Banka gerçekten çok mu zor?

malianestezi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
520
507
53
Iyi aksamlar,
Arkadaşlar bazen konularda da dert yandigim üzere kpss A dan hazirlandim ama olmadı ,ha ne oldu iyi bir alt yapim oldu.tekrar hazirlaniyorum ama bi yandan da banka ilanlarini takip ediyorum.
Yas oldu 25 ola ki memurluk olmadi.ozel sektörde sormazlar mi 3 5 sene sonra naptin bugune kadar diye?
Bende bu yüzden bir bankanin online sinavini vs gectim.Bu sabah da mulakata girdim.finansbank sube pazarlama hizmet merkezi yetkili yardimciligi pozisyonu.gise degil.kart satis da degil.masa basi is.
Mulakattan once bizim eski kiracilar geldi yanimiza.ev arkadaslari.ayni pozisyonda calisiyorlar.
Resmen kurduklari cumle su:"yenge masa basi is diye sakın kolay sanma.millet burda hergün sinir krizi geciriyor.x abi 7000 maas alirken sen niye 2000 e burada suruneceksin? git tekrar hazirlan kpss ye " falan dediler.bu duyduklarima rağmen guzel bir mulakat atlattim.beklemedeyim.
Sorum gerçekten cok mu zor?
Kolay is mi var?
Bu pozisyonda calisan ya da bu pozisyonu bilen bana bi aciklasin lutfen.
Kızım var 2.5 yaşında .
Esim arkamda.memurlugun tadi kalmadi gir kariyerine bak kpss ye de yine gir diyor.
Bense bunca olumsuz bakis altinda ezildim.işsizliğin kol gezdigi bir ülkede ben bunu cok iyi bir firsat olarak görüyorum lakin su sözler beni moral olarak düşürüyor .
Bu arada grup mulakatinin akabinde bireysel mulakat icin disarda beklerken yarim saat calisanlari izledim.oyle cok stres altinda çalışıyor gibi gozukmuyorlardi.cayini kahvesini aliyor millet sonra sigara molası falan veriyorlardi.ha ben disardan gozlemledim.ici beni yakar durumu varsa bilemem.
Bi bilgilendirseniz sevinirim :KK36:

Bence ıs bul ve calıs kımseyı dınleme senın paranı onlar vermıyo yasta gecıyo.bnde 25 yasındym unıv.yenı mezun oldum ıs yok.bulsam ne ıs olursa olsun yapck durumdym su an

Bence ıs bul ve calıs kımseyı dınleme senın paranı onlar vermıyo yasta gecıyo.bnde 25 yasındym unıv.yenı mezun oldum ıs yok.bulsam ne ıs olursa olsun yapck durumdym su an

Bende böyle düşünüyorum .
Fkat bu bardagi tasiran son damla oldu.
Sadece 1 kisi ya 1 kisi bankaciligi onerdi o da burdan bi arkadas sagolsun.
Herkes mi kötüler ya.

Bence kendin girip gör işi , az da olsa zor da olsa kendi paranı kazanmak çok güzel

Onlara neymiş senin kazandıgın paradan acaba? Kım ne derse desin iş senın beklentilerini karsılıyorsa calıs tabıkı bu zamanda kolay ismi var? Heleki işsizlik oranının yuksek oldugu bır ulkede yaşıyorsan malesef sevdigin degıl, karnını doyuran işi yapmak zorunda kalıyorsun... Bence gecim sıkıntısı çekeceğine calıs kimseye minnet etme, calısarakda pekde guzel kpss ye hazırlanırsında molalarda, bos anında aksam yatmadan önce yanı vakit buldukça kpssyede calıs...

Onlara neymiş senin kazandıgın paradan acaba? Kım ne derse desin iş senın beklentilerini karsılıyorsa calıs tabıkı bu zamanda kolay ismi var? Heleki işsizlik oranının yuksek oldugu bır ulkede yaşıyorsan malesef sevdigin degıl, karnını doyuran işi yapmak zorunda kalıyorsun... Bence gecim sıkıntısı çekeceğine calıs kimseye minnet etme, calısarakda pekde guzel kpss ye hazırlanırsında molalarda, bos anında aksam yatmadan önce yanı buldukça kpssyede calıs...

