Bakıcı Problemi

Bence artık önyargılı olmayı bırakalım milletçe.suç sahs dir.niceleri var hiç sucu olmadan alınan ve kendini aklamaya çalışan.
Zaten devlet suçlu bulmuş almış görevinden,
Bidaha sizlerin de önyargılı olmanıza anlam veremedim.
Bu insanlar çocuklarınıza baksa ne gibi zararı dokunur sizlere hayır yani gerçekten merak ettim?
Bizimde görevden alınan komşularımız var gayet düzgün insanlar bir şekilde hayatlarını devam ettirmek için farklı işlerde çalışıyor lar.
Gerçekten suçu olan varsa çeksin cezasını ama millet olarak da bu kadar neden zorlaştırıyor sunuz onlara hayatı...
Görevden alınan ihraç olan sizde olabilirdiniz...
Ben tepkilerinizi çok abartı buldum kusura bakmayın.

Arkadaşlar bi akıl verin bana lutfen;

Bakicidan yana yüzümüz gülmedi. 1,5 ay önce temizliğe gelen bi bayan mahallelerinden çocukluk arkadaşını 10 aylık oğluma bakması için önerdi. Anlaştık kadın gelmeye başladı. Haftada bir iki gun geliyordu. Bikac gun sonra arkadaşımızdan kızına bakıcı aradığını söyledim ablasının da iş aradığını bakabilecegini söyledi. Bende arkadaşıma bakicinin ablasını tavsiye ettim. Bende arkadaşımda kamu çalışanıyız. Arkadaşım yazın sehirdisindaydi hep ve daha 2 gün önce görüşmüş kadının ablasıyla. Kadının eşi meğer 5 yıldır hapisteymis. Kadın da fettöden işten atılmış, öğretmenmis. Bizim bakıcı bu bilgileri bana basta hiç söylemedi. Dün öğleden sonra arkadaşım aradı ve anlattı. Kadin basta sadece eşinin durumundan bahsetmiş. Kendinden hiç bahsetmemis. Arkadaşım soru sorduklarında aciga çıkmış ve kadın söylemek zorunda kalmış. Bakıcida dün gelmişti bakmaya bebegime gitmesine yakın ablasıyla arkadaşımın görüştüğünü ablasinin bu şekilde bir durumu olduğunu söyledi.

Tanistigimiz ilk gün bizim bakiciya ben bu şekilde herhangi bir probleminiz var mi? Biz kamu çalışanımız sonra sorun olmasın diye sordum oda yok dedi. Bende baştan bana söylese arkadaşıma hic tavsiye etmeyeceğini söyledim. Ayrica dun siz sadece bizi sordunuz bende ablamdan bahsetmedim. Söyleyince insanlarda ön yargı oluyor dedi. Dün akşamda benim artık hep onlara şüpheyle bakacagimi ve rahat edemeyeceği söyleyerek işi bıraktı. Benimde ise baslamama 3 gün var. Sizce ne yapmalıyım? Ortada kaldım resmen.
Bakıcı alıyorsunuz kamuya memur alırken bile sizin kadar ince araştırmıyorlar. Mesela birlikte çalıştığım öğretmen arkadaşımın eşi bahsettiğiniz terör örgütünden işten atıldı o da öğretmendi. Eşinin alakası yokmuş ne atıldı ne de uzaklaştırıldı ne de soruşturma geçirdi aynen devam ediyor mesleğine. Ablası ,eniştesi gibi olmak zorunda değil , suç kişiseldir.

ben konu sahibini hakli buldum ama kendi bakicisina sen cik dememis ki kendi bakicisinin bir baglantisi yokmus kadin kendisi siz bama supheyle bakacaksiniz demis. ama bakicida az degil ablasinin boyle birseyle baglantisi varsa soylemesi gerekiyordu ki konu sahibi ona bile sormus ben devlet memuruyum sakıncalı bir durumun var mi demis e ablasinin durumunu soyleseydi konu sahibi memur arkadasina onun ablasini onermezdi tabikii. is guc bulmak kolay degil heleki memurluk konu sahibi endiselenmekte her turlude hakli.

Sonunda yazdıklarımı anlayan biri çıktı teşekkür ederim.

Konu yapilan yorumlarla amacının dışına çıktı arkadaşlar. Hepinize fikirleriniz için teşekkür ediyorum fakat ben bakiciya veya ablasına olumsuz bir yorumda veya davranışta bulunmadım zaten. Hayatı zorlastirmasaniz filan demişsiniz ya neye istinaden dediniz bilmiyorum. Ablasına çocuğunu baktirmayan arkadaşım.

Herneyse. Mecburen yeni bakıcı arıyorum zaten.

Bence artık önyargılı olmayı bırakalım milletçe.suç sahs dir.niceleri var hiç sucu olmadan alınan ve kendini aklamaya çalışan.
Zaten devlet suçlu bulmuş almış görevinden,
Bidaha sizlerin de önyargılı olmanıza anlam veremedim.
Bu insanlar çocuklarınıza baksa ne gibi zararı dokunur sizlere hayır yani gerçekten merak ettim?
Bizimde görevden alınan komşularımız var gayet düzgün insanlar bir şekilde hayatlarını devam ettirmek için farklı işlerde çalışıyor lar.
Gerçekten suçu olan varsa çeksin cezasını ama millet olarak da bu kadar neden zorlaştırıyor sunuz onlara hayatı...
Görevden alınan ihraç olan sizde olabilirdiniz...
Ben tepkilerinizi çok abartı buldum kusura bakmayın.
+10000 yazık kadına üzüldüm ben

ben olsam kadını geri arardım, size zarari olacagini sanmıyorum. ne tur bakici problemleri var, sigara iciyor, erkek arkadasini eve alıyor, aksama kadar muse anlı izletiyor çocuğa. bu kadın muhtemelen oyle tarz biri degildir.

Back
X