Bakıcı derdim var.

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
Selam konularımı bilen bilir acayip tuhaf bi kocam var.ve ben çocuğumu anneme baktirdikca ve belli surede onda durunca.evde yatıya gelmeye devam etti.bazı dul bayan arkadaşlarıni avutmaya kalktı babasina annesine anlattım.şimdilik böyle şeyler ile uğraşmıyor.kocam orjinal tuhaftır artik 5 senede öğrendim.baskasi olsa coktan boşanırdım.zaten bu haliyle bile boşanmaya çok sebeb var.annesi babasi Kocamin arkasını toplamaya uğraşıyorlar.fırsatını bulup diyeceğim.size birşey olsa napacak bu adam.
Neyse annem 60yaşında hem yaşlılığın etkilerini hissetmeye başladığından hemde kocamin sinir karakteri yüzünden kızıma bakmayı bıraktı.Kocamin hala kızı ile anlaştık binliraya.kocam tuttu ben bi kerede 500 veremem param oldukca verir düşerim parasindan dedi.yani ben beşyüz kocam beşyüz lira verecek.buraya kadar herşey normal mesaim erken olduğu için erken geliyor kadin neyse aradan bi hafta geçti.oglunu getirdi bi sabah çocuk 11 yaşında erkek. Okulda düşmüş o gun için yollamamış.hadi neyse dedim.sonra işten gelince gelinlerinin kızını görünce yuzum düştü.evim zaten ufak bi oda ısınıyor.evde anasi 2 cocuk bide o ev kreş gibi oldu.sonra mesaj yazmış sen gelmeden 10dk once geldiler diye annemde gelmisti o gün.
Bizimkilerin hatası da kadindan hep hizmet beklemeleri sanki biz para veriyoruzda kadin hem cocuk bakiyor hem bizimkilere hizmet ediyor gibi. Ne yapayim şimdi ne desem halasinin kizina yanlis anlar ama boyle de olmaz bastan bi şekilde anlatmak lazim

Hem bakıcı akrabaya hemde ondan hizmet bekleyenlere durumu açıkça söylememiz ve evdeki görevi neyse onu acikca anlatmanız lazim. Ayrıca eve misafir gelmesini istemediğinizi de soyleyin. Bunda yalnis anlayacak bir şey yok orası sizin eviniz parayı pulu geç misafir istememek en doğal hakkınız ...

Hem bakıcı akrabaya hemde ondan hizmet bekleyenlere durumu açıkça söylememiz ve evdeki görevi neyse onu acikca anlatmanız lazim. Ayrıca eve misafir gelmesini istemediğinizi de soyleyin. Bunda yalnis anlayacak bir şey yok orası sizin eviniz parayı pulu geç misafir istememek en doğal hakkınız ...
kayınvalide ona oğluna kahvaltı hazirliyor diye bana saçmalıyor.sanki bakiciyi kocama ve ona bakmaya aldik gibi yarin laf ederse kadun bu konuda hakli sabah kendim derim belki ama hala kızınında aa onlar on dakka önce geldi diye üste çıkmaya kalkması ne alaka onu anlamadım

Sinir oldum da benim evim degil mi ben hoşlanmamami neden anlamak istemiyorlar.baştan söylemek lazım.sonra işi yuzssuzluge de vurabilirler.

