bana bir akıl verirmisin lütfen oku ne yapmam gerektiğini söyle çok ihtiyacım var :(

nomoresorrov

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2013
286
34
43
yeni evlilik yaptım eşimin alkol alışkanlığı olduğunu biliyordum. ama bağımlısı değildir arada sırada kafa dağıtmak için arkadaşlarıyla dışarıya çıkardı. bana evlendikten sonra akşamları dışarıya çıkamam evde seni tek başına bırakmak olmaz derdi. şimdi ise arkadaşları kanına girdi. olmaz beni yalnız bırakma diyorum ama yırtınsanda gidicem diyor. birde 2 buçuk aylık hamileyim çok ağırıma gitti kavga ettik. sen gidersen bende annemlere giderim beni onlara bırak dedim onuda kabul etmedi çünkü annemlerlede arası kötü. bu akşam eve gelmiycek ben şimdi ne yapayım ya 5 aylık evliyken böyle beni evde yanlız bırakırsa böyle alışırsa arkası kesilmez. şimdi evdeyim çıkıp annemlere gitsem mi yoksa onun bu hallerine alışıp sürekli akşamları onun gelmesini mi bekleyeyim. farklı bir düşüncesi olan varsa neolur söylesin bu konu ikimiz için çok ciddi.

zor bı durum onu bu huyundan nasıl vazgecırebılırsın bılemıyorum ıyı oldugunuz bı anında guzelce konussan fayda eder mı acaba bır ıkı de gozyası döksen anlar mı kı bılemedım

Yanlış anlaşılmak ve kırıcı olmak istemem. Bende yeni evlilik yaptım ama hemen çocuk yapmaya karşı bir insanım. Çünkü kimseyi aynı evde yaşamadan çok iyi anlayamıyorsunuz. Ve evlendikten sonra gözlemleyip uyum sağlayıp herşeyi yerine oturtmak için zaman gerekiyor. Keşke biraz bekleseydin.. Eşinin sorunuyla ilgili umarım sakin bir zamanda bi hafta sonu bol vaktiniz olduğunda ciddi ciddi ama münakaşaya girmeden konuşursan düzelebilir.. Tabi içindende gelmesi gerekiyor. İnşallah bütün sıkıntıların biter arkadaşım..:26:

bizimde sorunumuz alkoldu sağlam bir ayrılık boşanma konuşması yaptım önce ayrılmayı kabul etti sonra salya sümük şimdilik içmiyor çıkmıyor ama huy değişirmi sanmıyorum.

oturup ciddi ciddi konuş,ailenden destek al yalnız oldugunu düşünmesin.benimde 2 yıllık evliliğim başından beri böyleydi baştan sıkı tutmanı tavsiye ederim.bebek için acele etmişsin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah.

ama hamile olmasaydın daha kolay atlatırdın bu krizi.

zor bı durum onu bu huyundan nasıl vazgecırebılırsın bılemıyorum ıyı oldugunuz bı anında guzelce konussan fayda eder mı acaba bır ıkı de gozyası döksen anlar mı kı bılemedım

canım ağlasamda fayda etmiyor. umursamıyor konuştuk diyelim 2 gün sonra yine aynıları oluyor. çok üzerime geliyosun daraldım 2 saat takılcem gelicem diyor ama ben alışkınlık haline getirmesin diye kabul etmiyorum. aslında ben onu çok düşünüyorum annemlerde olduğumuz zaman git dolaş gel ben ordayken diyorum. acaba evden mi soğuttum dışarlara kaçamak yapmak için uğraşıyor resmen

kesin bi dille söylemen lazım...
gerçekten hiç hoş bi durum değil...
üstelik alkol flnda var işin içinde...
önünü kesmezsen kendi kendine vazgeçmez..

Dışarda alkol almasına müsamaha göstermemeniz gerekiyordu. İçecekse evde içsin bir kadeh iki kadeh...
Maalesef işin içine arkadaşlar girerse içinden çıkılmaz hal alıyor her şey. Çünkü erkekler birbirlerine fena gaz veriyorlar.
Bence otur konuş, gerekirse aile büyüklerini kat meseleye. Kendi annesi babası konuşsun, inan çok etkili olur.

bizimde sorunumuz alkoldu sağlam bir ayrılık boşanma konuşması yaptım önce ayrılmayı kabul etti sonra salya sümük şimdilik içmiyor çıkmıyor ama huy değişirmi sanmıyorum.

oturup ciddi ciddi konuş,ailenden destek al yalnız oldugunu düşünmesin.benimde 2 yıllık evliliğim başından beri böyleydi baştan sıkı tutmanı tavsiye ederim.bebek için acele etmişsin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah.

ama hamile olmasaydın daha kolay atlatırdın bu krizi.

bebek olduktan sonra değişti zaten maksat ayrılamaz ağlasada mecbur alışcek havasında. tek bir yol kaldı babamla konuşup kızı evde yanlız bırakma diye akıl vermesi olacak bu akşam beni evde bulamıcek gelsin annemlerden alsın beni.

