• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bambaska bir dert , gecim derdi

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
yurtdisindsyim soylemistim . bugun av gittik yaklasik 300 dolar gitti . ve esm baya kizdi niye dikkat etmiyosun biriktirelim vs vs vs diye cok kizdi eve gelene kadsr . aldiklarmi atasim geldi. birikim yapalim sonra alirdik falan dedi. gelir aylik iki bin bazen ilk bin besyuz dolar. Nasil dikkat ediyorsunuz? nelerden kisiyorsunuz? gercekten hic sevmiyorum birikimi. bikac parca kiyafet aldim bardak aldim col begenmistim cocga biseylr aldim ama cok dgl ve gida ile bukada r tuttu. of cok pahali buralar. turkiyede 300 tlye neler alinirki? moralim bozuldu. keske zengin olsaydim biraz diye cok dusundum . bakiyorum seyma subasi veya sabancilar koclar 200 milyarlik saat takiyo adamla r. biz uc kurusa muhtac. bilmiyotu m adaleti anlamiyorum bu dunyadaki. bisey alirken onnkez dusunuyorum. netten arakadaslarima bakiyorum turkiyede sanki yasamak daha kolay .

Türkiyede de 300 liraya pek birsey alinmaz gibi geldi. Ben de yurt disinda yasiyorum. Yemege gitsek en basit bir yemek bile altmistan asagiya kalkmiyor. Para su gibi akiyor.
Bizim elimize gecen sizinkine denk bir para ama biz her ay kenara bin euro atacak kadar birikim yapiyoruz kalanini yemeye icmeye keyfi harciyorum ama o yaptigim bile gözüme cok geliyor. Ki dolar simdi eurodan daha degerli sanirim.
Birikim de yapmak lazim, esinize ben hak verdim.

Oradaki geçim daha kolay emin olun burda insanlar 8 ay vergiye çalışıyor
Asgari ücretli herşeyini alıyor
Etin kilosu 5 euro
Gıda ucuz aracın olsa benzini koyamazsın hayat pahalı zenginin daha zengin fakir daha fakir birde iş güvencesi yok adam kayırma torpil vs

Türkiyede de 300 liraya pek birsey alinmaz gibi geldi. Ben de yurt disinda yasiyorum. Yemege gitsek en basit bir yemek bile altmistan asagiya kalkmiyor. Para su gibi akiyor.
Bizim elimize gecen sizinkine denk bir para ama biz her ay kenara bin euro atacak kadar birikim yapiyoruz kalanini yemeye icmeye keyfi harciyorum ama o yaptigim bile gözüme cok geliyor. Ki dolar simdi eurodan daha degerli sanirim.
Birikim de yapmak lazim, esinize ben hak verdim.
bende hak verdim aslinda d's ne bileyim insanin alasi geliyo ya biyandan. evet dolar var burda . biriktirisek baya degerli2plur turkiyede en azindan ev alabilirz bikac yilda

Oradaki geçim daha kolay emin olun burda insanlar 8 ay vergiye çalışıyor
Asgari ücretli herşeyini alıyor
Etin kilosu 5 euro
Gıda ucuz aracın olsa benzini koyamazsın hayat pahalı zenginin daha zengin fakir daha fakir birde iş güvencesi yok adam kayırma torpil vs
burdan turkiyede hayat daga kolay geliyor insana . bende is bulsam iyi olurdu
.bisey sorucam burda olan bir markayi turkiyeye tanitsam para kazanitmiyimki. burda gyzel seyler gorutodum bayanlarin sevecegi seyler ama nasil yapilir by is hicfikrim yok param da yok

.bisey sorucam burda olan bir markayi turkiyeye tanitsam para kazanitmiyimki. burda gyzel seyler gorutodum bayanlarin sevecegi seyler ama nasil yapilir by is hicfikrim yok param da yok
Evet çünkü orda dolar kazanıyorsun gelince herşeyi ucuza aldığını sanıyorsun
Burda insanlar karnını doyuruyorsa iyi
Ne birikimi
Bilmiyorum instagramdan sayfa açabilirsin

Yorumlarda 300 tl yazmislar ama sanirim siz 300 dolar harcamissiniz. Az para degil. Ama oranin yasam standartlari pahaliysa da yapicak birsey yok.

Bizde seymada bulunan koca yok maalesef ;) kizin 1 cantasi sadece 8000 tl idi. O tarz insanlar bu dunyaya para yemek icin gelmis nadir insanlardan ;)

Bizde orta halliyiz paraya gore alisveris yapiyoruz. Yapicak baska birsey yok.

Yorumlarda 300 tl yazmislar ama sanirim siz 300 dolar harcamissiniz. Az para degil. Ama oranin yasam standartlari pahaliysa da yapicak birsey yok.

