Bana yol gosterebilir misiniz?

Yenidenbashlasin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2023
782
1.206
33
Kullanıcı adımla da anlaşılacağı üzere tam gamlı 🦉 um.en ufak bir meseleyi kafamda kurup kurup hayatı zindan ediyorum kendime.modum düşüyor hiçbir şey yapasim gelmiyor.zamani yaşayamıyorum.lisedeyken daha dirayetliydim sanki.zamanla gucsuzlesiyorum.sanki dünyam başıma yıkılmış herkes mutlu herkesin işi rast gidiyor ben niye böyleyim sorgulayıp duruyorum.bana kiziyorsunuz icinizden biliyorum.yaptigin simariklik diyebilirsiniz.ne halde olan insanlar var diyebilirsiniz.ben de farkındayım ama olmuyor.su an eşim isyerinde ağır mobbing yaşıyor.en kötü ihtimal işten çıkarılir.yeni iş bulur ama bunu kendime anlatamiyorum.bu hassaslık yiyip bitirecek beni.ben güçlü dirayetli olmak istiyorum.tavsiyelerinizi bekliyorum

Sanırım çocukluk günlerimle ilgili.maddi olarak iyiydik.babam yurtdışında calisiyordu.iyi okullar filan.babam kesin dönüş yaptı.bir baktı amcamlar babamın gönderdiği paralarla Mal mülk edinmişler.bir de bizimle iletişimi kesip ortada bıraktılar.ailem çiftçilik yapmak zorunda kaldı ama manen de ben çok yıprandım.arti ailem ilgilenmedi.hep 3 5 kuruş arttıracağız diye bizi de çalıştırdı ama sorunlarımı hep içten çözmeye çalıştım.ayrica annem çok eleştirirdi beni baskalarinin çocuklarıyla kiyaslardi.yazin tarlada çalışıp okula döndüğümde zorbalık gördüm yüzüm güneşten dolayı kapkara oluyordu.bir de yurtdışında envai yiyecek görüp burada tarhana menemene talim edince yiyeceklere sardım bu da kilo olarak döndü.hem kilolu hem de yüzü kapkara bir kız olarak zorbalık gördüm anneme anlattım ama dinlemedi hiç acaba bunların etkisi olabilir mi

Kullanıcı adımla da anlaşılacağı üzere tam gamlı 🦉 um.en ufak bir meseleyi kafamda kurup kurup hayatı zindan ediyorum kendime.modum düşüyor hiçbir şey yapasim gelmiyor.zamani yaşayamıyorum.lisedeyken daha dirayetliydim sanki.zamanla gucsuzlesiyorum.sanki dünyam başıma yıkılmış herkes mutlu herkesin işi rast gidiyor ben niye böyleyim sorgulayıp duruyorum.bana kiziyorsunuz icinizden biliyorum.yaptigin simariklik diyebilirsiniz.ne halde olan insanlar var diyebilirsiniz.ben de farkındayım ama olmuyor.su an eşim isyerinde ağır mobbing yaşıyor.en kötü ihtimal işten çıkarılir.yeni iş bulur ama bunu kendime anlatamiyorum.bu hassaslık yiyip bitirecek beni.ben güçlü dirayetli olmak istiyorum.tavsiyelerinizi bekliyorum
Psikolojik yardim alın en doğru tavsiye bu bence

Yiyeceklere sarmanin nedeni de yurtdışında yediğim yiyeceklerin lezzetini belki bulurum diye.
Şimdiye gelelim kpss ye girdim ya atanamazsam diye karalar bagladim
Atandım neden arkadaşlarım beni sevmiyor diye düşündüm durdum
Eşimle sevgiliydik evlenemeyecegiz diye
Evlendim 9 aylık hamileyken bebeğim karnımda öldü anne olamayacağım diye 2 sene hayata küstüm
Anne oldum ama kafaya takmaya bitmediler tabi şimdi de eşimin durumunu taktim

Psikolojik yardım dediniz de bir kere psikiyatriye gittim adam iki dinleyip ilaç yazdı bir ay sonra gittim doğru düzgün dinlemeden tekrar ilacin dozunu arttirdi o yuzden tatmin olamadım
Tekrar denesem mi ki

