Mutfak Püf Noktaları bakliyat pişirmenin püf noktalarını bilenler bakabilir mi?

gelincik2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
394
3
118
Ankara
özellikle kuru fasulye. nasıl yaptığınızı, hangi baharatların yakıştığı paylaşırsanız sevinirim :25:

Son düzenleme:
işin püf noktası akşamdan ılık suya ıslatmak.düdüklü tencerede pişirmek baharat olarak tuzunu ve karabiberini en son ekliyorum böylece daha yumuşak pişiyor.birde kuru fasulyelerin bu yılın ürünü olsun alırken dikkat et yoksa ne kadar akşamda ıslatsan pişmiyor.o zamanda yolunu buldum pişirme suyuna 1çay kaşığı karbonat koyuyorum yumuşacık oluyor.umarım azda olsa faydalı olabilmişimdir.yanına pilav turşu ve yoğurt harika olur:56:

özellikle kuru fasulye. nasıl yaptığınızı, hangi baharatların yakıştığı paylaşırsanız sevinirim :25:

Kesinlikle biber salçası 1-2 diş sarmısak,ufakda olsa patatesde koyarım. salçasınıda biraz fazla koyarım. çok sulu yapmıyorum :) yanındada turşu offfffffff:34::56:

işin püf noktası akşamdan ılık suya ıslatmak.düdüklü tencerede pişirmek baharat olarak tuzunu ve karabiberini en son ekliyorum böylece daha yumuşak pişiyor.birde kuru fasulyelerin bu yılın ürünü olsun alırken dikkat et yoksa ne kadar akşamda ıslatsan pişmiyor.o zamanda yolunu buldum pişirme suyuna 1çay kaşığı karbonat koyuyorum yumuşacık oluyor.umarım azda olsa faydalı olabilmişimdir.yanına pilav turşu ve yoğurt harika olur:56:

ılık su

yeni mahsül

karabiber ve tuzdan başka hangi baharat yakışıyor ?

bir şey daha sormak istiyorum karbonat yemeğin tadını bozmuyor mu?

teşekkürler

Kesinlikle biber salçası 1-2 diş sarmısak,ufakda olsa patatesde koyarım. salçasınıda biraz fazla koyarım. çok sulu yapmıyorum :) yanındada turşu offfffffff:34::56:

sarımsaktta aklımda:16:

salça da biber olacak:16:

teşekkürler

tüm bu önerileri toplayıp enfes bi yemek yapmak istiyorum. daha çok öneri lazım bana :26:

en az 24 saat ıslatmak bence arada suyunu değiştirerek tabii, sonrada düdüklü...

canim benim annem once bi haslar duduklu tencerede hafif diri kalacak sekilde, (onceden islatma olmaz bu sekilde) sonrada etini soganini herseyini karistirarak pisirir. cok cok cok muazzam olur.
icine kullandigi malzemeler..kus basi et, sogan, domates ve biber salcasi, tereyag, sivi yag kaynamis su ve kuru fasulye.

Back
X