Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcıya nasıl alıştırılır

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Mersa8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
119
3
66
merhabalar,
kızım 26 aylık, bakıcımız geçen hafta başladı, bende haftaya pazartesi işe başlayacağım. kızım bakıcı teyzemizle oyun oynuyor. dışarı çıkıyor. ama temel ihtiyaçlarının karşılanmasına izin vermiyor illa ki anne. tuvalete beraber gidiyoruz. ama geride duruyorum kabul etmiyor. yemek bir kaşık ben bir kaşık o versin diyorum kabul etmiyor. direniyor. zorlayınca teyzeye karşı tavır alacak diye korkuyorum. dün kızıma dışarıda işim var bitirip gelicem dedim çıktım çok ağladı 15 dakikada geri döndüm. çaresiz kaldım , 2 hafta süre alışmak için az geldi sanırım ama süreyi uzatmam mümkün değil, teyzemiz hediyeler çikolatalar alıyor ama yine de bir arpa boyu yol alamadık.
şimdi size sorum kızıma haber vererek mi evden ayrılmalıyım alışması iiçin kısa sürelerle yoksa dalıp gittiğinde mi çıkmalıyım kendini terk edilmiş gibi hissetmesini istemiyorum.
birde alışma için daha neler yapabiliriz ?

varsa fikirleriniz lütfen yardımcı olun gerçekten çok çaresizim

merhabalar,
kızım 26 aylık, bakıcımız geçen hafta başladı, bende haftaya pazartesi işe başlayacağım. Kızım bakıcı teyzemizle oyun oynuyor. Dışarı çıkıyor. Ama temel ihtiyaçlarının karşılanmasına izin vermiyor illa ki anne. Tuvalete beraber gidiyoruz. Ama geride duruyorum kabul etmiyor. Yemek bir kaşık ben bir kaşık o versin diyorum kabul etmiyor. Direniyor. Zorlayınca teyzeye karşı tavır alacak diye korkuyorum. Dün kızıma dışarıda işim var bitirip gelicem dedim çıktım çok ağladı 15 dakikada geri döndüm. çaresiz kaldım , 2 hafta süre alışmak için az geldi sanırım ama süreyi uzatmam mümkün değil, teyzemiz hediyeler çikolatalar alıyor ama yine de bir arpa boyu yol alamadık.
şimdi size sorum kızıma haber vererek mi evden ayrılmalıyım alışması iiçin kısa sürelerle yoksa dalıp gittiğinde mi çıkmalıyım kendini terk edilmiş gibi hissetmesini istemiyorum.
Birde alışma için daha neler yapabiliriz ?

Varsa fikirleriniz lütfen yardımcı olun gerçekten çok çaresizim

merhaba bende bir bakıcıyım ve bakıcıya alışması için geç bir yaş en geç 1 yaşında daha kolay kabul ediliyor ,bu yaşlar zaten başlı başına zor bir dönem ,size tavsiyem bakıcıyla çocuğu mümkün mertebe işe gidene kadar yalnız bırakın ,15 dk demi ağladı tekrar tekrar çıkın bu süreyi ,30dk 40_60 vs uzatın,normalde haber vererek çıkılması en doğrusu ,ama sizin süreciniz çok farklı bakıcıya henüz tam manası ile alışmamışken ,buna asla izin vermeyecektir,umarım yardımcı olmuşumdur,sevgiler.

normaldı bütün çocuklar annesi evden giderken ağlar canım bende geçen yıl alt kat komşumuzun çocuğuna baktım beni tanıyordu ama yinede annesi giderken görürse ağlıyordu ama sabahları annesi giderken o uyuyor oluyordu ve kalktığında sormuyodu bile annesini . akşam annesi geldiğindede ona gitmiyordu zor evine gönderiyordum . bence siz birde öyle deneyin o na görünmeden evden çıkın herşeyiyle bakıcı ilgilensin işe başlayana kadar alıştırın derim.

Back
X