Bakin ben gozunuzun onunde nasil incecik oluyorum:)

Merhaba kizlar. Biliyorsunuz kilo veremedim diyeirtalarda dolasiyordum. Hatta daha dun spor salonunda tartiya ciktim ve 61.4gorunce dilim tutuldu oldugum yere yigiliyordum. O kadar spora diyete, rakam boyle degismeyince perisan oldum. Sonra farkettim ki ben onceki senelerde hic tartilmazdim ki, hep goz hesabi. Elbette bundan cok ince oldugum kesin ama yine de aydinla ma yasadim.

Spor salonunda ilk olcum yaptirdigimda hoca yag oranima bakip sok gecirmisti. Cok fit gorunuyorsu , vucut kitle endeksin normal ama yagin neredeyse sismana yakin diye. Yani totalde problem yoktu ama yaglanmistim iste. Kayinvalidem de cok kilo vermedin ama vucudun sekillendi belin inceldi gecen sene belin kalmamisti dedi beni gorunce. Dogru aslinda, yagin fazlasi direk bel cevresinde birikirmis ve gercekten vbel cevresinde biriken yag ciddi bir yag orani gostergesiymis. Elbette boyle ezberden konusmayip salona gidip bir olcum yaptirip katsilastiracagim verileri. Sanirim ayni zamanda spor yaptigim icin yag verirken kas yaptim ve tartida bu yuzden az bir fark var. kas yaptim top kodel oldu demiyorum ama diyet yapmaya basladigimdan beri spor da yapiyorum, elbette biraz kas olmustur:)) mesela aslinda dort kilo verip, bir bucuk kilo da kas yaptigim icin ayna ve tartidaki goruntu boyle farkli olabilir???:46:

Evet baslik cok acik. Uygulamadigim basit degisikliklerden biri de aksam yediden sonra birsey yememek. Sporda cok acikiyorum eve geldigimde illa agzima birsey atiyorum, ama atmasam daha cabuk sonuc alacaktim. Sebep ise leptin hormonu. Leptin hormonu yatmadan once dort bes saat agzimiza hic ama hicbir sey koymazsak salgilanan ve gece bizi zayiflatan uyandiktan sonra da gun boyu istanimizi dengeleyen hormon. Ama agzimiza bir leblebi dahi atsak maalesef o gece leptinsiz uyumak zorundayizz. Hicbir sey yemeyip de sadece meyve yiyorum aksam yemegi bile yemiyorum diyen teyzecikler bundan sebep kilo aliyorlar. Sekersiz cay serbest!

Bir dukkani kapat be kardesim, aksam da oturdugun yerde yeme bisey! Uyanincaiki katini yersin ama gece leptin seni terketmesin! Bir de boyle dene..:56::50:

Biliyorsunuz l-karnitin baslamistim spor yaparken. Daha ayrintili arastirmada karnitinin en az 1500 mg kullanilirsa ve egzersizle desteklenirse kilo kaybina neden olabilecegini gordum ve dozu yukselttim. Ama bu gunde uc defa tablet yutmam manasina geliyor ki biraz psikolojim bozuluyor.. Yani elimdeki tabletler biter bitmez kendime 1000 mglim sibilardan alip gunde iki kere icecegim daha iyi gibi geliyor bana. Neyse izlenimlerii anlatayim.

Dozu arttirdigim gun daha ince antremanlarimda hic hissetmedigim bir his geldi. Birden nefesim gayetduzeldi, sagdan soldan klimalar ustume tatli tatli esti sanki, normalde beni honkurten spinning egzersizini acayip dengeli bir nefesle, tatli tatli tamamladim. Sinifta herkes geberingen ben jett gibiydim. Acayip rahatlatti o acidan.

Ayrica bagirsak hareketlerimin yavaslamasindan simayetciydim, canim karnitinim diyetten beri unuttugum o uzun uzun tuvalet seanslarina geri dondurdu beni.

