• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana yardim edin lutfen

S0nsuza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
55
29
3
Arkadaslar ruh halim mi desem karaktersizligim mi desem ne bilmiyorum tek bildigim boyle biri degildim neden oldum nasil oldum bilmiyorum ama kurtulamiyorumda.
Ben baskalarini cekemeyen, kiskanan biri degildim asla olmadim ama evlendigimden beri yani bir kac aydir bu boyle
Boyle karakterleri anca dizilerde gorurdum birini cekemeyen, kiskanan, fesat hasetlik eden, simdi ben nasil boyle oldum
Allaha dualar ediyorum ama kurtulamiyorum bu hislerden, kendi kendimi yiyip bitiriyorum bazi konularda... Cok sukur ben hayatimdan cok memnunum ama baskalarinin hayatina neden bakiyorum neden, ne yapmaliyim kisisel olumlamalar denedim olmuyor, bir defter doldurdum yazdim bilincalti calismalari bilmem ne yaptim, Rabbime sigindim... ama kurtulamiyorum bu histen
Ne olur biri bana yardim etsin lutfen Allah rizasi icin

Öz güvenini düşeren ne ise onu hayatından komple çıkar.

Kendine yahu isim gücüm yok bunları mi takip edicem de yada ciddi ciddi bir psikoloğa gorunebilirsin ibadet etmen güzel rahatlaman acisindan birde kendinden kötü durumda bi insanlara bak yani hem fesatlik her insanın içinde olabilen bi durum onu kontrol edip iyi niyetli yaşamak da insanın elinde calismiyorsan ise gir kafanı meşgul etçek şeyler bul yani resim bile yapabilirsin ya romanlar al oku yani hayat akıp gidiyor iyi değerlendir o ne yapmış bu ne yapmış diyecegine kendini merkeze al giyin süslen puslen asıl biri ol herkes seni konussun yanii.....

Çok açık yazmamışsınız . Çekemediğiniz konu hep aynı mı ?
Kimi çekemiyorsunuz vs bunlardan da bahsedersiniz :)

Kendinde eksik gördüğün şeyler var demek.
Bence çıkış noktan bu. Neyi kıskanıyorsun?
İlişkileri mi?
Sahip oldukları maddi şeyler mi?
Yaşadıkları hayat mı ?
Hırslanman için sormuyorum.
Seni kıskandığın şeylerden alıkoyan nedir?

mesela X kisisi
istedigi yerden mezun oldugu gibi istedigi gibi is buldu istedigi yerde dugunu oldu istedigi yerde balayina gitti istedigi arabayi aldi istedigi an hamile kaldi istedigi cinsiyette cocugu dogdu (benim bir yakinim)

herkesin icini Allah bilir tabiki ama bu kisi iyi denilebilecek bir kiside degil

İmrenmek olmadığına emin misiniz?
Çünkü herkes imrenebilir, kendinde ve çoğu insanda olsun isteyebilir ama olanın bozulmasını istemez.
Kıskançlık ve fesatlıkta ise, olanın bozulması, neden kendinde olmadığıyla alakalı bir düşünce biçimi oluşur.

Ne kadar olan olmayanlı bir yorum bu böyle, kusura bakmayın.:rolleyes:

İmrenmek olmadığına emin misiniz?
Çünkü herkes imrenebilir, kendinde ve çoğu insanda olsun isteyebilir ama olanın bozulmasını istemez.
Kıskançlık ve fesatlıkta ise, olanın bozulması, neden kendinde olmadığıyla alakalı bir düşünce biçimi oluşur.

galiba o dusunce bendede oldu :(

neden onda oluyorda bende olmuyor diye :(

Kimi ve neden kıskanıyorsanız ondan yola çıkarak sonuç alabilirsiniz. Özellikle 'neden' önemli.

galiba o dusunce bendede oldu :KK43:

neden onda oluyorda bende olmuyor diye :KK43:
Durum bu ise acil kendinize gelmenizi öneririm.
Başkalarının sahip olduklarını kendiniz için dileyin evet ama neden bende yok diye bir sızlanış biçimi mutsuzluğa atılan adımdır.
Çok inandığım şeylerden birisidir paylaşarak çoğalma.
Siz de buna inanın, ne kadar olumlu düşünür, başkaları için mutlu olursanız; hayatınızda birçok şey yeniden şekillenecektir.

mesela X kisisi
istedigi yerden mezun oldugu gibi istedigi gibi is buldu istedigi yerde dugunu oldu istedigi yerde balayina gitti istedigi arabayi aldi istedigi an hamile kaldi istedigi cinsiyette cocugu dogdu (benim bir yakinim)

herkesin icini Allah bilir tabiki ama bu kisi iyi denilebilecek bir kiside degil

Iyi insanlarin iyi yerlere geldigini gormuyorum ben. Yani iyilik sorun degil. Baska bir formul var ama ne.

mesela X kisisi

X kişisi dersini çalışmıştır. İstediği iyi okulu kazanmıştır. Bitirmiştir. Bu arada belki staj yapmıştır. Daha kolay iş bulmuştur. Para yönetimini iyi yapmıştır. İstediği düğünü yapmıştır. İstediği tatile balayına gitmiştir. Birikim yapmıştır araba almıştır.
Çocuk işi biyolojik. cinsiyeti kısmet.
Elinde olmayanlar şeyler için kıskanman sağlıklı bir psikolojik tepki değil.
Diğerleri hep çalışmayla ilgilidir. Belki biraz iş bulurken yardım almıştır.
Peki sen ne yaptın?
Ne olmadı?
Çalışmadan bunlar başarılmaz. Nitekim ortalama her insanın yapabileceği ve yaptığı bir şey bunlar...

kıskanma duygusu depresyona dönüşebilir bir uzmandan yardım alsanız tabi henüz almadıysanız

Hiçbirşey dışardan göründüğü gibi degilki o kıskandığınız insanlarında kimbilir ne dertleri vardır.Üstelik kıskançlık ve fesatlık gibi kötü hisler bir insanın en çok kendine zarar verir.Daha da kötü olmadan bir psikoterapi alın.

Belki de yaşadığınız hayattan memnun değilsinizdir bana öyle geldi bunu bir düşünün eğer doğru cevap buysa da hayatınızda neleri değiştirmek istediklerinizi neleri çıkartıp neleri almak istediklerinizi düşünün sizi mutlu edecek seyleri ve uygulamaya başlayın ben sanmıyorum hayatından mutlu bir insanın böyle düşüncelere kapılacağını

Back
X