banada yardım edin hatalımıyım

hafta sonları eşinizle farklı planlar yapın
mesela pazar gününe ikiniz için sürpriz bir braunch ayarlayın :1:
Siz hem sevinci hem hüznü bir arada yaşadınız ve bünyenizde bunu kaldıramadı bu çok normal.
eşinizin ailesi belkide iyi niyetlidir yalnız kalıp kendini ailesiz annesiz babasız hissetmeyesiniz diye böyle yapıyorlardır :26:
Ev işlerinie gelince eşiniz yardımcı olmuyor mu size. olmuyorsa da
siz emrivaki değilde ricada bulunarak yardım ettirseniz kendinize olmaz mı .
mesela bi gün ev işi yaparken yorgunluktan kan şekerinişz düşsün
yığılıp kalın önünde ( numaradan :1:)

hafta sonları eşinizle farklı planlar yapın
mesela pazar gününe ikiniz için sürpriz bir braunch ayarlayın :1:
Siz hem sevinci hem hüznü bir arada yaşadınız ve bünyenizde bunu kaldıramadı bu çok normal.
eşinizin ailesi belkide iyi niyetlidir yalnız kalıp kendini ailesiz annesiz babasız hissetmeyesiniz diye böyle yapıyorlardır :26:
Ev işlerinie gelince eşiniz yardımcı olmuyor mu size. olmuyorsa da
siz emrivaki değilde ricada bulunarak yardım ettirseniz kendinize olmaz mı .
mesela bi gün ev işi yaparken yorgunluktan kan şekerinişz düşsün
yığılıp kalın önünde ( numaradan :1:)

emin olun o pzara günlerini nasıl akşam 12ye kadar doldurmak istediğimi bilemezsiniz ama yine ne yaparsam yapayım akşam olunca kayınvalideme gidiyoruz istemeye istemeye her hafta hemde sekmiyor , yardımcı olur eşim ama bir bayanın yapması farklı :).Bünyem kaldıramıyor haklısınız ve gittikçe dibe iniyorum çok hırpalanıyorum kendi akrabalrımla görüşemiyorum dünyalar tatlısı bir teyzem var her telefon konuşmasından sonra ağlıyorum kendi akrabalarımdan bile kaçıyorum anlayacağınız bir ablam var aile düzenini kurmuş 3 yaşında kızı var ben aramasam aramaz bile beni eğer bişeye ihtiyacı yoksa anlatacak bişey yoksa öyle hal hatır sorayım falan yok :( çok üzülüyorum ve dayanamıyourm

öncelikle başınsağolsun canım çok zor bir acı bende yakın zamanda yaşadım ve insan kabullenemiyor gün geçtikçede özleme dönüyor:((((

kayınvalidene ve aile yapılarına alışamaman çok normal geldi bana ben 4,5 yıllık evliyken annemi kaybettim ve kayınvalidemin suratını görmek istimiyorum halbuki kadının bana bi zararı yok eşimin anne demesini kıskanıyorum düşün okadar yani aama zamanla geçicek diye düşünüyorum.

siz neden kayınvalideye gitme işini pazara bırakıyorsunuzki hafta içi bir akşam gidin yemeginizi yiyin ve dönün hem onların gönlü olur hemde pazar akşamları size kalır senin gitmek istememe sebebin rutin haline getirmeniz .hem şöyle bak haftada bir akşam işten geldikten sonra yemek yapmak zorunda kalmıcaksın.yani bazen bazı şeyleri yapmak istemesek bile olumlu yönlerine bakıp günü zindan etmemek lazım

öncelikle başınsağolsun canım çok zor bir acı bende yakın zamanda yaşadım ve insan kabullenemiyor gün geçtikçede özleme dönüyor:((((

kayınvalidene ve aile yapılarına alışamaman çok normal geldi bana ben 4,5 yıllık evliyken annemi kaybettim ve kayınvalidemin suratını görmek istimiyorum halbuki kadının bana bi zararı yok eşimin anne demesini kıskanıyorum düşün okadar yani aama zamanla geçicek diye düşünüyorum.

