banada yol gösterin lütfenn (evsahibi-kiracı sorunu)

arkadaşlar benim bu konuyu hukuk bşlığına açmam gerekiyodu biliyorum ama durumum acil olduğu için burdan hemen bilgi almak için
buraya açtım.
ben yaklaşık 5 aydır kira ödeyemediğim için ev sahibim mahkemeye vermiş.sizden öğrenmek istediğim bilgi şu an için
beni nasıl bi süreç bekliyo.
yani evsahibim bana dediki "mahkemeye verdim sizi 1 hafta içinde evi boşaltmazsanız,icra yoluyla tahliye ediliceksiniz.
rezil olmak istemiyosanız hemen çıkın" dedi

yeni kanuna göre gerçektende 1 hafta içinde çıkamazsam eşyalarımı kapıya atabilecekmi ev sahibim?
bu arada evden çıkmayı istiyorum ama en azından bi kaç ay sonra yaza doğru çıkmak istiyodum bilemiyorum sizce bi an önce çıkmayamı çalışıyım.

fikirlerinizi bekliyoruma.s.
kiranızı verebiliyor olsanız istediğiniz zaman çıkmakta özgürsünüz tabi.
ama 5 aydır kira vermiyorsanız yapacak hiç bir şeyiniz yok.
1 ay sonra bile sizi 5 dakikada kapı dışarı ettirebilecekken ev sahibiniz 5 ay beklemiş.
artık size düşen efendi gibi çıkmaktır.
şu atrihte çıkmak istiyorum diye bir lüksünüz yok artık.
ve hiç bir haklılığınızda yok.icra memurları hemen kapının önüne koyar sizi.
kiracıları koruyan bir çok madde mevcut ancak siz kiracı olarak tek yükümlülüğünüzü yerine getirmediğiniz için bu maddeler sizi bağlamıyor.
bir an önce çıkın derim ben.

cnm aynı olay 2001 krizinde benimde başımdan geçti
2 ay kira ödeyemediğimiz için icraya verdi bizi
kızı adliyede çalışıyordu hiç uğraşmadılar yani bizede gelip parayı icra yoluyla alacam nasıl olsa 10 gün müsadeniz var çıkmanız lazım dedi

bizde evine bayılmıyoduk zaten paragöz adam 6 ayda bir kira artırıyodu
çıktık nitekim parasınıda icra yoluyla aldı
ordan çıktıktan sonra bu evime taşındım 6 senedirde oturuyorum

senin yapacağın en güzel şey kirasını verebileceğin bir eve çıkmak canım durumunuzu düzeltene kadar
geçmiş olsun

cevabın için teşekkür ederim canım:1hug:benim düşüncemde o yönde.yani bi an önce daha uygun ,rahat rahat ödeyebileceğim bi eve çıkmak.ama şöyle bir durum varki şu anda oturduğum ev 300 ytl.ve bulunduğum çevrede 300den daha düşük bi ev bulamam..neyse Allah bi yol göstericektir inşAllah.

canım bizimde aynı durum ama karşı tarafım ben....
bir kiracımız 7 aydır kira vermiyo...
diğeri 4 aydır kira vermiyo....
diğer bi kiracımızda yarım getiriyo hep....

tamam herkesin sorunları vardır ama benmde okulum var,bizimde giderlerimiz var....
babam kiralara göre vs kendini ayarlıyo sonuçta....
babmda aynı şeyi kendi kiracımız için yaptı ama durum sizinkinden farklı...
eşi gidip koluna altın bilezikler yapıyo ama 4 aydır kira vermiyo!!!
ayıp bu yaptığı...

Allah yardmcınız olsun ne diyim.inş soguk havada dışarı çıkarmaz sizi.....

canım çok saol iyi dileklerin için :1hug: benimde şu anda tek isteğim kışın ortasında sokakta kalmamak

ev sahibinle konustunuzmu? ne biliyim belki mahkemeyle degilde ev sahibine durumu anlatsaniz baska birsey buluna bilir yada en azindan elinizden geldigi kadar ödeseniz yada hicten daha iyidir bence.. belki ev sahibinle mahkeme yolunla degilde böylede anlasabilirsiniz...

cnm evsahibimin anlaşmaya niyeti yok pek.ben eşiylede görüştüm.evin kirası zaten az bulduklarını,daha yüksek fiyata kiraya vericeklerini söyledi.pek anlaşma şansımız yok gibi

bence ailenizden borç isteyip gidin ödeyin kirayı.mahkeme işi flan kalkar ortadan hem...
uygun bi ev aramaya başladnz mı?
bence acele edin derim

valla evi topladım ben şu an bütün eşyalar kolilerde,yani herşeyi paketledim.hazır vaziyette bekliyorum.eşimede söyledim ama o da mahkemenin hemen bitmiyceni düşünüyo..ama ben yinede korkuyorum.belki mahkeme erken biter gelir evimden atarlar beni diye.
rezillik yaşamaktan korkuyorum.ama bi taraftanda ev bulamıyorum,uygun ev yok.şu anki evimle aynı fiyata bi ev bulsam onuda ödiyemiycez.çıkmazdayım yani.en azından tek isteğim biraz havalar ısınsada o zaman taşınma işi bari biraz daha kolay olsaydı.bu hafta içi belli olur herşey.