son durumda anamın evine geldim.
bu sorun böyle büyüyecek ne oldu derseniz
-artık 5 senedir yaşadıklarıma şahit annemde ipler koptu.
-kocam bizim evimiz yerine oturduğumuz eve "benim ve annemin evi gelene gidene karışamazsın" dedi kısaca.bende neciyim peki dedim.desem ki bakıcıyı beğenmedim.yada olmuyor bu şekilde başkasını tutacağım.bir konuda sıkıntım var bunu düzgün bir dille ne bağırma ne küfür olarak dile getiriyorum çocuğum sonuçta ama nedense hep insanların kalbini kırmak ile suçlanıyorum.
-kocam hala sorumsuz kayınpeder onun eve sorumluluklarını getirmeye çalışarak daha beter hale getiriyorlar. zaten kocamın artık psikolojik problemleri olduğuna eminim.
-bu olay manası ile kaynanamın aslında bana ikili oynadığını da annem keşfettiğini söylüyor. yüzüme gülüp oğlunun tüm sorumsuzluklarını destekleyip büyük ihtimalle bizi rahat batması ile suçluyor.
-kaynanam hayatında zorluk yaşamış ve yaşıyor fakat bunun acısını bizim evliliğimizden çıkarmamalıydı kayınpederi hep sorun kaynağı olarak gösteriyordu fakat bi konuşmada kayınpeder dedi ki. annesi böyle yaptı bunu ben zoru görsün istedim o kabul etmedi diyordu.
-kocam telefonda annen ağır konuştu dedi.ortada küfür vb yok.annemin tekrar ettiği kelime adam ol yuvana sahip çık.ama annesi başta olmak üzere hatalarından ders çıkarmaması için ellerinden geleni yapmışlar.bende kızgınım dedim. o da dedi annenden taraf tutuyorsun.eski konularımı bilen bilir. ben taraf olmamaya çalıştım. annem arkamda oldu. kocam ne kendi sülalesine ne dışarda yabancı birine karşı hiç yanımda olmadı bizim bir birimize bir karı koca olduğumuzun manevi desteğini hiç göstermedi.bir yandan düşünüyorum belki evliliğin ilk zamanları sabrettiğim için şimdi kendileri daha daha haklı zannediyorlar.hala çocuklarının karakteri ile yüzleşmek zor gelip bana suç atmaya yer arıyorlar.
-7 altını boşanmamıza şart koştuğundan bu yana çok yara aldık artık öyle unut demekle unutulmuyor. 7 altını verince bile hala kocam annem babam akrabam deyip baskı yapıyor.hiç uğruna.
-kaynanamın zamanında kendi hayatına göre daha kolay bir şeylere kavuşanları hazmademiyordu demekki hazmedemedikleri arasında bende varım.şimdi halasının kızı gelsin bulsun bakacak çocuk bütün süllesini evimiz değil de kocamın dediği gibi onun ve anasının olan eve doldursun.bana kendi evimin hanımı olamamı bile çok görmüşler şimdi 3 evleri var üçünün hanımı da o olsun.

onun ailesi ve sizin aileniz nedne bu evlliğin içinde

yani onun annesi neden sizin evde

o gün misafir mi glmiş hep mi evde

bir de eşin neden evde yani bakıcı ona neden hizmet ediyor

tek bir çözüm var

iki aileden de uzak akraba olmayan bakıcı ile yola devam etmek

evet hala kızı kv ne gelme diyemez yengeye bir çay koymasa da olmaz

Günaydın.
Yanlış anlama da eşin zaten seni de, baba olmayı da hak etmiyordu.
Adamın sana her halükarda sorun çıkaracağı belliydi,bunu farketmemiş olman imkansız. Ama her nedense bile isteye bu evliliğe devam ettin,üstüne de günahsız bir bebek daha ekledin bu mutsuzluğa.
İnşallah aklını başına alırsın,kendi yolunu çizersin yoksa seni geçtim de evladına çok yazık olacak.

Günaydın.
Yanlış anlama da eşin zaten seni de, baba olmayı da hak etmiyordu.
Adamın sana her halükarda sorun çıkaracağı belliydi,bunu farketmemiş olman imkansız. Ama her nedense bile isteye bu evliliğe devam ettin,üstüne de günahsız bir bebek daha ekledin bu mutsuzluğa.
İnşallah aklını başına alırsın,kendi yolunu çizersin yoksa seni geçtim de evladına çok yazık olacak.
kendimin hangi konuda ısrar ettiğimin farkındayım insan yuvası diye kıyamıyor.altın versem dahi sorunların biteceğine inanmıyorum.ama bu son durumda artık kocamında aklını başına toplayıp ne istediğini bilmesi lazım açıkçası çocuğumu da göstermek istemiyorum.kendi içlerindeki tuhaf dengesiz ilişkilerden etkilenmek istemiyorum.diğer sıkıntıları geçtim ama bir erkek karısının arkasında olduğunu hissettiriyorsa güven veriyorsa sorunlar bir şekilde haloluyor.fakat kocamda ben hariç herkesin arkasında olması akrabasına annesine babasına akrabasına ezdirme çabası.ve aslında gizli fitne kışkırtmanın annesinden ortaya çıkması ile annem bile çileden çıktı şahit oldukları ile.ama hala kendilerini çok mükemmel zannediyorlar.annemin dediği gibi ben hariç kimse sabredemez yada sabredildiği sanılan kişinin beyni olmaması lazım.çok muhtaç olan biri ile olsa bile kaynanam kesinlikle hazmedemediği ve hazmedemeyeceği açık.kendi hayatında yaşadığı sıkıntıların acısı böyle gelinlerden mi çıkacak kaynım var o da ilerde evlenecek.en geç benim gibi 4-5 sene sonra tamamen kimin ne olduğu ortaya dökülür.
depresyona girmekten kalan aklım başımdan gitmese bari.

