Bakabilir misiniz :)

ojelikizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
101
15
38
Denizli
Ya kizlar buyuk bir dert degil hatta dert sayilmayabilir ama bi turlu pilavi tane tane yapamiyorum yaa cok sinirlerim bozuluyor:) Kac kere denedim her seferinde tadi cook guzel oluyo ama tane.tane.olmuyor. Napmam gerek acaba? :(

2.olarak da yemeklerinize nasil degisik tat katiyorsunuz? Yani demek istedigim baharat cesitleri vs. olarak. Ben yapiyorum ama normal yenir lezzette yani kotu degil ama cok ahim sahim damakta kalicak tadlari olmuyor.
Mesela pul biber,karabiber,nane,tuz ,et suyu vs. den baska neler ekliyorsunuz? Tabi yemegime gore degisiyor ama sizin de tad arttiran taktikleriniz varsa benimle paylasirsaniz coook sevinicemm :))

Pilavı iyi kavurur suyunu iyi ayarlarsan Tane Tane olur Birde tencerenin Kapağını kapama hemen Suyunu Çektikten Sonra Kapat.. Eşim Aşçı benim Öğretmenim sağlam :)

Isot ve kuru fesleğen benim salca koyduğum her yemeğe acaip güzel lezzet veriyor. Tabi pul biber kara biber ve kekik de ekliyorum. Et yemeklerine Defne yaprağı da çok yakışıyor. Çoğunlukla sarımsak kullanırım. (Ya tozunu ya kendisini) Tavuğa köri eklemek ise yüzyılın buluşu bence.

Ben pilavi şöyle yapiyorum. Suyunu ekleyip kaynadiktan sonra tuzunu koyuyorum. Altini kisip kapagini kapatiyorum. Suyunu cekene kadar oyle pisiyor. Altini kapatiyorum, ustunu peceteyle ortup kapagini kapatiyorum. Bi 10 dk falan peçete buharini alsin diye bekletiyorum. Sonra açıp tahta kasikla iyice ters ediyorum pilavi:) iyice karistiriyorum ki buhar ciksin taneler birbirine yapismasin diye. Kapagi acik bu arada tabii. Gayet tane tane oluyor hele bir de tereyagliysa:) on numara

Pilav isini ben uzun sure suda beklemekle cozdum. Nisastasi ne kadar iyi giderse o kadar tane tane oluyor ve sismiyor.
Kimyon çok seviyorum bende özellikle tavuk ve bulgura çok yakistiriyorum.
Kisirim meşhurdur içine sarimsak fesleğen reyhan katarim.
Tuzot diye bir baharat karisini satiliyor patlicanmakarna da vs güzel gidiyor bence yeşil renkli birşey genelde.
Sarimsak soğan o anki ruh halime gore de isot biber nane kekik vs kullanirim.

Oncelikle 2 bardak pirinci kaynamis tuzlu suda 30 dk bekletiyorum sonra çok iyi yikiyorumki nisastali kalmasın
tereyağ ve Tuzla iyice kavuruyorum sonra suyunu ekliyorum 2 bardak. Tane tane oluyor

Pirinci muazzam yikayacaksin. Nisastasindan tamamen arinip tertemiz su akincaya kadar. Ben sehriyeli icin 1/1.5 su orani (sicak) koyuyorum. Sehriyeyi guzelce kavurup pirinci de az da olsa kavuruyorum bi muddet, suyu dokup tuzunu koydum mu daha kapagini acmam. Pistikten sonra kapagi acar pecete koyar bi muddet demlerim. 10 15 dk sonra tahta kasiga biraz tereyagi alip soyle bi ters yuz ediyorum yani karistiriyorum abartmadan. Bunu kendim uydurdum niye uydurdum bilmiyorum hosuma gidiyor bu son tereyagiyla karistirma seysi

Pilavim meshurdur yani herkes bayilir. Bir de pirinc kaliteli olacak en muhimi o. Kotu pirince naparsan yap fazla verim alinmaz

bende vereyim bi tarif

pirinci ıslıyorum bol tuzlu su
en az yarım saat
önce soğanı kavuruyorum az zeytintağı ile (rivera)
tereyağını koyuyurum pirinci koyuyorum kavuruyorum
ben artık ölçü kullanmıyorum ama ölçüsü
1 ölçüye 2 su idi galiba
et yada tavuk suyu ile (hazır kullanmıyoruz):KK34:
tane tane misssss

ha bide bak üstünü örtme demişya bi arkadaş bende deneyecem ne zarar gelir ki:KK19:

bende vereyim bi tarif

en az yarım saat
1 ölçüye 2 su idi galiba
tane tane misssss

ha bide bak üstünü örtme demişya bi arkadaş bende deneyecem ne zarar gelir ki:KK19:

Yaa aynilarini ben de yapiyorum yemin ederim neden olmuyo nedennn :))))

bende vereyim bi tarif

en az yarım saat
1 ölçüye 2 su idi galiba
tane tane misssss

Soğanlı mı yapıyorsunuz pilavı nasıl oluyor ki ilk kez duydum. Bildiğimiz pirinç pilavı dmi

Yaa aynilarini ben de yapiyorum yemin ederim neden olmuyo nedennn :))))

