• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıyı değiştirmek mantıklı mı?

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
1.341
298
123
34
Babamın hastahanede yattığından bahsetmiştim.1 aydır hasta bakıcı ilgileniyor.Boyunda kırık var.Sağ kolu kullanamıyor.Sag bacağa platin takıldı.1 aydır yatıyor.Biz çalıştığımız için sürekli hastahanede kalamayız.Bu yüzden bakıcı tuttuk.Bakıci fiyatları malum.Günlük 1500 tlye bir bakıcı bulduk.
Bakıcı genç 30 yaşında erkek.Mesela 3 günde 30 tane meyve suyu götürdük.3 günde bitti.Babam günde 2 tane içiyorum diyor.Sürekli bahane ile hastahaneden çıkmak istiyor.Cumartesi evine gidiyor pazar dönüyor.Şu saatte gitcem gelmem diyor.Yani aşırı rahat.Doktor egzersiz yapın demiş.Yaptırmiyor.Hastahaneye ıslak mendil falan çok götürdük.Ama hiçbiri yok.Günahini almayayım ama aklıma farklı seyler geliyor.
Parayı önden istiyor.Yok kaynanam kanser, kaynanam düştü deyip önden 5 günlük para istiyor.Sürekli iddia falan yapıyormuş.
Biz izne çıkarttigimiz zaman parasını gene veriyoruz.
Bir kişi daha bulduk.Ayni fiyat.Sürekli hastahanede kalacak.Izin kullanmayacak.Kararsız kaldık.Bunu gönderip onu mu getirsek diye.Bu fiyata bakıcı da yok.Ve 2 3ay daha hastahanede kalacak.

Babamın hastahanede yattığından bahsetmiştim.1 aydır hasta bakıcı ilgileniyor.Boyunda kırık var.Sağ kolu kullanamıyor.Sag bacağa platin takıldı.1 aydır yatıyor.Biz çalıştığımız için sürekli hastahanede kalamayız.Bu yüzden bakıcı tuttuk.Bakıci fiyatları malum.Günlük 1500 tlye bir bakıcı bulduk.
Bakıcı genç 30 yaşında erkek.Mesela 3 günde 30 tane meyve suyu götürdük.3 günde bitti.Babam günde 2 tane içiyorum diyor.Sürekli bahane ile hastahaneden çıkmak istiyor.Cumartesi evine gidiyor pazar dönüyor.Şu saatte gitcem gelmem diyor.Yani aşırı rahat.Doktor egzersiz yapın demiş.Yaptırmiyor.Hastahaneye ıslak mendil falan çok götürdük.Ama hiçbiri yok.Günahini almayayım ama aklıma farklı seyler geliyor.
Parayı önden istiyor.Yok kaynanam kanser, kaynanam düştü deyip önden 5 günlük para istiyor.Sürekli iddia falan yapıyormuş.
Biz izne çıkarttigimiz zaman parasını gene veriyoruz.
Bir kişi daha bulduk.Ayni fiyat.Sürekli hastahanede kalacak.Izin kullanmayacak.Kararsız kaldık.Bunu gönderip onu mu getirsek diye.Bu fiyata bakıcı da yok.Ve 2 3ay daha hastahanede kalacak.

İzin kullanmayacak derken, nasıl yani adamı üç ay hastaneden çıkmayacak mı? İzin kullanmadan insan kafayı yer. Adam akıllı şartları konuşun. Maaşını Cuma günü vereceğiz. Önce çalış sonra maaş verebiliriz .İzin günlerin bunlar, saatlerin bu vs. Düzgün konuşup, anlaşın.

Altı bezli babanıza götürdüğünuz ıslak mendili adam ne yapsın. Allah rızası için, meyve suyunun bile çok mu gördünüz anlamadım? Aklınıza ne geliyor cidden?

İzin kullanmayacak derken, nasıl yani adamı üç ay hastaneden çıkmayacak mı? İzin kullanmadan insan kafayı yer. Adam akıllı şartları konuşun. Maaşını Cuma günü vereceğiz. Önce çalış sonra maaş verebiliriz .İzin günlerin bunlar, saatlerin bu vs. Düzgün konuşup, anlaşın.

Altı bezli babanıza götürdüğünuz ıslak mendili adam ne yapsın. Allah rızası için, meyve suyunun bile çok mu gördünüz anlamadım? Aklınıza ne geliyor cidden?
Bu adam günlük para istiyor.Uzak şehirden gelecek.Izinsiz daha önce 35 gün birine bakmiş.Bu arada bu işlerde izin icin para veriliyor mu bilmiyorum
Tabiki çok görmedim.Ama 3günde 30 meyve suyunun bitmesi normal mi?
Çok yalanı var.Önce bir ilce dedi.Sonra akrabam orada oturuyor dedi.Kaynanam kanser eşim orada dedi.Sonra eşimde geldi dedi.Kaynanam düştü dedi.Önden para istiyor hep.

Bu arada daha güvenilir bir bakıcı bulursanız babanızın bakımı için daha iyi olur. Anlattığınız bakıcı bana hiç güven vermedi.
Ha bu arada.Babamin yan tarafında kalan hasta kardeşime düzgün bakmıyor demiş.Zaten sonrasında bizim kafamızda soru işaretleri olmaya başladı.Parayi önden istemesi falan.Para para diye darladı.Sonra kafasına göre şu saatte çıkcam bu saatte çikicam diyor.Banada güvenilir gelmiyor.

Ya kaç kere yazdık, bırakın ne hali varsa görsün diye. Adam sanki dünyanın en şahane babasıymış gibi kaç tane konu açtınız. Her seferinde tamam diyorsunuz sonra yine konu açıyorsunuz. Bence siz mutsuzluktan mutlu oluyorsunuz, kaostan huzursuzluktan besleniyorsunuz. Çocukken başınızı okşamamış, bırakıp gitmiş başka kadının çocuklarına bakmış yedirmiş, siz çöpten yemek aramışsınız. Tekrar tekrar hatırlatayım belki artık kendinizi düşünür evliliğinizi tehlikeye atmazsınız. Ne yaparsanız yapın bu adamın gözünde kabul görmeyeceksiniz. Şu halinde bile ben ettim sen etme demiyor, geleceksin bakacaksın bana diye emrediyor. Yapılanı verileni beğenmiyor. Bakıcı hastane masraflarını amcanız ve çocukları niye ödemiyor? Hani hep onlara vermiş yağdırmış ya zamanında?

Kardeş bak vicdan dediğin böyleleri için değil. Hadi gider başkasıyla evlenir ona laf yok ama sizi maddi manevi düşünmemiş, kızım ne yiyor ne içiyor gram düşünmemiş. Kimse çöpten yiyecek aradığı günü unutamaz. Hepsini bırak, erkek kardeşiniz evlenirken her şeyini yapmış siz evlenirken kuruş koklatmamış. Yarın iyileşsin hastaneden çıksın yine aynı şeyleri yaşayacaksınız, yüzünüze bakmayacak şunu bunu yapmadınız diyecek.

Bütün konularınız dert sorun huzursuzluk ve sizin bunların ortasında olup hiç bir aksiyon almamanız üzerine. Bir psikoloğa görünseniz uzman görüşü alsanız çok iyi olur.

Back
X