eski konularına baktım da adam zaten yalancı, düzenbaz... ne bileyim iyi huylu biri değilmiş. hani ne diye devam ediyor bu evlilik ben anlamadım.

ayrıca akraba ile iş yapılmaz.

kendimin hangi konuda ısrar ettiğimin farkındayım insan yuvası diye kıyamıyor.altın versem dahi sorunların biteceğine inanmıyorum.ama bu son durumda artık kocamında aklını başına toplayıp ne istediğini bilmesi lazım açıkçası çocuğumu da göstermek istemiyorum.kendi içlerindeki tuhaf dengesiz ilişkilerden etkilenmek istemiyorum.diğer sıkıntıları geçtim ama bir erkek karısının arkasında olduğunu hissettiriyorsa güven veriyorsa sorunlar bir şekilde haloluyor.fakat kocamda ben hariç herkesin arkasında olması akrabasına annesine babasına akrabasına ezdirme çabası.ve aslında gizli fitne kışkırtmanın annesinden ortaya çıkması ile annem bile çileden çıktı şahit oldukları ile.ama hala kendilerini çok mükemmel zannediyorlar.annemin dediği gibi ben hariç kimse sabredemez yada sabredildiği sanılan kişinin beyni olmaması lazım.çok muhtaç olan biri ile olsa bile kaynanam kesinlikle hazmedemediği ve hazmedemeyeceği açık.kendi hayatında yaşadığı sıkıntıların acısı böyle gelinlerden mi çıkacak kaynım var o da ilerde evlenecek.en geç benim gibi 4-5 sene sonra tamamen kimin ne olduğu ortaya dökülür.
depresyona girmekten kalan aklım başımdan gitmese bari.
Tamam da ben de diyorum ki bu adamın sorumsuz olduğu,sana değer vermediği belliyken adamı bir de baba yaptın.
Altın meselesi nedir anlamadım da adam seni bildiğin sömürüyordu,çok afedersin artık farkedebildin mi acaba?

onun ailesi ve sizin aileniz nedne bu evlliğin içinde
yani onun annesi neden sizin evde
o gün misafir mi glmiş hep mi evde
bir de eşin neden evde yani bakıcı ona neden hizmet ediyor
tek bir çözüm var iki aileden de uzak akraba olmayan bakıcı ile yola devam etmek
evet hala kızı kv ne gelme diyemez yengeye bir çay koymasa da olmaz
-akrabası olduğu için evde akrabasının muhtaç olduğunu biliyor ona çocuk bakmak artı işer yaptırıyor nasıl olsa oğlu yarısını veriyor ya.maaş dediğin aylık verilir kocam arada akrabasına 50 yüz tl veriyordu ama keyfi.önerdiğimiz fiyat iyi fakat böyle yapınca verilen paranın değerini düşürüyor.toptan vercen maaşını ne yaparsa yapsın. ona da bişey demedim hadi kendi fikri dedim sen yarısını istediğin gibi ver bana düşeni ben aylık veririm dedim.daha bir hafta olacaktı 500 tl nin 200 tl sini ihtiyacı görülsün diye verdi.belki niyet iyi ama akrabası bugün bulduğunu bugün tüketen cinsinden.
-annem 8 ay kızına evinde baktı beklentisiz ben evimde baktırmak istedim.kocana hizmet edemem dedim.evime 9 da geldim.bi nevi işine geldi.evlendik çocuk oldu yine hep kahvede yatıya gelir.bahanesi karıya kıza mı gidiyoruz der.fakat son zamanlarda internette takip ettim.bitane dul çocuklu bayanla buluşmaya çalışıyordu bunu ailesine söyledim.anneminde bundan bilgisi olması onu iyicene sinir etti. kayınvaldem ne dicek tabi benim oğlum yapmaz. e baştan yapmaz gibi ama o yola doğru giderken ailesini uyardım.
-akrabasının bakıcılığında kaynanamı uyardım.dedim kadına böyle hizmet ettirirsek gün gelir lafı olur dedim. yok olmaz dedi.bakıcı akrabasına annesini diğer çocukları doldurmaya başlayınca evime ve ben baştan evin hanımı olarak uyarınca kötü ilan ettiler.
-belki bu ay bu baksın diğer aya başka bakıcı bulalım diye öneri göndersem.kesinlikle ailesi kabul etmeyecekti.çünkü kendilerine hizmetçi,buldular doğalgaz ısınma oğlundan hizmet kadından. kocam babasına diyor eve işten gelince ben uyurken duydum babab annemi kahvaltıya gönder diyor.kaynım il dışı okuyor o da buraya gelince özellikle her kahvaltıda bizde. e evin hanımı olduğumuzu hatırlatınca akrabaların kalbini kırmış olduk alenen kovmadan kötü söz söylemeden.para verdiğim halde çok fazla beklenti içine girmediğim için.