canım ağlasamda fayda etmiyor. umursamıyor konuştuk diyelim 2 gün sonra yine aynıları oluyor. çok üzerime geliyosun daraldım 2 saat takılcem gelicem diyor ama ben alışkınlık haline getirmesin diye kabul etmiyorum. aslında ben onu çok düşünüyorum annemlerde olduğumuz zaman git dolaş gel ben ordayken diyorum. acaba evden mi soğuttum dışarlara kaçamak yapmak için uğraşıyor resmen

İşte asıl sen annenlerde olduğun zaman yapmasın. Gitme sen de bir süre.
Bak ben de bir iki defa annemlere gittiğimde eşimle sorunlar yaşadım. Eve çocukluk arkadaşını getirmiş ben yokken. Ben de hiç haz etmem o çocuktan. Ben de ne yaptım eşimin annesine babasına söyledim. Çektiler konuştular. Tamam kötü bir niyeti yoktur belki ama benim evime benden habersiz niye birini getirsin?
Bence aile büyüklerine danış.

Dışarda alkol almasına müsamaha göstermemeniz gerekiyordu. İçecekse evde içsin bir kadeh iki kadeh...
Maalesef işin içine arkadaşlar girerse içinden çıkılmaz hal alıyor her şey. Çünkü erkekler birbirlerine fena gaz veriyorlar.
Bence otur konuş, gerekirse aile büyüklerini kat meseleye. Kendi annesi babası konuşsun, inan çok etkili olur.

ben onuda denedim evdede içiyor. hatta ben içmesemde o mutlu olsun diye açtığı muhabbetlere bile tahammül ediyorum. demekki arkadaşlarının yanında aldığı keyfi bende bulamıyor.

annesı babası anlayıslı ınsanlarsa onlara da soyle sızınkılere de soyle aıleler uyarsın bunu senın demenden anlamıyorsa belkı işe yarar

Sevgili arkadaşlar ve konu sahibi arkadaşım ben de bu durumu yaşadım ve çevremde de bu durumu yaşayan insanlar oldu. Yazdıklarından anladığım kadarıyla konuşsan ağlaşanda sonuç alamıyorsun. olumsuz olmak istemiyorum ama sanırım genç birisin çok radikal bir karar vermen gerek çünkü bu düzelecek bir sorun gibi durmuyor. Yıllar geçer ve gençliğini heba etmekle kalırsın. herkes bir şey der; çocuk var, adamın cahilliğine ver, hatta zamanla sinirlerin bozulur kavga olabilir bunu bile sana bağlamaya başlarlar adamı evden kaçırıyor diye. son olarak şunu söyleyeyim bu ülkede asla erkeğe bişey olmaz bir şekilde yırtar. ama sonuçta olan hep kADINA OLUR. VE YILLAR GEÇMİŞOLUR bu kadar olumsuz konuştuğum için çok özürdilerim anlattığınız hikayeyi çok iyi bildiğimden. Çok iyi düşünün ve ya devam ya tamam kararını alın derim ben.

Sevgili arkadaşlar ve konu sahibi arkadaşım ben de bu durumu yaşadım ve çevremde de bu durumu yaşayan insanlar oldu. Yazdıklarından anladığım kadarıyla konuşsan ağlaşanda sonuç alamıyorsun. olumsuz olmak istemiyorum ama sanırım genç birisin çok radikal bir karar vermen gerek çünkü bu düzelecek bir sorun gibi durmuyor. Yıllar geçer ve gençliğini heba etmekle kalırsın. herkes bir şey der; çocuk var, adamın cahilliğine ver, hatta zamanla sinirlerin bozulur kavga olabilir bunu bile sana bağlamaya başlarlar adamı evden kaçırıyor diye. son olarak şunu söyleyeyim bu ülkede asla erkeğe bişey olmaz bir şekilde yırtar. ama sonuçta olan hep kADINA OLUR. VE YILLAR GEÇMİŞOLUR bu kadar olumsuz konuştuğum için çok özürdilerim anlattığınız hikayeyi çok iyi bildiğimden. Çok iyi düşünün ve ya devam ya tamam kararını alın derim ben.

söylediklerinde çok haklısın. eşimi çok seviyorum ama yavaş yavaş kendinden soğutmaya başladı. beni dinlemez oldu birde bebek olduğu için nasıl olsa ayrılamaz amacıyla çok kırıyor beni. hamileyim üzüntü strest bana yasak diyorum sen kendin sorun yaratıyorsun diye hemen suçu benim üzerime atıyor :( napıcam ben ya

Siz kendiniz bir karar verin kendinizi heba etmeyin. Sizin bir suçunuz yok bunu yapmayın ben çok kızıyorum bunu söyleyen kadınlara. Evliliğin de bir sorumluluğu var, siz almışsınız bu sorumluluğu ona ne oluyor şimdi. Kolayını bulmuşlar üstüme geliyorsun bilmemne evlenmeseydi g..tüne güvenmiyorsa.. Kendinizi suçlamayın. Herşeyin adabı var sınırı var. Beraber karı koca gidersiniz bir iki kadeh içer, kafası dağılır. Arada bir arkadaşlarınızda tek tek de takılırsınız ama sabaha kadar değil herşeyin dozu var. Bunu ayarlayamıyorsa hiç evlenmeseydi. Erkeklerin bu tavırları doğru değil. Hayatınızı mahvetmeyin.

