Bana travma yaşatan öğretmeni..Bu güzel günde gördüm..şaşkinimm

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
30 lu yaşlarda koskoca kadinim..Çevremde çokça öğretmen arkadaşım var.genelde bu günlerini es geçmem.Mesleği öğretmen olan kuzenlerimi ve arkadaşlarımı mutlaka tebrik ederim..İlk kuzenimden çocukluğumda her derdimi kendisine anlattığım cankuzenimden başlamak istedim.Durum resmi koymuş bu güne ait.once tebessüm ettim.İyi öğretmen arkadaşlarıyla neguzel yemek keyfi yapmış selfie koymuşlar dedim.birde ne göreyim yanında samimi poz verdiği bayan çok tanıdık geldi.Başımdan kaynarsular döküldü.tam 18 yıl önce beni tüm sinifin içinde cenemi tutup tokatlayan ve hiç suçum yokken disipline gönderen kadın..Tak sucumsa toplu söylenen paragrafa eşlik etmemisim.biranda saldırmıştı ve okadar çok ağlamıştimki..14 yaşında masum bı çocuktum.karsida gelmezdim oyle.haketmemistim.O dönem kuzenime ağlayarak bu hadiseyi anlattığımda canını sıkma diye teselli etmişti beni.simdi düşünüyorum o kadınla yanyana selfieler..Kadın hiç yaslanmamis aynı duruyor bu arada.46-48 yaşında muhtemelen ama 25-30 gösteriyor...Dünya nekadar küçük hanımlar..Sadece kuzenimin gününü kutladım..Senin gibi öğretmenlere çok ihtiyaç var bitanem..Keşke herkes senin gibi olsa.nekadar şanslı öğrencilerin dedim..Başka kimseyide tebrik edemeden eski gunlerime gittim.isterdim aslında o kadına bı ders vermeyi..Tamda öğretmenler günü ya cokguzel olurdu.Artık koskoca bir kadınım..Anneyim..Halada yıllar önceki cimcimeyi öldürdüğü icin kızgınım.kinci değilim ama o minicik bedenimle ağır şeyler yaşattı.suan olsa asla takılmam hadsiz der geçerim ama o küçük kızın içine kapanmasına sebep oldu ne gerek vardıki. Boğazıma bir düğüm saplandı siz olsaydınız dermiydiniz kuzeninize o yanındaki kadın benim öğretmenimdi diye? Ben söylemedim adımı soylese hemen tanir çünkü yaşadığımız hadise çok büyümüş ailem gelmişti fakat babamın merhametiyle sikayetten vazgeçilmiş ti.istemedim dostluklari etkilensin.Bu arsa kuzenimle aynı yastayiz.bende öğretmen olsaydım demekki aynı okulda görev bile yapabilirdim inanın çok etkilendim..Beklediğim birşey değildi.hayirdir inşaallah diyorum.