Tamam da ben de diyorum ki bu adamın sorumsuz olduğu,sana değer vermediği belliyken adamı bir de baba yaptın.
Altın meselesi nedir anlamadım da adam seni bildiğin sömürüyordu,çok afedersin artık farkedebildin mi acaba?
farkettim arkadaşlık manasında da kendi gibi sorumsuz bayan vardı iş yerinde iş arkadaşı diye beni ikna etmeye çalışıyordu.sırf dul bayan evli erkeğin arabasına biniyor diye laf olmasın manası ile. bildiğin gezmek için bile beni kullanmaya çalışıyorlardı en son çocuğu getirdim. o soğukta avare gezmekten çocukta bende hasta oldum.bi daha annemde bakmak istemedi çocuğa bidaha böyle akrabasını bakıcı tuttuk yine aklı başında olmamız işlerine gelmedi

-akrabası olduğu için evde akrabasının muhtaç olduğunu biliyor ona çocuk bakmak artı işer yaptırıyor nasıl olsa oğlu yarısını veriyor ya.maaş dediğin aylık verilir kocam arada akrabasına 50 yüz tl veriyordu ama keyfi.önerdiğimiz fiyat iyi fakat böyle yapınca verilen paranın değerini düşürüyor.toptan vercen maaşını ne yaparsa yapsın. ona da bişey demedim hadi kendi fikri dedim sen yarısını istediğin gibi ver bana düşeni ben aylık veririm dedim.daha bir hafta olacaktı 500 tl nin 200 tl sini ihtiyacı görülsün diye verdi.belki niyet iyi ama akrabası bugün bulduğunu bugün tüketen cinsinden.
-annem 8 ay kızına evinde baktı beklentisiz ben evimde baktırmak istedim.kocana hizmet edemem dedim.evime 9 da geldim.bi nevi işine geldi.evlendik çocuk oldu yine hep kahvede yatıya gelir.bahanesi karıya kıza mı gidiyoruz der.fakat son zamanlarda internette takip ettim.bitane dul çocuklu bayanla buluşmaya çalışıyordu bunu ailesine söyledim.anneminde bundan bilgisi olması onu iyicene sinir etti. kayınvaldem ne dicek tabi benim oğlum yapmaz. e baştan yapmaz gibi ama o yola doğru giderken ailesini uyardım.
-akrabasının bakıcılığında kaynanamı uyardım.dedim kadına böyle hizmet ettirirsek gün gelir lafı olur dedim. yok olmaz dedi.bakıcı akrabasına annesini diğer çocukları doldurmaya başlayınca evime ve ben baştan evin hanımı olarak uyarınca kötü ilan ettiler.
-belki bu ay bu baksın diğer aya başka bakıcı bulalım diye öneri göndersem.kesinlikle ailesi kabul etmeyecekti.çünkü kendilerine hizmetçi,buldular doğalgaz ısınma oğlundan hizmet kadından. kocam babasına diyor eve işten gelince ben uyurken duydum babab annemi kahvaltıya gönder diyor.kaynım il dışı okuyor o da buraya gelince özellikle her kahvaltıda bizde. e evin hanımı olduğumuzu hatırlatınca akrabaların kalbini kırmış olduk alenen kovmadan kötü söz söylemeden.para verdiğim halde çok fazla beklenti içine girmediğim için.
Adam aldatmaya da kalktı yani?
Ona değil de sana pes!