.babam kesin dönüş yaptı.bir baktı amcamlar babamın gönderdiği paralarla Mal mülk edinmişler.bir de bizimle iletişimi kesip ortada bıraktılar.
baban niye onlara para gönderdi ki? kenara koyup biriktirseydi. o para inşallah onlara yaramaz.
arti ailem ilgilenmedi.hep 3 5 kuruş arttıracağız diye bizi de çalıştırdı ama sorunlarımı hep içten çözmeye çalıştım.ayrica annem çok eleştirirdi beni baskalarinin çocuklarıyla kiyaslardi.yazin tarlada çalışıp okula döndüğümde zorbalık gördüm yüzüm güneşten dolayı kapkara oluyordu.bir de yurtdışında envai yiyecek görüp burada tarhana menemene talim edince yiyeceklere sardım bu da kilo olarak döndü.hem kilolu hem de yüzü kapkara bir kız olarak zorbalık gördüm anneme anlattım ama dinlemedi hiç acaba bunların etkisi olabilir mi
anneniz büyük ihtimalle yaşadıklarının acısını sizden çıkarıyor ama yaptığı çok yanlış. Birşeyleri değiştirmek istiyorsanız önce siz değişmelisiniz. Şuan ne durumdasınız okuyor musunuz veya çalışıyor musunuz?

Psikolojik yardım dediniz de bir kere psikiyatriye gittim adam iki dinleyip ilaç yazdı bir ay sonra gittim doğru düzgün dinlemeden tekrar ilacin dozunu arttirdi o yuzden tatmin olamadım
Tekrar denesem mi ki
Psikiyatr'ın işi o zaten, durumun özetini anlayıp medikal destek önermek.
Sizin ihtiyacınız olan ise psikoterapi. Psikolog yani..

Tekrar denesem mi ki
Önce psikoloğa gidin o sizi dinler ve tavsiyelerde bulunur gerekli görürse psikiyatriye sevk eder.

baban niye onlara para gönderdi ki? kenara koyup biriktirseydi. o para inşallah onlara yaramaz.

anneniz büyük ihtimalle yaşadıklarının acısını sizden çıkarıyor ama yaptığı çok yanlış. Birşeyleri değiştirmek istiyorsanız önce siz değişmelisiniz. Şuan ne durumdasınız okuyor musunuz veya çalışıyor musunuz?
Babam iyi niyetinin kurbanı oldu zaten merak etmeyin onlara yaramadı da ama yaşadıklarımız kâr kaldı ne diyeyim
Anneme söyledim zaten ben seninle konuşmak istiyordum üzüldüğünde teselli etmek istedim ama sen beni ya onemsemedin ya azarladın diye bir de hep başkalarıyla kiyasladin diye kızım napim o zaman şartlar vs cart curt pişman.ama kıyas meselesine gelince hala aynı 39 yaşındayım falancasi filancasi şöyle
17 yıllık öğretmenim şartlarım çok iyi ama en ufak bir olumsuzluğun beni yikmasina hala izin veriyorum gecelerim zindan

Kaygi bozukluğunuz olabilir mi? Bi uzmana danismaniz iyi olur bence.

Psikiyatr'ın işi o zaten, durumun özetini anlayıp medikal destek önermek.
Sizin ihtiyacınız olan ise psikoterapi. Psikolog yani..
+1

Ben de kaygı tedavisi görmüştüm, psikolog ile terapiye devam ederken psikiyatristin verdiği kaygı ilacını kullanmıştım bi yandan, birlikte çok iyi gelmişti. Bi uzmana danışın.

+1

Ben de kaygı tedavisi görmüştüm, psikolog ile terapiye devam ederken psikiyatristin verdiği kaygı ilacını kullanmıştım bi yandan, birlikte çok iyi gelmişti. Bi uzmana danışın.
Çok teşekkür ederim doğru doyorsunuz kendi kendimize teşhis koymak çok yanlış benimkisi tahmin sadece şu an ki durumunuz nasil peki

Çok teşekkür ederim doğru doyorsunuz kendi kendimize teşhis koymak çok yanlış benimkisi tahmin sadece şu an ki durumunuz nasil peki
Çok şükür çok iyiyim. Ilacı belli bi zamandan sonra psikiyatrist kontrolünde bıraktım, arada tetiklendiğim durumlar olabiliyor tabii ama zaten kaygı sıfırlanamaz, artık bildiğim için de kontrol etmeye çalışıyorum.

Sana kizmayiz,bu simariklik da demeyiz .destek al deriz .hepimiz insanız desteğe ihtiyaç duyarız bazen deriz . Psikolojik destek ( uzman desteği ) ile rahatlarsiniz umarım

Back
X