İlk evlendiğim de bende cok zorlanıyordum yapış yapış oluyordu resmen ama sonra eli alısıyor insanın püf noktasını kendimce buldum sonuc itibariyle :) bol suda yıka sonra ılık tuzlu suda beklet nişastasından arınsın iyice. Sonrasında da güzelce kavur pişince temiz havlu koyuyurum ve ılıklaşana kadar kapağını açmıyorum. Sıcakken acıp karıstırınca parçalanıyordu benm pilav :)

Soğanlı mı yapıyorsunuz pilavı nasıl oluyor ki ilk kez duydum. Bildiğimiz pirinç pilavı dmi

evet canım soğanlı
biz soğansız pilav bilmeyiz :)
soğanı yemeklik ince ince doğarayıp pempeleşince tereyağını hemen eriyince pirinci koy kavur gerisi bildiğin gibi

evet canım soğanlı
biz soğansız pilav bilmeyiz :)
soğanı yemeklik ince ince doğarayıp pempeleşince tereyağını hemen eriyince pirinci koy kavur gerisi bildiğin gibi

Sebze yemeklerinin yanında güzel olur diye düşündüm :) bunu denicem değişik bir lezzet olcak bizm için :)

Ya kizlar buyuk bir dert degil hatta dert sayilmayabilir ama bi turlu pilavi tane tane yapamiyorum yaa cok sinirlerim bozuluyor:) Kac kere denedim her seferinde tadi cook guzel oluyo ama tane.tane.olmuyor. Napmam gerek acaba? :KK43:

2.olarak da yemeklerinize nasil degisik tat katiyorsunuz? Yani demek istedigim baharat cesitleri vs. olarak. Ben yapiyorum ama normal yenir lezzette yani kotu degil ama cok ahim sahim damakta kalicak tadlari olmuyor.
Mesela pul biber,karabiber,nane,tuz ,et suyu vs. den baska neler ekliyorsunuz? Tabi yemegime gore degisiyor ama sizin de tad arttiran taktikleriniz varsa benimle paylasirsaniz coook sevinicemm :))
Canım öncelikle pirinci sıcak suda 45 dk kadar beklet sonra pirinci iyic yıka nişastalı suyu aksın gitsin . Bu arada pilavı yapacağın tencereye yağını koy biraz tel şehriye ekleyip şehriyeler kızarana kadar bekle sonra süzmüş olduğun pirincide ekle ve 10 15 dk kadar pirinçleri bu yağda kavur sonra biraz terayağ ekle çok lezzetli oluyor tereyağ eridikten sonra ise kaşık pirinçlerin arasında rahat dönecek şekilde sıcak su ekle tencerenn kapağını kapat ve pişmesini bekle :)

Benim pilavım da pek tane tane olmuyor ve sıcak suda bekletmenin işe yaradığını duymuştum. Ama ben beklemeyi sevmiyorum yarım saatte olsun bitsin istiyorum :-D o yüzden henüz denemedim. Bir de merak ettiğim konu ölçüsü. Normalde 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su ekliyoruz ya, suda bekletince pişme suyunu azaltacak mıyız?

Benim pilavım da pek tane tane olmuyor ve sıcak suda bekletmenin işe yaradığını duymuştum. Ama ben beklemeyi sevmiyorum yarım saatte olsun bitsin istiyorum :-D o yüzden henüz denemedim. Bir de merak ettiğim konu ölçüsü. Normalde 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su ekliyoruz ya, suda bekletince pişme suyunu azaltacak mıyız?
suda bekletince pişme süresi-eklenen pişirme suyu değişmiyor. suda bekletirken ve yıkarken tek amaç nişastadan kurtulup tane tane olması =)

suda bekletince pişme süresi-eklenen pişirme suyu değişmiyor. suda bekletirken ve yıkarken tek amaç nişastadan kurtulup tane tane olması =)
Teşekkür ederim :)

bu arada ben de baharatlardan bahsedeyim. Klasikler dışında sevdiğim kişniş var. Köftelerde harikalar yaratır. Salçalı çorbalara ve salataya da yakışıyor. Tadı nane ile kekik arasında biraz da çiçek gibi ferah şirin bişey :) reyhan severim tazesi salataya ve soğuk ayran çorbasına yakışıyor. Kurusunu da salçalı çorbalara yine. Bir de ben baharat konusunda deneysel davranırım örneğin dolma baharını makarnada kullanırım :) sonracığıma kahvaltı için lor peynirinden maydanozlu kuru reyhanlı toplar çok lezzetli oluyor.

bu arada aklıma geldi; bazı tencerelerde pilav tutmuyor.
çok bilinen ünlü bir şefi asiste ediyordum. döküm tencerede pilav pişirdi. risotto pişirmiş olsa gayet güzel olurdu =) ama normal beyaz pilav için oldukça lapaydı.
ben evde gene ağır ama demir olmayan bir tencere kullanıyorum. demleme aşamasında altını mum alevi kadar açıp demlendiriyorum gayet başarılı oluyor. ince aluminyum (seramik mesela) tencerelerde tutturamıyorum.
tencereyi ve pirincin markasını değiştirip deneyin bence.

Back
X