merhabalar...ben 5 yıllık mutlu bir evliliği olan 32 yaşında öğretmen bir bayanım.evliliğimizin ilk 3 yılı bebek istemedik,geçen yıl kazara hamile kaldım oda düşükle sonuçlandı.neden bilmiyorum ama ben bebek istemiyorum hala(ama çocukları çok seviyorum).eşim zaten çocuk seven ya da katlanacak biri değil.birazda rahata alıştık sanırım.benim çocukluğum ve gençliğim kardeşlerimle uğraşmakla,onların sorunlarını yüklenmekle,hataları yüzünden suçlanmakla vs geçti.annem çalışıyordu.ben çok ezildim.şimdi ise çocuk sorumluluğu bana çok ağır geliyor.sanki olursa her aksaklıkta birileri hep beni suçlayacak,herşey benim sırtıma binecek gibi geliyor ve boğuluyorum.ayrıca her evli çiftin çocuk yapması gerektiği düşüncesi bana saçma geliyor.benden 5 yaş küçük kardeşimin bebeği oldu.gelinimiz hamile.bana ailem baskı yapıyor ayp sen daha ne duruyorsun diye.iyice kaçmaya başladım.napıcamı bilmiyorum.eşimle konuşuyoruz,tamam idyor mecbur değiliz ama acaba ilerde pişmanlık duyarmıyız diyor.etrafınızda benim gibi olan varmı?çocuk yapmayıpta pişman olan yada memnun olan varmı?bana birazcık fikir verin lütfen çıkmazdayım...