Bana yardım eder misiniz kızlarrrrr?

KV ve eşrafı ile yakın olmak istemiyor hastanede tek bayılmanıza içerliyorsunuz. Kendi ailenin olduğu ilden ev alıyorsun eşin razi ama taşınma ile çekincelerin var. Kuzum sen bir otur derin nefes al düşün ne istiyorsun. Çıkış yolu ışıl ışıl burdan ben bile görüyorum.
Gerçekten çok doğru bir tespit yaptın. Her şey ortada. Ama gelecek kaygım çok yüksek. Eşimle gün gelip aramda mesafe olur diye çekiniyorum.

Gerçekten çok doğru bir tespit yaptın. Her şey ortada. Ama gelecek kaygım çok yüksek. Eşimle gün gelip aramda mesafe olur diye çekiniyorum.
Diyelim ki esinle arana mesafe girdi. Allah korusun. KV nin olduğu ilde olmakmı daha iyi ailenin olduğu ildemi. Gittiğin yerde sana sorun yaratan da olmayacak oh miss hayat sendeki değişimi eşinde görünce onunda keyfi yerine gelir. Pozitif düşün pozitif olsun. Sen de bendensin herşeyin en kötüsü nü düşünerek yola çıkıyorsun.

Diyelim ki esinle arana mesafe girdi. Allah korusun. KV nin olduğu ilde olmakmı daha iyi ailenin olduğu ildemi. Gittiğin yerde sana sorun yaratan da olmayacak oh miss hayat sendeki değişimi eşinde görünce onunda keyfi yerine gelir. Pozitif düşün pozitif olsun. Sen de bendensin herşeyin en kötüsü nü düşünerek yola çıkıyorsun.
Cikom gerçekten söylediklerini can kulağıyla dinledim. Evet.. Mantıklı olan olmalı. Taşınmaya zaten karar verdim bu aksam. Eşimle de konuştum. O da rahatladı, sevindi. Nakliye şirketi bakıyoruz şu an :) Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Cikom gerçekten söylediklerini can kulağıyla dinledim. Evet.. Mantıklı olan olmalı. Taşınmaya zaten karar verdim bu aksam. Eşimle de konuştum. O da rahatladı, sevindi. Nakliye şirketi bakıyoruz şu an :) Hepinize çok teşekkür ediyorum.
Çok sevindim. Gittiğin yerde hep mutlu ol. Önce sen mutlu olki etrafına da mutluluk saç. Sakın aileme yakınım diye abartma evinin yuvanin ayrı olduğunu idrak et. Arada bir git gidin ziyaretine ki eşin busefer senin gibi yanlız hissetmesin kendini. Mutlu olun hep inşallah.

Kayinvalideyi cevizleriyle basbasa birakir ceker giderdim.
Sizde cekingen olmayin hemen kotu ihtimali dusunmeyin. Insanin kendi evinde yasamasi cok guzel bu firsati degerlendirin.

Valla bılmıyorum..bende hamilelik yaşadım belki burdaki kızlar bana kızacak ama aşermeyi sımarıklık olarak görüyorum ben..tut kendını dışarda soyle..yada çıkınca al dışardan..ne bilim bu kadar dayanılmaz bir duygu mudur acaba..yaşamadım..
birtek karpuza aş ermiştim her gece rüyama giriyordu hemde kışın ortasıydı bahar geldi eşim o karpuzlar kabak istersen alayım dedi alma dedim bir gün kapa çaldı elinde korpuzla komşu kızı gelmiş allahım o karpuzu yiyişimi biri görse yemin ederim oturur ağlardı halime o karpuzu getirende cennete girer herhalde:))

Çok haklısınız arkadaşlar. Su anda dahi içim ferahladı çok teşekkür ederim. Çok ağır, psikolojik baskıa altındayım onlar tarafından. Eşim çok ısrar ediyor gitmek için ama; ya bir gün oraya taşındığımız için mutsuz olursa... Bu konuda cok derin düşünüyorum. Karar veremiyorum.

neyine tereddut ediyorsun ya oyle insanlarin yaninda gunden fazla durulmaz esinizde ailesinden bir yarar olmadigini gormuski tasinmaya karar vermis cikin gidin ailenize yakin kafaniz rahat oturun. Neden guvenemiyorsunuz esinizin is meseleleri mi zor duruma girecek dert ettigjni sey nedir ?