siz neden kayınvalideye gitme işini pazara bırakıyorsunuzki hafta içi bir akşam gidin yemeginizi yiyin ve dönün hem onların gönlü olur hemde pazar akşamları size kalır senin gitmek istememe sebebin rutin haline getirmeniz .hem şöyle bak haftada bir akşam işten geldikten sonra yemek yapmak zorunda kalmıcaksın.yani bazen bazı şeyleri yapmak istemesek bile olumlu yönlerine bakıp günü zindan etmemek lazım

evet bu ziyaretlerin rutin hale gelmesi canımı sıkıyor zorunlu gidiyorum istediğim için değil,ve her hafta neden her hafta çocuk değilim benimde evimin bir düzeni var bizimde bir haytımız var sadece ailesi yokki etrafımızda benimde akrabalarım var ama gidemiyorum ama kayınvalidemlere gitmek zorunda kalıyorum.Haftaiçi denedim o da olmadı dediğim gibi akşam saat 12de evde oluyoruz ve ben ertesi gün 7 de kalkıp işe gidiyorum dinlenemiyorum veya bahane üretiyorum çok yıprandımm anlaşılamıyorum

evet bu ziyaretlerin rutin hale gelmesi canımı sıkıyor zorunlu gidiyorum istediğim için değil,ve her hafta neden her hafta çocuk değilim benimde evimin bir düzeni var bizimde bir haytımız var sadece ailesi yokki etrafımızda benimde akrabalarım var ama gidemiyorum ama kayınvalidemlere gitmek zorunda kalıyorum.haftaiçi denedim o da olmadı dediğim gibi akşam saat 12de evde oluyoruz ve ben ertesi gün 7 de kalkıp işe gidiyorum dinlenemiyorum veya bahane üretiyorum çok yıprandımm anlaşılamıyorum

peki eşinle konuştunmu o ne düşünüyor anlatsan içinde olduğun durumu kendi gitsin bazen sen sürekli gitmek zorunda değilsin zaten zamanla herşey yoluna girer onlarda bu kadar beklenti içinde olmazlar şimdi yeni evli olduğunuzdan sizi sürekli kontrolleri altında tutmaya çalışırlar
sende çok canını sıkma canımya bu dünyada yaşananların hiç bi anlamı yok dua edip sakin olmaya çalış insan annesini kaybedince hayat anlamsız hale geliyor ben her gün dua ediyorum iyiki çocuklarım var yoksa toparlanmak dahada zor olucaktı

peki eşinle konuştunmu o ne düşünüyor anlatsan içinde olduğun durumu kendi gitsin bazen sen sürekli gitmek zorunda değilsin zaten zamanla herşey yoluna girer onlarda bu kadar beklenti içinde olmazlar şimdi yeni evli olduğunuzdan sizi sürekli kontrolleri altında tutmaya çalışırlar
sende çok canını sıkma canımya bu dünyada yaşananların hiç bi anlamı yok dua edip sakin olmaya çalış insan annesini kaybedince hayat anlamsız hale geliyor ben her gün dua ediyorum iyiki çocuklarım var yoksa toparlanmak dahada zor olucaktı

işte ben daha evliliğin ne olduğunu anlayamadan yalnız kalmam ve üzerime bu kdar gelmeleri dayanamaz hale getirdi beni, eşim zaman zaman hak versede abarttığımı düşünmüyor değil.Evlilik+acı+duygusal problemler= dayanılmayacak yaşam halbuki ben eşimle evimde çok mutluyum ister istemez cephe alır oldum onlardan gelecek herşeye

Evlliğin ilk yıllarında rutin olan mevzular..hemen hemen birçok yeni evli kadın bu durumla karşılaşıyor..zamanla herşey yoluna girecektir..
Bence hafta sonuna yakın gidin kv'ye..pazar günü niye gelmiyorsunuz derse, kendinize vakit ayıracağınızı söyleyin..Evinin işi olduğunu dinlenmek için tek bir gününüz olduğunu gezeceğinizi vs. her sorduğunda söyleyin..bir zaman sonra bu durumu kabullenecek..

Evlliğin ilk yıllarında rutin olan mevzular..hemen hemen birçok yeni evli kadın bu durumla karşılaşıyor..zamanla herşey yoluna girecektir..
Bence hafta sonuna yakın gidin kv'ye..pazar günü niye gelmiyorsunuz derse, kendinize vakit ayıracağınızı söyleyin..Evinin işi olduğunu dinlenmek için tek bir gününüz olduğunu gezeceğinizi vs. her sorduğunda söyleyin..bir zaman sonra bu durumu kabullenecek..

demez miyim artık onları kalkabilmek için söylüyorum işim var çamaşır ütü diyorum birer birer yap yarın ne giyeceksen onu ütüle diyorlar :) ne kadar komik değil mi aklıma bazen başka şeylerde geliyor komik ama eşimle olan özel zamanları haftaiçi tamamen iptal edip haftasonu akşamlarına bırakmak gibi :)))

her pazar akşamı kayınvalidede olmak ne kadar saçma
haftaiçi akşam gidilir
yada 2-3 hafta hiç gidilmez
pazar akşamı arkadaşlarla dışarı çıkılmış olabilir
olmadı eşin yalnız gidebilir, senin evde işin olduğunu söyleyebilir
nasıl alıştırırsan öyle gider.

