Bana yapılan sizce ırkçılık mı ?

Ben hastalandigim icin gitmedim doktora, rapor alıp bir daha ikiyüzlülüklerini görmemek için gittim. Bana yapilan etik degildi, tepkimi boyle gostermek zorunda kaldim.
Etik olup olmadığına siz karar veremezsiniz,çünkü patron siz değilsiniz. Adamın performansını vs ondan daha iyi bilemezsiniz.

Camide olan olay gayet haber niteliginde..

Ne demek istedigini anladim :)) herkese zarar verildigini biliyorum ama herkes isidde musluman bakinnn muslumanlarda kelle kesiyor diyorlar ya:)) kac tane yerlestirilrn videosunun kamera arkasi goruntuleri cikti ortaya.. yalan dolan

Konu sahibi arkadasim.. avrupada ayrimcilik yok diyen ya yalan soyler ya da yasamamistir daha oyle birsey. Ha bunlarin bazilari sebeplidir bazilari sebepsiz. Turkler genelde sevilmezler, tarihlerinden dolayi.. hos tarihi temsil edebilecek Turk sayisida azdir
Yaşar zamanla öğrenirler islamofobiyi bir sürü aydın batılı yazar kabul etmiş Kitaplar yazmış tabi okuyana
Irkçlığa maruz kalmadım ırkçlılık yok suç bunu yapanı işten atarlar ah ah keşke öyle olsa
Yüzüne gülüp arkanızdan neler denildiğini keşke bilseniz ama işte anlayana
Herkes ırkçı Avrupa’da demiyorum tabi gerçekten çok bilinçli entellektüel insanlar var .sözletimden bu çıkmasın.ama o kadar da basit bir konuda değil.
Yargı ünlü iki kişiye tazminat davası verip tv lerde yayınladı diye bakın ırkçılara neler yapılıyor diye kendimizi avuturuz ancak
Başta Trump ırkçılığın babasını yapıp oy topladı kazandı demek ki bir o kadar insan var onun gibi düşünen .
Bunları anlamak için super zekalı olmak gerekmiyor...

Etik olup olmadığına siz karar veremezsiniz,çünkü patron siz değilsiniz. Adamın performansını vs ondan daha iyi bilemezsiniz.

Şimdi ne diyeceksiniz iş hayatı katılık gerektirir yoksa ezilirsin hahahay mı ? O kalıbın içerisine asla girmeyeceğim çunku ben robot değilim insanim, duygularım var belki stres yaptiğım zamanlarda oluyor ama stressiz insan mi var ?

Siz gurur duybilirsiniz bak ben senin gibi yapmadım müdür oldum, herşeye ben karar veriyorum diyip. Kalpten ne haber ? Yok mu oldu ?.

Yaşar zamanla öğrenirler islamofobiyi bir sürü aydın batılı yazar kabul etmiş Kitaplar yazmış tabi okuyana
Irkçlığa maruz kalmadım ırkçlılık yok suç bunu yapanı işten atarlar ah ah keşke öyle olsa
Yüzüne gülüp arkanızdan neler denildiğini keşke bilseniz ama işte anlayana
Herkes ırkçı Avrupa’da demiyorum tabi gerçekten çok bilinçli entellektüel insanlar var .sözletimden bu çıkmasın.ama o kadar da basit bir konuda değil.
Yargı ünlü iki kişiye tazminat davası verip tv lerde yayınladı diye bakın ırkçılara neler yapılıyor diye kendimizi avuturuz ancak
Başta Trump ırkçılığın babasını yapıp oy topladı kazandı demek ki bir o kadar insan var onun gibi düşünen .
Bunları anlamak için super zekalı olmak gerekmiyor...
Güzelim Avrupa'ya bir kenara koy...Türkiye de Irkçılık yapmıyor muyuz? Irkçılık dediğin illaha farklı ırktan olanı sopayla kovalamak ,yüzüne küfür etmek değil ki! Benim süper marketim varsa ve isci alımı yapiyorsam..
Anadili Türkçe olmayan ama Türkçe konuşabilen birisi ile anadili Türkce olan seklinde iki aday arasında deneyim/egitim gibi nesnel ölçüt üstünlüğüne bakmadan direk anadili Türkçe olan aday lehine karar veriyorsam ,onu ise almayı tercih ediyorsam ..buna da "bizim milletten olan evine ekmek götürsün önce,sonra elalemin milletinden olanı doyuralim" diyorsam bu da ırkçılıktır.Bu ölçütü evimi kiraya vermek,komşuluk ilişkisi kuracağım kişileri belirlemek,cocugumun eş adaylarını yorumlamakta göz önünde bulunduruyorsam bence ben de gayet irkciyim.(Bunu din hatta mezhep farkı olarak da yapan çok)

