Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
merhaba arkadaşlar benim oğlum 5 yaşına girdi bır kaç kelimesi dışında birşey yok algı açık ısmıne tepki verir çocuklarla konuşur konuşma dışında herşeyi normal ve çalışan bir anneyim tüm gün kreşte ,
Kreştete çok uyumlu ne kadar doktor gezdiysek herkes olumlu konuşuyor ama bır turlu konuşma gelmiyor ve buda benı çok yıpratıyor uzuyor.artık hiçbirşeyden tat alamaz oldum oğluma verimli olmamaya başladım savaştıkça gücümün tükendiğini hissediyorum.Kendim için en ufacık bir toka dahi alsam vicdan azabı çekıyorum oğlum boyleyken ben nasıl kendım için bişey yaparım düşüncesine kapılıyorum.gülmeyı unuttum desem yeridir.eşimle çocuk dışında hiçbir bağlantımız yok ne tarafa dönsem buharlaşıyorum.yorumlarınızı ve desteklerınızı beklıyorum
Gurbet zor.....
Kayıtlı Üye
Merhaba
Benim oglum da 5 yaşında hatta 5.5 hic konusamiyordu eylül ayında anasinifina verdim simdiye kadar soktu konusmayi neredeyse sadece bazi kelimelere dili dönmüyor.herseyi anliyor anlatiyordu kendince bir dil oluşturmuştu onu kullaniyordu ben hariç hic kimse anlamiyordu dedigini.simdi 3.5 yasinda kizim var oda onun gibi kendine bir dil gelistirmis onu kullaniyor onuda verecektim okula tam ilerleme kaydettigimiz anda yurt dışına tasindik.simdi birde yabanci dil ogrenme derdi çıktı okula verdik bakalim hayirlisi sizinki nekadar suredir gidiyor okula allah yardimciniz olsun insallah biran once konuşur
merhaba otizm forumdan sizi hatırlıyorum. En son mesajlarınızda olumlu şeyler yazmıştınız problemlerinizi aştığınızı zannediyordum. Konuşma yok derken neler söylüyor örnekler verebilirmisiniz. Sizi çok iyi anlıyorum ama lütfen güçlü olmaya çalışın. özel eğitim kreş nasıl gidiyor.
çoğu şeyi atlattık çok şükür ben ağır bır rahatsızlık geçidim 2 ay çocukla ılgılenemedım ve çiş konusu geriye gitmmeye başlası bu yuzden kreşte sorun yaşadık ve şuan değiştirdik ıkı gundur yenı okulda bakalım nasıl olacak ınsanlar o kadar acımasız kı sankı hayatta kendılerının başına olumsuz bır şey asla gelmez diye dşünuyorlar.kelımelerden o kadar canım yanıyorkı anlatamam.yoruldum artık çalışmak zorundayım bıraksam herşey daha da kötü olacak.ama oğlum iyi çok şüküğr neşelialgısı açık arkadaşlarıyla oynaması çok iyi öze eğitim hocamız bu yıl atlama beklıyorum dıyor.
umarım kreştete sorun kalmaz ve benım kafamda raatlar.konuşma ve çiş problemını acılen çözmemız gerekıyor artık zorunlu okul yaşları geldiğinde neler yapacağız gelecek kaygısı çokfazla
sanırım benım bır sıkologa ıhtıyacım var artık
Dil dönmemesi diyorlar sanırım. ameliyat ile dil altında ufak bir et parçası oluyor . Onu aldıkdan sonra daha başarılı oldukları söyleniyor. Öyle hatırlıyorum tam emin değilim ama. bende bayağı geç konuşmuştum. Ama bazı çocuklarda oluyor. Doktorlar Sağlıklı Durum Raporu vermiş ise. Zamanla düzelicektir emin olun.
Www.uyuyang.com
Kayıtlı Üye
Bir faydası dokunur belki. Bağırsak sorunları çocuklarda otizmi getiriliyor. Oğluma 6 ay önce atipik otizm dendi. Şimdi eser kalmadı. Monosodyum glutamat uzun bir süre eve girmedi. Hala sınırlı. Kemik suyu ve probiyotik yoğurt. Bolllcaaaa ilgi. Şükürler olsun.