bana yardimci olurmusunuz?

hilalada3595

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2016
4
1
6
29
Selam arkadaslar benim cok buyuk bir derdim var 20 aylik bir kizim var. Ve geceleri hic uyumuyo gunduz uyuyor geceleri uyumuyor cok denedim ama basaramadim bi turlu. Gunduzleri uyutmuyorum gece uyusun diye gene de uyumuyo. Uyumak icin sabahi bekliyor. Bazen gece uyutuyorum zorla bir saat uyuyup aglayarak kalkiyo ve sabahi bekliyo sanki gece uyumaktan korkuyo bi oneriniz varmi bu konu hakkinda bana yardimci olursaniz sevinirim.

Ben yaşamadım böyle bir durumu ama bebekler gece gündüzü karıştırabiliyorlarmış karanlıkta uyuyup aydınlıkta uyanması gerekiyor yattığı yerini değiştirmesini öneriyor doktorlar gerçi senin bebeğin büyük ama aklında bulunsun

Benim kızım küçük daha ama yerinde olsam gündüz dışarı çıkarır iyice yorarım oyun parkında falan. Zaten birden değişmez saatleri ama yavaş yavaş geceye doğru kayar uyku saatleri bence. Umarım kısa zamanda düzelir.

Korkuyo gibime geliyo gece gozunu kapatmaktan ne yapacagimi sasirdim parkada goturuyorum ama bi turlu basaramadim acaba doktora mi gotursem

Buyume hormonu karanlikta salgilanir halbuki insalah duzelr yaknda bi muddet odasindaki isigi acarak uyutun sonra odasina isik girebilecek bi yerde acin ışığı oyle oyle tam karanlkta uyumaya alistrna kadar bide dua okuyun korkuyorsa ona sarilarak uyutmayi deneyin banyo yaptirin uyumadan once . Insalah duzelr yakn zamnda

Merhaba ben siteye yenı üye oldum sürekli yazılan yazıları paylaşımlar okuyorum ve sizin yazınız da dikkatmi çekti bende bu konu ile ilgili tesadüfen bir yazı okumuştum ve hoşuma gitti sizinle paylaşmak isterim .İnşallah bebginizinde uyku düzeni düzelir

Bebeğimin Sağlıklı Uyku Alışkanlığı Kazanabilmesi İçin İlk Olarak Ne Yapmalıyım?

Bebeğimin sağlıklı uyku alışkanlığı kazanabilmesi için ilk olarak ne yapmalıyım?

O bizimle mi yoksa odasında mı daha rahat uyur?
Ailenin olanağı varsa ve ev uygun ise bebek daha dünyaya gelmeden mutlaka ayrı bir oda hazırlanmalıdır. Eğer bu mümkün değilse odanın içerisinde bir köşenin yeni dünyaya gelecek bebek için ayrılması, gerekli düzenlemelerin yapılması, sağlıklı uyku alışkanlığının kazandırılması açısından çok önemlidir ve atılacak ilk adımdır. Bebek özellikle yeni dünyaya geldiği günlerde, beslenme, gazını çıkarma, alt temizliği, nefes alıp almamasını kontrol etme amaçlı güvenliğini sağlama ve duygusal yakınlık kurma gibi nedenlerle anne ile sürekli bir arada olmaktadır.
Bu süreçle, annenin de yeni doğum yapmış olmasından dolayı hissettiği rahatsızlıklarının bulunması bebeğin odasına gidip gelmesini güçleştirebilmektedir. Bu nedenle doğumdan pek çok aile ayrı oda yerine annenin yanında bir sepet ya da yatak düzeni kurmayı tercih etmektedir. Bu düzen oldukça pratiktir ve hiçbir sakıncası bulunmamaktadır. Bebeğin yetişkinlerin yatağına alınması yerine yatağın hemen yanında onun için ayrı bir köşenin hazırlanması ya da odasında yatması, hem anne hem de bebeğin rahatça uyuması ve bebeğin daha sonraki dönemlerde bağımsızlığa adım atmasına temel oluşturması açısından oldukça önemlidir. Bebeklerin uyku düzenleri kişisel farklılıklar göstermekle birlikte, en geç altıncı ayda bebekler, düzenli uykuya geçmektedirler. Özellikle ayrı odası olan bebeklerin, uykusunun düzene girmeye başlamasıyla birlikte anne babasının odasından kendi odasına geçirilmesi yerinde bir davranış olacaktır. Ayrı odası olmayanlar için ise belirlenen köşeye bir paravan veya perde düzeni kurularak yatmaları sağlanmalıdır. Çünkü bebekler, düzenli saatlerde yatmaya, sakin bir ortama, kendilerine ait bir mekâna gereksinim duyarlar ve bu şekilde kendilerini güvende hissederler. Ayrıca, bebeğin yaşı büyüdükçe bu bölüme oyuncak köşesi gibi ekler de yapılmalı ve çocukta, köşenin tıpkı bir oda gibi kendisine ait olduğu düşüncesi oluşturulmalıdır. Çocuğun, yetişkinler gibi kendisine ait bir mekâna, kendisine ait bir yatağa ve kendi başına kalmaya gereksinimi vardır. Bu nedenle de herkesin kendi mekânında daha rahat edeceği gerçeği unutulmamalıdır

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X