Sen ne zamandır Avrupa’da yaşıyorsun herseyi çözmüşsün bu insanlar orda doğup büyümüş hayatın içinde olan insanlar
Çalışıyor musun okuyor musun hayatın içinde misin?evden markete çıkmak için çıkıyorsan ırkçılığa maruz kalmamış olmak doğal tabi
Bu arada Yeni Zelanda da da camiye silahlı saldırı yapıldı .onlarca ölü var
Avrupa’da yaşayan arkadaslar dikkatli olun.olaylar büyüyebilir .faceden canlı yayın yaptı adam .dikkatli olun .
Yine polemige giriyorsunuz benimle her zamanki gibi kiskanclik damariniz kabarmis
40 yasinda kadinim , bana sen diyemezsiniz , isyeri sahibiyim , sizden cok fazla hayat tecrubem var , 12 yasimdan beri avrupadayim , benim konumumla sizinki bir degil , bir daha muhatap olmayin benimle

Şimdi ne diyeceksiniz iş hayatı katılık gerektirir yoksa ezilirsin hahahay mı ? O kalıbın içerisine asla girmeyeceğim çunku ben robot değilim insanim, duygularım var belki stres yaptiğım zamanlarda oluyor ama stressiz insan mi var ?

Siz gurur duybilirsiniz bak ben senin gibi yapmadım müdür oldum, herşeye ben karar veriyorum diyip. Kalpten ne haber ? Yok mu oldu ?.
Ben bilerek cevap vermedim de siz inadına alıntılıyorsunuz.
Dediğiniz gibi katı bir insan değilim,ki patronuna gidip sırf merakımdan sordum, o kadar telefon uyarısı,kılık kıyafet uyarısı,makyaj uyarısı aldığım halde neden ben dedim. Kendisinin bana cevabı "iş yönetimin iyi,herhangi bir yoğunluk ortamında işini de kendini de gayet iyi idare edebiliyorsun,elin ayağına dolanmıyor işine duygularını karıştırmamayı iyi beceriyorsun." dedi. Ki gerçekten de öyle. İşe gelmeden önce sabaha kadar ağlamaktan helak olmuş olsam da onu iş ortamında kesinlikle belli etmiyorum,sonuçta bana binleri ve büyük bir mağazayı emanet ediyorlar. Ya da herhangi biriyle tartıştığım zaman,mutsuz olduğum zaman hiçbirşey olmamış gibi devam ediyorum,karşımdaki insanların aksine işi aksatarak trip atıp naz yapmıyorum. Kendimle de gurur duymuyorum,hala söylüyorum hep söyleyeceğim. Bu işi,müdürlüğü haketmiyorum ki haftada 3-4 gün oraya gitmeme rağmen çok über bir maaş alıyorum,bunu da haketmiyorum. Benden daha iyileri vardı diye düşünüyorum ama patronun gözünde bu işi en iyi ben yapabilecek olduğum için ben seçildim.

Ayrıca stresli insan vardır evet,herkes sinirli stresli olabilir. Ben normal hayatımda çok sinirli stresli bir insanım ki konularımın hemen hepsi sinirimle alakalı. Ama sinirimle işim arasındaki çizgiyi belirgin bir şekilde çektim,bu yüzden sinirimi stresimi işime yansıtmıyorum. Fakat benim takıldığım bir diğer nokta ise diğer konunuzda işe mutsuz gittiğinizi,istemediğinizi yazmışken şimdi işten çıktığınız için mutsuz olmanız. Demek ki patronunuz sizin bu yansımanızı farketmiş ve sizin yerinize arkadaşınızı seçmiş. Benim kalbim var evet,tam solumda durup vücuduma kan pompalıyor şuan,sizin mantığınızdan ne haber? Afiyettedirler inşallah.