Sen sonuçta ailenden uzaktasin. Seni kızları gibi görüp destek olacakları yerde laf sokuyorlarmis. Senin onlara karşı hareketlerin nasil ki. Evlenirken bastanmi problemler oldu yada birbirinize isinamadinizmi? Eşinde yanindaysa sana destekse sizin ve doğacak çocuğunuz için en hayırlısı hangisi ise onu yapın derim.

1. Beklentılerınızı azaltın.Kayın ailesinden sevgi ve saygı beklemeyın.
2. Arkanıza bakmadan cekın, gidin.. Siz eşiniz için onun bulundugu sehre yasamaya razı olmussunuz ki Eşinizde sizin şehrinize gitmeye razı..
3.Bebegınızı saglıkla Allah kucagınıza almak nasıp etsın.İnşallah!

Kızlar bendeki sorun da kayınvalide sorunu ne yazık ki... Biraz uzun olacak yazacakarım bilme ilgilenir misiniz ama benim gerçekten paylaşmaya ihtiyacım var. bir bucuk senedir evliyim. Kayınvalide baştan beri beni sindirmek için elinden geleni yaptı. ne altın taktı, ne de para gider diye bi mendil aldı. kendi binasından ev tuttu gitmedim. Kendi ailem başka şehirde. Kv ler büyük bir binada bütün akrabalar bir arada yaşıyorlar. benim evim iki sokak arkada. teyzeler, halalar, hatta enişteler bile bana her konuda laf sokuyorlar. ne yapsam olmuyor. eşim beni gerçekten cok seviyor. ailemin oldugu sehirden krediyle ev aldık. oraya gitmeyi düşünüyoruz aslında ancak ben bu konuda cok tereddüt ediyor, korkuyorum. Kv ler cok cimri. halimeyim. gecen gün aserdim. evinde olmasınaragmen bir tek cevizi bana vermedi. kan vermeye gittim yalnız oldugum için bayıldım. Her şey cok agırıma gidiyor. Kayınlarım, kv, teyzeler, büyükler, herkes ama herkes tepeme biniyor, yalnız buluyorlar beni. ben de karsılık verecek yapıda değilim. cok naif oldugum için de asla vazgeçmiyorlar. siz olsanız ne yapardınız???

hem kadını sevmşyorsun hem cimri diyorsun hem cevizi bekliyorsun? neden beklenti içindesin. sorunlu iseniz sorunlusunuzdur. bu kadar basit. git kocana sarıl. benim kv bizimle ilgilenir / ilgilenmek ister maddi manevi ama ben hiç istemem/demem ihtiyacım olsa bile. aynısı kendi ailem içinde geçerli. e sizin zaten sorununuz varmış. daha ne bakıyorsunuz cimri mi falan diye?

görüşmezdim ... birde ceviz istediyse canınız eşiniz alsın nie beklenti içine giriosunuz ki? bence saygınızı asla kaybetmeyin zorunlu olmadıkça görüşmeyin...

