Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bulgursuz olmaz diye biliyorum :S mercimeğini az bulgurunu çok koymussun sen
ben 1 su bardagı mercımek 2 su bardagı bulgur koydum ck kuru oldu netten almıstım tarıfı:
benim yaptıgım şekilde vereyim o zaman tarifini canım. 2 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp tencere boşaltıyoruz üstünü geçicek şekilde su koyup orta ateşte pişiriyoruz. mercimekleri ara ara karıstırıp sararmasını bekliyoruz balım. mercimek çok sulu olmuşsa piştikten sonra süzüyorum ben. içine 1 su bardagı ince bulgur koyuyorum önce karıstırıyorum mercimekler birbirine yapışmıyorsa cıvık kalmıssa biraz daha bulgur koyuyorum yarım bardak falan. karıstırmaya devam ediyoruz. kıvama göre biraz daha koyabiliriz. kıvam yerine oturunca bulgur koymayı bırakıyoruz. ince ince soğan doğrayıp yağ ve salçayla soğanları kavuruyoruz mercimeğin üstüne koyup baharatlarımızı tuzumuzu atıyoruz ben genelde nane,tuz falan kullanıyorum tabiii limonda sıkıyoruz. sonra maydanozları eklıyoruz üstüne istege göre yeşil soğanda koyulabılır. hepsini bir elımızle yoğurduktan sonra şekil verebiliriz canım.
benim yaptığım tarifte böyle canım.
bende bu sekilde yapiyorum, oktay ustanin tarifidir.
hic sasmaz.![]()
oktay ustadan izlemedim ama yengem yapmıstı begenmıstm. erkek arkadaşıma yaparım diye tarifini almıstım neredeyse her gittiğimde yapıyorum ona. bazenleri hay nereden öğrendim ben bu tarifi diyorum çok seviyor![]()
bende bu sekilde yapiyorum, oktay ustanin tarifidir.
hic sasmaz.![]()