Bu durumlar olmak zorunda canım. En az evliliğinin üzerinden 1 yıl geçmesi gerekiyor ki alışsınlar.
Senin durumun zor ama . Aileni kaybetmek ve yeni samimi bir aileye geçmek. Kıskanıyorsundur emin ol.
Biraz sabretmen ve kabullenmen gerekiyor.

bende sıkılırım bu muhabbetlerden ama yapıcak birşey yok,

ben en baştan hafta sonlarımı kendime ayırdığımı söylemiştim gezip tozuyorum yada evde dinleniyorum misafir kabul etmiyorum diye ,

hadta içi bir gün ya onlara gidiyorum ya da ben eve davet ediyorum 2-3 haftada bir böylece sorun çözülüyor ama hiç gitmemek olmaz tabiki

Başın sağolsun

canım benim anlıyorum seni :( ne yazıkki bizde evlendiğimizde haftaiçi her akşam gidiyoduk.. haftasonlarıda orda kalıyoduk.
evimizle arası 15 dk lık mesafe. hiç bi özel hayatımız yoktu. yeni evliydik ve düşün birlikte bile olamıyoduk uzun süre.
çok kavgalarımız oldu.
şöyle bişey ben kayınvalidemi yani kısacası ailesini çok seviyorum halada öyle çok şükür.
1 sene sonra herşey normale döndü. şimdi haftaiçi 1gün onun ailesine 1gün benim aileme gidiyoruz. umarım sizinde düzene gire.
üzülme zamana ihtiyacın var sadece

Evliliğimin ilk senesinde yaşadığım şeyleri sen de yaşıyorsun şu an.
ben evlenmeden önce annemi kaybetmiştim ama hiç fark etmiyor..
senin hissettiklerinin aynısını hissettim.ailemden uzaktayım ama her gün onları ve akrabalarını görmek içimden hiç gelmiyordu.en başlarda biz de her gün gidiyor hatta yatıya kalıyorduk.bir süre sonra bana da batmaya başlamıştı bunlar.bir süre sonra da fix olarak her hafta sonu gitmeye başladık.eşime dedim artık biz niye bunu rutine bağladık.
sonra sonra her şey rayına oturma başladı,senin de öyle olacak..
hatta yavaştan başla.bir hafta sonu da gitmeyin.eşini ikna etmeye çalış.farklı bir şeyler yapın.
sen bir şey söylemezsen bu böyle devam eder..

yeni evlilerin çoğunda bu sorun yaşanıyor özellikle erkek aileleri sürekli beraber olalım istiyorlar belki iyi niyetliler ama bunu dayatmak görevmiş gibi yaptırmak çok anlamsız sen yavaş yavaş kendini geri çek canım iki defa gittiysen 3. defa bir bahane bul gitme kendi düzenini kur zamanla onlarda bu duruma alışırlar:31:

oncelikle basiniz sagolsun.insani olarak o iliskiyi kiskandiginizi,empati yaparak benim niye yok diye dusundugunuzu saniyorum.ayrica bir birey olarak bunlardan bagimsiz o yogun ortamin icinde kendinize vakit ayirmak istiyorsunuz ki en normal durum.esinizin size karsi tavri nasil acinizi anayabiliyor mu?anlamiyorsa ilk ordan baslayin,daha sonra da dinlenmeye ihtiyaciniz oldugundan.oyle bir durumda insan kaynanasini gormeye tahammul edemez bence bu israr gereksiz:(

oncelikle basiniz sagolsun.insani olarak o iliskiyi kiskandiginizi,empati yaparak benim niye yok diye dusundugunuzu saniyorum.ayrica bir birey olarak bunlardan bagimsiz o yogun ortamin icinde kendinize vakit ayirmak istiyorsunuz ki en normal durum.esinizin size karsi tavri nasil acinizi anayabiliyor mu?anlamiyorsa ilk ordan baslayin,daha sonra da dinlenmeye ihtiyaciniz oldugundan.oyle bir durumda insan kaynanasini gormeye tahammul edemez bence bu israr gereksiz:(

