Spor:
1. Haftada iki kere girdigim spinning egzersizlerine bir degil iki seans girecegim. Yuttugum karnitinlerin hakkini vereyim.
2. Sabahlari evde yaptigim egzersizleri kardiyo degil pilates olarak degistiriyorum.
3. Haftada iki reformer pilates egzersizlerime basliyorum.
Besin takviyeleri:
1. L-karnitin: Hayat kurtaricim. yutar yutmaz karnimda sanciyla beni tuvalete kosturup butun bagirsaklarimi temizliyor. Sonrasinda da sporda mucizevi bir performans sagliyor. En favori takviyem.
2. CLA: Aysegul coruhlu alkali diyetinde onermis. Ozellikle kilo vermeye direnen bunyeler icin. Hatun kendisi de fistik gibim masallah. Napalim alalim dedik, yeni basladim. Bugunku mucizevi performansim belki de CLA kombinasyonundan olmustur l-larnitinle, ne bilem.
3. Omega 3: yine aysegul coruhlunun alkali diyeti dahil, pek cok uzman tarafindan onerilen bir destek. Karnitinin de etkinligini arttiriyor. Zaten guzel bir destek, balik yagi, herkes almali!
4. ingiliz karbonati: E bugun aldik eczaneden. Yine alkali diyetindekiler dediler de dediler. Suya katip iccekmisiz suyun asiti duscekmis.. Bakalim nolcak..
Rutinim:
1. Tarcinli sudan vazgecemem suyu bana sevdirdi. Hem de tatli istegimi bastiriyor. Karbonatli suyun yaninda nasil olacak bilmem ama devam.
2. Sirkeli su onceden diyetimde yaptigim birseydi. Yine geceleri yatmadan icicem. Zaten o da asit dengesinin sagliyormus. Alkali yapiyormus yane..
Dogru bildigim yanlislar:
1. Findik, ceviz, kuru meyveden biraz el cekmek lazim. Ara ogun diye avuc avuc yiyoruz 2 aydir kilo verdirtmedi bana yaa..
2. Gece kan sekerin dustu bir tabak yogurt ye vs. YOK. Aksam yediden sonra yemek yedigin an leptin hormonun azaliyor. O da bize kilo verdiren hormon, gece uyudugumuzda. Azicik yutkunucaz, gece yemek yok!
Diyetim:
1. Sabahlari yumurta yada meyve yada diyet peynir.
2. Oglen her daim salata.
3. Aksam agirlikli haslanmis kabak, lahana corbasi, balik, vs.
4. Ekmek, seker, beyaz un yok.
5. Alkol yok, meyve suyu yok, kola zinharr!
6. Haftasonu hepsi serbest!! :) (cok yanlis biliyorum ama napiim ben de insanim)
Yani ben 6 haftada 4 kilo verdim. Ve bence muhtemelen daha fazla verdim ama kas aldigim icin boyle, her neyse, kas cok iyi, metabolizmamizi hizlandirir. Ve ben bunu aslinda vucut kitle endeksim normal durumdayken basardim. Boyle kilo vermek kolay degildir, sisman bir insanin verdigi gibi veremeyiz. Ama basardim! Kendimle cok gurur duyuyorum, darisi vermek isteyenlerin basina.
Ama dedigim gibi henuz vucudumu begenmiyorum. Gerekirse bir alti hafta aha diyet spor devam. 57 kiloya dusmek istiyorum, belki 56 bilem. Bence basaracagim!