Bizde seymada bulunan koca yok maalesef :KK66: kizin 1 cantasi sadece 8000 tl idi. O tarz insanlar bu dunyaya para yemek icin gelmis nadir insanlardan :KK66:

valla oyle offf. bakiyorum arzu sabancinin hayatin a insan ozeniyor ya . he p rahat buyumus he p refah icinde yasamis . hic dertleri yokki adamlarin para cozer herseyi

Bizde seymada bulunan koca yok maalesef :KK66: kizin 1 cantasi sadece 8000 tl idi. O tarz insanlar bu dunyaya para yemek icin gelmis nadir insanlardan :KK66:

+1

yurtdisindsyim soylemistim . bugun av gittik yaklasik 300 dolar gitti . ve esm baya kizdi niye dikkat etmiyosun biriktirelim vs vs vs diye cok kizdi eve gelene kadsr . aldiklarmi atasim geldi. birikim yapalim sonra alirdik falan dedi. gelir aylik iki bin bazen ilk bin besyuz dolar. Nasil dikkat ediyorsunuz? nelerden kisiyorsunuz? gercekten hic sevmiyorum birikimi. bikac parca kiyafet aldim bardak aldim col begenmistim cocga biseylr aldim ama cok dgl ve gida ile bukada r tuttu. of cok pahali buralar. turkiyede 300 tlye neler alinirki? moralim bozuldu. keske zengin olsaydim biraz diye cok dusundum . bakiyorum seyma subasi veya sabancilar koclar 200 milyarlik saat takiyo adamla r. biz uc kurusa muhtac. bilmiyotu m adaleti anlamiyorum bu dunyadaki. bisey alirken onnkez dusunuyorum. netten arakadaslarima bakiyorum turkiyede sanki yasamak daha kolay .

H&m den üç kazak alırsın tanesi 100 tl den
Ya da bi tane spor ayakkabı alamazsın 300 tl ye

Parayı euro dan dolardan tl ye çevirerek hesaplama o işler öyle olmuyor
Mesela bi iphone8 - 3800 tl :)

2000 tl ye türkiyede geçinmek çok zor eğer kirada oturulursa
Büyükşehirlerde kiralar 800-1000 tl civarı

1. Amerikaya daha yeni gitdiniz. Aslinda turkiyede gecim nasil sağlanır bilmeniz gerekir. Yani son 12 ay icinde Tr kökden değişmedi.
2. Gelirinize göre cok harcamışsınız. Biz (nişanlım ve ben) toplam 6 bin Euro kazaniyoruz ve ben genelde yaz veya kış sezon sonu alışveriş yapiyorum.
Mesela cuma günü alışveriş yapdım. H&M den 4 tane kazak aldim. Toplami 50 Euro verdim. Daha fazlasini vermezdim.
3. Kendinizi starlarla kiyaslamayin.

turkıyede 300 ancak market alısverıısnın bır kısmını karsılar ıkı parca kıyafet alsan o para ancak yeter.. yanı her yerde yaşam zor burası orası gelırınıze göre hareket etmedıkce hayat her yerde pahalı..

Tr'de 300 tl'ye neler mi alınır :KK70:
Hakket hayalperest şu kafaya ulaşmak için ne kullanıyorsan allasen söyle biz de kullanalim belki burdan bakınca şartlar bize de sana geldiği gibi gelebilir.

Simdi de seyma subasina sarmis :27:

Hayalperest tr den ev almak o kadar kolaydi da dort ay evvel neden almadin madem? Ayrica 2500 dolar abd icin cok cok az bir kazanc, 300 dolar cok harcamissin evet. don ulkene mis gibi iki yilda ev al sen hadi..

Bizde şuan birkim yapıyoruz.
O yüzden pek alışveriş yapmıyorum . Çok absurt bi indrim olmadığı sürece veya çok bunalımda değilsem :KK47:

kıyafete gerçekten ihtiyacınız yoksa almayıverin . indirimleri takip edin. yurtdışında çok daha fazla indirimler oluyor yani tabi genel konuşuyorum ama. İyi bir kazağın fiyatı sezonda 100 euro iken sezon sonu elde kalmaması için 30 euroya düşüyordu :) Sezon sonu alışverişlerinde kıyafetlerin asıl fiyatları ortaya çıkıyor. İş aradığım dönemde açıkçası yeni bişeler almaya hiç gerek olmadığını fark ettim zaten aldıklarım kaliteli ürünler ve zaten yeterince kıyafetim varmış. İş için her gün değişik giyinmem gerekmediğinden ciddi idare ettim kendimi. İşe girdikten sonra da zaten kot kazak hatta svit bile yettiğinden hala bişey almadım kendime bir tek yeni iş hediyesi kazak almıştım o da çok bunaldığım içindi . Hala bişey almıyorum baya gerek yokmuş diyorum.

Orda kazandığını Türkiye'de harcarsan öyle gelir sana.1600 l asgari ücretle çalışıyor burda insanlar.en az 800 l kira veriyor.herşey ateş pahası.sence kolay mı Türkiye'de yaşamak?

Back
X