Bana bi el atın

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
kızlar 50 günlük bebeğim var, emziriyorum. Günde 3-4 lt su içiyorum onda sıkıntı yok. Ara öğünlerde de sağlıklı şeyler yemem lazım ama benim canım yağlı mağlı zararlı şeyler çekiyor. Kaju, nutella vs gibi. Normal mi bu? Taze ceviz aldım onu yiyorum ama sağlıklı atıştırmalıklar lazım bana. Tavsiyeleriniz neler?

Yağlı ama zararsız şeyler yiyin

Kuruyemiş ama tuz, şeker vb ilave edilmemiş yani doğal hali
Yağlı balık
Taze hindistan cevizi
Avokado
Zeytinyağlı limonlu yeşil salata

Kaju zararlı bir yiyecek değil, içerdiği yağlar beyin dostu. Abartıya kaçmayın tabi tombirirsiniz :)

Yağ sağlıksız, zararlı kötü bir şey değil, doğal olanını yedikten sonra yiyin. Paketli, işlenmiş gıdalar çok sakıncalı hamile, lohusa vb olun olmayın yemeyin. Ben evime paketli gıda almam mesela. Et, sebze, meyve, tam tahıl, kuruyemiş yiyorum; gerisi çerçöp. İşlenmiş şeker yemiyorum, tatlı ihtiyacımı meyvelerden alıyorum. Tatlı krizine girmemek için öğünlerin arasını çok açmıyorum. Böylece sağlıklı sağlıklı takılıp tatillerde tozutuyorum işte :)

Son düzenleme:
İncir ye ceviz ye bol bol meyve var yiyebilirsiniz .Bol su.
Emzirmë doneminde benimde çok tatlı istegim oluyordu dozunu kaçırmadan tatlıda yiyebilirsiniz tabi.

İncir ye ceviz ye bol bol meyve var yiyebilirsiniz .Bol su.
Emzirmë doneminde benimde çok tatlı istegim oluyordu dozunu kaçırmadan tatlıda yiyebilirsiniz tabi.

Tatlı olarak sütlaç yiyorum, meyve yiyorum. Az önce baklava yemek için mutfağa gittim iki bardak su içip geldim tuttum kendimi yemedim.

Tatlı olarak sütlaç yiyorum, meyve yiyorum. Az önce baklava yemek için mutfağa gittim iki bardak su içip geldim tuttum kendimi yemedim.
:)bende revaniyi çok yiyordum emzir iken. Nedense lohusa iken hep canım onu istedi ucundede.Arada at canım enerji kaybediyorsun normal.
Bana bide lactamilin emziren anne cayi çok süt yapiyordu.

Iykide tutmuşsun kendini ben sütüm olsun diye 40 çıkana kadar 10 kilo almıştım.
Bol bol yesillik, bulgur pilavi ve en önemlisi su ve bebeğin bolca emmesi

Kuruyemiş mesela neler? Ben baya bildiğiniz tuzlu kavrulmuş kajuyu avuç avuç yiyorum :KK70:

Hepsi olur ceviz, fındık, badem, kaju. Kurutulmuş meyve de olur. Ünal'da karışık kuruyemiş var mesela, hem sağlıklı hem lezzetli. Ama çok işlem görmüş tuzlanmış, şekerlenmiş, çifte kavrulmuş vb olmasın. Zaten çok işlenince yediğim şeyin tadını da alamıyorum ben, kaju yerine kavruk tuzlu bir tat geliyor mesela, gerçek kaju tadı gelmiyor.

Eşim de gitmiş kendine koskocaman nutella almış. Öğlen iki kaşık aldım zararlk olduğunu bile bile. Allah Allah gözüm dönüyor resmen :D

Gran Pavesi'nin domatesli krakeri çok lezzetli, zeytinlisi de var ama denemedim onu henüz. Metro marketlerde satılıyor. Carrefour'da da görmüştüm galiba.

Back
X