Balık Zehirlenmesi ve Hamilelik

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.829
49.121
798
Herkese merhaba,
3 aylık hamileyim. Arkadaşlarla balık siparişi verdik aynı yerden. Biz pişirirken bir şey fark etmedim. Yerken de.

Yemekten sonra whatsaba baktım. Herkes balık bozuk, attık yazmış.

Yani bozuk balık yemiş olma ihtimalim var. İhtimal diyorum çünkü arada iyi olanlar da varmış. Kime denk geldiyse artık.

Henüz hiçbir belirtim yok. Yarım saati geçiyor yiyeli, doktorumu aradım, henüz dönmedi.

O zamana kadar içimi rahatlatmak istedim. Zehirlenmişsem belirti hemen çıkar mı? Bebeğime bir şey olur mu?

Adamı gidip evire çevire dövesim var.

:(

Hamilelikte ben de zehirlenme şüphesiyle hastaneye gitmiştim. Doktorun bana söylediği normal gıda zehirlenmelerinde plasentadan bebeğe geçmediği, bebek için sorun olmadığı idi. Sadece 3 gıda zehirlenmesinin tehlikeli olduğunu söyledi. Bozuk konserve ve mantar ile birşey daha vardı ama hatırlayamadım.
İnşallah zehirlenme gibi bir durum yoktur, siz yine de doktorunuz ile iletişim halinde olun. Ben acilde serum alıp bir süre kalmıştım ama benim kusma şikayetim vardı.
Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi.

Hamilelikte ben de zehirlenme şüphesiyle hastaneye gitmiştim. Doktorun bana söylediği normal gıda zehirlenmelerinde plasentadan bebeğe geçmediği, bebek için sorun olmadığı idi. Sadece 3 gıda zehirlenmesinin tehlikeli olduğunu söyledi. Bozuk konserve ve mantar ile birşey daha vardı ama hatırlayamadım.
İnşallah zehirlenme gibi bir durum yoktur, siz yine de doktorunuz ile iletişim halinde olun. Ben acilde serum alıp bir süre kalmıştım ama benim kusma şikayetim vardı.
Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi.

Bende hiç belirti yok, ondan doktoru ısrarla aramadım. 1.5 saat olmuş yemek yiyeli. Balık olduğu için hemen çıkardı sanırım ortaya. Kusmayı denedim kusamadım da.

Çok moralim bozuldu :(

Bozuk balık olsa temizlerken anlardık diye içimi de rahatlatmaya çalışıyorum

Zehirlenme 2 3 saat icinde belli olur daha once baliktan da tavuktan da zehirlendim.

Tek onlemim supheli durumda zehirlenme gerceklesmeden istifra etmek oldu. Soda limonla dengelemek vs. Eger zehirlendiysen zaten midende sivi kalmayana kadar istifra edeceksin. Doktorun onerisi ne olacak bizimle de paylasirsan sevinirim.

Midenizde sancı kramp yoksa inşallah bir şey yoktur. Olsaydı 1,5 saate çıkardı diye düşünüyorum.

Yerken fark etmediyseniz balık bozuk değildir, ekşi, acı böyle garip bir tat gelmesi lazım ağzınıza, hani durup "bozuk mu acaba" diye düşündürten farklı bir tat. Arkadaşlarınız ya kokusundan anlamıştır ya da tadından, sizinkinde sıkıntı yokmuş demek.

Zehirlenme 2 3 saat icinde belli olur daha once baliktan da tavuktan da zehirlendim.

Tek onlemim supheli durumda zehirlenme gerceklesmeden istifra etmek oldu. Soda limonla dengelemek vs. Eger zehirlendiysen zaten midende sivi kalmayana kadar istifra edeceksin. Doktorun onerisi ne olacak bizimle de paylasirsan sevinirim.

Tabi paylaşırım.
1.5 saat oldu işte. Midemi o kadar çok dinledim ki neredeyse hissediyorum kasılmalarını

Yerken fark etmediyseniz balık bozuk değildir, ekşi, acı böyle garip bir tat gelmesi lazım ağzınıza, hani durup "bozuk mu acaba" diye düşündürten farklı bir tat. Arkadaşlarınız ya kokusundan anlamıştır ya da tadından, sizinkinde sıkıntı yokmuş demek.

Yok, her zaman yediğimiz normal balıktı. Hiçbir farklılık yoktu. Onlar uskumru söylemişti, ben başka bir balık. Yine de getiren adam aynı olunca endişe duydum.

Herkese merhaba,
3 aylık hamileyim. Arkadaşlarla balık siparişi verdik aynı yerden. Biz pişirirken bir şey fark etmedim. Yerken de.

Yemekten sonra whatsaba baktım. Herkes balık bozuk, attık yazmış.

Yani bozuk balık yemiş olma ihtimalim var. İhtimal diyorum çünkü arada iyi olanlar da varmış. Kime denk geldiyse artık.