Allaha şükür gecim sıkıntısı yasamiyoruz ise girmek istemem tamamen tecrube edinmek ve bi yerden baslamak.
Hadi memur olamadim yas 30 oldugunda ozel sektor hangi vasifla alacak beni?
Zaten kpss de olmazsa bankada 2 3 yil birikim yapıp ticaretle ugrasmak istiyorum.
Planlarim bu yönde ama gel gör ki psikolojik olarak rahat birakmiyorlar.
Annem bile diyor ne yapacaksin bankayi otur kpss calis diye...

bankacılar hep işinden şikayet eder ama hiçbiri de ayrılmaz :KK14:
arkadaşım kobi müşteri temsilcisi, maaşları çok yüksek değil, çalışma saatleri 9-6 ama hiç 6 da çıktığına denk gelmedim genelde 7-8 gibi çıkabiliyor.
ama sosyal hakları, yan hakları mükemmel, çalışma ortamı rahat, gyet mutlu yani.

Şu an size çıkarıp şak 2000 verecek olan var mı? Yok.
Her mesleğin iyi-kötü yanları var zaten. Bir yerlerden başlamak lazım.
Diyelim ki çoook çok kötü, o zaman da sizi KPSS için kamçılar bu durum.

4 sene önce aynı bankada çalıştim , mt olarak . Çalışanına önem veren motivasyonu icin gerekli eglenceler düzenleyen kötü sayılmayacak bir banka. Pozisyonuna gelince , özel sağlık sigortasida olduğu icin mantikli bir iş

bankacılar hep işinden şikayet eder ama hiçbiri de ayrılmaz :KK14:
arkadaşım kobi müşteri temsilcisi, maaşları çok yüksek değil, çalışma saatleri 9-6 ama hiç 6 da çıktığına denk gelmedim genelde 7-8 gibi çıkabiliyor.
ama sosyal hakları, yan hakları mükemmel, çalışma ortamı rahat, gyet mutlu yani.

Cok teşekkür ederim.
Bende böyle düşünüyorum .
Ne olursa olsun mulakati gecmissem girecegim.
Keske demek istemiyorum.
Zira cok dedim egitimimle alakali.
En azından denedim ama olmadi der gecerim

Subeci olmanin en buyuk handikapi hedefler ve satis baskisi. Satis yapmayi seviyorsan basla bence.

Pozisyonun adi bu ama satis isi degil.masabasi olacak.ticari ve orta olcekli firmalarin havale vs islemlerini baslatip devaminda takibini yapacagim.

4 sene önce aynı bankada çalıştim , mt olarak . Çalışanına önem veren motivasyonu icin gerekli eglenceler düzenleyen kötü sayılmayacak bir banka. Pozisyonuna gelince , özel sağlık sigortasida olduğu icin mantikli bir iş

Sakıncası yoksa cikma nedeniniz neydi?

Ben kpss ye altı ay kala , büyük ve yogun bir fabrikada çalışmaya başladım,
Oraya ilk gittiğim gün üniversitede karşılıklı çok savaştığımız bir kızla karşılaştım, (düşman yani )
Yarım ağızla sordum neden bırakıyorsun ki işi diye?
Kpss çalışacağım dedi kesitrip attı :)

Tabi ben işteyken aklımda olan tek şey vardı, beş saattir buradayım , o kız üç konu bitirmiştir oldu.
Molalarda, öğle arasında, sürekli ders çalıştım, kii kafa patlatıp, üretim ve kaliteden sorumlu, yurtdışı ileitişim, deneyler, mal kabuller, işçi sorunları, genel müdür kaprisleri hepsi bendeydi..... ( hani sana iş yoğun diyorlar ya) akşam eve gittiğimde masa altında bacaklarım titriyordu, günde düzenli 2 saat çalıştım,

Kpss sonunda bizim müdürü ayarladım , arayın bakalım ne yapmış acaba diye,

O 85 aldı atanamadı, ben 88 aldım atandım :halay:

Hala da sevmem kızı :D

Konunun başlığına cevap verecek olursam; evet, çok zor. Ki ben fazla müşterisi olmayan, hedef kitlesi sınırlı olan, öyle agresif hedefleri olmayan bir bankada çalıştım. Bir yandan iyi ki çalışmışım diyorum çünkü bana birçok şey kattı. Yalnızca bankacılık konusunda değil hayata dair birçok şey öğrendim.

Ama kayıplarım da oldu elbet. Bir yandan tekrar üniversite okuyordum açıktan ve yüksek ortalama yapmam çok önemliydi. Bankada çalışmıyorken yüksek onur belgesi almıştım, bankaya başladığım yıl zar zor bitirdim.
Geçici iş gözüyle bakıyorsanız başka alanlarda biraz daha şansınızı deneyin derim ben. Çünkü bankada çalışırken ekstradan bir şeyler yapmaya çalışmak çok zor oluyor.

