Bana ne oluyor? Aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
Bi kaç aydır yorgun veya aç olmadığım halde aniden başım dönüyor gözüm kararıyor. Sanki bi yük beni sırtımdan aşağıya çekiyor. Soğuk soğuk terlemeye başlıyorum. Bayılıcak gibi oluyorum.

Bi kere avmde başıma geldi. Durumu farkeden bi bayan beni otutturdu. Dinlen dedi. Oturdum kendime geldim biraz ama eve taksiyle döndüm.

Son zamanlarda çok sık olmaya başladı. Tansiyonumu Ölçtürüyorum normalde düşük zaten. O anlarda da aynı çıkıyor. Sağlık ocağına söyledim önemsemedi. Yorgunsundur açsındır dediler ama ikiside değildi. Gözüm kararması neyse de soğuk soğuk terlemeye başlayınca korkuyorum yalnızken. Böyle bi durumu yaşayan var mı aranızda?

Kan değerlerinize baktırın.
Eğer halsizlik yoksa sadece baş dönmesiyse kbb’ye görünün.
Geçmiş olsun.

Kan değerlerine baktırabilirsin.
Vitamim eksikliğinden olabilir.
Ben kansızken,özellikle regl dönemlerinde aç olmadığım yorgun olmadığım halde bayılacak gibi olurdum,başım dönerdi.

Sağlık ocağı da ne ilgisizmiş. Benim aile hekimim hamilelik şüphesiyle kan testi yaptırmak istediğimde ben söylemeden kendisi bütün değerlerine bakmıştı. İhmal etmeyin dahiliyeye gidin.

Şeker düşmesi veya kansızlık olabilir
Doktora gidip tahlil yaptırın acilen

Kan tahlili yaptırdım. Bi ara sadece açlık kan şekerim çok düşük çıkmıştı normalin de altında. Endokrine görün dediler. Göründüm normalsin akş düşük çıkabilir dedİ

Bir kaç aydır olan bir durum sizi hiç rahatsız etmiyor mu ? Neden işi ciddiye alıp bir hastaneye gitmediniz şimdiye kadar ? Başka bir yerde yanınızda vicdan sahibi olmayan birilerinin yanında bu olay başınıza gelebilir tekrar

Bir kaç aydır olan bir durum sizi hiç rahatsız etmiyor mu ? Neden işi ciddiye alıp bir hastaneye gitmediniz şimdiye kadar ? Başka bir yerde yanınızda vicdan sahibi olmayan birilerinin yanında bu olay başınıza gelebilir tekrar
Sağlık ocağında bi kaç kere kan tahlili yaptırdım. Ama bu baş dönmeleri olduğundan beri yalnız çıkmamaya çalışıyorum genelde hava çok sıcaksa falan. Ama işin garip yani evdeyken otururken de oluyor. Yorgun değilken veya yemekten yeni kalktığımızda

Sağlık ocağında bi kaç kere kan tahlili yaptırdım. Ama bu baş dönmeleri olduğundan beri yalnız çıkmamaya çalışıyorum genelde hava çok sıcaksa falan. Ama işin garip yani evdeyken otururken de oluyor. Yorgun değilken veya yemekten yeni kalktığımızda
Sağlık ocağı değil , tam teşekküllü bir hastane .. evliyseniz eşiniz , değilseniz anne , baba , kardeş , bir arkadaştan rica edin .. dahiliyeye gidip muayene olun , onlar sizi yönlendirir .. akş düşük çıkabilir diyip endokrinin sizi öylece göndermesini aklım almadı

benimde benzer durum 1-2 kez oldu. tansiyonum normalde düşük olduğundan o çok farketmiyor ama nabzım yüksek çıkıyor. mevsimsel geçişlerde buna benzer tuhaflıklar yaşıyorum ben. tam bu zamanlara denk geldiği için daha doktora gitmedim bende. regl falanda olamadım. mevsim geçişlerinden çok etkilenen bir bünyem var maalesef. ama tetikteyim tekrarlarsa gideceğim doktora. ( çok yakın bir arkadaşım dahiliye uzmanı, normalde hep ona muayne olurum zaten, onunla konuştum onun tavsiyesi ile bir daha olur mu diye beklemedeyim. size aynı şeyi tavsiye etmiyorum. en yakın sürede gidin doktora)

