• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balböcüü neden kelebeğe dönüşmek istiyor?

Balbxoxcxuxxux

Never Ever Give Up!
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
663
4
116
Diğer
Niyet ettim diyet etmeye...1 yılda 9 kg verdim.Şimdi 10 kg. daha vermem gerek ama bunun için daha fazla motive olmaya ihtiyacım var.Bu günlüğü açma nedenim budur.Beni yalnız bırakmayın bu süreçte,olur mu:34:

hoşgeldin
umarım hep birlikte kilolardan kurtulacağız
boyun kaç kilon kaç yaşın kaç :)
şarkı gibi oldu :)
nasıl bir diyet uygulamayı düşünüyorsun
bilelim ki ona göre destek olalım dimi

sen de sayfama hoşgeldin cyy:16:
uzun uzun yazmak istiyorum aslında ama bebeğim uyumadı henüz,sorularına cevap vereyim şimdilik..
34 yaşında 1.60 boyunda 65 kg.ım.karatay diyeti yapmak istiyorum..ara öğün yok,bolca et ve sebze var,günde tek porsiyon meyve var.bir de ballı tarçın kürü okudum zayıflama küründe...onu da yapmak istiyorum.gerçi karatay diyetinde bal yasak ama ben balın faydalı olduğunu düşünüyorum.veee en önemlisi...pazartesi günü diyete başlamak niyetindeyim:40: şu iki gün bir hazırlık aşamasından geçeyim:27:
senin de sayfanı gördüm,uğrarım inş. yakında:10:

değerli meslektaşım :)
öyle çok aman aman bir kilon yok
maşallah çoluklu çocuklusun ve çok iyisin
güzel bir programla kısa zamanda kilo verebilirsin bence
çok katı bir diyet uygulamana gerek yok bence
sana birkaç öneri
mutlaka günde en az 2 litre süt iç
mutlaka 2-3 fincan yeşil çay iç
beyaz ekmek yeme tahıllı (tercihen çavdar) ekmek tüket ama az tüket sabah2 öğle 2 akşam 2 gibi mesela
saat 7 den sonra asla yemek yeme
her öğünde mutlaka 3-4 kaşık yoğurt tüket ki göbek yağları gitsin
gece yatarken 1 bardak yağsız süt iç (ki gece boyunca yağlarınla savaşsın)
sabah kalkınca mutlaka ılık ballı tarçınlı su iç (tarçın kan şekerimi düzenliyor. okulda rahatlıkla ayakta kalıyorum)
ve mutlaka spor yap
her gün yap demiyorum zaten okul bizim için spor bir de senin evde çocuklarla spor yaptığını düşünürsek pek vaktin olmayacağına aminim
o yüzden haftada 3 gün spor yapmaya gayret et

cyy,karatay diyetinde hiç ekmek yok ama aç kalmak da yok.zaten beni en çok cezbeden tok kalarak kilo vermek:27: bahar aylarında sadece 2 gün bu diyeti yapmış ve 1.5 kg vermiştim ama özellikle kahvaltıda ekmek yememek beni zorlayınca bıraktım.
meslektaş olduğumuza sevindim.ben ingilizce öğretmeniyim,senin branşın ne?

şimdi kilo öykümden bahsedeyim...
ilkokulda orta kilolardayken ve hatta zayıf bile sayılacakken, ortaokulda kilo almaya başladım.hiç bir zaman çok abartılı olmadıysa da kilom,balıketli oldum 12-13 yaşlarından sonra..bazen balık etinden de dolgunca:1:
boyum 1.60... evlendiğimde 62. kg.dım.ilk hamileliğimde 80kg.ın üstüne çıktım! gerçi bunda preeklampsi nedeniyle fazla ödem de etkiliydi.doğumdan 1 hafta kadar sonra 74 kg. oldum ve o kiloda 4 ay kadar kaldım.sonra diyetisyene gittim,listeme harfiyen uyarak 2 ayda 9-10 kg kadar verdim.diyete ara verdim bir süre ve sonra sporla birlikte tekrar başladım kaldığım yerden..57 kg.a kadar indim! Bu kiloyu belki en son 12-13 yaşlarımda görmüşümdür! çevremdeki insanların tepkileri genelde çok olumlu olsa da bazen canımı sıkan yorumlarla da karşılaştım.
-hasta mısın? -çökmüşsün gibi... ama ben kendimi çok iyi hissediyordum...
2.doğumumdan sonra yine 74 kg.da kaldım bir süre..sonra ara ara yaptığım diyet ve yürüyüşlerle yaklaşık 1 yılda 65 kg.a kadar geldim.neredeyse ramazan bayramından bu yana bıraktım ipin ucunu..spor-diyet hak getire... bir yerlerden başlamam lazım artık..hayatıma çeki düzen vermem gerek..beni motive etmesi için kendime ayakkabı ve çantalar almaya başladım..onlara uygun giysileri de kilo verince almaya kararlıyım..gardrobumu yenileme hayali bile çok güzel..bahara yeni bir ben olur kimbilir:52:

