Bana bir yol gosterin

Nil-su

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2018
6
0
1
Arkadaslar merhaba araniza yeni katildim uzaktan takip ediyordum ama artik yazmaya karar verdim .
3 yillik evliyim ve ailelerimizden uzakta yasiyoruz .Esimin ailesini her sene evimde 30-40gun agirliyorum.Elimden geldigince hos tutmaya calisiyorum ama gel gelelim kv ile kp beni benden aliyor.Geldıklerı ılk gun mutfak duzenımı degıstırdıler .Sureklı kv elınde camasır suyu banyoyu sildi (.Arkadaslar evım gayet temız ve onlar gelıcek dıye de ekstra ozenlı yapıldı bu temızlık) odamıza gelıp eşimin dolabını acıp bıde ben duzenleyeyım falan dıyor.Esımın katlayıp yerlestırdıgım camasırlarını alıp bı daha katlıyor .Topladıgım yatagı acıp bı daha topluyor.
Sinirlerim kaldırmıyor artık bunlarda dert mı demeyın evde hep bı gergınlık hep bı huzursuzluk oluyor eşimde etkileniyor yanı annem boyle kabul et degısmez dıyor .
Aramak içimden gelmiyor cok sogudum ısınamıyorum ne bana gelsınler ne ben onlara gıdım ıstıyorum hep bı dıken ustunde hıssedıyorum .Takıntılı bı temızlık duzen hali var ve asırı baskın karakter o ne derse o olucak .Esıme attıgı mesajları yakaladm arkamdan .Benı hep sıkayet etmıs .Ne yapmaya calısıyor artık bıktım.Evliliğim etkılenıyor cunku eşim annesıne asırı duskun.Bana hakversede annesını de bu konularda uyarmıyor yapma artık demıyor.

30 40 çokun bile çoku diyecek söz bulamıyorum. Öncelikle asla izin verme. Ne demek dolabına oraya buraya el atmak. Atamaz. Yardım etmek isteyebilir ama çok fazla bence. Mesafeni koy duruşunu bozma. Hem eşine de seni şikayet ediyormuş. Eşinle konuş bence. Böyle olmaz.

Ayrıca gitmiyorlar mı yani nasıl oluyor? 30 40 gün 20 gün desen hadi neyse diyeceğim ama . O zaman koca koca bavullarla geliyorlardır.

Uygun dille uyardıgımda bile aglıyor hemen biz kv boyle seyler soyleyemezdık diyor
İyi ya işte aynı şeyi neden sen bana yapıyorsun demelisin. Benim kv ne çektiyse ben çekmeyeyim diye uğraşıyor. Demek ki anlayışlı biri değil sizin kv. Ama dur demelisin.

Kaldıkları süre çok uzun geldi bana, annem değişmez diye birsey de yok ayrıca, dolap açıp kıyafet düzeltmek, yatak düzeltmek çok itici tavırlar,siz böyle yaptığınızda rahatsız olduğunuzu açıkça söyleyin, söyleseniz de devam mı ediyor bu tavırlarına? Eğer öyleyse eşiniz söylesin bir zahmet. İçinizden gelmiyorsa sık aramayın sizde.

Esine tüm evi temizlet ve dolabi düzenlet kayin aile gelmeden önce. Bakalim ondan sonra anne müdahalesine "kabul et" diyecekmi. Ve yatak odasinin kapisini kilitleyin. Acikca rahatsiz oldugunu belirt. "Mutfak düzenimden memnunum, degistirmeye gerek yok. Beni düsündügün icin tesekkür ederim fakat gerek yok" diyerek mutfakta elindeki birseyi al ve tekrar normal yerine koy.

Ben bu cici gelin oynama istegine anlamiyorum. Normal bir dille rahatsizliklarini anlatabilirsin.

30 40 çokun bile çoku diyecek söz bulamıyorum. Öncelikle asla izin verme. Ne demek dolabına oraya buraya el atmak. Atamaz. Yardım etmek isteyebilir ama çok fazla bence. Mesafeni koy duruşunu bozma. Hem eşine de seni şikayet ediyormuş. Eşinle konuş bence. Böyle olmaz.
Evlendığım ilk zamanlar cok ses cıkarmıyordum kendımı yıyordum ama artık tepkı koymaya baslayıncada sen degıstın senın huyun suyun bı tuhaflastı dıyor .Arkadaslar bu yaptıklarını normal benım tepkımı anormal goruyor

bu tabi ki dert.
sizin düzenlediğiniz kıyafetleri tekrar düzenlemek nedir saçmalığa gel. benim kayınvalidem geldiğinde yatak odamıza girmiyordu bile.
oğluşunun kullandığı tuvaletlere, başkasının katladığı kıyafetlere gönlü razı değilse madem evlendirmeseymiş. ay sinirlerim bozuldu be
:deli:

Uygun dille uyardıgımda bile aglıyor hemen biz kv boyle seyler soyleyemezdık diyor
Hasbama bak. Valla ben kv geleceği zaman yatak odamı kilitliyorum. Ne olur ne olmaz. Sende kilitle ve mutfak lavabo falan birak yapsin sende keyfine bak. 40 gun kalıyorsa bir zahmet yatmasın zaten.