evet araya mesafe var benim onların içinde hala değilim gittiğimde veya geldiklerinde surat asmıyorum asla memnun gibi davranıyorum ama çok yoruldum eşimle konuştum yazdım ağladım haftasonları gelmesin istiyorum keşke haftasonuda çalışsam diyorum artık ve şunu belirtmeliyimki bu konuşmalarımın üzerine eşim ok dedi anladım dedi ve o akşam iş yemeği vardı akşam 9 da eve geldi , geldiğinde ben o kadar bunalmıştımki ağlıyordum hala evde yalnız başıma , geldi sakinleştirmeye çalıştı falan .Sabah oldu beraber işe gitmek üzere evden çıkarken akşam annemler aradı çaya geleceklerdi ama ben evde olmadığım içn gelmediler dedi bu akşam gelirler dedi eve geldiğimizde toparlarız beraber ortslığı dedi hiç bişey demedim. Ama ilerleyen saatlerde mesajlaşmaya başladık ben bu sefer direk bir şekilde ailenle her hafta görüşme zorunluluğumuz yok istemiyorum dedim. Bu akşam gelsinler ama bundan sonra benimde isteklerimidikkat al dedim.O gün kayınvalidemler gelmedi eşim iptal ettim dedi ne dedi iptal etti bilmiyorum ama şu bir gerçek gitmek istemiyorum her hafta

merhaba bende 9aylık evli bir bayanım, eşimi çok seviyorum. Ama size kısaca bahsedecek olursam bilinçli mi yoksa patavatszlığından mı bilmesemde düğünden önce bazı problemler oldu atlatıldı. asıl meseleye gelmem gerekise düğünümden 13 gün sonra anneciğimi kaybettim 5 yıl öncede babamı yani yalnız kaldım bir ablam var sadce ama ilişkimiz çok iyi değil, çalışıyordum annemi kaybedince toparlanamadım işten ayrıldım 3 ay evdeydim.Eşimin ailesini kabullenemedim onların aile akraba birliği bana çok ağır geldi ve zorla her hafta onlarla birlikte vakit geçirmek dahada canımı yaktı.dediğimin gibi çalışan bir bayanım sabah8 akşam7de evde oluyorum yemek temizilik derken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum bile. sadece haftasonlarım kalıyor bir gün pazar ve ben bugünü ya arkadaşlarıma ya eşimle beraber vakit geçirmeye alışverişe temizliğe yemeğe hepsine pay etmek zorunda kalıyorum ve bunların hepsini yaparken pazar akşamalrımı yaklaşık8/10.30 arası kayınvalideme gitmek zorunda kalıyorum .Soruyorum size benim dinlenmeye hakkım yok mu? benimbu kadar aile içine girmek istemediğimi bile bile her hafta kayınvalideme gitmem gerekir mi hatta kayınvalidemide geçtim anneanneye de diye bir şart mı var, ailemin annemin babamın acısı yaşarken hırpalandığımı nasıl görmüyorlar ısınamıyorum onların aile yapısını kabullenemiyorum veya kıskanıyorum... sizden yorum bekliyorum:43:

Haklısın canım. Bu işler zorla olmaz. İstemiyorsan kesinlikle gitmek zorunda değilsin. Arada eşinin hatırı için git. Gitmek istemediğin zaman işim var de. Açıkça ailenle vakit geçirmek istemiyorum dersen eşin kırılabilir. Sevgiler...

merhaba canım,öncelikle başın sağolsun,mekanı cennet olsun Annenizin,
yaşadığın o bunaltıcı ortamı bende yaşadım,bi iki defa eşimi kırmamak için gitmiştim,eşim vardiyalı çalışıyor benım gece çalıştıgı hafta,dört onıkı çalıştıgı hafta goremıyorummmmm özledimlerle sürekli beni zorlamıştı,
ama baktım öyle olmuyor,yeni evliyiz birlikte vakıt geçireceğimiz yerde nıye gidip tüm günümüzü orda geçirmek zorundamıyız diye tartışmalarımız çok oldu,biz bağlıyız vede gıdınce bıde kalmalara sende alışırsın falan demelere başlandı,
ben sevmem oyle kalma olaylarını,hayır kalınmayacak dedim ve bitti,ben biras sinirliyimdir dominant anlıycannn:32:
şimdi diyemiyor ''gidelim hafta tatlim,kalırız'' diye,baştan tavrını net koyacaksın.....kv. baya tavır aldı ama sorun değil düzen benim düzenim
Beni çok bunalttı bu durum ama aştık bizzz ,istemediğim şeyi eşimde olsa eşimin aileside olsa kimse bana yaptıramaz,kaldı kııı yenı evlıyız, demiii:kkk:

bu durumda eşe çok iş düşüyor. bence samimi olarak eşinize duygularınızı anlatın. belki size yardımı olur en azından ailesini uyarır. (ama benimki gibi bir odunsa yapmayabilir o ayrı...:14:) en azından açık olun sizi yanlış değerlendirmesin. ailesini istemediğinizi düşünebilir.

Back
X