• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakır tastaki yazı içime dert oldu.

modyad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
1.401
968
248
uzun sureden sonra girebildim foruma, özlemişim :) geçmiş bayramlarınızı kutlayarak gırıs yapmak ıstedım:)
şimdi konuya kısaca gırış yapayım:
eski esya ve antıka tutkunu olan bana bir yakınım tarafından eskı bakır ıcı yazılı bır tas hedıye edıldı...
fakat icındekı yazının ne oldugunu hangı dılde oldugunu ne o ne ben bılmıyoruz.
baktıgımda eski dönemde kullanılan şifa tası oldugunu tahmın ettım, fakat emsallerıyle karsılastırınca bendekı tasın daha farklı bır yazı oldugu hıssıne kapıldım. Belki bilen birileri cıkar dıye bır bolumunu ekleyecegım.
en azından buyuk sekılde yazılan baslıgın anlamını bılen varsa cok memnun olurum.

şimdiden teşekkürler:)

Son düzenleme:
Bana Arapça gibi geldi ama yazılmamış kazınmış bakıra. Sanki iğne ile kazmışlar gibi ama Arapça gibi yani.

Bana Arapça gibi geldi ama yazılmamış kazınmış bakıra. Sanki iğne ile kazmışlar gibi ama Arapça gibi yani.

evet çakarak işlenmiş, ya Osmanlıca ya Arapça yazıyor gibi geldi.tabi Arapca daha agır basıyor, çok bilmesemde Allah yazısını tanıyorum.tasın tam içinde Arapça Allah yazıyor gibi ama tam o gordugum yazı gıbı degıl biraz farklı.

Büyük yazı besmele ...alttakileri seçemedim ama dua var dolayısıyla

en cokta buyuk yazıyı merak edıyordum. eger besmele ıse arapca o zaman. en ıyısı cami imamına gostereyım, arapca oldugundan emın olmadan goturmek ıstemedım.
çok teşekkür ederim.

çok teşekkür ediyorum yorumlarınız ıcın. sanırım bu şifa tası, içindeki yazıyı ogrenene kadar uyku yok :) sanırım sabah ezanıyla esımı camıye yollamam gerekecek :) şaka bir yana sahıden cok merak ederım boyle seylerı nedır ne degıldır dıye.. ogrenınce yazarım buradan da sıze

uzun sureden sonra girebildim foruma, özlemişim :) geçmiş bayramlarınızı kutlayarak gırıs yapmak ıstedım:)
şimdi konuya kısaca gırış yapayım:
eski esya ve antıka tutkunu olan bana bir yakınım tarafından eskı bakır ıcı yazılı bır tas hedıye edıldı...
fakat icındekı yazının ne oldugunu hangı dılde oldugunu ne o ne ben bılmıyoruz.
baktıgımda eski dönemde kullanılan şifa tası oldugunu tahmın ettım, fakat emsallerıyle karsılastırınca bendekı tasın daha farklı bır yazı oldugu hıssıne kapıldım. Belki bilen birileri cıkar dıye bır bolumunu ekleyecegım.
en azından buyuk sekılde yazılan baslıgın anlamını bılen varsa cok memnun olurum.

şimdiden teşekkürler:)Eki Görüntüle 1216566
korku tası olabilir mi tipi benziyor hacdan gelir panik rahatsızlığı tarfzı hastalıkları olanlar için işlenmiştir yedi kardeş kanı denilen bir çeşit kaya parçası konulur üstüne zemzem dökülüp içilir acaba mı dedim..ama daha çözünür bir resim koyabilirsen okumaya çalışabilirim dilimin döndüğünce belki ayettir..kötüsünü düşünmek istemem şu an.en tepe besmele-i şerif çünkü.

korku tası olabilir mi tipi benziyor hacdan gelir panik rahatsızlığı tarfzı hastalıkları olanlar için işlenmiştir yedi kardeş kanı denilen bir çeşit kaya parçası konulur üstüne zemzem dökülüp içilir acaba mı dedim..ama daha çözünür bir resim koyabilirsen okumaya çalışabilirim dilimin döndüğünce belki ayettir..kötüsünü düşünmek istemem şu an.en tepe besmele-i şerif çünkü.

