banada yol gösterin lütfenn (evsahibi-kiracı sorunu)

arzudeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2008
14
0
86
44
Ankara
arkadaşlar benim bu konuyu hukuk bşlığına açmam gerekiyodu biliyorum ama durumum acil olduğu için burdan hemen bilgi almak için
buraya açtım.
ben yaklaşık 5 aydır kira ödeyemediğim için ev sahibim mahkemeye vermiş.sizden öğrenmek istediğim bilgi şu an için
beni nasıl bi süreç bekliyo.
yani evsahibim bana dediki "mahkemeye verdim sizi 1 hafta içinde evi boşaltmazsanız,icra yoluyla tahliye ediliceksiniz.
rezil olmak istemiyosanız hemen çıkın" dedi

yeni kanuna göre gerçektende 1 hafta içinde çıkamazsam eşyalarımı kapıya atabilecekmi ev sahibim?
bu arada evden çıkmayı istiyorum ama en azından bi kaç ay sonra yaza doğru çıkmak istiyodum bilemiyorum sizce bi an önce çıkmayamı çalışıyım.

fikirlerinizi bekliyoruma.s.

canım seni bilgilendirecek arkadaşlar olacağına inanıyorum.geçmiş olsun.hakkında hayırlısı olsun .umarım kış günü dışarıda kalmazsınız.

canım sizi derhal çıkarması zor ödemediğiniz kira için tahliye talepli icra takibi yapar ödeme emrini aldıktan sonra ödemek için 30 gününüz var eğer 30 gün içinde öderseniz (yalnız ödemeyi mutlaka ama mutlaka icra dosyasına yapın) tahliye davası açamaz
ama 30 gün içinde ödemezseniz tahliye davası açacak bu durumda da mahkeme mutlaka tahliyeye karar verir
bu süreç asla bir haftada bitemez muhtemelen yaza kadar süren olur ama şöyle bişi var eğer kira ödemediğiniz için icra takibi yaparsa kira dönemi sonuna kadar tüm kiraların ödenmesi gerekir otursanız da oturmasanız da şöyle örnek vereyim ağustos 2008 de başladı kira kontratı size 5 aylık kira ödenmedi diye ağustos 2009 a kadar olan kira borcu artı ödenmeyen kira borcunuz ile birlikte icraya verir
ev sahibinizle konuşup kirayı ödemenin yollarını arayın derim ben yoksa tamam süre kazanırsınız ama icra masrafı avukat masrafı vesair gibi ek masraflarınız da olur

mutnojmet çok çok teşekkür ederim cevabın için a.s.şu havada sokakta kalıcam diye çok korkuyodum.bikaç ay sonra ,havalar ısındıktan sonra daha kolay olucak taşınmak

tek taraflı düşünmek istemiyorum
hemen aklıma şu soru geldi
neden kiranızı ödemediniz?
yani ev sahibi de ne zorluklarla o eve sahip oluyor,bu zamanda kimse kimseyi evinde hayrına oturtmaz tabi

meslektaşımın beyanına katılmakla birlikte,
''kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir kira dönemi içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar için tahliye mümkündür.''
aynı kira dönemi içinde iki haklı ihtar gerekmektedir bunun için.
daha evvel ihtar çekilmedi ise, ki sanıyorum durumunuz böyle,
örnek 13 olarak icra takibi yapılacak.
eğer birinci ihtar sonrasında birikmiş kira borcunu 30 gün içinde kapatmazsanız, o da tahliye sebebidir.
hakkınızda hayırlısı olsun.

megilara haklısın cnm,bende evsahibimizi tabiki düşünüyorum.o da bi ev geçindiriyo sonuçta ve evinin kirasını zamanında almakta en doğal hakkı.
malesef ödeyemedik.başka masraflar ve banka borçlarımız yüzünden böyle bi aksilik yaşandı.ama benim düşüncem bi kaç ay daha bu evde kalabilmek ve yaz gelince çıkmak istiyorum.çok zor bu havada taşınmak.ama mecbur kalırsam tabiki taşınırım.