Psikolojik olabilir. Öyle olduğunuz zamanlarda ki ruh haliniz nasıl?
Psikolojik olduğunu sanmıyorum. Mutluyken de oluyor çünkü. Geçen gün misafirlikte kahvaltı masasından kalkıp arkadaşla sohbet ediyoduk. Gözüm karardı oturduğum yerde. Terlemeye başlayınca söyledim. Anladım zaten bi tuhaflık olduğunu dedi.

benimde benzer durum 1-2 kez oldu. tansiyonum normalde düşük olduğundan o çok farketmiyor ama nabzım yüksek çıkıyor. mevsimsel geçişlerde buna benzer tuhaflıklar yaşıyorum ben. tam bu zamanlara denk geldiği için daha doktora gitmedim bende. regl falanda olamadım. mevsim geçişlerinden çok etkilenen bir bünyem var maalesef. ama tetikteyim tekrarlarsa gideceğim doktora. ( çok yakın bir arkadaşım dahiliye uzmanı, normalde hep ona muayne olurum zaten, onunla konuştum onun tavsiyesi ile bir daha olur mu diye beklemedeyim. size aynı şeyi tavsiye etmiyorum. en yakın sürede gidin doktora)
Tansiyonum normalde 9/6 çıkıyor hep. O anlarda fa aynı çıktığı için tansiyondan değildir diye düşünüyorum. Sağlık ocağına ara ara gidip kan tahlili veriyorum ama hastaneye gidicem bu sefer. Hangi birime gitmem lazım dahiliye mi?

Sağlık ocağı değil , tam teşekküllü bir hastane .. evliyseniz eşiniz , değilseniz anne , baba , kardeş , bir arkadaştan rica edin .. dahiliyeye gidip muayene olun , onlar sizi yönlendirir .. akş düşük çıkabilir diyip endokrinin sizi öylece göndermesini aklım almadı
Kan şekerim normalin de altındaydı sağlık ocağındaki doktor mutlaka endokrine görün sende bi sıkıntı var dedi endokrin normal dedi

Bi kaç aydır yorgun veya aç olmadığım halde aniden başım dönüyor gözüm kararıyor. Sanki bi yük beni sırtımdan aşağıya çekiyor. Soğuk soğuk terlemeye başlıyorum. Bayılıcak gibi oluyorum.

Bi kere avmde başıma geldi. Durumu farkeden bi bayan beni otutturdu. Dinlen dedi. Oturdum kendime geldim biraz ama eve taksiyle döndüm.

Son zamanlarda çok sık olmaya başladı. Tansiyonumu Ölçtürüyorum normalde düşük zaten. O anlarda da aynı çıkıyor. Sağlık ocağına söyledim önemsemedi. Yorgunsundur açsındır dediler ama ikiside değildi. Gözüm kararması neyse de soğuk soğuk terlemeye başlayınca korkuyorum yalnızken. Böyle bi durumu yaşayan var mı aranızda?
Şekeriniz düşüyordur,annem de şeker hastası ve ara sıra şekeri düştüğünde böyle oluyor,baş dönmesi,göz de kararma,terleme,elde titreme oluyor.

Benim bikere böle oldu.
Yer altımdan kaydı yere oturdum meğer hamileymişim.
Sizde gebelik durumu söz konusu değilse , hemen bir kan tahlili yaptırın.
Özellikle bazı vitamin eksikliklerinde tahmin bile edemeyeceğiniz durumlar söz konusu olabilir.
Misal ; annem ayakta kolda uyuşukluk ağrı sebebi ile ortopedi ve beyin sinir cerrahını dolaştı mr ,tomografi ,ultrason vs... bugün genel cerrah , b12 si yerlerde süründüğü için uyuşma ve ağrılar çok normal demiş mesela.

Back
X