aaa Arapça biliyor musunuz? önceden cektıgım bırkac foto var onları yukleyım, gercı ordan da cok okunabılecegını sanmıyorum ama belki tası tanınyan bırı olur.
101_1547.webp 101_1549.webp 101_1550.webp 101_1553.webp 101_1555.webp 101_1557.webp

bu fotolar bılg.dakı eskı fotolar, yenısını cekıp koymam bıraz zaman alır bu esk goruntulerın de pek ıse yarayacagını sanmıyorum, çok karanlık cıkmıslar..

Birebir gormeden okumak pek mumkun degil.
Parlakliktan ve el yazisi olmasindan dolayi harfler net secilmiyor.
Basindaki besmele ama.
Gerisi de iyidir diye dusunuyorum : )

yazı arapça.... ve içinde okuyabildiğim kadarıyla rahmetten şifadan falan bahsediliyor.... sıkıntı yapmayın...

ayrıca tas oldukça eski... büyü ya da kötü niyet içeren bişey olsaydı bu kadar kullanılıp eskimezdi zaten:p yine de bir imama ya da kuran kursu hocasına falan gösterin içiniz rahatlasın:)

Besmele yaziyor ve yaninda da vallahi ile baslayan bir sey yaziyor fakat cok yakindan ve parlaklik ve karanlik olmadan cekerseniz okuyabilirim. Alttakilerden de ilk satirdan bir kac kelimeyi cekin gonderin, okuyup ayet mi hadis mi olduğunu anlayabilirim..

yazı arapça.... ve içinde okuyabildiğim kadarıyla rahmetten şifadan falan bahsediliyor.... sıkıntı yapmayın...

ayrıca tas oldukça eski... büyü ya da kötü niyet içeren bişey olsaydı bu kadar kullanılıp eskimezdi zaten:p yine de bir imama ya da kuran kursu hocasına falan gösterin içiniz rahatlasın:)

çook teşekkür ederim, evet tas cok eski ve ben bu tası cok sevdım :) çok meraklanmıstım ne yazıyor dıye ama sayenızde valla bıraz olsun merakım dındı, en azından ıcerıgını az cok tahmın edıyorum,ilginizden oturu cok mersi :)

çook teşekkür ederim, evet tas cok eski ve ben bu tası cok sevdım :) çok meraklanmıstım ne yazıyor dıye ama sayenızde valla bıraz olsun merakım dındı, en azından ıcerıgını az cok tahmın edıyorum,ilginizden oturu cok mersi :)

ne demek,rica ederim:)))

Besmele yaziyor ve yaninda da vallahi ile baslayan bir sey yaziyor fakat cok yakindan ve parlaklik ve karanlik olmadan cekerseniz okuyabilirim. Alttakilerden de ilk satirdan bir kac kelimeyi cekin gonderin, okuyup ayet mi hadis mi olduğunu anlayabilirim..

teşekkür ederim ilginiz için, şuan yenıden cekme sansım yok yarın çekeyim , hem gun ısıgında daha net olur dıye dusundum hem de makınanın ayarını bozdum, eşime yaptırıcam az sonra :)

aaa Arapça biliyor musunuz? önceden cektıgım bırkac foto var onları yukleyım, gercı ordan da cok okunabılecegını sanmıyorum ama belki tası tanınyan bırı olur.
Eki Görüntüle 1216682 Eki Görüntüle 1216683 Eki Görüntüle 1216684 Eki Görüntüle 1216685 Eki Görüntüle 1216686 Eki Görüntüle 1216688
okuyabiliyorum tercümesini yapamam benim gözler bozuksa hala tam seçilemiyor çok eski olmasından da kaynaklanabilir ama karanlık ve parlak çekmişsin onunda etkisi olabilir..

Bu tarz taslarda genelde ayetel kürsü yazılı olur ama tası tam net göremediğim için anlayamıyorum arapça bilen birisine gösterirsen o söyleyebilir içerisinde yazanı arapça bilenlerin çoğusu osmanlıcada bilir zaten

Back
X