Bu arada yazılanları okudum; herkes de eleştirenlere kızmış. Ama burada banka hakkında gerçekçi olmayan şeyler söyleyip sizi de hayal kırıklığına uğratmamalı bence kimse. Herkes demiş ya madem öyle bankacılar neden hala çalışıyor diye. O öyle dışarıdan göründüğü gibi değil işte. Bazen planladığınızın dışında gidiyor bazı şeyler. Girin herhangi bir banka şubesine, halinden memnun olan kişi sayısı ya yoktur yada tek tüktür.

Erkek arkadaşım çalışıyor o bankada. Katarlılar aldı şimdi bankayı biliyorsunuzdur... Hiçbir iyileştirme vs olmadı yani maaşlarında. Kesinlikle verilen emeğin karşılığı değil aldıkları maaşlar. Ne kadar çok mesai, ne kadar satış, o kadar prim. Ama siz satış yapmayacağım, gişede de olmayacağım diyorsunuz. Bilemedim nasıl prim kazanacaksınız...

Birçok konuya değinmişim aynı mesaj altında ve uzattıkça uzatıyorum farkındayım. :) O yüzden burada keseyim ben en iyisi.

Ben kpss ye altı ay kala , büyük ve yogun bir fabrikada çalışmaya başladım,
Oraya ilk gittiğim gün üniversitede karşılıklı çok savaştığımız bir kızla karşılaştım, (düşman yani )
Yarım ağızla sordum neden bırakıyorsun ki işi diye?
Kpss çalışacağım dedi kesitrip attı :)

Tabi ben işteyken aklımda olan tek şey vardı, beş saattir buradayım , o kız üç konu bitirmiştir oldu.
Molalarda, öğle arasında, sürekli ders çalıştım, kii kafa patlatıp, üretim ve kaliteden sorumlu, yurtdışı ileitişim, deneyler, mal kabuller, işçi sorunları, genel müdür kaprisleri hepsi bendeydi..... ( hani sana iş yoğun diyorlar ya) akşam eve gittiğimde masa altında bacaklarım titriyordu, günde düzenli 2 saat çalıştım,

Kpss sonunda bizim müdürü ayarladım , arayın bakalım ne yapmış acaba diye,

O 85 aldı atanamadı, ben 88 aldım atandım :halay:

Hala da sevmem kızı :KK70:

Kiz bir nevi ayanmaniza yardimci olmus: ))
Cok sevindim siizn adiniza darisi basima: )

Konunun başlığına cevap verecek olursam; evet, çok zor. Ki ben fazla müşterisi olmayan, hedef kitlesi sınırlı olan, öyle agresif hedefleri olmayan bir bankada çalıştım. Bir yandan iyi ki çalışmışım diyorum çünkü bana birçok şey kattı. Yalnızca bankacılık konusunda değil hayata dair birçok şey öğrendim.

Ama kayıplarım da oldu elbet. Bir yandan tekrar üniversite okuyordum açıktan ve yüksek ortalama yapmam çok önemliydi. Bankada çalışmıyorken yüksek onur belgesi almıştım, bankaya başladığım yıl zar zor bitirdim.
Geçici iş gözüyle bakıyorsanız başka alanlarda biraz daha şansınızı deneyin derim ben. Çünkü bankada çalışırken ekstradan bir şeyler yapmaya çalışmak çok zor oluyor.

Bu arada yazılanları okudum; herkes de eleştirenlere kızmış. Ama burada banka hakkında gerçekçi olmayan şeyler söyleyip sizi de hayal kırıklığına uğratmamalı bence kimse. Herkes demiş ya madem öyle bankacılar neden hala çalışıyor diye. O öyle dışarıdan göründüğü gibi değil işte. Bazen planladığınızın dışında gidiyor bazı şeyler. Girin herhangi bir banka şubesine, halinden memnun olan kişi sayısı ya yoktur yada tek tüktür.

Erkek arkadaşım çalışıyor o bankada. Katarlılar aldı şimdi bankayı biliyorsunuzdur... Hiçbir iyileştirme vs olmadı yani maaşlarında. Kesinlikle verilen emeğin karşılığı değil aldıkları maaşlar. Ne kadar çok mesai, ne kadar satış, o kadar prim. Ama siz satış yapmayacağım, gişede de olmayacağım diyorsunuz. Bilemedim nasıl prim kazanacaksınız...

Birçok konuya değinmişim aynı mesaj altında ve uzattıkça uzatıyorum farkındayım. :) O yüzden burada keseyim ben en iyisi.