Son düzenleme:
30 lu yaşlarda koskoca kadinim..Çevremde çokça öğretmen arkadaşım var.genelde bu günlerini es geçmem.Mesleği öğretmen olan kuzenlerimi ve arkadaşlarımı mutlaka tebrik ederim..İlk kuzenimden çocukluğumda her derdimi kendisine anlattığım cankuzenimden başlamak istedim.Durum resmi koymuş bu güne ait.once tebessüm ettim.İyi öğretmen arkadaşlarıyla neguzel yemek keyfi yapmış selfie koymuşlar dedim.birde ne göreyim yanında samimi poz verdiği bayan çok tanıdık geldi.Başımdan kaynarsular döküldü.tam 18 yıl önce beni tüm sinifin içinde cenemi tutup tokatlayan ve hiç suçum yokken disipline gönderen kadın..Tak sucumsa toplu söylenen paragrafa eşlik etmemisim.biranda saldırmıştı ve okadar çok ağlamıştimki..14 yaşında masum bı çocuktum.karsida gelmezdim oyle.haketmemistim.O dönem kuzenime ağlayarak bu hadiseyi anlattığımda canını sıkma diye teselli etmişti beni.simdi düşünüyorum o kadınla yanyana selfieler..Kadın hiç yaslanmamis aynı duruyor bu arada.46-48 yaşında muhtemelen ama 25-30 gösteriyor...Dünya nekadar küçük hanımlar..Sadece kuzenimin gününü kutladım..Senin gibi öğretmenlere çok ihtiyaç var bitanem..Keşke herkes senin gibi olsa.nekadar şanslı öğrencilerin dedim..Başka kimseyide tebrik edemeden eski gunlerime gittim.isterdim aslında o kadına bı ders vermeyi..Tamda öğretmenler günü ya cokguzel olurdu.Artık koskoca bir kadınım..Anneyim..Halada yıllar önceki cimcimeyi öldürdüğü icin kızgınım.kinci değilim ama o minicik bedenimle ağır şeyler yaşattı.suan olsa asla takılmam hadsiz der geçerim ama o küçük kızın içine kapanmasına sebep oldu ne gerek vardıki. Boğazıma bir düğüm saplandı siz olsaydınız dermiydiniz kuzeninize o yanındaki kadın benim öğretmenimdi diye? Ben söylemedim adımı soylese hemen tanir çünkü yaşadığımız hadise çok büyümüş ailem gelmişti fakat babamın merhametiyle sikayetten vazgeçilmiş ti.istemedim dostluklari etkilensin.Bu arsa kuzenimle aynı yastayiz.bende öğretmen olsaydım demekki aynı okulda görev bile yapabilirdim inanın çok etkilendim..Beklediğim birşey değildi.hayirdir inşaallah diyorum.
Sizin yazdiklariniza aynen katiliyorum ve sizin yasadiklarinizin benzerini iki degisik ilkokul ogretmenimden yasamis biri olarak soyluyorum. Hakikaten o gucuk bedenimizden ne istediler? Benim tek sucum fakir bir ailenin cocugu olmamdi. Ev islerini yaptiracak baska birilerini bulamadimida bana yaptirdi, hizmetci veya cocuga baktiracak bayan tutup para verecek durumu varken:( Baska bir ogretmenimde dunya tatlisi idi. Kimisi guzelliklerle,kimiside yaptigi kotuluklerle anilir iste. Konu sahibi ikimizde unutalim gecmiste olanlari,Allaha havale edelim. Ama her ogretmende boyle degil,iclerinde gorevlerini hakkiyla yapan,sevilmeyi hakedenlerlede karsilastim sonradan:)

Benzer bir öğretmen erkek kardeşimin okul hayatını bitirdi.
Yine benzer bi öğretmende benim karakterimi oldukça etkiledi.

Hakkı ile öğretmen olmak herkesin harcı değildir.
Anne babadan sonra bizi etkileyen kişiler öğretmenler.

Çok kızıyorum böyle insanlara.
Hadsiz terbiyesizler.
Egolarını küçücük çocuklarda tatmin eden gereksizler öğretmen olmasa da olur.

Çok benzerini yaşadım . Çok iyi hatirliyorum 3. Siniftaydim. Tenefusfe camdan dışarı bakıyordum. Cam dediğim de birinci kat . Tek suçum bu. Nöbetçi öğretmen geldi. Bayan sırtıma dokundu arkami dönmemle suratıma öyle bir tokat attı ki.. birde herkesin içinde gerizekalı aptal gibi birsürü söz söyledi. Bir de bunun üstüne arkadaşlarım dalga geçmişti. Çok iyi anlıyorum sizi o kadar utanmis o kadar içime kapanmistim ki. Aileme bile söyleeyemedim. Şimdi bende umursamam ama o an küçücük bir kızdım ve o yaştaki bir çocuk için gerçekten çok büyüktü bu olay.
Maalesef ki kimler kimler öğretmen oluyor...

Öğretmenlik böyle bir meslek bazıları okuldan soğutuyor, özgüvenini zedeliyor yaptıkları da yanına kalıyor.

Bir insanın hayatını bu kadar etkileyen başka bir meslek var mıdır bilmiyorum.

Keşke öğretmenlik bu kadar ayaklar altına alınabilecek bir meslek olmasaydı, olması bu kadar kolay olmasaydı.. Şimdi barajı geçen sırf diploma için bi bölüme yerleşiyor, üstüne pedagoji, al sana öğretmen..
Ben de ilkokul 1.sinifta yaşamıştım benzer bi durum hala da unutmam.. Okula sınıfa yeni ortama daha yeni yeni adapte olmaya çalışıyorken ki ben annemden uzakta durabilen bir çocuk degildim alışmam o yüzden de uzun sürmüştü öğretmen olacak o insan arka sıramdaki kızla konuştum diye gelip saçımı çekmişti, öyle bir çekmek ki kafam geriye gitmişti boynumu kıracaktı ruh hastası nerdeyse.. Küçücük 6 yaşında çocuktum. Zaten ısınamıyordum okula öğretmenin hareketiyle iyice soğumuştum ve uzunca bir süre dersleri bile dinleyememiştim..
Allah bildiği gibi yapsın bu insanları.. Hala aklıma geldikçe kinlenirim.

