• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana da bi fikir verseniz :(

asel90

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2014
3
1
16
kızlar merhaba. Kaç seneden beri burayı takip ediyorum herkese çok güzel yardımcı oluyosunuz fikirler veriyosunuz benim sorunumada yardım edersiniz die bugün üye oldum artık.
Belki burdaki sorunlara göre benimki biraz basit kalabilir ama ben işin içinden çıkamıyorum. 2 senelik evliyim ve kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorz suana kadar çok büyük sorunlarımız olmadı ben çok cevap vermeyen hep susan taraf olduğum için. Çalışan biriyim akşamları 8.30da evde oluyorum sadece pazar günüm tatil ondada temizlik ütü anca yapabiliyorum. Ama sürekli tatil günlerime bi program ayarlıyo kayınvelidem. Düşünün senelik iznimi onun istediği tarihte ayarlıyıp başka şehirdeki akrabalarının düğününe gitcekmişiz o derece. Mesela gün yapıyolar bütün sülale kendi aralarında ama benim için pazar günü olcakmış . şöylede bişi var ben kendim karar veremiyorum ne giyeceğime sürekli bunu giy, yok şunu giy sunu tak filan sıkıldım gerçekten. Şimdide bi sünnet düğünü var ne güzel hafta içi yapcaklardı (tabi işyerinden izin almam için bi ton baskıya maruz kaldım) atlattım neyse ki diyodum dün öğrendim ki pazar günü yapcaklarmış ve ben yine bişi diyemedim beni görmek istiyolar onlarıda anlıyorum ama biraz benim halimden anlasalar. Şimdiki yeni konu benim orda ne giyiceğim. ya o kadar sıkıldım ki bu durumdan kırmakta istemiyorum ama kendimede sinir oluyorum bişi diyemediğim için. Sonradan aklıma geliyor keşke böyle deseydim bunu söyleseydim diyede pişman oluyorum. Kafama çok takmaya başladım. Ne yapabilirim bana yol gösterseniz :(

Baştan taviz vermişsin
ya çirkefleşip istediğin gibi yaşarsın
yada böyle sessiz kalıp boyun eğip çekersin
biz ne diyelim :KK14:

kv nizle konuşşsanız anlatın ona bir pazarım o gün de dinlenmek istiyorum diye.illa tartışmaya gerek yok elbisenizi seçebelicek yaşta olduğunuzu da ekleyin .siz sustukça ısrar etmişler size .rahatsızlığınızı belirtin .

Cok taviz vermissiniz gercekten.esiniz anlayisli biriyse onunla konusup yardimci olmasini isteyin.yok degilse kayinvalidenizle yuzyuze gorusun.anlatin onun programina uyunca cektiginiz sikintilari.esref saatine denk gelir belki:)

Aman tadımız kaçmasıncılardan olup, baştan ipin ucunu kaçırmışsınız.
Hadi siz iyi niyetli davranmışsınız, ama anladığım kadarıyla kv işin şeyini çıkarmış.

Karşınıza alıp, durumdan rahatsız olduğunuzu çok net bir şekilde söylemeniz lazım.
Hatta biraz da sert olun ki, bir daha emri vakilere maruz kalmayın.

En başında taviz vermişsiniz. kayınvalidenizle konuşmayı deneseniz. mesela uygun olduğunuz bir gün kayınvalidenizi eve davet edin güzel bi kahve yapın karşılıklı kahve içerek sakin ve tatlı bi dille bu durumdan rahatsız olduğunuzu anlatın konuşun açık açık bu durumda nereye kadar gider ki

Hafta tek bir gün iznin var onda da onun programına uymak zorunda değilsin.
Açıkça konuş dinlenmek istiyorum diye.
Aynı binada oturmanın zararları işe bunlar da.

Arada gidilir de tek tatil günü varsa çok çok arada.

Yoruldum demeden kimse halden anlamıyor, her araya sıkıştırıverin ne kadar yorulduğunuzu.

Yine de siz "hayır" demeden onlar düşünüp de "gelmeyiversin" demez.

Ne giyeceğinize siz karar veremiyor musunuz da o karar veriyor? Giydiğinizi beğenir beğenmez amenna ama direkt bunu giy şunu giy fazla yani... "Eşimle ben karar veririm ne giyeceğime" diyin madem.

nasıl bir taviz vermişsseniz kv bayagı uçmuş sanki eşiniz gibi davranıyor hatta eşinizdende beter. bu tarz ınsanlarla konuşssanızda laftan anlamaz bu seferde alındım şu bu der orda burda. en iyisi eşinize söyleyin karışmamasını o söylesin

oturup, anne ben yoruluyorum diyeceksin bir pazarda evimde dinleneyim bende insanim, basini gösterip buna kafa derler diyeceksin! bünyem kaldirmiyor yoruldum diyeceksin..!. bunu uslubuyla anlatirsan eminim anlayacaktir, anlamiyorsa kendi bilir... senin sagligindan daha önemli degil.

Sanirim hayir demeyi bilmek gerekiyor. Cogumuz karsimizdaki kisiyi kirmamak icin hayir diyemiyoruz kirilan hep biz oluyoruz.

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim cvp verdiğiniz için. Gerçekten hayır diyebilmek lazım. Bazen çok skldgımda söylüyorum ama kazanan taraf yine o :KK43: en son ciddi ciddi oturup konuscam veya sonucunda kötü olmamak için eşimden konuşmasını isticemm..

Back
X