
Aslan burcuyum aslinda. Temizlik konusunda netim ama bakim konusunda net degilim yeterli hissetmiyorum kendimi. Ve dedigim gibi bakimli kadinlari cok hos buluyorum:KK200:

Sizin yaptığınız bakım değil, kişisel temizlik.
Bakım dediğiniz şey beden ve ruhen beslenimdir.
Cildinize haftalık maskeler(ki artık hazır tek kullanımlık satılıyor alıp kağıt maskeyi 10 dk bekliyorsunuz o kadar), peeling, saça canlandırma bakımı, günlük nemlendirme, düzenli pedikür ve manikür gerekir.
Bana kalsa iyi bir bb krem, dudak balmı ve hafif rimel fresh görüntüdür, makyaj değildir.
Hep kullanılması gerekir.

Bu saydiklarinizdan rimel arti sac spreyi el kremi kullaniyorum. Yuzum icin ise nemlendirici ve yuz temizleme jeli kullaniyorum gerisini yapmiyorum :KK43:

Bunlara istekliyseniz. Tonik+peeling ve goz cevreniz icin ayri bir nemlendirici de kullanin. Kullandigim zamanlar kil maskelerini cok kullaniyordum deneyebilirsiniz. Bazen tek kullanimlik maskeler de aliyorum.

Rimeli bazen de alligi evdeyken yapiyorum ama disari cikarken biraz da gittigim yere bagli olarak full makyajimi yaparim bu da tercih meselesi ama bence makyaj, kiyafeti saci basi tamamlayici oluyor bazen.

Sizin yaptığınız bakım değil, kişisel temizlik.
Bakım dediğiniz şey beden ve ruhen beslenimdir.
Cildinize haftalık maskeler(ki artık hazır tek kullanımlık satılıyor alıp kağıt maskeyi 10 dk bekliyorsunuz o kadar), peeling, saça canlandırma bakımı, günlük nemlendirme, düzenli pedikür ve manikür gerekir.
Bana kalsa iyi bir bb krem, dudak balmı ve hafif rimel fresh görüntüdür, makyaj değildir.
Hep kullanılması gerekir.
Aradigim cevap bu sanirim. Yapmak istediklerimde bunlar.

Bunlara istekliyseniz. Tonik+peeling ve goz cevreniz icin ayri bir nemlendirici de kullanin. Kullandigim zamanlar kil maskelerini cok kullaniyordum deneyebilirsiniz. Bazen tek kullanimlik maskeler de aliyorum.

Rimeli bazen de alligi evdeyken yapiyorum ama disari cikarken biraz da gittigim yere bagli olarak full makyajimi yaparim bu da tercih meselesi ama bence makyaj, kiyafeti saci basi tamamlayici oluyor bazen.
Hemde cok istekliyim bakima bayiliyorum fakat ne yapabilecegimi de pek bilmiyorum. Tek kullanimlik maskeleri bende denemistim guzel etkileri var. Goz cevresi icin aldim fakat yasim bunun icin genc deyip biraktim. Devam mi etmeliyim sizce? Herhangi bir gozalti ya da cilt problemim yok bu yuzden yuzume cok fazla kimyasal uygulamak istemiyorum. Birde bir guzellik merkezine cilt temizligine gidiyorum 3 4 ayda bir yeterli mi sizce? Oradaki uzmanlar bana yeterli oldugunu soyluyorlar ama gec degil mi sizcede?

Yapılması gereken şeyleri saydın bunlar kimine göre yeterli kimine göre yeterli degildir. Saç için haftalık kendim bakım yapıyorum mesela ayda bir kere de kuaförde degişik bakım kürleri deniyorum. Evde bulunsam dahi hafif makyajım mutlaka oluyor saçlarımı hergün fönlüyorum. İyonlu fön makinesi kırılma yapmıyor zaten.yalnız sizde 3 tane çocuk varmış Allah bagışlasın bende henüz birkaç aylık bebek var.

Aradigim cevap bu sanirim. Yapmak istediklerimde bunlar.
Kağıt maske hariç, hiçbiri maliyetli şeyler değil.
Aksine evdeki doğal ürünlerle muhteşem oluyor.
Benim yıllardır peelingim türk kahvesi telvesidir.
Çiğ ya da pişmiş farketmez, haftada 2 duşa girmeden önce sürer, duşa girip ıslanmadan hemen ovalarım, vücuduma da yaparım.
Bunı balla karıştırıp yapan da var ama ben pek memnun kalmadım.
Saç için ise, zeytinyağı, yumurta, badem ve susam yağı mucizevi şeyler.
Eskilerde argan margan yoktu, annem çocukluğumdan beri ayda 1 bu karışımı yapar, saçımda bekletirdi.
Siz de hazırlayıp, 1 saat sarıp yıkanabilirsiniz.
Bal ve şeker ile muhteşem dudak peelingi yapılıyor.
Maske için hazır satılan maskeleri öneririm, tek kullanımlık.
Haftada 2 yaparım ben, biri gözenek sıkılaştırıcı, diğeri ise canlandırıcı ve ferahlatıcıdır hep.
Günlük ve gece nemlendirme kremleriniz yaşınız daha genç, ayrı olmasına gerek yok, aynı kullanın.
Kirpikler için badem sütü süper besleyici, aynı zamanda göz makyajı çıkarmada da etkili.
Hem temizlerken hem de kaş kirpiğe bakım yapıyor oluyorsunuz.
Ağız bakım için haftada 1 karbonatlı macun, sirkeli su çalkalama, muz kabuğu ovalama, çilek ve karbonat macunu gibi bir şeyi ilke edinebilirsiniz.

Hemde cok istekliyim bakima bayiliyorum fakat ne yapabilecegimi de pek bilmiyorum. Tek kullanimlik maskeleri bende denemistim guzel etkileri var. Goz cevresi icin aldim fakat yasim bunun icin genc deyip biraktim. Devam mi etmeliyim sizce? Herhangi bir gozalti ya da cilt problemim yok bu yuzden yuzume cok fazla kimyasal uygulamak istemiyorum. Birde bir guzellik merkezine cilt temizligine gidiyorum 3 4 ayda bir yeterli mi sizce? Oradaki uzmanlar bana yeterli oldugunu soyluyorlar ama gec degil mi sizcede?

Goz cevresi kremi sadece goz alti sorunu veya kirisiklik icin kullanilan bisey degil. Goz cevremizdeki deri cildimizden daha ince ve farkli bu yuzden ayri bir sadece nemlendirici ozelligi olan krem olmasi yeterli.
Tonik, cilt temizliginden sonra acilan gozenekler icin. Peeling dedigim seyde ciltteki ölü derileri arindirmak icin.
Yani illa sorunlu bir cildin olmasi gerekmiyor bunlari kullanmak icin. Ben de daha 25 yasindayim bu yaşlarda zaten pek sorun olmaz ama ileriye yatirim gibi düşünüyorum ben.

Cilt bakimi bazilari aylik yapilir, bazilari daha uzun aralikli olur. Bilemiyorum yeterli diyorlarsa yeterdir herhalde...

Back
X