bana ne olur cevap verin:(

merveseyy

canım oğlum benimmmmm....
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
521
3
96
40
İstanbul
Beni rahatlatabilecek açıklamalar bekliyorum lütfen.hamilelik düşünüyorum ve dişlerimde hava alan yerler var.belkide hamileyim onuda bilemiyorum.dişte çürük olanlarda düşük tehlikesi varmış doğrumu acaba?korkuyorum:(

Bebek sahibi değilim..
Ama bu konuyu ben de duydum..
Çürük diş değil,dolgu yapılırken ya da diş çekilirken yapılan iğne ya da tedavi sonrası kullanacağınız antibiyotikler bebeğinize zarar verir.
O yüzden hamile kalmadan önce sağlığınızla ilgili son kontroller yapılmalı. Buna diş sağlığı da dahildir..

eğer bebek istiyorsanız ve durumunuzda müsaitse dr.gidip muayene olun.zaten sağlık taramasından geçmeniz lazım normalde(eşiniz ve sizde). herşeyin olumlu olması için.

Beni rahatlatabilecek açıklamalar bekliyorum lütfen.hamilelik düşünüyorum ve dişlerimde hava alan yerler var.belkide hamileyim onuda bilemiyorum.dişte çürük olanlarda düşük tehlikesi varmış doğrumu acaba?korkuyorum:(

öncelikle böyle saçma şey olmaz düşük nedeni değildir tabiiki iyi değil çünki mikrop üretiyor sonuçta çürükler.2.si doktorun yokmu yoksa hemen bir adet edin 3.sü adetin geçmediyse bekle ozamana kadar işlem yapma adet olunca ki olursan ozaman hamiş kalmadan dişlerini elden geçirene kadar korunmanı tavsiye ederim dişleri elden geçir çünki hamişlikte dişler daha fazla çürüyormuşşşş

Gebelikte maalesef diş ve dişetleri çok etkileniyor. Ben gebe kalmadan diş hekimi muayenesine gidip kontrol ettirdim. Şimdi sen de bir doktora gidip kontrol ettirsen faydalı olur bence.

Sadece hamile kaldıktan sonra, diş tedavisine ihtiyacınız olursa biraz zor evet.
İlaçlar, morfinler bebeği olumsuz etkiler..

Çürük dişin zaten tüm vücuda zararı var, mikrop yuvası gibi birşey.Hamilelikten önce diş tedavin varsa hepsini hallet bence de.

Bu arada hamilelikte, annede diş sararması çok fazla görülüyor ve bu ilerleyen dönemlerde kalıyor..Bunun nedeni, bebeğin kalsiyum ihtiyacını anneden karşılaması , bu da sağlıksız dişleriniz varsa daha da sararması demek..

ben gecen hafta dolgum dustu diye gittim ama korunmadigimi hamile olabilecegimi soyledim film cekecekti cekmedi ama igne felan yapti doldurdu disimi curuklede bir alakasi olmaz curugun felan herkez herseyi diyor takma sen

öcelikle hamilelik şüphen varsa emin olana kadar beklemeni tavsiye ederim
eğer hamileysen ilk 3 aylık dönemde müdahalede bulunmak bizim tarafımızdan çok doğru bulunmaz ama şikayetlerin çok fazlaysa jinekologununda kontrolü altında seni rahatlatacak tedaviler yapılabilir
düşük meselesine gelince çürük diş düşük yapmaz ancak enfeksiyonlu dişin sana ve bebeğine bir takım zararları olabilir malum enfeksiyon kan yoluyla bütün vücutta dolanıma geçer ama bir düşük sebebi değildir genellikle sebep başkadır ve kulaktan dolma bilgilerle suç dişe atılır
eğer ki hamile değilsen hemen soluğu bir diş hekiminde al ve tedavilerini gör canım
geçmiş olsun

çok teşekkür ederim.hamilelik şüphem var ama.şuan sadece soğuk bişi yiyemiyorum.neyse ne yapalım bir süre daha beklicem.SICAK YİYECEKLERE DEVAM:(

benimede bildiğim hamileyken dişlere herhangi bir işlem yapılamayacağından önceden kontrol ettirmek diş çekilirken yada dolgu olurken korkmaktan dolayı kullanılan ilaçlardan dolayı düşük olur

evet çürük diş düşük yapabiliyor... bilmeden öyle şey olmaz diyip de itiraz etmeyin isterseniz.. küçük bir ihtimal belki ama var böyle bir şey... o yüzde planlı hamilelikte diş kontrolüde yapılması gerekiyor...

Hamilelik döneminde vücuttaki hormonlarda görülen değişiklikler dişetlerinde iltihap oluşmasına ve dişlerin çabuk çürümesine uygun bir ortam oluşturur.

Hamileyken dişte ne gibi değişiklikler gözlenir?

Hamilelik döneminde östrojen ve progesteron hormonlarında artış gözlenir. Bu artışla beraber ağız ortamında bazı değişiklikler olur. Damarlanma ve kan akışının artışı ile dişetleri şiş kızarık ve gevşek bir halır. Şişen dişetleri yiyecek artıklarının tutunması için ideal ortamı sağlar. Böylece ağız ortamı bakterilere karşı çok daha hassas bir duruma gelir. Bakteri aktivasyonunda artış gözlenir. Bu ağızda rahatsızlıklar yeme güçlüğü ve şiddetli kokuyla seyreder.

Ağızda bakteri aktivasyonunun artması hamileler için ne gibi tehlikeler doğurur?

Bakteri aktivasyonunun artışı istenmeyen enfeksiyon riskini de beraberinde getirir. Ağız içi enfeksiyonu olan hamilelerde erken doğum ve düşük kilolu bebek riski 7 katına çıkar.

Değişen yemek alışkanlığı dişlere nasıl yansır?

Hamilelikle birlikte sık sık ve az miktarda beslenme olur. Ağız bakımı da bu yeme sıklığını takip etmelidir. Hamileliğin ilk üç ayında sıkça görülen sabah bulantıları diş fırçalamayı ve bazen beslenmeyi de zorlaştırabilir. Eğer bu bulantılar kusmayla birlikte görülürse ağız bakımı daha da önem kazanır.

Kustuktan hemen sonra diş fırçalanmalı mı?

Kustuktan hemen sonra diş fırçalanmamalı ağız bol suyla çalkalanmalıdır. Aksi halde mide asiti ile birleşen diş fırçalama işlemi dişlerin yapısında aşınmalara yol açar. Ancak çalkalamayı takiben 1 saat sonra dişler fırçalanmalıdır.

Diş temizliği yaptırılır mı?

Hamileliğin başlangıcıyla birlikte diş hekimine gidilmelidir. Diş taşı temizliği de tüm hamilelik boyunca yapılabilir.

Benim de aynı korkum vardı, hamilelik süresince dişimde oluşması muhtemel agrılar için, diş kontrolüne gittim, su an tedavi aşamasındayım ve tedavim 2 doktor tarafından takip edilmekte, bu konu ile ilgli bana söyle bir acıklamada bulunmuslardı, "senin düşükten korkmana gerek yok cunku enfeksiyonun yüksek, bu şartlar altında hamile kalabilmen mümkün değil, vucudun hamileligine izin vermez", simdi tedavi devam ediyor ve bir kac ay daha devam edecek....

Back
X