Bankaci olan varmi kizlar cok tirsiyorum.

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.807
133
Dun çalıştığım sirkette odeme yapılacak bir hesaba para gönderdim. Ama firmanin dolar hesabına tl gonderdim dikkatsizlik yaptim ilk defa şimdi para yok ortada. Banka hesabınıza gun icinde geri doner yanlis iban olduğu icin diyor ama yok. Patronum soruyor halloldumu diye. Paranin yanmasi gibi bisey olur mu? Olursa bittim demek nerden baksanız 6 aylik maasim.

gönderiğiniz firmanın hesabını kontrol etmesini söyleyin. hala yoksa gönderdiğiniz hesabın şubesi ile konuşun.

bankacı değilim ama finansçıyım,
iban numarası hatalı olduğu için karşı bankanın havuzunda bekletiyorlardır parayı,
parayı gönderdiğiniz kişinin banka müşteri temsilcisiyle arası iyiyse teyit alıp parayı hesaba geçirtebilir,
sen kendi bankanı değil karşı bankayı araman lazım,
para doğru bankaya yanlış ibanla gitti.
o şekilde çözebilirsin, sıkıntı yapma.

çok sağolun allah razı olsun ya hemen arıcam firmayı halletsinler çok teşekkürler. Bankada bana söylemiyor demiyo karşı taraf bankasıyla görüşssün diye bekleyin düşer diyo ya. Dünden beri içime dert oldu.

Geçen gün iki banka hesabım arasında eft yaptım 1 saatte ulaştı. Normalde miktar düşük olunca en geç 5-10 dk da ulaşır halbuki.

7 bin tl miktari paranin simdi firmanin muhasebesiyle görüştüm bankasiyla görüşecekmis.

7 bin tl miktari paranin simdi firmanin muhasebesiyle görüştüm bankasiyla görüşecekmis.

1,5 sene Akbank'ta çalışmıştım, genelde bu durumlarda biz hesap sahibinin ismini teyit ederek onay veriyorduk. Para dolar ama hesap numarası TL'ye aitse "yanlış yazılmış" diyerek , hesap sahibinin adını ve TL hesabının numarasını teyit ederek miktarı doğru hesaba aktarıyorduk. Siz hem firmayla görüşün hesaplarına baksınlar, hemde firmaya söyleyin bankaları ile görüşsünler. Bankacılık hizmetlerinde EFT veya Havale gibi işlemlerde paranın yanması söz konusu değildir.

En kötü sizin hesabınıza iade olur. Birde bugünlerde işlemlerde gecikmeler yaşanıyor. İnternet üzerinden para aktarma işlemleri yapıldığında genelde 5-10 dakika içinde düşerdi karşı hesaba, dün sabahtan başka bir bankada bulunan hesabıma eft yaptım maşallah 15:45'te düştü hesaba.

Siz arayıp o para o hesaba gitsin deseniz bile gitmez. Dolar hesabına TL gitmez korkmayın. Herhangi bir bilgiyi yanlış yazsanız bile gitmez. Ben eski bankacıyım. O yapılan havaleleri eft leri ben kontrol edip onaya gönderiyordum. Sizin yazdığınız iban numarasını girdiklerinde gitmesini istediğiniz isim ve bilgilerin uyuşması lazım. Ki zaten para birimleri farklı olduğu için uyarı verir sistem.

Belki teyit edip doğru hesaba aktarabilirler. Biz öyle yapıyorduk. Göndermek istediğiniz hesap bu mu diye sorup öyle onaylıyorduk iptal işlemleriyle falan süre uzamasın diye.

Gönderilen para çok olabilir, şirket ödemesi olduğu için fazladan özen gösteriyor ve inceliyor olabilirler. O yüzden gecikmiştir.

Firma isterse talimat verip o miktari tl'ye cevirip hesaba aktarabilir.
Korkmana hic gerek yok o para asla kaybolmaz.
Ya sizin hesaba geri döner ya da calistiginiz Firma isterse talimatla hemen halledebilir.

Firma isterse talimat verip o miktari tl'ye cevirip hesaba aktarabilir.
Korkmana hic gerek yok o para asla kaybolmaz.
Ya sizin hesaba geri döner ya da calistiginiz Firma isterse talimatla hemen halledebilir.

Merhaba çok sağolun vallahi sizden gelen bilgilerle aradım karşı firmayı bankasıyla görüşüp halletmiş.
düşmüş para hesaplarına. Nasıl korktum gitti paralar diye. Bizim bankacı doğru düzdün bilgi verseydi dün bile halledilirmiş demekki. Çok teşekkür ederim hepinize kızlar Allah razı olsun.

bankanın havuzunda bekler ya verilen talimat ile karşı hesaba aktarılır yada gönderici hesaba iade

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…