Spordan sonra aynada da mutlu bir his, bir sekillenme oluyor gibi ama dedigim gibi daha zaman gecmesi lazim anlamak icin..

Bu diyetime dair unutmayacagim birsey varsa o da karnitinin rahatlatici etkisi. Hafif bir bas agrisi, bir asabiyetyapiyor sanki, amaan umurumda degil. Bu kilolar bende dahacok asabiyet yapiyordu! :47:

Ya arkadas benim bu kadar diyetten formulden anladigim birsey varsa o da bol bol su icmemiz gerektigi, ictigimiz suya da illa birseyler katilmasinin suyun faydasini arttirmasi. Daha once tarcinli su demistim. Hala tarcinli su iciyorum. Yemekten sonra canim tatli isteyince sanki icime ferahlik geliyor, su dolu dolu, yemek gibi:) simdi de alkali diyetine merak saldim ama alkali diyetinin sadece karbonatli su kismina cunku gerisini uyguluyorum ve bazi seyleri hiic uygulayamam meyve yememek cay kahve icmemek mesela. Bir de sebze suyu iismi ilgimi cekti. Dr. Ozun programlarinda o kocaman marullari kabaklari atip atip sularini icmesi hep bana cok fresh cok saglikli gorunmustur. Alip da pisiremedigim sebzeleri sikarim da suyunu icerim hic olmazsa.. Ama kati meyve sikacagim yok o da ayri problem.

Neyse iste ender saracin bir yazisinda tarcinli suya belirli bir zaman sonra ara verilmesi gerektigini okumustum. Iste bana da bu yUzden suyun icine katacak birseyler lazim geldi. Eczaneden ph dengeleyici sordum bulamadim. Evde karbonat bulursam yarindan itibaren karbonatli yapicam Sirke de suyun ph ini dengeliyormus. Her diyetci sirkeli su icmistir simdiye kadar. Ben gecen diyetimde bali sirkeli su icerdim sabah ilk is. Midemi biraz yakiyordu, simdi yapmak istemem. Ama karbonatliya yarin basliyorum. Kocami kandirirsam bir de kati meyve sikacagi alacagim kendime.

Ne demistim ben size: zayiflamak yolunda her aklima yatani denemeye devam!! :8:

Arkadaslar ayiptir soylemesi aslinda ben fistik gibiyimdir. Bakan bir daha bakar. Oyle yani. Kilo vermek de bana cok yakisir. Ve hep gozlemledigim birsey var, ne zaman kilo versem etrafimdaki kadinlara bir haller olur. Ay daha zayiflama, avurtlarin coktu, niye diyet yapiyorsun ki kocan mi istiyor, niye aniden diyete girdin birsey mi oldu. Al ye yaa bir kereden birsey olmaz, amaan abartma yeter artik..

Baska bir arkadas yazmis bir yere kiskanc kadin psikolojisi diye okumus bir dergide. Oyle iste. En yakinlarim triplere girdi, daha pek kimse itiraf edemedi yuzume. Ama birkac kisi laf arasinda agzinda ciyneye ciyneye sorgulaya sorgulaya soyledi. Demek kilo veriyorum, ben bu hissi biliyorum:)) :51:

Ben de boyle azimle devam fln diyorum ama diyetimi haftasonlari bozuyorum. Hem icki iciyorum hem de kahvaltiyi fln abartiyorum. Pazar gunu en son baklava yedim o kadar yani.. Ama cok kilo vermek istiyorum bu istegim degismiyor. Sabah kalktim ve bir saat dvd esliginde pilates yaptim. Aksam da spora gidicem. Bugun yediklerime de dikkat ettim. Aman gecmiyor bacaklarimda sislik komsular havaarr!!

Neyse bugun diyetimde yeni acilimlar yaptim. GNC CLA tonalin 2000 mgmi diyetime ekledim. Yemeklerden yarim saat once uc ogun kullanacagim. Zayiflama hapi degil besin destegiymis falan fulun. Hic kullanmasam daha iyi elbet ama care yok. Aslinda haftasonlari dikkat etsem bence sorun cozulebilirdi ama olmuyo kanka.