Henüz hiçbir belirtim yok. Yarım saati geçiyor yiyeli, doktorumu aradım, henüz dönmedi.

O zamana kadar içimi rahatlatmak istedim. Zehirlenmişsem belirti hemen çıkar mı? Bebeğime bir şey olur mu?

Adamı gidip evire çevire dövesim var.

:(
Koku kötü değildiyse bence size denk gelenler bozuk değilmiştir.
Gebelerin tat ve koku hissi daha iyi olur. Eger balık bozuk olsa mutlaka tat ve kokusundan anlardınız.

Balık zehirli olsaydı kokusundan anlaşılırdı. Çünkü siz pişirmişsiniz. Balık zehirlenmesi yaşadım, 1.saatte kusmaya başlamıştım ben. O kadar ağırdı yani durum. Size birşey olduğunu zannetmiyorum bol bol temiz hava alın, kendinizi strese sokmamaya çalışın. Bir belirti olduğunda gecikmeden hastaneye gidin. Geçmiş olsun.

Bu arada hamile kalmaya çalışıyordunuz diye hatırlıyorum, çok sevindim hamile olmanıza sağlıkla kucağınıza alın miniği 🌸

Balık zehirli olsaydı kokusundan anlaşılırdı. Çünkü siz pişirmişsiniz. Balık zehirlenmesi yaşadım, 1.saatte kusmaya başlamıştım ben. O kadar ağırdı yani durum. Size birşey olduğunu zannetmiyorum bol bol temiz hava alın, kendinizi strese sokmamaya çalışın. Bir belirti olduğunda gecikmeden hastaneye gidin. Geçmiş olsun.

Bu arada hamile kalmaya çalışıyordunuz diye hatırlıyorum, çok sevindim hamile olmanıza sağlıkla kucağınıza alın miniği 🌸

Teşekkür ederim
Evet uğraştım baya
Sonra aman olmuyo boşver dedim. Kendiliğinden geldi minik

Sağlıkla bir doğsa
Her şey stres. O dokundu mu, bu zarar verdi mi..
Şimdi de endişem balık zehirledi mi :D

Teşekkür ederim
Evet uğraştım baya
Sonra aman olmuyo boşver dedim. Kendiliğinden geldi minik

Sağlıkla bir doğsa
Her şey stres. O dokundu mu, bu zarar verdi mi..
Şimdi de endişem balık zehirledi mi :KK70:
Ya endişelenme annesi, balık zehirlenmesi başka hiçbirşeye benzemiyor, inan bana. Max 10 yaşında zehirlendim ama saniye saniye hatırladığım tek anımdır. Öyle bir kusma yaşamamıştım hiç, 3 gündür köyde yediğim ne varsa boğazımdan çıkmıştı. :D daha sonra yine çevremde zehirlenenler oldu, çok hızlı bir şekilde belirti göstermeye başlamışlardı. Takma yani, sen kendini buna taktıkça zehirlendiğini düşüneceksin. İçin rahat olsun. :)

Ya endişelenme annesi, balık zehirlenmesi başka hiçbirşeye benzemiyor, inan bana. Max 10 yaşında zehirlendim ama saniye saniye hatırladığım tek anımdır. Öyle bir kusma yaşamamıştım hiç, 3 gündür köyde yediğim ne varsa boğazımdan çıkmıştı. :KK70: daha sonra yine çevremde zehirlenenler oldu, çok hızlı bir şekilde belirti göstermeye başlamışlardı. Takma yani, sen kendini buna taktıkça zehirlendiğini düşüneceksin. İçin rahat olsun. :)

Ya içimi rahatlattınız
Zaten zehirkendiğimi düşünüyorum sanırım midem hafif çalkalanıyo ama kendim uyduruyor gibiyim :D

Eşim demin meyve uzattı, yok yemiyim dedim, zehirlenmişsem bastırmasın die :D

Halbuki biliyorum balık zehirlenmesi ezer geçer yamultur adamı derler hep ama işte :D

Ya içimi rahatlattınız
Zaten zehirkendiğimi düşünüyorum sanırım midem hafif çalkalanıyo ama kendim uyduruyor gibiyim :KK70:

Eşim demin meyve uzattı, yok yemiyim dedim, zehirlenmişsem bastırmasın die :KK70:

Halbuki biliyorum balık zehirlenmesi ezer geçer yamultur adamı derler hep ama işte :KK70:
Gerçekten yamultuyor hiç şüpheniz olmasın zehirlenme gibi bir durum olsaydı ilk saatlerden başlayıp en az 2 gün kendisi halsiz hasta hissederdiniz. Ne düşünürseniz onu hissedersiniz bu çocuk isterkende böyledir her sancı belirti Hamileliği yorulur falan. O yüzden içiniz rahat olsun :)

Back
X