Canim uzun uzun yazmissin cok teşekkür ederim öncelikle.
COk zor olduğunu duyuyorum ama yasamayinca ister istemez acaba insanlar mi abartiyor diyorum.
Konumda da belirttim amacim para kazanmak degil yani prim olmasa da olur.
25 yadindayim.kpss olmazsa mecbur özel sektöre yonelecegim zira evde durmak bana gore değil.maddi degil manevi bi tatmine ihtiyacım var aslında .
Ozel sektör icinde gec kalmak istemiyorum.
Simdi A dan hazirlandim.tekrar calisiyorum ama o kadar hevessiz ki...bizde en cok alim yapan p35 puan turunde guy duy vmy mhuy...ama maliye bakani aciklama yapti alim yapmayacagiz kamu harcamasini kisacagiz yani moral falan kalmiyor.kpss kpss diye diye acaba gec mi kaliyorum hayata..kafamda bu sorular var.
Finansbankta musterinin gelmedigi merkezde calisacagim.yani ozel sirket gibi bir görüntüsü var.
2 3 yilda bir yukselme oluyormus.5 6 yil sonra poazisyon itibariyle rahatlayacaksam ve guzel bir kariyer beni bekliyorsa sabrederim.
Bilmiyorum hala tuhafim.cok degisik fikirlerim var.2 yil kadar calisip biriktirdigimle ticaret yapmak bunlardan biri.bir digeri ise esim ozel unide de olsa hukuk psikoloji vs kpss gerektirmeyen kolay iş bulabilecegim bir bolum okutmak istiyor.
Sen hangi bankada calismistin?
Peki erkek arkadasinin pozisyonu da mi bu?
Katarlilar alali cok olmadi belki maasta iyilestirme olabilir bilmiyorum ama dedigim gibi onceligim tecrube kazanmak.
Malesef ozelde banka dışında iibfliler icin alaninda tecrube edinecek ortam yok.
Ha muhasebe sigorta vs var ama orda da ne is yaptığın belli olmuyor.muhasebeci diye girip temizlik caya bakan cok arkadaşım var.

Canim uzun uzun yazmissin cok teşekkür ederim öncelikle.
COk zor olduğunu duyuyorum ama yasamayinca ister istemez acaba insanlar mi abartiyor diyorum.
Konumda da belirttim amacim para kazanmak degil yani prim olmasa da olur.
25 yadindayim.kpss olmazsa mecbur özel sektöre yonelecegim zira evde durmak bana gore değil.maddi degil manevi bi tatmine ihtiyacım var aslında .
Ozel sektör icinde gec kalmak istemiyorum.
Simdi A dan hazirlandim.tekrar calisiyorum ama o kadar hevessiz ki...bizde en cok alim yapan p35 puan turunde guy duy vmy mhuy...ama maliye bakani aciklama yapti alim yapmayacagiz kamu harcamasini kisacagiz yani moral falan kalmiyor.kpss kpss diye diye acaba gec mi kaliyorum hayata..kafamda bu sorular var.
Finansbankta musterinin gelmedigi merkezde calisacagim.yani ozel sirket gibi bir görüntüsü var.
2 3 yilda bir yukselme oluyormus.5 6 yil sonra poazisyon itibariyle rahatlayacaksam ve guzel bir kariyer beni bekliyorsa sabrederim.
Bilmiyorum hala tuhafim.cok degisik fikirlerim var.2 yil kadar calisip biriktirdigimle ticaret yapmak bunlardan biri.bir digeri ise esim ozel unide de olsa hukuk psikoloji vs kpss gerektirmeyen kolay iş bulabilecegim bir bolum okutmak istiyor.
Sen hangi bankada calismistin?
Peki erkek arkadasinin pozisyonu da mi bu?
Katarlilar alali cok olmadi belki maasta iyilestirme olabilir bilmiyorum ama dedigim gibi onceligim tecrube kazanmak.
Malesef ozelde banka dışında iibfliler icin alaninda tecrube edinecek ortam yok.
Ha muhasebe sigorta vs var ama orda da ne is yaptığın belli olmuyor.muhasebeci diye girip temizlik caya bakan cok arkadaşım var.

Aslında yazarken bu konu da sonradan gelmişti aklıma. Bir yaşı geçtikten sonra özel bankalar da almıyor evet. Kamu olmazsa diye düşünüp işe girmek mantıklı bu açıdan. O zaman başla derim ben bir yerden. En azından bir daha sınava hazırlanırsan stres yaşamazsın zaten işim var diye.
Bir de Katarlılar bankayı alalı çok olmadı demişsin ama 1 yıl oluyor kız önümüzdeki ay. :) Daha neyi beklesinler. :) Tüm Finansbankların tabelaları bile değişti qnb finans diye. :)

Back
X