Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
balkabağı doğranır haşlanır,ezilir çatalla,miktara göre birkaç cicibebe eklenir...
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
ben de aynısını yapıyorum biraz da sütümden ekliyorum seve seve iyor oğlum.
çok değerli bir besinmiş ben de duymuştum.paylaşımın için teşekkürler şulecim
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
bugun oğluma yaptım.balkabağı patates ve pirinçekleyip haşladım.hazır oluncva ateşten aldım biraz tereya ve ceviz ekledim.oğlum seve seve yedi.
balkabağı bebeklerde kansızlığa önlüyormuş.beyin ve göz gelişimine yardamcı oluyormuş.kabızlığa iyi geliyormuş.
arkadaşlar bu oüreyi kaçıncu aydan itibaren verdiniz
kizlar benim k1z1m 1,5 yasinda yemek yemeyi sevmiyo, kavga gürültü yediriyoruz bu seferde son kasikta kusuyo. Dogdugundan beri kusuyo. Yemek yedirmek eziyet bana. Napacam bilmiyorum. kilosu fazla degil ama aç ta olsa agzini kitliyo inat yapiyo. Çok zor ya. Napayim bir akil verin nolurrrr
kizlar benim k1z1m 1,5 yasinda yemek yemeyi sevmiyo, kavga gürültü yediriyoruz bu seferde son kasikta kusuyo. Dogdugundan beri kusuyo. Yemek yedirmek eziyet bana. Napacam bilmiyorum. kilosu fazla degil ama aç ta olsa agzini kitliyo inat yapiyo. Çok zor ya. Napayim bir akil verin nolurrrr
canım bende aynı durumdayım 11 aylık 7kilo 300 gr sadece bahcesebzelerıdıye bır kavanoz maması var onu yıyıyor. reklamları dene ve sadece sevdigi seylerı ver. bırde benımkısıde hepkusuyordu ben soyle yapıyorum 5 kasık yedır 10dk bekle tekrar ver sonra 5 dk ara ver tekrar dene arkaarkaya verırsen mıdesı bulanıyor bırde yanında subulundur mıdesı bulanınca hemen su ver ılgısınıbaskayone cek...
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
balkabağı havuç patates ve biraz pirinçle haşlıyorum.Piştikten sonra ceviz tereyağı ve pekmez ekliyorum çok lezetli oluyor.Kıvamı sulu geldiyse biraz bebek bisküvü yada verdiğiniz tahıllardan ekleyebilirsiniz.Çok besleyeci bir yemek oluyor.
balkabağı havuç patates ve biraz pirinçle haşlıyorum.Piştikten sonra ceviz tereyağı ve pekmez ekliyorum çok lezetli oluyor.Kıvamı sulu geldiyse biraz bebek bisküvü yada verdiğiniz tahıllardan ekleyebilirsiniz.Çok besleyeci bir yemek oluyor.
canım bebeğin kaç aylık ayrıca pekmezle alışırsa pekmezsiz sıkıntı olmaz mı?
canım bende aynı durumdayım 11 aylık 7kilo 300 gr sadece bahcesebzelerıdıye bır kavanoz maması var onu yıyıyor. reklamları dene ve sadece sevdigi seylerı ver. bırde benımkısıde hepkusuyordu ben soyle yapıyorum 5 kasık yedır 10dk bekle tekrar ver sonra 5 dk ara ver tekrar dene arkaarkaya verırsen mıdesı bulanıyor bırde yanında subulundur mıdesı bulanınca hemen su ver ılgısınıbaskayone cek...
Vallahi iyi yöntem denemek lazım 5 kaşık şimdi 5 kaşık sonra ha :) harika!
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
canım pekmez her zaman vermiyorum.Kahvaltısında pekmezi yemese sonra başka bir yemekte koymaya çalışıyorum ve balkabağı bir seçenektir.Mesela yumurta sarısını da bitirmese sonra çorbasına koyuyorum.her gün tüketmesi gereken besinleri akşam hazırlıyorum ve gün içinde yiydirmeyi çalışıyorum.Yumurtayı sütünde koyduğum var.Meyve püreside.Bebeğüm 14 martta 7 aylık oldu.Kansızlığı var ve hergün pekmez tükketmelidir.
canım pekmez her zaman vermiyorum.Kahvaltısında pekmezi yemese sonra başka bir yemekte koymaya çalışıyorum ve balkabağı bir seçenektir.Mesela yumurta sarısını da bitirmese sonra çorbasına koyuyorum.her gün tüketmesi gereken besinleri akşam hazırlıyorum ve gün içinde yiydirmeyi çalışıyorum.Yumurtayı sütünde koyduğum var.Meyve püreside.Bebeğüm 14 martta 7 aylık oldu.Kansızlığı var ve hergün pekmez tükketmelidir.
evet hergün tüketmesi iyi olur pekmezi tabi hem pekmezsiz de yiyorsa sebzeyi sorun yok o zaman sağlıkla büyüt bebişini canım:)
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
Teşekkür ederim canım hepimizin bebeklerimiz sağlıklı büyüsünler ıNLALLAH.
bebeğim 7,5 aylık oldu,kahvaltı menülerine baktığımda genelde karıştırıp ver yazıyordu bir kere denedim bebeğim çok istekli yemedi bende hepsini ayrı ayrı veriyorum.örneğin sabahları peynir-ekmeğin içi-pekmezli su yada yumurta sarısı-ekmeğin içi-pekmezli su acaba yanlış mı yapıyorum?