cyy,karatay diyetinde hiç ekmek yok ama aç kalmak da yok.zaten beni en çok cezbeden tok kalarak kilo vermek:27: bahar aylarında sadece 2 gün bu diyeti yapmış ve 1.5 kg vermiştim ama özellikle kahvaltıda ekmek yememek beni zorlayınca bıraktım.
meslektaş olduğumuza sevindim.ben ingilizce öğretmeniyim,senin branşın ne?

bende türkçe öğretmeniyim :)

Her ne kadar sayfamın tek konuğu sevgili cyy olsa da,ben yazmaya kararlıyım.
Başladım bugün diyete...Karatay diyetine, diyet demek haksızlık olur aslında...
Biraz önce kahvaltımı yaptım.Bakalım neler yedim.
Ballı tarçınlı çay(Kahvaltıdan önce)

Çok minik,tek lokmadan da küçük kaşar peyniri(Kızımın beslenmesinden arta kalan)
3 ince dilim kızarmış hellim peyniri
8 zeytin
3 kuru kayısı
Biraz maydanoz
2 yumurta( Az tuz ve karabiberli)
1 ince belli çay bardağı kadar fındık
2 fincan yeşil çay (Limon,karanfil ve tarçın ilaveli)

Yalnız bundan sonra fındık ya da cevizleri akşamdan kırmayı düşünüyorum.Çok vakit alıyor.Haftanın 4 günü 7.30 da dersim başlıyor ve en geç 7de kahvaltım bitmek zorunda.Dersten çıkış saatim tam da öğle yemeğine denk geliyor.O yüzden akşamdan yemeğim hazır olmalı.Hadi bismillah...

Maşallah :) Bence de kilon çok aşırı değil o yüzden yavaş yavaş verirsin.. Yalnız dukan diyetini yapan biri olarak söylüyorum bu tarz diyetler bir süre sonra bıktırıyor, benim psikolojim bozulmuştu artık aynı şeyleri yemekten. Karatay diyeti daha sağlıklı gibi duruyor gerçi bilemedim, okumadığımdan yorum da yapmayayım şimdi :) Kahvaltın süpermiş bu arada oldukça doyurucu gözüküyor :) Biraz fazla değil mi canım karışmak gibi olmasın da diyetin içeriği böyle mi?

Son düzenleme:
eda-sayfamın 2.konuğu- hoşgeldin:1:
evet canım,yediklerim biraz fazla ama diyetin içeriği hemen hemen böyle.belki peyniri biraz fazla kaçırmış olabilirim,avuç içi büyüklüğünde olması gerekiyordu çünkü.. bu diyeti aylar önce sadece 2 günlüğüne yapmış ve 1.5 kg vermiştim,sonra ekmeksiz,makarnasız dayanamadığım için bırakmıştım.artık bırakmak,pes etmek yk:63:
dukan diyetini ne kadar süreyle yaptın ve ne kadar kilo verdin?şu an ideal kilonda mısın?

