- Konu Sahibi gulerresim
aaaaa
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hafta sonları eşinizle farklı planlar yapın
mesela pazar gününe ikiniz için sürpriz bir braunch ayarlayın
Siz hem sevinci hem hüznü bir arada yaşadınız ve bünyenizde bunu kaldıramadı bu çok normal.
eşinizin ailesi belkide iyi niyetlidir yalnız kalıp kendini ailesiz annesiz babasız hissetmeyesiniz diye böyle yapıyorlardır :26:
Ev işlerinie gelince eşiniz yardımcı olmuyor mu size. olmuyorsa da
siz emrivaki değilde ricada bulunarak yardım ettirseniz kendinize olmaz mı .
mesela bi gün ev işi yaparken yorgunluktan kan şekerinişz düşsün
yığılıp kalın önünde ( numaradan)
öncelikle başınsağolsun canım çok zor bir acı bende yakın zamanda yaşadım ve insan kabullenemiyor gün geçtikçede özleme dönüyor(((
kayınvalidene ve aile yapılarına alışamaman çok normal geldi bana ben 4,5 yıllık evliyken annemi kaybettim ve kayınvalidemin suratını görmek istimiyorum halbuki kadının bana bi zararı yok eşimin anne demesini kıskanıyorum düşün okadar yani aama zamanla geçicek diye düşünüyorum.
siz neden kayınvalideye gitme işini pazara bırakıyorsunuzki hafta içi bir akşam gidin yemeginizi yiyin ve dönün hem onların gönlü olur hemde pazar akşamları size kalır senin gitmek istememe sebebin rutin haline getirmeniz .hem şöyle bak haftada bir akşam işten geldikten sonra yemek yapmak zorunda kalmıcaksın.yani bazen bazı şeyleri yapmak istemesek bile olumlu yönlerine bakıp günü zindan etmemek lazım
evet bu ziyaretlerin rutin hale gelmesi canımı sıkıyor zorunlu gidiyorum istediğim için değil,ve her hafta neden her hafta çocuk değilim benimde evimin bir düzeni var bizimde bir haytımız var sadece ailesi yokki etrafımızda benimde akrabalarım var ama gidemiyorum ama kayınvalidemlere gitmek zorunda kalıyorum.haftaiçi denedim o da olmadı dediğim gibi akşam saat 12de evde oluyoruz ve ben ertesi gün 7 de kalkıp işe gidiyorum dinlenemiyorum veya bahane üretiyorum çok yıprandımm anlaşılamıyorum
peki eşinle konuştunmu o ne düşünüyor anlatsan içinde olduğun durumu kendi gitsin bazen sen sürekli gitmek zorunda değilsin zaten zamanla herşey yoluna girer onlarda bu kadar beklenti içinde olmazlar şimdi yeni evli olduğunuzdan sizi sürekli kontrolleri altında tutmaya çalışırlar
sende çok canını sıkma canımya bu dünyada yaşananların hiç bi anlamı yok dua edip sakin olmaya çalış insan annesini kaybedince hayat anlamsız hale geliyor ben her gün dua ediyorum iyiki çocuklarım var yoksa toparlanmak dahada zor olucaktı
Evlliğin ilk yıllarında rutin olan mevzular..hemen hemen birçok yeni evli kadın bu durumla karşılaşıyor..zamanla herşey yoluna girecektir..
Bence hafta sonuna yakın gidin kv'ye..pazar günü niye gelmiyorsunuz derse, kendinize vakit ayıracağınızı söyleyin..Evinin işi olduğunu dinlenmek için tek bir gününüz olduğunu gezeceğinizi vs. her sorduğunda söyleyin..bir zaman sonra bu durumu kabullenecek..
oncelikle basiniz sagolsun.insani olarak o iliskiyi kiskandiginizi,empati yaparak benim niye yok diye dusundugunuzu saniyorum.ayrica bir birey olarak bunlardan bagimsiz o yogun ortamin icinde kendinize vakit ayirmak istiyorsunuz ki en normal durum.esinizin size karsi tavri nasil acinizi anayabiliyor mu?anlamiyorsa ilk ordan baslayin,daha sonra da dinlenmeye ihtiyaciniz oldugundan.oyle bir durumda insan kaynanasini gormeye tahammul edemez bence bu israr gereksiz![]()
merhaba bende 9aylık evli bir bayanım, eşimi çok seviyorum. Ama size kısaca bahsedecek olursam bilinçli mi yoksa patavatszlığından mı bilmesemde düğünden önce bazı problemler oldu atlatıldı. asıl meseleye gelmem gerekise düğünümden 13 gün sonra anneciğimi kaybettim 5 yıl öncede babamı yani yalnız kaldım bir ablam var sadce ama ilişkimiz çok iyi değil, çalışıyordum annemi kaybedince toparlanamadım işten ayrıldım 3 ay evdeydim.Eşimin ailesini kabullenemedim onların aile akraba birliği bana çok ağır geldi ve zorla her hafta onlarla birlikte vakit geçirmek dahada canımı yaktı.dediğimin gibi çalışan bir bayanım sabah8 akşam7de evde oluyorum yemek temizilik derken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum bile. sadece haftasonlarım kalıyor bir gün pazar ve ben bugünü ya arkadaşlarıma ya eşimle beraber vakit geçirmeye alışverişe temizliğe yemeğe hepsine pay etmek zorunda kalıyorum ve bunların hepsini yaparken pazar akşamalrımı yaklaşık8/10.30 arası kayınvalideme gitmek zorunda kalıyorum .Soruyorum size benim dinlenmeye hakkım yok mu? benimbu kadar aile içine girmek istemediğimi bile bile her hafta kayınvalideme gitmem gerekir mi hatta kayınvalidemide geçtim anneanneye de diye bir şart mı var, ailemin annemin babamın acısı yaşarken hırpalandığımı nasıl görmüyorlar ısınamıyorum onların aile yapısını kabullenemiyorum veya kıskanıyorum... sizden yorum bekliyorum![]()