banka hesabı

huzur33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2014
2.343
248
173
30
merhaba ben birikim yapmak istiyorum bu yüzden de bir banka hesabı açtırmak istiyorum öğrenciyim benim için hangi banka daha iyi olur hesap açtırmak için neler gerekli bu konuda bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

ben iş bankasından açtırmıştım hiçbir şekilde para kesintisi falan olmuyor, kaç yıldır kullanıyorum bir sıkıntıyla da karşılaşmadım. Öğrenci kimliğimle ve normal kimliğimle gitmiştim ekstra bir şey istememişlerdi ama sen yine de öğrenci belgesi, fotoğraf falan götür ne olur ne olmaz :)

teşekkür ederimm =)

canım eğer birikim yapmak istiyorsan bireysel emeklilik yaptır çok daha güzel olur senin adına

canım eğer birikim yapmak istiyorsan bireysel emeklilik yaptır çok daha güzel olur senin adına

her ay sadece 100 tl ayırabilirim birikim için
acaba bankalarla mı görüşsem bu konuda en uygun hangisiyse ona başvuru yapsamm

her ay sadece 100 tl ayırabilirim birikim için
acaba bankalarla mı görüşsem bu konuda en uygun hangisiyse ona başvuru yapsamm
ayarlanır o rakam ısrar et bu rakam ile başlayım sonra yükseltirim de.

ayrıca internetten bireysel emeklilik sitelerine ulaşıp çok uygun rakamları görebilirsin. katılımcı komısyonu kesiyorlar ona dıkkat et.

araştırım o zaman teşekkürlerr

100 lira ayirabiliyosaniz yeterli bireysel emeklilik icin.%25 te devlet katkisi veriyo.ama 10 yil sonra cekecekseniz yaptirin belli donemleri var.mesela 3 yil sonra cekmek isterseniz cok fazla kesiliyo.bende 5-6 aydir 100 liradan iki tabe bes oduyorum
Hesap acmaya gelince iki gun once actirdim.ogrenci degilim sadece kimlik istediler.orda cektiler foto(isbankasi)

bankada hesap açtırmak istiyorsanız ilk önce hesap işletim ücreti kesip kesmediklerini öğrenin. iş bankası 6 ayda bir olmak üzere yıllık 80 tl hesap işletim ücreti kesiyor birikiminizden.haberiniz olsun.tabi bankaya elektirik su telefon faturaları için otomatik ödeme talimatı verirseniz hesap işletim ücreti almıyorlar.ŞURADAN BİLİYORUM BENİMDE İŞ BANKASINDA BİRİKİM AMAÇLI HESABIM VARDI ayda 50 100 ne kadar biriktirebilirsem yatırayım amaçlı.(ya bana hesap açtırırken hesap işletim ücreti kestiklerini söylemediler yada onlar söyledide ben anlamadım) baktım benim paralar kesiliyor hesabımı kapamak zorunda kaldım. başka bankayı tercih ettim. Öncelikle bunu araştırın. hayırlı ve bereketli birikimler dilerim.

Almayan banka varmı peki?gerçi ben atm si yakın diye seçmiştim ama 80 lirada az para değil aslında.sonuçta ordan burdan kısıp biriktiriyoruz (çalışmayan hanımlar için söylüyorum)

mrb ;

ziraat bankasında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğrenim Burs ve Yurtlar Dairesi Başkanlığı tarafından burs ödemeleri için açılan vadesiz hesaplardan , 3 aylık dönemde hesap ortalaman 800tl den yüksekse , en az 2 otomatik/ düzenli ödeme talimatın varsa kesinti yapılmaz. aksi takdirde 3 ayda 20 tl kesinti yapılıyor. ( kesilmemesi için birçok kural daha var ama sana uyacağını düsündüklerimi paylastım)
amacın birikim ve uzun vadede düsünüyorsan bende Bireysel emeklilik tavsiye ederim. üstelik % 25 devlet katkısı da iyi bi avantaj ama bugün yatırır sıkısınca çekerim diyorsan hiç girme ,zararın olur. 3 yıldan önce çıkarsan devlet katkısı alamazsın. üstelik sirketler erteledikleri giriş aidatını çıkarken alıyolar.

sana tavsiyem altın mevduat hesabı açtırman hem saklama sıkıntın olmaz , hem alım-satım komisyon ödemezsin ( gram altın fiziki altın gibi değildir yani ör. 140 a alıp 130 a satmazsın , döviz gibi düsün 140 a alırsan 139-139,5 e satarsın) üstelik istediğin kadar alabiliyorsun yani 100 tl en 0,8 gr ediyorsa o kadar alabilirsin.

hesap açtırmak için kimliğinin yanında olması yeterli..

ayrıca erken yaşta birikim yaptığın için seni tebrik ediyorum

canım düzeltiyorum....Otomatik Ödeme Talimatı ve/veya Düzenli Ödeme Talimatı verilmiş olup, son bir yıl içerisinde talimata konu en az bir adet ödeme gerçekleşmiş olan vadesiz hesaplar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…