evsahibinede haksızlık yapıp kul hakkına girmek istemiyorum.o yüzden birikmiş kiralarımı ödeyip helalleşip çıkmak istiyorum.
çok zor bi durum ,benim gibi zor durumda olanlar anlar beni.vallahi çok zor ya.bulabileceğim en ucuz evde oturuyorum ama bu evin bile kirasını ödeyemedik.burdan nereye nasıl bi eve gidecez o evin kirasını nasıl ödiycez Allah bilir.işimiz Allaha kaldı inşAllah Allah yardımcızım olur başımızı sokacak bi ev nasip eder.

tek taraflı düşünmek istemiyorum
hemen aklıma şu soru geldi
neden kiranızı ödemediniz?
yani ev sahibi de ne zorluklarla o eve sahip oluyor,bu zamanda kimse kimseyi evinde hayrına oturtmaz tabi

katılıyorum
5 ay kıra ödememek ne demek?
hata ileri gidip kış günü taşınmak zor olur gibi laflar etmekde hiç etik değil
mutlaka bazı zorluklar olmuşturki kıra ödeyememiştir arkadaş ama üstüne üstelik birde kış günü taşınmak çok zor olacaktı demek bana tuhaf geldi....

arkadaşlar benim bu konuyu hukuk bşlığına açmam gerekiyodu biliyorum ama durumum acil olduğu için burdan hemen bilgi almak için
buraya açtım.
ben yaklaşık 5 aydır kira ödeyemediğim için ev sahibim mahkemeye vermiş.sizden öğrenmek istediğim bilgi şu an için
beni nasıl bi süreç bekliyo.
yani evsahibim bana dediki "mahkemeye verdim sizi 1 hafta içinde evi boşaltmazsanız,icra yoluyla tahliye ediliceksiniz.
rezil olmak istemiyosanız hemen çıkın" dedi

yeni kanuna göre gerçektende 1 hafta içinde çıkamazsam eşyalarımı kapıya atabilecekmi ev sahibim?
bu arada evden çıkmayı istiyorum ama en azından bi kaç ay sonra yaza doğru çıkmak istiyodum bilemiyorum sizce bi an önce çıkmayamı çalışıyım.

fikirlerinizi bekliyoruma.s.

canım kıra kontratı yaptınızmı....
bıldıgım kadarıyla 30 gunluk bır sure verılıyor....
bu sure sonunda...tahlıye yapıla bılıyor....
bunu bılıyorum....

ama fırtınanınkızı avukattır....tam onluk bır konu ....uyandıysa bırazdan gelır senle ılgılenır canım....:teselli:

meslektaşımın beyanına katılmakla birlikte,
''kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir kira dönemi içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar için tahliye mümkündür.''
aynı kira dönemi içinde iki haklı ihtar gerekmektedir bunun için.
daha evvel ihtar çekilmedi ise, ki sanıyorum durumunuz böyle,
örnek 13 olarak icra takibi yapılacak.
eğer birinci ihtar sonrasında birikmiş kira borcunu 30 gün içinde kapatmazsanız, o da tahliye sebebidir.
hakkınızda hayırlısı olsun.

details çok teşekkür ederm cevabın için .evet birinci ihtar sonucunda kira borcumuzu ödeyemedik.ve evsahibi geçen çarşamda mahkemeye vermiş. ve bu mahkeme sürecinin en fazla 1 hafta süreceğini ve mahkeme sonucunda tahliye edileceğimi söyledi.
kendisi eşimede söylemiş ama eve gelip banada durumu izah etmek istemiş.
bana eğer bu bi hafta içinde çıkmazsanız eşyalarınızı kapıda bulursun diyince bende telaşlandım ve ev falan bakmaya başladım.
ama hava o kadar soğukki ve ev de bulamıyorum arıyorum.o yüzden düşündümki belki 1 hafta değil bi ka sürecekse mahkeme en azından yaz havalar ısındıktan sonra çıkardım.inşAllahda öyle olur.

