• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana tavsiye verir misiniz?

petiterenarde

Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2016
106
221
103
Merhaba ben yeni bir öğretmenim. Bu sene benim ilk tecrübem olacak ama şimdiden çok gerginim. Öğrencilere nasıl davranmalıyım? Korkulan,çekinilen bir öğretmen olmak istemiyorum. Aynı zamanda çok arkadaşça davranırsam beni kaale almamalarından da korkuyorum. Tecrübeli meslektaşlarımdan tavsiye almak isterim. Sizler nasıl bu dengeyi kuruyorsunuz?derste sınıfı nasıl idare ediyorsunuz?

Son düzenleme:
Söylemeyi unutmuşum kusura bakmayın. Özel bir lisede İngilizce öğretmenliğine başlıyorum
2 farklı özel okulda çalıştım bu zamana dek. Hepsine aynı tavrı göstersem de sınıftan sınıfa yaşananlar ve hakkımda düşünülenler farklıydı. Bunu kabullenmelisiniz başta. Çok gergin öğretmeni özellikle liseliler anlıyor üzerine gidebiliyor. Bende yeni mezunken çalıştım. Başka öğretmenlere yapanlar oldu ana bana yapamadılar. Sebebi bilgimden emin olmam, derse hep hazırlıklı gitmem, kriz anında hemen müdahele etmem, idare ve rehberlik ile iş birliği içinde olmamdan kaynaklıydı.
Beni sevsinler diye çok yumuşak yada dinlesinler diye sert olmaya çalışmayın. Bir tarzınız zaten vardır. Ben mesela öğrencilerle şahsi samimiyet kurmayan ama sınıfta Güler yüzlü samimi bir öğretmenimdir. Bu eğitimi fazlasıyla aldınız. Kendinize güvenin. Sınıfa ve öğrenciye göre zamanla yumuşaklık sertliğinizi ayarlayacaksınız zaten.

Back
X