• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana travma yaşatan öğretmeni..Bu güzel günde gördüm..şaşkinimm

Ilkokul 1.sinifta yaşadığım bir olay yüzünden tuvalet takıntım var malesef.
Okuduğum okulun tuvaleti binanın dışındaydı, derste küçük tuvaletim geldi utana sıkıla izin istedim. Çocukluk akli işte belki de önceki tenefüste de vardı ama kimbilir neye daldım. Neyse öğretmen izin verdi ama tuvalet bahçenin en sonunda ağaçların içindeydi ve korkuyordum. Arkadaşımla gitmek istedim izin vermedi, korkuyorum dedim tut o zaman dedi. Bir süre tuttum da ama dersin sonuna doğru altıma kaçırdım. Sınıf arkadaşlarımın gülmesiyle iyice utandım, uzerine bir de tokat yedim. Ve ceza olsun diye bana sınıfı sildirdi öğle tatiline kadar da eve göndermedi. Kış günü sobalı okulda donmuştum.
O günden beri azıcık geldiğini hissetsem koşarak giderim tutamam zannederim. 30 yaşındayım ve o kadını görsem yüzüne tükürürüm.

Keşke okkalı bir mesaj yazsaydınız..
Ya okurken tuylerim ürperdi..Nekadar vicdansız merhametten yoksun biriymiş.

Feyse de koyduysa yorumlarını sakın esirgeme.Daya döşe.
Kuzenine de istersen tabi ki söyle.O ruh hastasiyla yan yana gelip imajini zedelemesin.

İşte sırf bu yüzden yani öğrencilerim geriye dönüp baktıklarında ilkokul öğretmenlerini kötü hatırlamasınlar, nefretle anmasınlar, onlara o travmayı yaşatmayayım diye onlara hiç şiddet uygulamadım.Tatlılıkla çözmeye çalıştım.
Sonra ne oldu dersiniz, tabi aileleri gelip bana beni şikayet ettiler.Neymiş benden korkmuyorlarmış diye ders çalışmıyorlarmış.Dövmem gerekiyormuş vs.Ama yapmadım varsın kötü öğretmen desinler.Ben kimsenin hakkına giremem.Evladıma öğretmeni nasıl davransın istiyorsam öyle davrandım.
Daha sonra ücretsiz izin aldım.Yerime çok sert dayakçı bir öğretmen arkadaş geldi.
Veliler beni görünce demesin mi “ Hocam çocukların rahatlık dönemi bitti, şimdi korkularından nasıl ders çalışıyorlar!” Ben şok oldum inanın.
Bu durumda bir öğretmen nasıl davranmalı, dövünce iyi mi olunuyor?Ya da insanlar iyilikten vicdandan merhametten anlamıyor .

benımde ogretmen travmam var...

bu konuları okudukca ıcım acıyor

şimdi aklıma geldi konunu okuyunca.
4 yaşında kreşe gidiyordum.
kreşte öğle uykusu vardı uyumak eziyet gibi gelirdi.
bir gün direndim uyumak istemedim.
''uyumak istemiyorum'' dediğim için öğretmen müsvettesi kadından tokat yedim hala unutmam.

ve and içtim suan 25 yaşındayım. o kadını bulup bir tokat atacağıma.
sadece durup dururken karsısına gecip (muhtemelen beni tanımayacak) ona bir tokat atıp güzel de bir laf edip gideceğim.

Şuan kadını bulma aşamasındayım.

şimdi aklıma geldi konunu okuyunca.
4 yaşında kreşe gidiyordum.
kreşte öğle uykusu vardı uyumak eziyet gibi gelirdi.
bir gün direndim uyumak istemedim.
''uyumak istemiyorum'' dediğim için öğretmen müsvettesi kadından tokat yedim hala unutmam.

ve and içtim suan 25 yaşındayım. o kadını bulup bir tokat atacağıma.
sadece durup dururken karsısına gecip (muhtemelen beni tanımayacak) ona bir tokat atıp güzel de bir laf edip gideceğim.

Şuan kadını bulma aşamasındayım.
Çok tatlısın canım yaa güldüm gece gece :)

Öğretmenim; ne öğretmenler günü adı altında kutlanan olgudan hoşlanırım, ne de tam böyle günlerde kötü anıların yarattığı ya da yaratacağı infial etkisinden.
İlkinden ''kutlamayarak ya da tebrikleri kabul etmeyerek'' kurtuluyorum. İkincisi için bir çözümüm yok. Ama size tavsiyem o kişinin numarasını alıp, hisleriniZi söylemeniz olur.

valla yapıcam bunu hala içimin acısını hatırlıyorum resmen
bu nasıl canilik elim kalkmaz benim masum bir yavruya ....

yaşamadan anlamaz bu türler o yüzden bende 4 yasımda sizden öğrenmiştim bu tekniği diyeceğim.
Aynen ... Nasıl kıyıyorlar anlamıyorum minnacık yavrulara..Allah bildiği gibi yapsın bunları.

Feyse de koyduysa yorumlarını sakın esirgeme.Daya döşe.
Kuzenine de istersen tabi ki söyle.O ruh hastasiyla yan yana gelip imajini zedelemesin.
Instagram durum mesajı olarak koymuş.kuzenimse dünya tatlisi,aşırı merhametli,menfaat ve karşılık beklemeden iyilikte bulunan ve akrabalari,komşuları,öğrencileri tarafından çok sevilen biridir.Onun nekadar iyi olduğunu anlamiski etrafında pervane olmuş.soylemeyi düşünüyorum ins.Eminim çok sasiracaktir.dunya ne kadar da küçük.

Back
X