Ayrica ingiliz karbonati aldim sularima ekleyecegim. Artik sadece kardiyo degil pilates de yapacagim. Neyse daha mart ayi diye rahatim bence. Aslinda biraz ac kalsam guzel kilo veririrm demek boyle bu kadar oluyo.

Bir dee yabanci kaynaklardan okudum ki bir de ne goreyim findik ceviz kilo aldirirmis butun yapilan arastirmalarda deneklerin kilolari kontrol ediliyormus. Kolestrolu dusurdugu dogruymus ama normal yemege devam etseler kilo alirlarmis findik ceviz cok kalorili yemeyin kizlarr. Ara ogun dedik metabolizma hizlandirir dedik hepp sisirdi bizi aw. Ara ogunlerde meyveye donecegim. Ya ben kendi ustumde bu kadar deney yaptim bir diyetisyene mi gideydim acaba. Neyse size yariyo:) zayif kalin!!

Hello kizlar spordan geliyorum salonda tartildim daha birkac gun once 61.1 gormustum kendimi, bugun bir de baktim ki ne gorsem?? 60.00!! Allahim akari kokari yok fazlasi kusurati yok tam 60 eheueheu!!!

Ay ben 1000 mg karnitini yutunca normalde bir seans spinning zor bitirirken bir kere kesmedi bugun iki kere girdim. En son genclik yillarimda yapmistim bunu valla bana misin demedim. Sonra tartilinca o kadar terledim ondan mi az ciktim tartida acebaa? Ama onceden de hep spordan sonra tartilirdim banane banane 60 oldum benn!!! Oldum lennn 4 kilo verdim sonunda 6 haftada 4 kilo verdim bence saglikli da oldu boyle!!

Aslinda biliyorsunuz 57-58 olmak istiyordum. Ay simdi 60 olunca kolay gorundu gozume:) bir de simdi artik ogrendim sekillendirdim ya ne yapmam gerektigini bence kolayca 57 olabilirim. Bu arada benim boyum 1.72 yani 57 benim normal vucut kitle endeksimin altinda kaliyo o kadar da kolay olmayabilir ama hedefim 57 ve sporla, pilatesle, saglikli bir sekilde! Cok mutluyummm!!! :nazar::nazar::nazar:

Spor:

1. Haftada iki kere girdigim spinning egzersizlerine bir degil iki seans girecegim. Yuttugum karnitinlerin hakkini vereyim.
2. Sabahlari evde yaptigim egzersizleri kardiyo degil pilates olarak degistiriyorum.
3. Haftada iki reformer pilates egzersizlerime basliyorum.

Besin takviyeleri:

1. L-karnitin: Hayat kurtaricim. yutar yutmaz karnimda sanciyla beni tuvalete kosturup butun bagirsaklarimi temizliyor. Sonrasinda da sporda mucizevi bir performans sagliyor. En favori takviyem.
2. CLA: Aysegul coruhlu alkali diyetinde onermis. Ozellikle kilo vermeye direnen bunyeler icin. Hatun kendisi de fistik gibim masallah. Napalim alalim dedik, yeni basladim. Bugunku mucizevi performansim belki de CLA kombinasyonundan olmustur l-larnitinle, ne bilem.
3. Omega 3: yine aysegul coruhlunun alkali diyeti dahil, pek cok uzman tarafindan onerilen bir destek. Karnitinin de etkinligini arttiriyor. Zaten guzel bir destek, balik yagi, herkes almali!
4. ingiliz karbonati: E bugun aldik eczaneden. Yine alkali diyetindekiler dediler de dediler. Suya katip iccekmisiz suyun asiti duscekmis.. Bakalim nolcak..