Ben tanıyorum öyle bir tip açık açık odama girmeni istemiyorum dolabımı açma açamazsın desen bile açar eşinde destek değilmiş idare et diyormuş ben olsam 30 gün elimi işe sürmem alır çantamı çıkarım gezerim evdeykende iş yaptırır yorarım sarma sardır mantı açtır dondurucuna at sürekli iş bul ona bedava çalışan oh mis ne kullandım ama iyi oldu de kendine yoksa kafayı yersin ben biliyorum tecrübeyle sabit

Aaa hadsize bak sen. Yatak odasına girip bide kıyafetleri yatağı düzelticek. Sakın susmayın tersleyin hatta yatak odanızı kilitli tutun. Girmek isterse ben istemiyorum mahremim dersiniz. Gerisini de boşverin yapsın beleş temizlikçi niyetine. Kendi kaşınmış. Bende eşimle annesi telefonda konuşurken bastım arkamdan küfür ediyorlardı. Kvye gidince ben duymuyorum görmüyorum sanma senin ve oğlunun söylediği herşeyden haberim var ayağını denk al dedim. Tık yok. O baskınsa siz daha baskın olun. Sinip kalmayın.

Evlendığım ilk zamanlar cok ses cıkarmıyordum kendımı yıyordum ama artık tepkı koymaya baslayıncada sen degıstın senın huyun suyun bı tuhaflastı dıyor .Arkadaslar bu yaptıklarını normal benım tepkımı anormal goruyor
Şöyle diyebilirsin seni kırmak istemedim annecim ama sen de ısrarla devam ediyorsun artık ben kırılıyorum

Sende onlara gidince aynı şeyi yap yatak dolap giriş her yere o zaman anlar

Kaldıkları süre çok uzun geldi bana, annem değişmez diye birsey de yok ayrıca, dolap açıp kıyafet düzeltmek, yatak düzeltmek çok itici tavırlar,siz böyle yaptığınızda rahatsız olduğunuzu açıkça söyleyin, söyleseniz de devam mı ediyor bu tavırlarına? Eğer öyleyse eşiniz söylesin bir zahmet. İçinizden gelmiyorsa sık aramayın sizde.
Ayrıca gitmiyorlar mı yani nasıl oluyor? 30 40 gün 20 gün desen hadi neyse diyeceğim ama . O zaman koca koca bavullarla geliyorlardır.
evet 5-6 bavulla gelıyorlar .Kayınpeder tum gun evde bı koseye gecıp oturuyor tepemde kayınvalıde sureklı bı yerlerı dıdıklıyor .Gercekten kaldıramıyorum .Bı daha bu kadar uzun sure kabul etmek ıstemıyorum .

zamanla takmamyı öğreneceksin.eşine annesini karalama ,yaptıklarını görmezden gel,kendinden taviz verme.benden bukadar

evet 5-6 bavulla gelıyorlar .Kayınpeder tum gun evde bı koseye gecıp oturuyor tepemde kayınvalıde sureklı bı yerlerı dıdıklıyor .Gercekten kaldıramıyorum .Bı daha bu kadar uzun sure kabul etmek ıstemıyorum .
Etme canım . Bak benimkiler gene o kadar değil ama 1 haftadan fazla katlanamıyorum gerçekten. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Mesafeni koru. Bu senin en doğal hakkın. Bunu yaptığın için kötü gelin olmazsın. Sadece güzel bir dille demelisin. Yoksa sen haksız olursun. Güzel dille ama kendinden emin.

Ben tanıyorum öyle bir tip açık açık odama girmeni istemiyorum dolabımı açma açamazsın desen bile açar eşinde destek değilmiş idare et diyormuş ben olsam 30 gün elimi işe sürmem alır çantamı çıkarım gezerim evdeykende iş yaptırır yorarım sarma sardır mantı açtır dondurucuna at sürekli iş bul ona bedava çalışan oh mis ne kullandım ama iyi oldu de kendine yoksa kafayı yersin ben biliyorum tecrübeyle sabit
Ben evde yokken bıle karıstırdıgına emınım .Bazı esyarı ozellıkle yamuk egrı koyuyorum takıntılarına yenık dusup duzeltıyor farkedıyorum . Bır kac kez odamdan bısey almak ıcın gıdım getırım dedı ben ondan once hamle yaptım sasırdı kapının eşiğinde kaldı.Bu durumlardan nefret edıyorum ama ne yazıkkı yasıyoruz

Back
X