• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana göre haksızlık..

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Bu konuyu arkadaşım adına açıyorum.Kendisi bir dönem çalışma arkadaşları ile problem yaşamıştı. Birinin açığını arayıp sonradan ona karşı kullanmak için hareket eden bir insan değil, kimsenin kötülüğü için uğraşmaz, illaki kusurları vardır her insanda olduğu gibi, gerek anlık davranışlarda gerek yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan. Ama kan davası gibi sürdürülecek nitelikte hatalarının olduğunu düşünmüyorum, olayları her açıdan bizzat görüp değerlendiren de benim. İki tarafın hatalarını da görebiliyorum. Biraz tevazu ve tolerans ile halledilemeyecek konular değildi kesinlikle.Olayın çıkış noktası şöyleydi, çalıştığı mevcut kişilere geçen yıl eklenen kişi diğerleriyle arasının iyice açılmasına sebep oldu. Bu kişiyle başta arkadaştı ama malesef onun açığını, yanlışlarını kafasında derleyip son nokta olarak patlayarak kendini mağdur gösterdi. Pusuda bekleyen avcı gibi o anı beklemiş gibi.Hal böyle olunca o iyice yalnızlaştırılıp esas sorunun onda olduğu ima edildi. Dışarıdan gerçekten de öyle görünüyordu. Ama bunun esas sebebinin onların haklıdan yana değil de güçlüden yana olduklarını farketmem oldu. Burası bir fabrika ya da özel sektör değil ve aslında maddi bir güç değil bahsettiğim. En az onun kadar etkili olan psikolojik güç. Şimdi yeni biri daha katıldı aralarına ve iletişimleri gayet normal gidiyorken ve bu kişiyle herhangi bir sorun yaşamadıkları halde ona karşı davranışı bir anda değişmiş. Olduğu odaya girmeyip imalı bakıyormuş.

Diyelim ki arkadaşım bugüne kadar olan her konuda haksız olsun ve diğerleriyle de yıldızı barışmamış olsun, yeni gelen kişiyi bu denli etkilemeye hakları var mı ve size göre bu apaçık haksızlık değil midir? Hadi diyelim onlar yapıyor da neden diğerleri sürüdeki koyun yerine birey olmayı tercih etmiyorlar? Evet baştan görmüş oldu ama bu olaylar insana güvensizliği öğretmekten başka neye yarar ve bir gün o şekilde nasıl geçer ki? Pek önemsemiyor gibi görünse de bazen moral bozduğunu görüyorum bu konuda. Ama aralarında olmamalarına değil, insanların bu denli kaosa meyilli olmalarına, düşmanlık için bu denli çaba sarfettiklerine.. Bi insanı kendisi için bu derece sorgulatmaya hakları var mı? şimdi o ne yapsa kulpu hazır. Ben böyle bir ortamda çalışamam mesela ama o bir süre çalışmak zorunda.. ve bizzat yaşamadığım halde ben de etkilendim onun adına. Onlar da kendilerince haklı olabilirler ama bu şekilde uzatarak haklılıkları tescillenemeyecek fikrimce.. Sizin bu durumda değerlendirmeniz ne olurdu ve nasıl davranırdınız?​

konu çok genel. bişey anlaşılmıyor. yetişkin bi insan kendi durumuna göre değerlendirip devam etsin hayatına. çok da önem vermeye gerek yok. kötü insanlar her yerde.

evet yüzeysel olarak anlatıp genel bir cevap almak istedim böylesi bir durumda davranışlarınız, tepkiniz ne olurdu baabında

Back
X