Bakıcı sorunu

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.567
11.484
498
Merhabalar..Bu yiil doguya atandım ogretmen olarak ve burda hic kimsemiz yok.
7 aylik bi kızim var..bir ögrencimin annesine bıraktim teklif ondan geldi.Bende sevdim..bayanin esi vefat etmis.cocuklarida kayinvalideside bayiliyor ve cidden iyi bakiyordu kizima.
Simdi bu yil 2 gun calisiyordum..12.00 de okuldan çıkıyordum.Bu yıl sut iznim vs var derken müdürüm ek ders vermedi..ayda 200 tl veriyordum öyle anlastık.

Simdi gelelim soruna..müdür bana bugün 6 saat daha verdi..yani artik 12.00 de degilde 15.30 da dersim bitecek yine 2 gun..gunlerde degismedi ayni yani.
Bugun bakicima soyledi..."temizlik yapacaktım ama dedi, resmen tam gun oldu dedi..bozuldum..cunku kizima ben onun manevi annesiyim diyordu..burda kimsemin olmadiginida bebegin ona alistiginida cok iyi biliyor.
Abla 1.5 ay daha idare et zaten yaz tatili geliyor dedim..oysa seneyede o bakicak kizima..okuluma evi cok yakin..ona birakip okula geciyorum sabahlari.
Dedimki yarim gundu tam gun 5 e kadar olur dedim..sen parayi dert etme dedim hallederim dedim.
Bozuldugumu anladi ama.
Simdi ben ne yapayim.sizce ne kadar vermeliyim sabah 8.30 aksam 15.30 icin sadece 2 gun.
Ne kadari makul olur.
Burasi kucuk bi ilce..
Tam gun haftaici cocuk bakanlar 500_600 civari aliyorlar..hayat ucuz burda piyasa boyle.
Ama bu kadina kizim çok alışmıstı..
Sizce bu durumda ne yapmaliyim..gurur yapip baska birinimi bulmaliyim ve kadina ne kadar ucret vermeliyim

birisine alıştıysa çocuğunuz güveniyorsanız orda devam edin, oda dul kadın çocuklarını geçindiriyor 3 e 5 e bakmayın
Yok bakmam zaten.ama kadinim durumu iyi.esinden gelen patra var..es ailesi ev vermis..tum ihtiyaclarini karsiliyor..benim paraya pek ihtiyaci yok.
Ben kadinin tavrina bozuldum biraz

önce çocuğunu düşüneceksin seviyormu bakıcısını mutlumu çocuğun iyi bakılıyormu evetse muhasebe hesabı yap verdiğin ücreti böl ,toplam anlaştığın saate çıkan sonuçla fazladan bakacağı saatin tutarını ekle çok hevesli gözükmeyin abla istemiyosan bakmayabilisin de

Saat hesabı yap bence önceden 2 gün şu kadar saatte 200 tl veriyordum. 2 gün saat arttı bu kadar olmalı şeklinde. Oran orantı kur yani. Bunuda bayana aktar anlasın yani. Ama doğuda iyi birisini bulmuş olman çok güzel birşey kadını kaybetme canım . Bizimde tayinimiz Güney doğuda burda birisine güvenmek çok zor çünkü

Var mı sana 1 ay gelebilecek bir akraban filan? Ben olsam annemi kayınvalidemi cagırır kadına da bırakmam. Abla sen bundan sonra temizliğini rahat rahat yap derim ;) resmen ipe un sermiş alt tarafi 2 gün temizlik yapmasa ölmez yani ki kendi evinde bakiyormus sana bile gelmiyor bit kadar çocuğu her gün getirip goturuyorsun... önümüzdeki sene için de yeni birini araştırın derim illaki içinize sinen birini bulursunuz hem sizin evinize gelen biri olsun ev işi yemek filan da yapar...

Yok bakmam zaten.ama kadinim durumu iyi.esinden gelen patra var..es ailesi ev vermis..tum ihtiyaclarini karsiliyor..benim paraya pek ihtiyaci yok.
Ben kadinin tavrina bozuldum biraz
bakın siz onun muhasebesini yaptığınıza göre oda şu kadar alıyor bu kadar şunu var 3 ü 5 i mi gözü görüyor diyordur.
kimse babasının hayrına bakmıyor, bu devirde herkese de güvenilmiyor 50 tl daha arttır madem oda içine sine sine baksın.

Kimisi bakıcı bulamıyor ,
Kimisi bakıcı buluyor parasını sorun ediyor ...
Anne değilim ama ben olsam ilk çocuğumun çıkarlarını düşünürüm.
Kadın belki yarım gün temizlik işi buldu.
Evin içindeki maddi sıkıntıyı siz bilemezsiniz.
400 verin , güvendiğiniz kapıyı kapatmayın.

Alakasiz belki ama istanbulda bi arakadasim 5gun yarim calisiyor. Haftasonlari semineri gezmesi oldugunda bebegini biraktigi bakicisina aylik 400 lira veriyor..

O kadin da dul. Piyasasini bilmedigim icin cok cok sasirdim suan..

Back
X