Rutinim:
1. Tarcinli sudan vazgecemem suyu bana sevdirdi. Hem de tatli istegimi bastiriyor. Karbonatli suyun yaninda nasil olacak bilmem ama devam.
2. Sirkeli su onceden diyetimde yaptigim birseydi. Yine geceleri yatmadan icicem. Zaten o da asit dengesinin sagliyormus. Alkali yapiyormus yane..

Dogru bildigim yanlislar:
1. Findik, ceviz, kuru meyveden biraz el cekmek lazim. Ara ogun diye avuc avuc yiyoruz 2 aydir kilo verdirtmedi bana yaa..
2. Gece kan sekerin dustu bir tabak yogurt ye vs. YOK. Aksam yediden sonra yemek yedigin an leptin hormonun azaliyor. O da bize kilo verdiren hormon, gece uyudugumuzda. Azicik yutkunucaz, gece yemek yok!

Diyetim:
1. Sabahlari yumurta yada meyve yada diyet peynir.
2. Oglen her daim salata.
3. Aksam agirlikli haslanmis kabak, lahana corbasi, balik, vs.
4. Ekmek, seker, beyaz un yok.
5. Alkol yok, meyve suyu yok, kola zinharr!
6. Haftasonu hepsi serbest!! :) (cok yanlis biliyorum ama napiim ben de insanim)

Yani ben 6 haftada 4 kilo verdim. Ve bence muhtemelen daha fazla verdim ama kas aldigim icin boyle, her neyse, kas cok iyi, metabolizmamizi hizlandirir. Ve ben bunu aslinda vucut kitle endeksim normal durumdayken basardim. Boyle kilo vermek kolay degildir, sisman bir insanin verdigi gibi veremeyiz. Ama basardim! Kendimle cok gurur duyuyorum, darisi vermek isteyenlerin basina.

Ama dedigim gibi henuz vucudumu begenmiyorum. Gerekirse bir alti hafta aha diyet spor devam. 57 kiloya dusmek istiyorum, belki 56 bilem. Bence basaracagim! :nazar::nazar::52::51:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar cok mutluyumm. Evet dun karnemi aldim. Yani soyle ki ben diyete 64 kilo ile başladım. Diyete basladıktan iki hafta sonra tartıldıgımda 62.1 kilo cikmistim yani 1.8 kilo vermiştim. Fakat yag oranim yüksekti %29 cikmisti. Tam bir ay sonra yani dun salonda tekrar ölçüm yaptırdım. Bir de ne görsemmm. 59.2 kiloya düşmüşüm, yani 2.9 kilo gitmiş. Bunun 100 gramı kastan ve 2.8 kilosu yağdan. Hiç su kaybetmemişim, bu kadar spora kas nasil verdim o da mechul ama diyetten oldu heralde. Neyse, yag oranim %25 ile normale indi, Bel kalça oranım ise normalden düşüğe inmiş=) Vücut kitle endeksim sinirda, bir kilo daha versem düşükte görünecek. Düşük olmasi iyi değil biliyorum ama fıstık gibi olmak istiyorum banane banane. Yani resmen kilo vermeye başladım. Çok mutluyum!

(Bu arada benim tartıldığım diğer tartı 700 gram yüksek gösteriyormuş=)

Neyse su anda 59.2 yim ya, bu ay hedefim de 2.9 vermek olmasin da 2 – 2.5 kilo vermek olsun. Yani gercekci hedef koymaya calisiyorum, zayifladikca kilo vermek daha zor ya. Bu durumda inecegim kilo 57.2 ile 56.8 arasi. Ki ben daha once bu kilolari gördüğümde fistik gibi gorunuyordum. Ayrica bugunden itibaren pilates reformer a başlayacağım için vücudum şekillenmeye başlayacak ve manken gibi görüneceğime eminimm!!

Şu ana kadar kilo verdiğim bariz belli olmadı. Çünkü normal kilolarımdayım. Ama bundan sonra belli olacak çünkü

Cok mutluyum, darısı vermek isteyenlerin başına.

Back
X