Banka borcu ödenmezse.. ☹️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cinaragacivepufboregi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2020
20
21
3
Yakın bir arkadaşım için garantiden avans çektim 1500 tl.
Çok ihtiyacı vardı, benimde o ara durumum olmadığı için böyle bir şey rica etti bende kabul ettim. Şimdi de maalesef imkanı olmadığı için geri ödeyemiyor. Son ödeme tarihine kadar ödeyeceğine söz vermişti, bende ona güvenerek çekip vermiştim. Birazını kendi imkanlarımla ödedim ama hala 800 lira gibi bir şey kaldı. Şuan çalışmadığım için ödeyemiyorum.

Bankadan hukuki takip başlatılacak tarzı mesajlar geliyor, acil ödeyiniz gibi bir sürü arama mesaj.. Tebligat yollayacaklarmış sanırım. Ben en erken 2 hafta sonra ödeyebileceğim.. ama yarın son diyorlar. Hayatımda hiç kredi kartlarıyla işim olmamıştı, maaşım yatıyordu sadece onu çekmek için kullanıyordum.. Bu süre zarfında ne olur? Hukuki işlem dedikleri nasıl oluyor, yani tebligat geldikten sonra direkt mahkemelik mi oluyorum? 2 hafta sonra ödesem ne olur? Hiç bilgim yok. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum 🙏🏻

Yanlış bilgi. Tebligat gelmesi demek zaten avukata verilmis demektir. Ödeme emri denilen tebligat icra dairesinden gelir. İçine avukat ücreti ve harç masraflarida eklenir. Fazla fazla ödersiniz. Odemezseniz maasinizin dörtte birini haczederler. Panik yapmanıza gerek yok yarın son diye blofde yapıyor olabilirler. Olmasalar bile sıkıntı etmeyin. İki hafta içerisinde ödeme emri gelirse genev sureniz olur sadece meblağ artar malesef

Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için🙏🏻2019un ekim ayında çektirdi arkadaşım parayı. Hep şu gün ödeyeceğim şu gün bekle bekle diye diye aylar geçti.

Sonra baktım ödemiyor, mecburen ben 700 lira ödeme yaptım henüz daha 1 ay önce. Sonra tekrar kalan borç için mesaj geldi, 2 Mart son ödeme tarihi diye. Şimdi de dediğim gibi bir sürü mesaj geliyor acil ödeme yapılması için.

2 hafta sonra ödersem borç daha da yükselecek diyorsunuz yani değil mi? 😟

Icraya verilmisseodeneniz gerekenden fazla odemek durumunda kalirsiniz.
O kisiye de arkadasim demeyin. Cunku bir arkadas sizi bu durima sokmazdi. Iyilik yapmissiniz ama sizi ne hale sokmus. Arkadaslik degil bence bunun adi. Nasil siz bulup bulusturup 700 tl sini odedinizse geri kalanini da o birsekilde odemeliydi. Odeyemeyecekse de sizi o borca sokmamaliydi.

Çok geçmiş olsun. Arkadaşınızı da rezil edin. İnşallah birinden borç alıp kendi hesabınızı kapatırsınız. Sizin paranız bile yokken, mevduattan para çektirip borç alan kişi arkadaş değildir zaten. Sizin yalnız olduğunuzu sanmıyorum, belki bir kaç kişiden aynı şekilde almış olabilir. Ailesine,iş yerine vs söylemez misiniz? Eğer kanıtınız yoksa, mesaj atsanız borç verdim ne zaman vereceksin, şu kadar ödemem var, vereceğini söyledin ödemedin diye sorup cevabını alıp şikayet edeceğinizi söyleyebilirsiniz...

Bankadan borç alınıp başkasının borcu mu ödenir... kenarda varsa ve geri alamam diye düşünerek borç verin bundan sonra...

Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için🙏🏻2019un ekim ayında çektirdi arkadaşım parayı. Hep şu gün ödeyeceğim şu gün bekle bekle diye diye aylar geçti.

Sonra baktım ödemiyor, mecburen ben 700 lira ödeme yaptım henüz daha 1 ay önce. Sonra tekrar kalan borç için mesaj geldi, 2 Mart son ödeme tarihi diye. Şimdi de dediğim gibi bir sürü mesaj geliyor acil ödeme yapılması için.

2 hafta sonra ödersem borç daha da yükselecek diyorsunuz yani değil mi? 😟
Kendisine ısrar etseniz eve haciz gelecek, para bulamaz mısın diye

Çok ihtiyacı vardı, benimde o ara durumum olmadığı için böyle bir şey rica etti bende kabul ettim. Şimdi de maalesef imkanı olmadığı için geri ödeyemiyor. Son ödeme tarihine kadar ödeyeceğine söz vermişti, bende ona güvenerek çekip vermiştim. Birazını kendi imkanlarımla ödedim ama hala 800 lira gibi bir şey kaldı. Şuan çalışmadığım için ödeyemiyorum.

Bankadan hukuki takip başlatılacak tarzı mesajlar geliyor, acil ödeyiniz gibi bir sürü arama mesaj.. Tebligat yollayacaklarmış sanırım. Ben en erken 2 hafta sonra ödeyebileceğim.. ama yarın son diyorlar. Hayatımda hiç kredi kartlarıyla işim olmamıştı, maaşım yatıyordu sadece onu çekmek için kullanıyordum.. Bu süre zarfında ne olur? Hukuki işlem dedikleri nasıl oluyor, yani tebligat geldikten sonra direkt mahkemelik mi oluyorum? 2 hafta sonra ödesem ne olur? Hiç bilgim yok. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum 🙏🏻
Birde üstüne faiz harici noter masrafı eklenir oda baya bir meblağ borcunuz katlanir

Yanlış bilgi. Tebligat gelmesi demek zaten avukata verilmis demektir. Ödeme emri denilen tebligat icra dairesinden gelir. İçine avukat ücreti ve harç masraflarida eklenir. Fazla fazla ödersiniz. Odemezseniz maasinizin dörtte birini haczederler. Panik yapmanıza gerek yok yarın son diye blofde yapıyor olabilirler. Olmasalar bile sıkıntı etmeyin. İki hafta içerisinde ödeme emri gelirse genev sureniz olur sadece meblağ artar malesef
Hayır önce idari takip baslar ona noter ücreti eklenir yani banka içi collectione grubu akabinde 90 günün sonunda bundan sonra adlı takip baslar o zaman vekalet ücreti devreye girer

Hayır önce idari takip baslar ona noter ücreti eklenir yani banka içi collectione grubu akabinde 90 günün sonunda bundan sonra adlı takip baslar o zaman vekalet ücreti devreye girer

O tebligat değil yalnız. İhtarname.noterden gönderilen ihtarnamedir. Adli takip tebligat süreciyle başlar oda icra dairesinden gelir

Son parayı ne zaman ödedin? Üstünden 90 gün geçmediyse hukuki süreç başalatamazlar.
Kredi kartını kapattırıp yapılandırma yapmalarını isteyebilirsin.

Bişy olmaz merak etmeyin artık evlere icraya gidilemiyo eskisi gibi gidilsede bi eşyadan 2 tane varsa onlar alınıyo bi de bi süreden sonra banka borcu satıyo diye biliyorum fiyatı düşürüyolar o oşekilde ödemenizi istiyolar tabi yine üzerinizde haciz olur kendi üstüne mal mülk alamazsın alırsan banka satar aldıklarını

Arkadasinizla bir daha gorusmeyin bence yani paranizi alin bir sekilde bir dahada muhattap olmayin nasil sizi boyle zor durumda birakir yuzsuz ya sizde baskasina birc vermeyin bidaha

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X