şuan pek çok kişi kirasını ödiyemiycegi için evini boşaltıp kayınvalidesinin yanına yerleşti.çok duydum bunu...başka eve çıksam onuda ödiyemem diyosunuz....
peki neolcak?kendinizi toparlıyana kadar ailenizin ynına yerleşin diycem müsaitse ama eşyalarnız neolcak!!!!

cnm benim annem erkek kardeşimin yanında kalıyo.babam rahmetli olduktan sonra onlarla kalmaya başladı.
eşimin aileside eşimin küçük kardeşiyle berber kalıyo.yani bize yanına gidip kalıcak bi aile büyüğü yok malesef :) ya vallahi işin içinden çıkayıorum.şu an çok sıkıntıdayım ama yinede gülmeye çalışıyorum.

senin adına üzüldüm arzudeniz. bende kiracıyım. bizimde ödemelerimizde problem oluyor. neyseki ev sahibim anlayışla karşılıyor. işin kötüsü biz aynı katta oturuyoruz. ödeyemediğimiz zamanlarda yüzlerine bakamıyoruz. onlarda bu rahatsızlığımızın farkındalar sanırım sıkmayın canınızı diyorlar. biz bu evde 10 yıldan beri oturuyoruz. artık evden ve komşularımdan o kadar çok soğudum ki taşınmak istiyorum ama taşınma masrafı yerine kiramızı öderiz deyip vazgeçiyoruz. dilerim yakın zamnda herşey hallolur. taşınmak bile maliyet açısından baya bi yük.

saol kardalinacım:teselli: evsahibin çok bi insanmış insan halinden anlıyomuş.
yaa bence bütün herkesin sıkıntılı dönemleri oluyo.insanlarbirbirine karşı biraz daha anlayışlı olmalı bence.benim ev sahibim kiramızı düzenli ödediğimiz zamanları çok çabuk unuttu ve malesef çok sert davranıyo.ama en çokta ev sahibimizin eşi evimize geldiği zaman "hergün sizin için beddua ediyorum "dediği zaman çok üzüldüm.
"durumumuz şu an için kötü yaza kadar izin verin söz veriyorum çıkıcaz " dedim ama gitmiş mahkemeye vermiş. ne diyim Allah vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın inşAllah

canım bizimde aynı durum ama karşı tarafım ben....
bir kiracımız 7 aydır kira vermiyo...
diğeri 4 aydır kira vermiyo....
diğer bi kiracımızda yarım getiriyo hep....

tamam herkesin sorunları vardır ama benmde okulum var,bizimde giderlerimiz var....
babam kiralara göre vs kendini ayarlıyo sonuçta....
babmda aynı şeyi kendi kiracımız için yaptı ama durum sizinkinden farklı...
eşi gidip koluna altın bilezikler yapıyo ama 4 aydır kira vermiyo!!!
ayıp bu yaptığı...

Allah yardmcınız olsun ne diyim.inş soguk havada dışarı çıkarmaz sizi.....

kesinlikle katiliyorum canim sana

annemlerinde kiraci yedi aydir odeme yapmiyor, kocasi kumara para buluyor,elektirik odemez,suyu odemezler,elektirigine muhur baglamislar ,bu kiracimizda kirmis mühürü ,annemde kilit vurmus elektirik paneline,adi adam anneme silah cekmis,tehdit ediyormus,polisi cagirmislar insallah kotu seyler yasanmaz,ya varya annem kiracimiza yagini yiceginide indiren bir insandi yani bu kadarda olmaz

insallah bu sogukta ortada kalmazsiniz Arzudeniz

Son düzenleme:
kesinlikle katiliyorum canim sana

annemlerinde kiraci yedi aydir odeme yapmiyor, kocasi kumara para buluyor,elektirik odemez,suyu odemezler,elektirigine muhur baglamislar ,bu kiracimizda kirmis mühürü ,annemde kilit vurmus elektirik paneline,adi adam anneme silah cekmis,tehdit ediyormus,polisi cagirmislar insallah kotu seyler yasanmaz,ya varya annem kiracimiza yagini yiceginide indiren bir insandi yani bu kadarda olmaz

aynı kiracılardan bizdede mevcut hemde 2 tane bizde icraya veriyoruz üstünede dava açıyoruz artık insanar öyle arsız yüzsüz olmuşlar ki eşi koluna bilezik yapıyor her gün market poşetlerini arabadan indiremiyorlar ama 300 tl kirayı 4 aydır vermiyorlar çıkın deyincede tamam deyip geçiştiriyorlar bu kadarcık parayla uzakta olan babamda ev geçindirmeye çalışıyor ne elektriği ödemişler ne suyu bide o kadar yüzsüzler ki utanmadan sırıtıyorlar karşılaşınca sinirlerim bozuldu lohusa halimle böyle insanlarla uğraşıyoruz eşimle kavga gürültü elsik olmuyor bunlar yüzünden ne diyim allah herkese dürüst kiracı nasip etsin ben şunu anladım ne kadar iyi davranırsak o kadar tepemize çıkıyorlar

Back
X