yeni evlilik yaptım eşimin alkol alışkanlığı olduğunu biliyordum. ama bağımlısı değildir arada sırada kafa dağıtmak için arkadaşlarıyla dışarıya çıkardı. bana evlendikten sonra akşamları dışarıya çıkamam evde seni tek başına bırakmak olmaz derdi. şimdi ise arkadaşları kanına girdi. olmaz beni yalnız bırakma diyorum ama yırtınsanda gidicem diyor. birde 2 buçuk aylık hamileyim çok ağırıma gitti kavga ettik. sen gidersen bende annemlere giderim beni onlara bırak dedim onuda kabul etmedi çünkü annemlerlede arası kötü. bu akşam eve gelmiycek ben şimdi ne yapayım ya 5 aylık evliyken böyle beni evde yanlız bırakırsa böyle alışırsa arkası kesilmez. şimdi evdeyim çıkıp annemlere gitsem mi yoksa onun bu hallerine alışıp sürekli akşamları onun gelmesini mi bekleyeyim. farklı bir düşüncesi olan varsa neolur söylesin bu konu ikimiz için çok ciddi.

Adam alkolik değil ki sadece bir de sorumsuz ve maalesef böyle alışkanlıklarını olan insanların değişmesi neredeyse imkansız. E be güzel kardeşim, bunca sorunun icine bir de ne diye hamile kalırsın ki?

Adam alkolik değil ki sadece bir de sorumsuz ve maalesef böyle alışkanlıklarını olan insanların değişmesi neredeyse imkansız. E be güzel kardeşim, bunca sorunun icine bir de ne diye hamile kalırsın ki?

ben onun alkol alışkanlığı olduğunu bile bile sevdim evlendim. bize herşey toz pembe geliyor işte böyle sorunlar yaşayacağı düşünmemiştim ve hamile kalasıya kadar da böyle bir sorun yaşamamıştım düzeldi sandım ne bileyim :(

bana kalırsa biryere gitme,iş inada binerse çok daha kötü olur....ama gitmeyince de mecbur gibi görüyorlar sonra....madem annenlerle arası iyi değil(ki bunun olmaması lazım her ne olursa olsun)kayınvalidenleri çağır onlar geldi de....söyle kayınvalidene de,konuşsunlar...

canım zor bir durum .ama şimdi annenlere gitsen inan aranız daha da bozulacak..kaynanla falan aranız nasıl eğer iyi ise önce onlara anlat onlar konuşsunlar oğullarıyla..sen de anlatınca sakin anlat hamile oldugunu ve akşamları korktugunu syle ..hamilelelikt sakincalı oldugunu anlat..bu akşam eve gelmiyecek dedin...ona izin verme..bnce eve biraz geç gelmesi alışkanlığı kötü ama gelmemesi çok daha kötü.umarım düzelirr canm..

canım zor bir durum .ama şimdi annenlere gitsen inan aranız daha da bozulacak..kaynanla falan aranız nasıl eğer iyi ise önce onlara anlat onlar konuşsunlar oğullarıyla..sen de anlatınca sakin anlat hamile oldugunu ve akşamları korktugunu syle ..hamilelelikt sakincalı oldugunu anlat..bu akşam eve gelmiyecek dedin...ona izin verme..bnce eve biraz geç gelmesi alışkanlığı kötü ama gelmemesi çok daha kötü.umarım düzelirr canm..

akşam ben evde olmazsam o yine kendini haklı çıkarcek yol bulur. kayınpederimi çağırcem. zaten o beni evde yanlız görürse eşimi arar o içtiği zıkkımda boğazında kalır eve gelir adım gibi eminim. saolun

Öncelikle Allah yardımcınız olsun..

Benim eşiminde ciddi bir alkol alışkanlığı vardı. Dışarıya gitmiyordu evde içiyordu. ama her gece evde içki içmesinden de hoşlanmıyordum. Annesine söyledim onu şikayet ediyorum diye çok kızdı. Aramız bozuldu. Daha sonra uzun süre hiç şikayetçi olmadım.. Gittim içkisini getirdim..

Eşim inanılmaz çocuk istiyordu. Her sohbeti bebekle başlıyor bebekle bitiyordu. Bende tabiki çocuğumuz olabilir. Ama kanında alkol dolaşırken senden çocuk yapmak istemiyorum dedim. O çocuğun psikolojik olarak hayırlı bir evlat olmayacağını düşünüyorum ve bu fikri yenemiyorum dedim. Hamile kalana kadar asla içmedi. Hamile kaldım, yedi haftalık hamileyim.. Şimdide çok kötü kokuyor dayanamıyorum deyip yatağa almıyorum bu nedenle içmiyor.. Umarım böyle böyle uzaklaşır bu illetten. Uzun zamandır rahatız.

Son düzenleme:
Back
X