Son düzenleme:
canım kıra kontratı yaptınızmı....
bıldıgım kadarıyla 30 gunluk bır sure verılıyor....
bu sure sonunda...tahlıye yapıla bılıyor....
bunu bılıyorum....

ama fırtınanınkızı avukattır....tam onluk bır konu ....uyandıysa bırazdan gelır senle ılgılenır canım....:teselli:

çok teşekkür ederim cnma.s.evet kira kontratı yapmıştık.zaten eğer kontrat olmazsa mahkeme açamıyodu.benim bildiğim kadarıyla kontrat olduğu için mahkemeye verebilmiş bizi.

çok teşekkür ederim cnma.s.evet kira kontratı yapmıştık.zaten eğer kontrat olmazsa mahkeme açamıyodu.benim bildiğim kadarıyla kontrat olduğu için mahkemeye verebilmiş bizi.

canım ........rıca ederım...dedıgım gıbı......pek bılmıyorum...
işallah duzelır canım ya..
fırtına avukattır....o daha detaylı ılgılenebılır...
basından bu tarz olaylar gecenlerde daha ıyı bılırler...

sevgıler...a.s.a.s.

katılıyorum
5 ay kıra ödememek ne demek?
hata ileri gidip kış günü taşınmak zor olur gibi laflar etmekde hiç etik değil
mutlaka bazı zorluklar olmuşturki kıra ödeyememiştir arkadaş ama üstüne üstelik birde kış günü taşınmak çok zor olacaktı demek bana tuhaf geldi....

evet aynen...
şimdi çok soğuk, bu soğukta ev bulup da taşınamam birkaç ay daha beklesin der gibi olmuş..
çok yadırgadım şahsen..

cnm aynı olay 2001 krizinde benimde başımdan geçti
2 ay kira ödeyemediğimiz için icraya verdi bizi
kızı adliyede çalışıyordu hiç uğraşmadılar yani bizede gelip parayı icra yoluyla alacam nasıl olsa 10 gün müsadeniz var çıkmanız lazım dedi

bizde evine bayılmıyoduk zaten paragöz adam 6 ayda bir kira artırıyodu
çıktık nitekim parasınıda icra yoluyla aldı
ordan çıktıktan sonra bu evime taşındım 6 senedirde oturuyorum

senin yapacağın en güzel şey kirasını verebileceğin bir eve çıkmak canım durumunuzu düzeltene kadar
geçmiş olsun

ayrıca ev fiyatları kiralarda dahil %40 düşüş gösterdi cnm allah kolaylık versin umarım en kısa zamanda haledersiniz sorununuzu

canım bizimde aynı durum ama karşı tarafım ben....
bir kiracımız 7 aydır kira vermiyo...
diğeri 4 aydır kira vermiyo....
diğer bi kiracımızda yarım getiriyo hep....

tamam herkesin sorunları vardır ama benmde okulum var,bizimde giderlerimiz var....
babam kiralara göre vs kendini ayarlıyo sonuçta....
babmda aynı şeyi kendi kiracımız için yaptı ama durum sizinkinden farklı...
eşi gidip koluna altın bilezikler yapıyo ama 4 aydır kira vermiyo!!!
ayıp bu yaptığı...

Allah yardmcınız olsun ne diyim.inş soguk havada dışarı çıkarmaz sizi.....

ev sahibinle konustunuzmu? ne biliyim belki mahkemeyle degilde ev sahibine durumu anlatsaniz baska birsey buluna bilir yada en azindan elinizden geldigi kadar ödeseniz yada hicten daha iyidir bence.. belki ev sahibinle mahkeme yolunla degilde böylede anlasabilirsiniz...

canım gidip konuşsan eşiyle ev sahibini....

kiranızı ayarlamaya çalışıyoruz ve en yakın zaman da çıkıp daha uygun bi eve taşıncaz desen....

bu zamn içinde uygun bi ev bakın canm bu arada.belki iyi niyetli biri degldir adam....

Back
X