Günaydın hanımlar,
Konuyu başından anlatmak istiyorum, yurtdışında doğmuş büyümüş bir kadınım ve 1 buçuk senelik bir sözleşme imzalayarak iş'e alındım. Bu iş yeri benim dışımda aynı süreliğine başka bir yabancı eleman daha aldı ve bu ay orda son ay' ımız olacaktı.

Daha önceden patronla bir görüşmem olmuştu ve bana sürekli kalmak isteyip istemediğimi sorunca kalmayı istediğimi belirttiğim halde daha önce sözlü bir şekilde uyarılan, sürekli bahanelerle doktor raporu alıp iş'e gelmeyen, orda çalışmak dahi istemeyen ama bir iki kişiyle aşırı derecede samimi olan o elemanı almayı tercih ettiler. Bahaneleri de stresimi kontrol edemiyor olmammış..

Dün öğrendim bunları ve iş yerinden çıkıp kendimi salya sümük gözlerim şiş halde doktorda buldum, hazmedemedim kafamda yerine oturmayan şeyler var. Onlarla aynı kimliğe sahip olmadığım için mi böyle oldu ? Kendimi büyük haksızlığa uğramış hissediyorum , asla oraya geri dönmek istemiyorum.

Aranızda bu durumu yaşayanlar oldu mu ? Nasıl tekrar düzeldiniz ? Eşim bana destek oluyor fakat aynı şeylerle karşılaşıp yeni sayfa açabilmiş güçlü kadınların yorumlarına ihtiyacım var.. :KK61:
Ben yaşadım daha önce sırf onlarla gülmüyorum diye boyle oldu sen demekki işini iyi yapmaya çalışmışsın ve is konusunda stres yapmışsın is ile ilgili yani ama dediğin kişi umursamaz rahat bir insandır kesin bence kendini bu kadar üzmez hakkında hayırlısı olsun kendini yıpratmaya hiç değmez dediğin gibi o arkadaş iyi değilse bile şimdi olmazsa daha sonra onada yol verirler adelet yerini bulur üzülme

Güzelim Avrupa'ya bir kenara koy...Türkiye de Irkçılık yapmıyor muyuz? Irkçılık dediğin illaha farklı ırktan olanı sopayla kovalamak ,yüzüne küfür etmek değil ki! Benim süper marketim varsa ve isci alımı yapiyorsam..
Anadili Türkçe olmayan ama Türkçe konuşabilen birisi ile anadili Türkce olan seklinde iki aday arasında deneyim/egitim gibi nesnel ölçüt üstünlüğüne bakmadan direk anadili Türkçe olan aday lehine karar veriyorsam ,onu ise almayı tercih ediyorsam ..buna da "bizim milletten olan evine ekmek götürsün önce,sonra elalemin milletinden olanı doyuralim" diyorsam bu da ırkçılıktır.Bu ölçütü evimi kiraya vermek,komşuluk ilişkisi kuracağım kişileri belirlemek,cocugumun eş adaylarını yorumlamakta göz önünde bulunduruyorsam bence ben de gayet irkciyim.(Bunu din hatta mezhep farkı olarak da yapan çok)
Var yok değil ..,
Yine polemige giriyorsunuz benimle her zamanki gibi kiskanclik damariniz kabarmis
40 yasinda kadinim , bana sen diyemezsiniz , isyeri sahibiyim , sizden cok fazla hayat tecrubem var , 12 yasimdan beri avrupadayim , benim konumumla sizinki bir degil , bir daha muhatap olmayin benimle
seni çok kıskanıyorum
O kadar iticisin ki seni her konudan hatırlıyorum :KK70:
Kıskanılcak neyin var Allahaşkına .40 yaşında mısın gerçekten inanamıyorum .ben 18-19 sanmıştım.

Konu kapatıldı sebebini biliyorsunuz ama yine de yazayım, ırkçılıkla veya Türk olmak, inanç vb konularla alakalı bir konu açılınca aynı bu topikte olduğu gibi ırkçılık söylemleri, siyaset, inançlar devreye giriyor, ki sitede her türlü ırk, din, mezhep ayrımcılığının yasak olması yanısıra siyasi yorumlar da yasak.

Back
X