Çok haklısınız arkadaşlar. Su anda dahi içim ferahladı çok teşekkür ederim. Çok ağır, psikolojik baskıa altındayım onlar tarafından. Eşim çok ısrar ediyor gitmek için ama; ya bir gün oraya taşındığımız için mutsuz olursa... Bu konuda cok derin düşünüyorum. Karar veremiyorum.

e mutsuz olursa geri taşınırsınız.
bu kadar korkmayın değişiklikten.
bakın ben şimdi oğlum için başka bir ilçeye taşınacağım, kreşe daha kolay gitsin diye.
sonra okul zamanı da okula yakın taşınmayı planlıyorum, yine muhtemelen şu an oturduğum ilçe olacak :)
değişiklik iyidir hem. hem dönerseniz de bebek büyüdüğünde dönersiniz, sizi de bu kadar geremezler çocuk onları kötü bilmesin diye.
ama bebekle orada kalırsanız siz bu naiflikle kafayı sıyırabilirsiniz.

Benim ikinci yorumum senle ilgili değil
Kimisi gerçekten aşeriyo demek dayanamıyo ( ben yaşamadım )
Kimisi de aman ben madem çocuk taşıyorum karnımda biraz da kocamı uğraştırayım diye aşermecilik oynuyo

bu son dediğini kısmetse 2. hamileliğimde yapmayı planlıyorum :) ilkinde yapmadık da ne oldu yani, aferin mi dediler, madalya mı taktılar :)
bence herkes yapsın, ya bir kadın hamileliğinde de şımarıklık yapmayacaksa ne zaman yapacak.
tabi çok abartmamak lazım.

not: bu arada eşime şimdiden söylüyorum, bak 2.de yapacam şımarıklık kabul mü diye, kabul diyor.
yoksa bizde kandırmaca olmaz En Büyük KK

neyine tereddut ediyorsun ya oyle insanlarin yaninda gunden fazla durulmaz esinizde ailesinden bir yarar olmadigini gormuski tasinmaya karar vermis cikin gidin ailenize yakin kafaniz rahat oturun. Neden guvenemiyorsunuz esinizin is meseleleri mi zor duruma girecek dert ettigjni sey nedir ?
Ayben iş meselesi Yüzünden de cok sıkılıyorum ama karar verdik ne olursa olsub gidiyoruz

onu ozaman düsünürsün canim sen bide hamilesin yaninda kimse yoksa git en azindan ailen yaninda olur
arkana bakmadan git hic düsnme bi dakka bile hatta toplanmaya basla :)

Selam kızlar.... Gitmeye karar verdikten sonra çok vahim durumlar yaşadım. unları sizinle paylaşmak istedim. Eşimin babası başında gidin tabi, hamilesin orada olmak isterseniz oraya gidin zaten eviniz de var dedi. Bize destek oldu. Aradan iki gün geçti geçmedi. Sabah, öğle,akşam kaynanam aramaya başladı. Psikolojik baskı yapmaya çalıştı. Nihayetinde cok kurnaz bir yol buldu her zamanki gibi. Şimdiye dek hiçbir şekilde nasıl yaşadığımızı bile sormayan insanlar neler yaptılar bakınız. evimizin kalan 20 bin liralık borcunu kapatıp, burada kalmaya ikna etmeye calıştılar. Eşim kabul etmedi. Nasıl olduysa oldu, eşimi ikna ettiler. Ancak eşim babsına biz gideceğiz bu bizim kararımız. Parayı vereceksen de bunu bilerek ver demiş. Tamam demişler. Şimdi sürekli olarak bütün sülale bu işin içine girdi.Günde elli kez arayarak, parayı aldınız nereye diyorlar. Hamile halimde kaldıramıyorum artık. Nihayet kanamam oldu :KK43: Stresten kafam allak bullak oldu kızlar. Eşim yine de ay sonunda gideceğiz diyor. Ama abisi bile gelip bu evde bir ton laf saydı bana. Yok neden çocuğu planlamadan yapmısız, yok neden birikim yapmamışız, yok anne olunca anlarmışım. Kendisi henüz evlenmemiş gelmiş annesinin agzıyla adamlık taslıyo bana. Kızlar psikolojim cok bozuk. Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım? Bunca karmaşa üstüne burda kalırsak sonu nasıl olacak bilemiyorum.

Back
X