Ben olsam eger o kisi de etiketliyse yorum yazardim derdim ki "Ogretmenler gunun kutlu olsun, keske herkes senin gibi mesleginin kutsalligini anlayabilse. Ogrencileri icin fedakarlik yapan da, eften puften sebeple ogrenci doven de ogretmen cunku". Neden bu yorum derse de yoruma aynen yasadigimi yazarim. Ki o ogretmen cocuk diye dovdugu insanlarin bir gun yetiskin olabileceginin de farkina varsin ve bir daha yaparken bi daha dusunsun.

Her meslekte olduğu gibi öğretmenin de iyisi kötüsü var maalesef.Benim de ortaokul da beni çok sevdiğim halde matematikten soğutan ve büyük ihtimalle bu yüzden tüm hayatımı etkileyen bir öğretmenim vardı.Çocukken çok etkileniyoruz, şimdi görsem umrumda bile olmaz.

Ben olsam eger o kisi de etiketliyse yorum yazardim derdim ki "Ogretmenler gunun kutlu olsun, keske herkes senin gibi mesleginin kutsalligini anlayabilse. Ogrencileri icin fedakarlik yapan da, eften puften sebeple ogrenci doven de ogretmen cunku". Neden bu yorum derse de yoruma aynen yasadigimi yazarim. Ki o ogretmen cocuk diye dovdugu insanlarin bir gun yetiskin olabileceginin de farkina varsin ve bir daha yaparken bi daha dusunsun.
İnanın bunu düşündüm..Ama özelden kendisine mesaj atmayı daha uygun görsem de yapamadım.Birgün cesaret edebilirsem kendisine mesaj yazmayi düşünüyorum..kankasininda en sevdiğim kuzenim olduğunu da söyleyip dünya ne kadar küçük demeyi.aslinda unutmuştum ben o hadiseyi ama kuzenimle çok yakın olması beni derinlere götürdü.

Ilkokul 1.sinifta yaşadığım bir olay yüzünden tuvalet takıntım var malesef.
Okuduğum okulun tuvaleti binanın dışındaydı, derste küçük tuvaletim geldi utana sıkıla izin istedim. Çocukluk akli işte belki de önceki tenefüste de vardı ama kimbilir neye daldım. Neyse öğretmen izin verdi ama tuvalet bahçenin en sonunda ağaçların içindeydi ve korkuyordum. Arkadaşımla gitmek istedim izin vermedi, korkuyorum dedim tut o zaman dedi. Bir süre tuttum da ama dersin sonuna doğru altıma kaçırdım. Sınıf arkadaşlarımın gülmesiyle iyice utandım, uzerine bir de tokat yedim. Ve ceza olsun diye bana sınıfı sildirdi öğle tatiline kadar da eve göndermedi. Kış günü sobalı okulda donmuştum.
O günden beri azıcık geldiğini hissetsem koşarak giderim tutamam zannederim. 30 yaşındayım ve o kadını görsem yüzüne tükürürüm.

Keşke okkalı bir mesaj yazsaydınız..

Ben olsam hiçbir şey söylemem.Kuzenimin 20 yil önceki olayi bugun dikkate almasi beklenemez.Onlarla da ayni.ortama girerdim.Yüksek bir özgüvenle ortamda onu rahatsiz ederdim.Onu da yok sayardım.Öğretmenliğin çok şerefli bir meslek olduğunu, herkese yakışmadığını, dayak atmanın kul hakki olduğunu ama bazilarının bunu bilmediğini, ...bu mesleğin bazılarının varlığı bazılarinin ise yokluğuyla daha da anlamli olduğunu söylerdim.

Son düzenleme:
sanırım öğretmenin numarasını alır arardım ya. önce normal konuşur en son lafımı sokar kapatırdım. bu tarz konularda çok duygusalım çünkü. bana yaşattığını hiç unutmasın isterdim.

Kesinlikle böyle bir dersi hak etmiş M Minel_ask

Senin yerinde olsam söylerdim kuzenime o da anlasin nasıl rezil biriyle arkadaş olduğunu sonra derdim ki onla beni ayni ortama bi şekilde getir gerisini bana bırak.
Masa da herkese karşı rezil ederdim onu ve o ortamdan ayrilirdim.Gözümun onunde canlandı benim de nefret ettiğim bi hoca var soyadını hatirlasam sosyal medyadan yazicam senin ayagina fırsat gelmis kacirma.

İnsan yaşı ne olursa olsun yaşadığı travmayı kolay atlatamıyor işte, ben de ilkokul öğretmenlerimi hiç sevmem:olamaz: hepsini kötü hatırlıyorum :skandal:

Back
X