Bende de balık var ama benimki japonlarrSelam arkadaşlar. Bundan birkaç ay önce bana hediye bir beta balığı geldi, bu balıklar su bardağı büyüklüğünde kadeh bardaklarda satılıyormuş ve başka balıklarla anlaşamadığı için tek kalması gerekiyormuş. Ben de ona daha büyük bir fanus alıp içine koydum. 2 gün önce fanustaki suyu değiştirmek için balığı başka bir kaba almak istedim, korktu sanırım aniden sıçradı ve yere düştü. Ben de korkuyla yerden aldım, suya koydum hemen. Fanusu temizleyip yeniden yerine koydum. Dün farkettim ki sol gözü çok şişmişçok üzüldüm, çok vicdan azabı çekiyorum. Minicik bir balık ama can sonuçta. İnternetten araştırdım, beta balıklarında bu şişmenin birsürü sebebi var. Acaba düşürdüm diye mi oldu yoksa farklı bir sebepten mi oldu bilmiyorum. Eşime söyledim bugün, o da çok üzüldü neden dikkat etmiyosun diye sitem etti. Daha da üzüldüm, bilerek yapar mıyım hiç ben diyince biliyorum bilerek yapmayacağını ama dikkatli ol o da bir can, yarın balık satan yerlere sorayım belki bir ilacı spreyi vardır dedi. Napsam bilmiyorum, çok üzgünüm
Şu resimde attığımın aynısıBende de balık var ama benimki japonlarr
O simdi başka balıkla anlaşamadığı için ya stresinden olmustur yada yere dustügünde mikrop kapmışta olabilitt üzülme onun için bi vitamini vardır iyileşirr vitamini verip balık satan yer verir zaten
Beta balık dediğin renk ne acaba çok merak ettimm bende japondan başka balikta almak istiyorumda busefer onun için ısıtıcı ayarı motoru lazım oluyormuş birsürü şeyler
İnşallah canım inşallah. Aklım hep onda, dua ediyorum ölmesin diye.Konu hakkında bi bilgim yok ama umarımm GÜZEL KALBİNİZİN dileği olur ve iyileşir minik
Bende çok üzüldüğüm oldu çoğu balıklarım bile öldü üzülme elinden gleen birsey değill şok geçirmiştir o benimde japonlarım vatos balık gelince şok geçirdiler baska yere kaçtılar sonra alıştılar tabii betanınki farklı demekki ama vitamin verirler iyileşir yarın mutlaka allŞu resimde attığımın aynısıbu cins tek yaşıyormuş. Ona bakınca, gözünü öyle görünce çok üzülüyorum.
Ay inşallah düzelir ve uzun uzun seneler benimle kalır. Çok tatlı ya, alışmıştı bana. Sabahları yem vermek için yaklaşınca hemen suyun yüzüne doğru gelip kafasını kaldırıyordu, şimdi ise korkuyorBizimde japon balığı suyunu temizlerken atladı koyduğum yerden hemen alıp suya koyduk uzun yıllar yaşadı maşallah diyeyim neredeyse 6 yıl . İçiniz rahat olsun enfeksiyon falan kapmistir. Umarım bişey olmaz
Bunu bilmiyordum, su kirleniyor diye komple değiştiriyordum benBen de beta bakıyorum. Betaların suyu komple degistirilmez ki. Her hafta suyun 4/1'ini alıp yeni içme suyu konur. Balığı çikarmayin bir daha fanusundan. Asıl o şekilde ölebilirler.
Yok ben de öyle soruyordum değilmiş. Evet sulari çok kirleniyor. Kücük bir su temizleme motoru alın en ucuzlarından. İşinizi görür. Arkadaş beta konusunda bayaa uzman. Ona sorcam sabah sizinkinin durumunu.Bunu bilmiyordum, su kirleniyor diye komple değiştiriyordum ben
Çok iyi olur ya, çok teşekkür ederimYok ben de öyle soruyordum değilmiş. Evet sulari çok kirleniyor. Kücük bir su temizleme motoru alın en ucuzlarından. İşinizi görür. Arkadaş beta konusunda bayaa uzman. Ona sorcam sabah sizinkinin durumunu.
Mantar kapmis olabilir dediler. Sicak ortamda bulunmali ve petshoptan metilen mavisi alip damlatilmaliymis.Çok iyi olur ya, çok teşekkür ederim
Eşime söyleyeyim hemen alsın, çok teşekkür ederimMantar kapmis olabilir dediler. Sicak ortamda bulunmali ve petshoptan metilen mavisi alip damlatilmaliymis.
Rica ederimEşime söyleyeyim hemen alsın, çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?