farkettim arkadaşlık manasında da kendi gibi sorumsuz bayan vardı iş yerinde iş arkadaşı diye beni ikna etmeye çalışıyordu.sırf dul bayan evli erkeğin arabasına biniyor diye laf olmasın manası ile. bildiğin gezmek için bile beni kullanmaya çalışıyorlardı en son çocuğu getirdim. o soğukta avare gezmekten çocukta bende hasta oldum.bi daha annemde bakmak istemedi çocuğa bidaha böyle akrabasını bakıcı tuttuk yine aklı başında olmamız işlerine gelmedi
Şu yazdıklarından sadece "farkettim" cümlesini anladım.
Farkettiysen niye hala berabersin kardeşim?

Biraz sakinleşip yazsan

Çok daldan dala ve anlamsız

Bakın kural net olacak Kv her an gelmeyecek

Kadının maaşı vs ayrı konu

Eşine Nasıl hizmet ediyor kadın ben hala onu anlamadım Adam sabah işe gitmiyor mu

Sen erken gidiyorsan kadın eşinin iş saatinde gelecek o girecek eşin çıkacak akşam da ilk hanginiz geliyorsa kadın gidecek

Bunlar rutin bakıcı hayatıdır Amerika yı yeniden keşke gerek yok ki

Kv arada gelirse kadın da bir çay koyar yani burada da sıkıntı yok

Benim bakıcım akraba vs değildi ama Kv ya da görümcem uğrarsa da çay yapar uygun birşey varsa ikram ederdi o ev sahibi modunda zira

Adam aldatmaya da kalktı yani?
Ona değil de sana pes!
aldatma yoluna doğru gidiyordu. kendini daha rahat başıboş hissettiği için. başkası olsa çoktan aldattı derdim.fakat oğullarını karşılarına alsın diye ailelerini baştan uyardım.artık bişeyler dediler kesinde sonra ne oldu bilmiyorum kocam ne kadar taktı dediklerini

Biraz sakinleşip yazsan

Çok daldan dala ve anlamsız

Bakın kural net olacak Kv her an gelmeyecek

Kadının maaşı vs ayrı konu

Eşine Nasıl hizmet ediyor kadın ben hala onu anlamadım Adam sabah işe gitmiyor mu

Sen erken gidiyorsan kadın eşinin iş saatinde gelecek o girecek eşin çıkacak akşam da ilk hanginiz geliyorsa kadın gidecek

Bunlar rutin bakıcı hayatıdır Amerika yı yeniden keşke gerek yok ki

Kv arada gelirse kadın da bir çay koyar yani burada da sıkıntı yok

Benim bakıcım akraba vs değildi ama Kv ya da görümcem uğrarsa da çay yapar uygun birşey varsa ikram ederdi o ev sahibi modunda zira
aynene içim sakin değil kafam karışık. iş akraba ile olunca ciddiyetsiz saçma sapan ahl aldı bakıcı işi

Ne yapacağımi bilemiyorum.kimsecikler aramıyor beni kocam dahil.annem kışı geçir sana ait olanlari toplarız dedi.bugün kızın arabasını al dedim alırım sonra dedi gidesim yok bir taksiye esyalari toplayıp. gidince kalanlari da almam gerekiyor.
5senedir hayatima sahit olan annem onlarin derdi başkahazimsizliklari var. birsey olmaz sana onlardan yeter artik 5 sene sabrettik diyor.
Beynim uyusmus gibi ondan bunları direk yazıyorum.zaten belli süre sonra annemin lafina gelmiş oluyorum.şuan sabretsem.bile kendimin üzüleceği bir patlama yaşayacağımı düşünüyorum.

Back
X