Canım ben 2 ay yaptım dukan diyetini ama cidden psikolojim çok bozuldu 75den 63e düşmüştüm. Gördüğün gibi geri aldım :))) Artık kendi programımı yapıyorum canım. Belli bir listeye uymak bana göre değilmiş anladım. İnş bu sefer bıkmazsın canım. Biraz araştırdım şimdi, uyguladığın diyette çoğu şey serbest, daha sağlıklıymış. Kolay gelsin azimle devamm!! :)

bıkmam canım..yani bıkamam..İNŞAALLAH! buraya bir diyet günlüğü açtım,bunu yarım bırakamam..başarı öykümü de yazmadan nihayete ermez benim diyetim:)
ben belli bir listeye uymadan diyet yaptığımda hep kaçırıyorum ipin ucunu..bana disiplin şart:41: başaracağız inşaallah canım..

bıkmam canım..yani bıkamam..İNŞAALLAH! buraya bir diyet günlüğü açtım,bunu yarım bırakamam..başarı öykümü de yazmadan nihayete ermez benim diyetim:)
ben belli bir listeye uymadan diyet yaptığımda hep kaçırıyorum ipin ucunu..bana disiplin şart:41: başaracağız inşaallah canım..

Canım aramıza hoşgeldin... Benimde tek sorunum disiplin :52::52::52::52: ama hep beraber birbirimize destek vererek bu sorunun üstesinden gelecez inşallah ..... Kaç kez başlayıp kaç kere bıraktım rejimi bir bilsen ama şimdi bu günlük sayesinde kendi kendimi disiplin altına almaya çalışıyorum... Başladığımda 60 kilo idim 10 gün sonra tekrar tarılacam ve sonucu günlüğüme yazacam ve iyi sonuçlar yazmak istediğim için bırakmıyorum bu sefer

zsozdogru,hoşgeldin...
destek olup birbirimize,bırakmayalım bu defa...
şu an yeşilçay içiyorum...zencefil,tarçın,karanfil ve limon ilaveli..sade yeşil çayı içmekte zorlanıyorum çünkü...
canım hala tatlı,hatta aburcubur çekiyor...yeneceğim nefsimiiiii...
bu arada şu mesaj simgelerini bazı mesajlarda kullanamıyorum..neden acaba?

Ben daha önce 5 i bir yerde çayı içmiştim ama miydeme dokundu şimdide korkudan yeşil çaya başlayamadım... Fakat akşam giderken bir paket yeşil çay alıp deneyicem belki tek başına içebilirim...
Bende arada bir şekilleri kullanamıyorum.. Ama sordan düzeliyor teknik bir şey olabilir bende çözemedim yani.... bir sonraki mesajında tekrar dene istersen canım

Ben daha önce 5 i bir yerde çayı içmiştim ama miydeme dokundu şimdide korkudan yeşil çaya başlayamadım... Fakat akşam giderken bir paket yeşil çay alıp deneyicem belki tek başına içebilirim...
Bende arada bir şekilleri kullanamıyorum.. Ama sordan düzeliyor teknik bir şey olabilir bende çözemedim yani.... bir sonraki mesajında tekrar dene istersen canım

benim okulda içmek için hazır poşet çaylarım var..yeşil çay bergamot aromalı..çok güzel..öneririm canım:34: ama evde kendim demliyorum.böylesi daha çok içime siniyor.

bu arada akşam yazamadım..
3 küçük alabalık ve bol salata yedim.sonra da ev işine koyuldum..şu sıra kitaplık yerleştirmekle meşgulüm...indir-kaldır iyi efor sarfediyorum:32:
ve bu sabahhh..evet,1 gün arayla tartılmamalı ama ben yaptım..tam 500 gr. vermişim:8:ilk günler ödem atacağım ve hızlı gidecek kilo,buna hazırlıklıyım zaten..ilk 5 kg.ı 1-1.5 ayda veririm diye tahmin ediyorum ama kalan 5-6 kg.ı vermek en az 2-3 ayımı alır,biliyorum..
sabah karnım tok olmasına rağmen(dünkü menünün hemen hemen aynısıydı,fındık yerine ceviz vardı bu defa) öğrencilerin yediği simit ve çikolatalara diktim gözümü..ayyy nasıl canım çektii:9: zaten benim simite zaafım var..sokak simidi hastasıyım ama burada sokak simidi bulamıyorum,ekmek fırınlarının yaptığı simitimsi ekmeklerle yetiniyorum:1:
ve biraz önce..yine etli fasulye yedim,dünden kalan..1 kase yoğurt...ve bol salata.. canım yine tatlı çekiyor,kendimi oyalayamazsan tarçınlı süt içeyim bari:43:

Back
X