Bana akıl verım daha yeni anne adayıyım

nursahnursah

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
12
2
6
30
Merhaba arkadaşlar geçen hasta gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı suan ankarada yaşıyorum ve üç test yaptım hepsi pozitif çıktı hastaneye gidicem ama vüris yüzünden biraz korkuyorum daha ilk çocuğum olcak ne yapıcağımı bilmiyorum eşimin annesi iki üç ay bekleyelım öle git diyor sizce ne yapmalıyım

Merhaba arkadaşlar geçen hasta gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı suan ankarada yaşıyorum ve üç test yaptım hepsi pozitif çıktı hastaneye gidicem ama vüris yüzünden biraz korkuyorum daha ilk çocuğum olcak ne yapıcağımı bilmiyorum eşimin annesi iki üç ay bekleyelım öle git diyor sizce ne yapmalıyım
Hayırlı olsun ilk 3 ay çok uzun Allah korusun her ihtimali düşünmek gerek(dış gebelik,mol gebelik vs) 2hafta sonra gidip kalp atışlarını dinleyebilirsiniz sonra doktorunuz sizi yonlendirecektir bu zamanda şu gün gelin mutlaka diye

Gebeliğiniz hayırlı olsun. Gidilmesi gerekiyor çünkü bebeğin kesesi kalbi duyulmalı. Folik asite başlanması gerekiyor. İlk muayeneden sonra gitme süresini biraz uzatabilirsiniz. Gebelik kesinleşmeden Anne sağlığını etkileyen bir durumla karşılaşabilir ve anlayamayabilirsiniz çünkü dış gebelik, mol gebelik, boş gebelik gibi.

Hayırlı olsun :) bence 2 3 ay beklemeyin öyle şey mi olur ? Kese görünecek mi kalp atışı duyulacak mi kimyasal gebelik mi bunların hiçbirini bilmeden nasıl geçecek surec . Doktor kan alacak değerlerinize bakacak ona göre ilaç başlatacak belki

Öncelikle tebrik ederim. Sakın dinleme eşinin annesini. Benim de kayınvalidem ilk hamileliğimde gittik doktora kan verdik ama ultrason falan yaptırmadı 2aylık olsun gideriz dedi. 2ci ayıma 2-3gün kala hastanelik oldum. Meğersem 1aydır bebek durdurmuş gelişimini haberim yokmuş bende hamileyim diye geziyorum ortalıkta. Kürtaj oldum. Kv de hepimiz de pişman olduk niye vakitlice gitmedik diye. Nasip. Şu an hamileyim ve çok şükür eski hatalarımı yapmıyorum. Vakitlice gitmek lazım doktora. Önlemini al maskeni eldivenini giy kolonyanı al ve git mesafeni de koru. Ben kan verirken kolumu koyduğum yastıkçığı bile gözümün önünde kolonyalattırıp sonra koydum kolumu. Adetinden uzun süre geçtiyse direkt ultrasona git keseyi gör. Eğer yeniyse istersen 2-3 gün idrar etsi yap evde koyulaşmayı izle. Eğer testin koyulaşıyorsa sağlıklı gebeliktir. Sık sık kan testi yaptırmana gerek yok. Benim doktorum beni direkt ultrasona çağırdı adetimden 10gün geçtiydi.
Bence git doktora. İnşallah sağ salim kucağımıza alalım

Anneler kayınvalideler kendi zamanlarında sanıyor herşeyi. Patır patır doğuruyorlardı ne bi sorun vardı ne bişey. Şimdi hamile kalmak zor, hamileliği sürdürmek ondan da zor. Devir o devir değil ki hamile kal git bi kenarda kendi kendine doğur. Ben hiçbir sorun yokken zar zor hamile kaldım. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Öncelikle tebrik ederim. Sakın dinleme eşinin annesini. Benim de kayınvalidem ilk hamileliğimde gittik doktora kan verdik ama ultrason falan yaptırmadı 2aylık olsun gideriz dedi. 2ci ayıma 2-3gün kala hastanelik oldum. Meğersem 1aydır bebek durdurmuş gelişimini haberim yokmuş bende hamileyim diye geziyorum ortalıkta. Kürtaj oldum. Kv de hepimiz de pişman olduk niye vakitlice gitmedik diye. Nasip. Şu an hamileyim ve çok şükür eski hatalarımı yapmıyorum. Vakitlice gitmek lazım doktora. Önlemini al maskeni eldivenini giy kolonyanı al ve git mesafeni de koru. Ben kan verirken kolumu koyduğum yastıkçığı bile gözümün önünde kolonyalattırıp sonra koydum kolumu. Adetinden uzun süre geçtiyse direkt ultrasona git keseyi gör. Eğer yeniyse istersen 2-3 gün idrar etsi yap evde koyulaşmayı izle. Eğer testin koyulaşıyorsa sağlıklı gebeliktir. Sık sık kan testi yaptırmana gerek yok. Benim doktorum beni direkt ultrasona çağırdı adetimden 10gün geçtiydi.
Bence git doktora. İnşallah sağ salim kucağımıza alalım
Çok teşekkür ederim allah bağışlasın rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin

Back
X